Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- THANATOS
- Začátečník

-
Re: Procesory AMD 15h "Bulldozer&Bobcat"- info, testy, spekulace
Hladis BD 4 modul by bol asi celkom zaujimavy pre teba aj co sa tyka OC ale to este nie je iste, treba pockat hoci neviem ci by sa ti oplatilo prechadzat ked mas 2600k.
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
měl jsem toho a mám i mnohem víc v rukou....nepoznám rozdíl v běžném užívání. Konverze 100 fotek do jiného formátu a velikosti je otázkou pár desítek sekund, v tom třeba nevidím problém. Rendery však trvají i v domací sféře nadšenců třeba 10 a více minut. Pro zajímavost větší část HW, co mám v bydlišti v Brně. Něco málo potom mám ještě u rodičů, když tam občas zajedu (včetně dvou kompletních PC sestav).Hladis píše:Tak mam tyto stroje postavene na I7-2600K + i5-750 + i7-920. Zpracovani videa, fotek ,aplikace filtru ,archivace dat, tvorba umeleckych alb atd... Vse kupovano v dobe uvedeni a nahrazovano z C2D-Q. I pri vetsi cene platformy se investice vrati vcelku rychle s dobrou usporou casu a tim vice zpracovane prace. Jediny slusny kousek od AMD s kterym jsem byl vcelku spokojen je x6 ,ale nemel jsem duvod ho kupovat neb provozni vlastnosti a sila po OC nedosahuje urovne kusu od Intelu. Pri bezne praci ve Win (Internet, videa....) rozdil mezi AMD a Intel nepoznate ,ale jakmile se dostanem do mnou oblibenych hernich zanru jako MMO, Strategie....ci pracovnich aplikaci ,tak bohuzel. AMD by melo u me sanci jen pokud by Bulldozer vysel v lednu a prevedl dobry vysledek proti SB. Nyni je to naprosto pase.
http://www.youtube.com/watch?v=UmRuwguXsn0
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zase budem hrat tu hru "ja rozdil nepoznam, takze neexistuje"?flanker píše:měl jsem toho a mám i mnohem víc v rukou....nepoznám rozdíl v běžném užívání.
0118 999 881 999 119 7253
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
to nepopírám, nicméně jsme zde výsledky ukazoval, je to v drtivé většině do 10%, ale pokud tu někdo tvrdí, že když by dostal jeden systém s 2500k a druhej s 975 BE, ztěží by poznal, který je který. Je to jako pokus se šunkou. Nakoupíme několik druhů šunky a pak jednu kvlaitnější. Strávnikovi zavážeme oči a dáme mu hádta, která šunka je která a až ochutná tu pravou, kvalitní, která to je, zda pozná rozdíl. Já ho nepoznal a tento pokus jsme zkoušeli 
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- yuri.cs
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Blind testy s nejakou skupinou experimentatoru nad sadou beznych uloh by mohly byt zajimave. Myslenka to veru neni spatna.
It will be amazing in case after 10GHz we will see 20GHz, 30GHz and so on, just like we witnessed the thorny way from 10MHz to 33MHz in the eighties. -xbitlabs.com
- Betruger
- Začátečník

"we can saw in this video" 
Lenovo Ideapad Y570
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED
Intel Core i7 2630QM CPU, 8GB DDR3 1333 MHz RAM, Intel HD 3000/NVIDIA GeForce GT555M 1GB VGA, Western Digital Caviar 750GB 5400 RPM HDD , 15.6" LED
- godlike
- Středně pokročilý

-
Otazkou je, co jsou bezne ulohy
Me stacil test na xbit, kde x6 prohral s 2500k uplne ve vsem.Samozrejme kdyz narazim na cloveka, co rika, me 25fps staci, tak ten nepozna vubec nic.Takovych lidi je asi vetsina.Prijdou do kramu a chteji slozit PC.Cim vic jader, tim vetsi speed.To bude idealni kupec BD.
Mac...
- THANATOS
- Začátečník

-
godlike
alebo nejaky iny test, extrahardware sa mi paci viac, podstatne viac testov ako tu a hlavne ziadny Sysmark 2007 a aj Thubanu sa dari viac.
TrueCrypt
x264
Cinebench
V tychto bol lepsi.
nevies aky vykon bude mat BD, tak este nekomentuj, ze si ho kupi len kupec(tupec), ktory sa do toho nevyzna a kupuje podla poctu jadier alebo frekvencie lebo si mysli, ze je to automaticky lepsie ako konkurencia.Takovych lidi je asi vetsina.Prijdou do kramu a chteji slozit PC.Cim vic jader, tim vetsi speed.To bude idealni kupec BD.
Kecas, najblizsie si to pozri lepsieMe stacil test na xbit, kde x6 prohral s 2500k uplne ve vsem.
TrueCrypt
x264
Cinebench
V tychto bol lepsi.
Lenovo Legion Y540-15IRH CPU: Intel Core i5 9300H GPU: NVIDIA GeForce GTX 1650 4GB RAM: 24GB 2666Mhz Micron SSD: 512GB WDC SN720 + 1TB Crucial MX500
- Vivec
- Středně pokročilý

ty vo** a co hry? tady se každej oháni cinebenchem, ale nikdy ho nikdo neviděl krom screenu z recenzí, ale hry tu hraje imho víc jak 50% lidí a tam ten rozdíl a sílu poznáš okamžitěTHANATOS píše:flanker tu uz nejde ci ti staci alebo nie, kazdy si chce ukajat svoje EGO nic viac, ak tu na fore najdes 3 ludi co by vyuzili ten vykon okrem benchmarkov tak by som bol prekvapeny.
flanker: co je běžné používání? podle mě i hry, a tam poznáš x4 naprosto bezpečně
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
ja v tých testoch na EHW vidím X1090T 10% pod 2500K v renderinguTHANATOS píše:godlikenevies aky vykon bude mat BD, tak este nekomentuj, ze si ho kupi len kupec(tupec), ktory sa do toho nevyzna a kupuje podla poctu jadier alebo frekvencie lebo si mysli, ze je to automaticky lepsie ako konkurencia.Takovych lidi je asi vetsina.Prijdou do kramu a chteji slozit PC.Cim vic jader, tim vetsi speed.To bude idealni kupec BD.
Kecas, najblizsie si to pozri lepsieMe stacil test na xbit, kde x6 prohral s 2500k uplne ve vsem.alebo nejaky iny test, extrahardware sa mi paci viac, podstatne viac testov ako tu a hlavne ziadny Sysmark 2007 a aj Thubanu sa dari viac.
TrueCrypt
x264
Cinebench
V tychto bol lepsi.
http://extrahardware.cnews.cz/sandy-bri ... k?page=0,7
20% pod 2500K v celkovom výkone
http://extrahardware.cnews.cz/sandy-bri ... ?page=0,15
približne 15% pod 2500K v kompreesii a v šifrovaní
http://extrahardware.cnews.cz/sandy-bri ... k?page=0,9
pre 95% ľudí je myslím zaujímavý priemerný výkon ako taký
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- THANATOS
- Začátečník

-
Vivec hry nehra kazdy, takze ja by som to k beznemu uzivaniu nedaval, ale kancelarske veci, filmy, internet s nimi pracuje kazdy.
Vykon pri hrach pocitis ale to hlavne plati pri strategiach a MMO, strategii vydali len dve poriadne, Shogun, Starcraft 2 a na MMO nemam najlepsiu mienku o ich optimalizacii.
Ostatne hry by ti problem nemali robit.
P.S. A kto kazdy sa ohana Cinebenchom? Len flanker ho dava ako priklad a renderom sa niektori zivia, hry su len zabava alebo sa hranim hier niekto tu aj zivi
, pochybujem.
No ja som myslel pracu a nie zabavu.ty vo** a co hry? tady se každej oháni cinebenchem, ale nikdy ho nikdo neviděl krom screenu z recenzí, ale hry tu hraje imho víc jak 50% lidí a tam ten rozdíl a sílu poznáš okamžitěTHANATOS napsal:
flanker tu uz nejde ci ti staci alebo nie, kazdy si chce ukajat svoje EGO nic viac, ak tu na fore najdes 3 ludi co by vyuzili ten vykon okrem benchmarkov tak by som bol prekvapeny.
Vykon pri hrach pocitis ale to hlavne plati pri strategiach a MMO, strategii vydali len dve poriadne, Shogun, Starcraft 2 a na MMO nemam najlepsiu mienku o ich optimalizacii.
Ostatne hry by ti problem nemali robit.
P.S. A kto kazdy sa ohana Cinebenchom? Len flanker ho dava ako priklad a renderom sa niektori zivia, hry su len zabava alebo sa hranim hier niekto tu aj zivi
Naposledy upravil(a) THANATOS dne ned 17. črc 2011, 11:38, celkem upraveno 1 x.
- THANATOS
- Začátečník

-
dexterav Hovoril som, ze sa mu dari viac a vyhral viac testov, nikde som nehovoril ze je lepsi v priemere od 2500k a na xbit mali 1100T tu maju len 1090T.
Ano, suhlasim, ale pre tych 95% ludi staci aj nieco slabsie ako Thuban alebo SB ale do tej skupiny mi na fore nepatrime.pre 95% ľudí je myslím zaujímavý priemerný výkon ako taký
- Jája
- Středně pokročilý

Hry každý nehraje? Většina lidí si alespoň občas nějakou tu hru zahraje, ale o cinebench většina nebude ani vědět k čemu to je.
Takový řeči, že rozdíl ve výkonu není poznat v běžných záležitostech jako office sledování videa a spol, jsou úplně mimo. Je snad jasný že si nikdo nebude kupovat 2500K nebo nedej bože 6/8mi jádro na takovou "práci", proto nemá cenu v tomto komentovat "výkon".
Většina uživatelů tohoto fora a většina domácích PC kde se volá po výkonu, se upgraduje kvůli hrám - to je ten motor vývoje středního segmentu trhu.
U pracovních stanic je to zase trochu jinak, ale tady to moc lidí nepotřebuje.
Takový řeči, že rozdíl ve výkonu není poznat v běžných záležitostech jako office sledování videa a spol, jsou úplně mimo. Je snad jasný že si nikdo nebude kupovat 2500K nebo nedej bože 6/8mi jádro na takovou "práci", proto nemá cenu v tomto komentovat "výkon".
Většina uživatelů tohoto fora a většina domácích PC kde se volá po výkonu, se upgraduje kvůli hrám - to je ten motor vývoje středního segmentu trhu.
U pracovních stanic je to zase trochu jinak, ale tady to moc lidí nepotřebuje.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- dexterav
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
tam pridá výkon len frekvencia 1090T vs 1100T
btw zase pozerám zlé grafy?
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... html#sect0
2 z 5 pre 1100T vs 2500K a ešte aj to pod 10% to nieje dobrý výsledok 6c vs 4c človek musí veľmi dobre hladať aby našiel niečo aby X6 bola lepšia napr ten truecrypt
tých grafov je tam viac a vo väčšine ne X6 1100T pekne na chvoste a to sú tam ešte aj "staré" nehalemy
btw zase pozerám zlé grafy?
http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/di ... html#sect0
2 z 5 pre 1100T vs 2500K a ešte aj to pod 10% to nieje dobrý výsledok 6c vs 4c človek musí veľmi dobre hladať aby našiel niečo aby X6 bola lepšia napr ten truecrypt
tých grafov je tam viac a vo väčšine ne X6 1100T pekne na chvoste a to sú tam ešte aj "staré" nehalemy
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
xbit je tak trochu (spolu s Anandtechem) Intel ready....Bohužel. Můžeš a nebo nemusíš věřit, ale mnoho recenzí bývá "zaplaceno". Zajímavější recenze dělá spíš Techreport, Lostcircuits, hardwarecanucks a další. A hlkavně, že v R11.5 má 1100t mnohem častějí 5.89-5.9b.
http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... fault.png/
5.85 s ranným BIOSem, s novějším je to již také 5.89
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/z ... oru-6.html
A to jsou jen příklady...Spíš člověk musí číst více recenzí, já ke každému CPU čtu veškeré recenze a bývá jich mezi 20-40. Věř tomu, že za ty roky se ti toho dost do hlavy vejde a uděláš si obrázek i o jednotlivých webech-zda udělali nějaký pokrok a nebo naopak jsou tzv Intel Pro (Intel má těch prostředků na ovlivňování více než AMD a nevěřím moc v čistou práci těch topmagazínů ve světě).
Jája: ano, občas si hry zahraju, ale jak vysvětlíš, že si na nízké FPS nestěžuji? Mám 1680x1050 (zcela mi to dostačuje) a HD5770 a v záloze HD6870. S žádnou dosavadní hrou co sem si zahrál jsem neměl problém s plynulostí. Zda mám v BF BC2 60FPS a nebo 80 FPS, to mi je opravdu fuk.
http://imageshack.us/photo/my-images/54 ... fault.png/
5.85 s ranným BIOSem, s novějším je to již také 5.89
http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/z ... oru-6.html
A to jsou jen příklady...Spíš člověk musí číst více recenzí, já ke každému CPU čtu veškeré recenze a bývá jich mezi 20-40. Věř tomu, že za ty roky se ti toho dost do hlavy vejde a uděláš si obrázek i o jednotlivých webech-zda udělali nějaký pokrok a nebo naopak jsou tzv Intel Pro (Intel má těch prostředků na ovlivňování více než AMD a nevěřím moc v čistou práci těch topmagazínů ve světě).
Jája: ano, občas si hry zahraju, ale jak vysvětlíš, že si na nízké FPS nestěžuji? Mám 1680x1050 (zcela mi to dostačuje) a HD5770 a v záloze HD6870. S žádnou dosavadní hrou co sem si zahrál jsem neměl problém s plynulostí. Zda mám v BF BC2 60FPS a nebo 80 FPS, to mi je opravdu fuk.
- THANATOS
- Začátečník

-
dexterav ja ti tu ale netvrdim, ze Thuban je lepsi len som komentoval godlikov prispevok, kde tvrdil, ze Thuban nevyhral ani v jednom teste. Pre mna Thuban je historia mna len zaujima ako si povedie BD versus SB.
Jája ja som myslel klasicke hry ako Starcraft, Crisis a nie flash hry na nete.
S ostatnym suhlasim, chcel som tym povedat, ze je vela ludi co si kupi silnejsi stroj hoci to nepotrebuje a nemam problem si priznat, ze SB je lepsie ako Thuban alebo Deneb.
flanker ja som hovoril extrahardware len preto, ze je tam podstatne viac testov ako na xbit.
Ja viem len to, ze Anand ma urcite dobre vztahy s Intelom ked mohol urobit SB preview ale ci robi aj testy site pre Intel neviem posudit.
P.S. nenechame Thuban thubanom, toto je thread pre BD a ci Thuban je v niecom lepsi alebo nie ma nezaujima, radsej by som cital nejake nove famy, spekulacie o BD.
Jája ja som myslel klasicke hry ako Starcraft, Crisis a nie flash hry na nete.
S ostatnym suhlasim, chcel som tym povedat, ze je vela ludi co si kupi silnejsi stroj hoci to nepotrebuje a nemam problem si priznat, ze SB je lepsie ako Thuban alebo Deneb.
flanker ja som hovoril extrahardware len preto, ze je tam podstatne viac testov ako na xbit.
Ja viem len to, ze Anand ma urcite dobre vztahy s Intelom ked mohol urobit SB preview ale ci robi aj testy site pre Intel neviem posudit.
P.S. nenechame Thuban thubanom, toto je thread pre BD a ci Thuban je v niecom lepsi alebo nie ma nezaujima, radsej by som cital nejake nove famy, spekulacie o BD.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
má spekulace je mikrokód, který někde mírně zvyšší výkon BD a AMD ho má v držení kvůli předčasným únikům. To je má spekulace 
- THANATOS
- Začátečník

-
flanker moze byt, podla mna to vylepsi pridelovanie threadov medzi moduly a mozno pamat aj ked to by vela vykonu nedalo.
- Coololooser
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Intel ready = netestuji 18 verzi superpi....flanker píše:xbit je tak trochu (spolu s Anandtechem) Intel ready....
Prelozeno do cestiny: Clovek musi cist 20-40 recenzi a pak vytahnout ty ktere vyznivaji nejlepe pro AMD a oznacit je za ferove. A ty ve kterych amd neexceluje oznacime zaplacene intelem.flanker píše:Spíš člověk musí číst více recenzí, já ke každému CPU čtu veškeré recenze a bývá jich mezi 20-40. Věř tomu, že za ty roky se ti toho dost do hlavy vejde a uděláš si obrázek i o jednotlivých webech-zda udělali nějaký pokrok a nebo naopak jsou tzv Intel Pro (Intel má těch prostředků na ovlivňování více než AMD a nevěřím moc v čistou práci těch topmagazínů ve světě).
0118 999 881 999 119 7253
- godlike
- Středně pokročilý

-
Presne takCoololooser píše: Prelozeno do cestiny: Clovek musi cist 20-40 recenzi a pak vytahnout ty ktere vyznivaji nejlepe pro AMD a oznacit je za ferove. A ty ve kterych amd neexceluje oznacime zaplacene intelem.
No prave vetsina lidi takhle uvazuje,to ti muzu garantovat.Viz DOC a sestavy 2,8Ghz X6 s 6970.Na tu nestaci ani 5GHz 2600K, natoz X6 na def...THANATOS píše: nevies aky vykon bude mat BD, tak este nekomentuj, ze si ho kupi len kupec(tupec), ktory sa do toho nevyzna a kupuje podla poctu jadier alebo frekvencie lebo si mysli, ze je to automaticky lepsie ako konkurencia.
Mac...