ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Info, testy, recenze atd

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Re: ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Info, testy, recenze atd

Příspěvek od fmx rider »

v recenzích jsem jí v příšlušenství neviděl

edit//redukce tam opravdu je :) :-D
Naposledy upravil(a) fmx rider dne stř 13. srp 2008, 00:42, celkem upraveno 1 x.
DAVEmon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAVEmon »

Shit píše:
digitaldoom na DD webu píše:No co k tomu dodat, když je někdo blbej tak je blbej ...

O žádném locku na Mass Efecttu nevím, hra přes 60FPS normálně jde. Stejně jako v jiných recenzích, kde alespoň tuší co měří namátkou: Odkaz nebo Odkaz .... žádnej lock FPS neexistuje, to má OBR asi lock v hlavě ...

Tak je pěkné že v téměř žádném testu CF v Crysis nefunguje, když se namátkou podívám jinde - Odkaz nebo Odkaz ... takže opět OBR lže ...

V Supreme Comander druhé jádro neuplatní, ale kdeže .... jen tam prostě nemá CF skoro žádný přínos , respetivě má, ale minimální ... škoda.

Že Mikrostuttering neexistuje? kde jsem to řekl? Ale existuje, v mnou testovaných hrách jsem si ho ale nevšiml jinde než v Crysis, ale jen při podrobném zkoumání výsledků, jinak v běžném hraní se nijak neprojevil. No co se týká toho závěru, OBR klesnul na úroveň ubožáka, kartu mám už tejden v PC, už jsem se na ní něco natestoval. Co se týká opisování výsledků nenapadá mě jak bych to ve vší slušnosti komentoval jinak než ubohost, narozdíl od něj já vím co měřím a proč to měřím, takže když už tu kartu mám tak si ji rád vyzkouším ... co se týká uvedení testu, pokud tohle považuje za důkaz něčeho tak snad jen za to, že mám práce jak na kostele, mám na starosti celý web a vše okolo a tyk mám nějaký život mimo web, takže vážně sorry že dělám i něco jiného ...

Takže kdyby raději OBR zametal před vlastním prahem a vysvětlil mě, proč když po něm občas dostanu nějaké věci na testy, tak jsou pomalu na odpis. Možná kdyby dělal testy tak pečlivě jako na děláme na DDworldu nemlel by kraviny o FPS locku atd. Myslím, že netřeba dalších komentářů ... takže další komenty na toto téma považuji za SPAM. THX za pochopení ...
=>
Počkám na jiné recenze (třeba od Mirka Jahody na EXH). Nevím, kde je pravda, ale tyto "výpady bez důkazů" mně se*ou. :sad:

Já osobně věřím spíš testům M.Jahody, než J.S. :)

pozor, nedávno byl přece Mirek Jahoda nazván odchovanci DD Worldu za člověka, který schválně nadržuje nVidii jenom kvůli tomu, že u něj vyšla GTX 260 proti 4870 o pár procent rychleji než na jednom zde už několikrát zmiňovaném webu, ten přece není taky objektivní. Jenom J.S. je jediní objektivní :-D :-D :-D
DEVastor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DEVastor »

no 4870 totiz na vetsine webech vysla o spetku lip nez GTX260
Obrázek
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mirek Koci »

Už bych se tu nerozepisoval o tom blbečkovi Stachovi, jeho aféra s opsáním výsledků z jednoho nejmenovaného webu je všem přeci známá, navíc se stačí podivat do těch komentů lidí co mu tam přispívají, čtou to. Samé děcka ( nic proti ), kterým bylo za vízo koupeno 48xx a ted spamují fóra všude kolem.Ten web prostě vychovává demenci,stačí tam něco napsat a hned je zle. Je to k smíchu.

Abych nebyl OT:

Nox-i co na to říkáš? ( 4870x2 ) zajímá mě komentář odborníka ( mezi které patříš )
Reálná dostupnost v kvalitních českých shopech.?
Nad čím se tu radujete? ( že jednočipová karta byla poražena, to je divné, (dávám ji měsíc a půl do vydání gtx+260gx2 na 55mm )
Nárůst výkonu do budoucna?
Kde je ten 2x násobný výkon oproti 4870ce jak někteří tvrdili?
alea iacta est
Sledujte PCTuning na Facebooku a Twitteru.
Obrázek Obrázek
DAVEmon
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DAVEmon »

můžu s tebou souhlasit, 4870 x2 není takový zázrak jako si všichni mysleli a co sem viděl, tak ji dost dýchá na záda GTX 260 v SLI a jestli nVidii se povede vymyslet něco podobnýho jako 4870 X2 s vylepšeným power managementem a nulovým MS (což se bohužel nikdy nestane) za přijatelnou cenu, tak to bude slušná konkurence. V momentální době je 4870 X2 výkonnostní král, to nemůžu vyvrátit.
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

DAVEmon píše:můžu s tebou souhlasit, 4870 x2 není takový zázrak jako si všichni mysleli a co sem viděl, tak ji dost dýchá na záda GTX 260 v SLI a jestli nVidii se povede vymyslet něco podobnýho jako 4870 X2 s vylepšeným power managementem a nulovým MS (což se bohužel nikdy nestane) za přijatelnou cenu, tak to bude slušná konkurence. V momentální době je 4870 X2 výkonnostní král, to nemůžu vyvrátit.
Přesně tak, navíc SLi 260tek vyjde dnes na 11200, což je srovnatelné s cenou 4870x2. Ten kdo kupuje jedno či druhé má peněz dost ( nepotřebuje šetřit každou stovku jako známá socka Bohumil Stejskal z DDworldu ), ne že dýchá ale někde ji překoná a to i o dost..tam bych to viděl 60/40 pro 4870x2.
Navíc podpora Nvidie je záruka, takže je to ,,pro,, mě lepší volba než tohle
Naposledy upravil(a) Mirek Koci dne stř 13. srp 2008, 16:29, celkem upraveno 1 x.
alea iacta est
Obrázek Obrázek
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

ak mas sli dosku tak ano, 4870X2 je ale vyhodna, ak mas len jeden PCI-E x16 slot
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

beardie píše:ak mas sli dosku tak ano, 4870X2 je ale vyhodna, ak mas len jeden PCI-E x16 slot
Máš pravdu, jinak zdárný příklad Gothic 3 na computerbase tam kde jasně vede SLI 260
260ky hodíš do SLička a jednu šunku na fyziku, nevymysleli to krásně hoši z NV? :-D
Ted vážně 4870x2 je dobrá karta, ale smysl má podle mě jak cross 4870 ek tak sli 280/260.
Můžeš kdykoliv jednu prodat a na té zbýlé ti vše pojede hratelně na max( až na Crysis )
Na koupi tohoto člověk jedině prodělá, navíc si myslím , že bublina ,,splaskne,,
alea iacta est
Obrázek Obrázek
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

beardie píše:ak mas sli dosku tak ano, 4870X2 je ale vyhodna, ak mas len jeden PCI-E x16 slot
Tak snad si nebudu kupovat GPU za 10500,-Kč abych ji osadil na nějaký šrot, dává to smysl?
alea iacta est
Obrázek Obrázek
beardie
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od beardie »

P35 srot imho nie je, sice to nie je highend ale vie posluzit velmi dobre, CF nic moc a SLi vobec
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
Mirek Koci
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Tak snad si nebudu kupovat GPU za 10500,-Kč abych ji osadil na nějaký šrot, dává to smysl?[/quote]

jezisi...za 10 000 ty ses zblaznil ne?[/quote]

A kolik myslíš , že 4870x2 stojí a bude stát?
Tak není špatná, ale pokud někdo uvažuje nad koupí 4870x2 tak předpokládám , že to není lojza co si koupil sestavu v Tescu, ale člověk který se trochu vyzná.
A tací lidé mají lepší desky ( ten kdo investuje 10kč+ do GPU )
alea iacta est
Obrázek Obrázek
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

já osobně mám DFI P35 a měnit jí nehodlám i přes to že jsem si kartu obědnal a je primárně pro PCIE 2.0
Catman
Nováček
Nováček

Sideport neaktivován

Příspěvek od Catman »

Sideport na kartě není aktivní a nejspíš nebude.Vyjmuto z článku na Anandtech http://www.anandtech.com/video/showdoc.aspx?i=3372&p=3

"According to AMD the performance impact is negligible, while average frame rates don't see a gain every now and then you'll see a boost in minimum frame rates. There's also an issue where power consumption could go up enough that you'd run out of power on the two PCIe power connectors on the board. Board manufacturers also have to lay out the additional lanes on the graphics card connecting the two GPUs, which does increase board costs (although ever so slightly).

AMD decided that since there's relatively no performance increase yet there's an increase in power consumption and board costs that it would make more sense to leave the feature disabled.

The reference 4870 X2 design includes hardware support for the CrossFire Sideport, assuming AMD would ever want to enable it via a software update. However, there's no hardware requirement that the GPU-to-GPU connection is included on partner designs. My concern is that in an effort to reduce costs we'll see some X2s ship without the Sideport traces laid out on the PCB, and then if AMD happens to enable the feature in its drivers later on some X2 users will be left in the dark."

Shrnutí důležitých bodů: Dopad Sideportu na výkon je malý a zvyšuje kvůli nárokům na další napájení cenu karty. Spotřeba se také zvyšuje. Proto se AMD rozhodlo nechat Sideport deaktivovaný.Referenční design karty je sice na Sideport připravený a může být později softwarově aktivován, ale AMD nenutí partnery, aby své vlastní PCB návrhy přizpůsobili k použití Sideportu, a proto u nich nebude moct být aktivován- pokud ho tedy AMD vůbec někdy zprovozní.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

mokrejbandita píše:Navíc podpora Nvidie je záruka
No, ne zas tak 100% zaruka. 8) - http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php? ... &start=900

Blizzard dela imho ty nejlepsi hry na svete z hlediska hratelnosti, dukazem budiz Starcraft, ktery je 13 let stary a stale ho hraji statisice/miliony lidi, poradaji se turnaje o silene prize money apod. Diablo bylo take velice uspesne a WoW hraje v soucasne dobe neco pres 10 milionu lidi. Blizzard proste vi jak delat hry, aby je lidi radi a dlouho hrali. No a kdyz za par mesicu vyjde StarCraft II a mozna uz do roka po nem Diablo III, oboji mozna s podporou DX 10.1, bude to pro nVidii hodne tezka rana. Blizzardovi jde imho hlavne o to, aby sve hry zpristupnil co nejvetsi mase lidi, proto taky ty hry vypadaji graficky na svou dobu tak prumerne(nebo i hur), nicmene odmenou je skvela plynulost a z ni plynouci hratelnost. No a kdyz ma Blizzard diky DX 10.1 moznost zvysit vykon s FSAA o 20% a zpristupnit tak hru jeste sirsimu spektru hracu, proc by to neudelal? Hra by se jevila mene narocna = lepsi prodeje(vzpominate si, jak HW narocnost ublizila Crysis?).
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Bucho95
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Bucho95 »

bože starcraft není 13 let starý :nervous: to spíš w2, ale plně souhlasím, zrovnaa ted jsem zase propadl dotě a až na starcraft (který jsem nikdy moc nezkusil) jsu všechny jejich hry v mém top (wow,w3,d2 a i starší kousky jsou skvělé - W2)
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

BudyShine píše:OBRe prosim te zanech toho jo..sapphire HD 4870 X2 mame v redakci jiz dva tydny...
testy jsem zatim neprohlizel tak ze se nebudu knim vyjadrovat.
twe urazeni konkurence je opravdu trapne.neudelas lepe kdyz ji budes ignorovat a budes delat jako by zadna nebyla??!!

ackoliv jsem OT jak prase tak musim z toho udelat mensi OT :-D
dle recenzi co jsem zatim videl tak mazec chtel jsem jit puvodne do dvou do CF ale jak vidim tak i jedna je az az dostacujici.skoda jen te ceny v cr :( jiz se nemohu dockat jak cena spadne pod 9k coz by melo byt jiz velice brzy :) brutalni karticka kdyby nebyla dvoucipova tak zde mame plnohodnotneho nastupce 8800GTX :twisted:
nedelej ze sebe vetsiho hlupaka, nez je DDebil ... sam dobre vis, ze vam kartu AMD pujcilo teprve v patek a ne pred 14-tu dny ... to byste byli prvni na svete ... :lol: Vsechny testy grafik ktere kdy byly na DDetske strance jsou vymyslene, protoze ani netusite o cem to je testovat. Stach jen ceka az se objevi vysledky na webu, pak si vymysli grafy a je to. Uz to bylo dokazano a prokazanao nekolikrta, a neni se k tomuto FAKTU potreba vracet.
Robin_CG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Robin_CG »

OBR píše:Stach jen ceka az se objevi vysledky na webu, pak si vymysli grafy a je to. Uz to bylo dokazano a prokazanao nekolikrta, a neni se k tomuto FAKTU potreba vracet.
Jasne, a fotky si udela ve fotosopu. Sice nemam proc ho jakkoli obhajovat, je mi u zadku, ale tak blede bych ho zas nevidel.
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Obrázek

Nebylo tu někde psáno, že 4870X2 žere méně v idle než 4870 v CF?
SNowie
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od SNowie »

spajdr píše:Obrázek

Nebylo tu někde psáno, že 4870X2 žere méně v idle než 4870 v CF?
podle toho obrázku je to zjevně pravda ... :roll:
spajdr
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spajdr »

Pravda, díval jsem se na X2 CF :shock: tak nic :lol:
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“