Windows 7 - vše okolo připravovaného OS - beta i RC

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Enigma
Začátečník
Začátečník

Re: Windows 7; Windows Seven-vše okolo nového připravovaného OS

Příspěvek od Enigma »

Což takhle zkusit tohle:
1. Pustit příkazový řádek jako admin.
2. Použít tento příkaz

Kód: Vybrat vše

cacls "(disk):\(adresář1)\(adresář2)..." /t /e /g "(uživatel)":f
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Díky. Funguje ;-)
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Zkoušel už někdo tabletové funkce, jestli už umí češtinu apod?

(Nebo bude rozpoznávání CZ jen v CZ verzi?)
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

zas menší pojední o "7"
http://www.firingsquad.com/features/bes ... windows_7/

Stejně sem zvědavej na to, zda bude hromadný přechod z XP. Dle mě ne
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
Zivan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zivan »

Pokud zachovaji rychlost a budou slusne ceny upgradu i z XP, tak podle me bude.
HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
izerS18
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od izerS18 »

ceny ram, disků, cpu jsou už hodně dlouho dole, i když ted poskočily kvůli dolaru...ale spíše mi jde o to, že tu XP budou další rok navíc, lidé ještě více zvyklí... No uvidíme.

Co třeba ted udělat tipovačku na to, jaký bude start "7". Zda se rozšíří rychle, či pomalu, nebo jako Visty...
AsRock Z370 Taichi | 8700K @ 4,9GHz 1.28v @ Corsair 110i GT | Crucial Ballistix 2 x 16 GB 3200MHz CL 16 | Evga RTX 3080 Ti Ultra | Corsair MP510 1GB + 20TB Capacity | Seasonic Prime 1200 W Platinum | PHANTEKS Enthoo Elite
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

Bych rek ze se rozsiri pomalu, pac co slysim dycky lidi "Mam novej noutbuk a je tam ta Vistaaa a to je totalne blbe a divne, chci tam XP jde to tam nahrat ?" Proste jsou z Vist vyhukani a z toho ze to ma jine barvicky a pak dalsich capin jsou zmateni a nechce se jim na to zvykat, takze XPcka tu snama budou jeste hoodne dlouho asi.

Sam mam teda zatim betu 7nu a celkem az na par blbovin jsou super :)
nejaky novejsi iPhone a novejsi Macbook
flanker
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od flanker »

jsem asi slepej, ale nemuzu najit v win 7 do kdy mam platnost klice :(
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

Mno tak som otestoval Win7 64bit Ultimate .... :shock: frci to fpohode a skoro mi ta W7cka sejnula xpcka na druhom HDD opravil som to az na 3x .... :evil: mno po cca jednej hodine hladanim nescetnych nastaveni a blbin co stale otravovali moju pozornost :evil: som to formatnul ...este pockam par
rokov az to daju doporiadku a hlavne preriedia [co maju ludi za debilov?] ;-) je to kua sajt...ostavam zatial na xp 32bit :thumbsup: :comp:
.......na upgrade idem do win xp 64bit :wink:
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

flanker píše:jsem asi slepej, ale nemuzu najit v win 7 do kdy mam platnost klice :(
tuším že platnost těch 5 oficiálních betaklíčů je do 10.8.2009
ignorelist: kremrole a dezoláti
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

facility: Nechapu co se ti na win7 nelibilo, mozna UAC te otravoval, (sam jsem ho ve vistach i sevenech po prvnim bootovani vypl tak snim nemam moc zkusenosti), ale pokud bys ho vypnul a skusil si zvyknout na neco noveho a jelo ti nanich vse co potrebujes tak nevidim duvod proc by se ti nemely libit :?:
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

:roll: mno fachcilo to paradne ...na 6GB pameti to je ako fakt to som len mrkal pri instalaci ""Spyware Terminatora"" Nejde o UAC ale je to na moj vkus moc predimenzovane ...uvidime...
imo ten IE8 64bit mi pri rolovani web stranky robil riadnu paseku z obrazom :evil: atd.
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

facility píše:to som len mrkal pri instalaci ""Spyware Terminatora""
Spyware Terminator je zvěrstvo

jinak x64 verzi prohlížeče nepoužívá snad nikdo, už proto že na to nejsou x64 pluginy jako třeba Flash, tam bych nehledal zádrhele
wolf359
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od wolf359 »

zombux píše:
facility píše:to som len mrkal pri instalaci ""Spyware Terminatora""
Spyware Terminator je zvěrstvo
Přesně tak, zvěrstvo. Já ho zkusil nainstalovat do nového notebooku a on mi blokoval vypalování DVD-RAM!!!??? :)
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

<big>lama píše:facility: Nechapu co se ti na win7 nelibilo, mozna UAC te otravoval, (sam jsem ho ve vistach i sevenech po prvnim bootovani vypl tak snim nemam moc zkusenosti)
řekl bych, že vypínat UAC na Windows 7 je zbytečnost až blbost... narozdíl od Visty UAC ve W7 na defaultní nastavení de facto vůbec neotravuje.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Na Windows 7 bude možné upgradovat i z Windows XP http://cdr.cz/a/26345
Jaké variace Windows 7 Microsoft chystá http://cdr.cz/a/26344
D00M
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D00M »

jaký kodeky a přehrávač videa používáte v Seven?

mám problém - mizernou kvalitu videa. jak u televize (tv karta Leadtek Expert a poslední beta PVR2), tak i u filmečků AVI mám hnusnej obraz ve fullscreenu
zatímco pod vistou se mi ve fullscreenu obraz pěkně "přepočítá" a vypadá použitelně, pod Seven mám kostičky
krásně je to vidět na titulkách u filmů - v okně při nativním rozlišení videa je vše v pořádku, ale jak to zvětším nebo hodím na fullscreen, v písmu se objeví kostičky
jakoby nedošlo k převzorkování videa, ale jenom k jeho zvětšení při zachování rozlišení...

dělalo to na aktuální verzi vista codec package, zkusil jsem kvůli tomu stáhnout i Win7codecs_v1.0 (od stejného autora); jako přehrávač mám media player classic HC. zkoušel jsem jak interní dekodér AVI, tak i přehrávání přes FFDSHOW
snad to nepopisuju jako debil :-)
dělá to na kompíku, co mám v podpise
mrtvola: A64 x2 3800+ (Toledo E6) | Arctic Cooling Freezer 64 Pro | Asus A8R-MVP (xPress 1600) | 4x 1GB Kingston DDR-400 | Leadtek GF 8600 GT | Accelero S1 | LG GSA 4163B (pude z domu)
živola: i5 2400 | box | Gigabyte GA-P67-DS3-B3 | 2x Kingston 4GB 1600 | Gigabyte HD 6770 | SpinPoint 250 GB SATA + 500 GB SATA + 1TB SATA + 1,5 TB SATA | Samsung SH222 AB | Samsung T220 | Genius 5050 + 2x 16W repro | Win Seven RTM

Doom bloguje, poslouchá muziku, chová bílého Supa a silničku.
Enigma
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Enigma »

Dalo to práci dostat to na toho Athlona XP 1800+, 1 GB RAM a integrovaná grafika Sis Mirage.
Instalaci jsem nakonec spustil z XPéček a sedmy instaloval na jinou partition.
Po instalaci nešla síťová karta, musel jsem ručně nainstalovat driver. Pak už si to další věci jako zvukárna, grafika, novější verze driveru pro síťovku, tiskárnu stáhlo z Windows Update.
Ještě mi zbývá TV karta, na Windows update byly jen některé moduly, další musím doinstalovat.
Samozřejmě, že mi nejede Aero, na to je ta integrovaná grafika slabá.
Smith
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smith »

D00M píše:jaký kodeky a přehrávač videa používáte v Seven?
já používám CCCP + CoreAVC (na x264/h264) + Media Player Homecinema ... a řekl bych, že je to ok.
# Desktop [Ryzen 9 7950X, 128 GB RAM, GeForce GTX 1660 Ti, 4x SSD, 3x Dell UP2716D(A), W11 Pro]
# Notebook Dell XPS 13 [i7-7500U, 16 GB RAM, 512 GB SSD, W11 Pro], Apple MacBook Air 13" [M2, 16 GB RAM, 512 GB SSD]
# Home Server [2x E5-2630 v3, 128 GB RAM, WS2019] # Storage Synology DS1815+ [24 TB RAID6], Synology DS1819+ [24 TB RAID6, 10 GbE]
# Samsung Galaxy S23 Ultra # Canon EOS R5, Canon EOS 3, Canonet QL17 G-III, Bronica SQ-A # www.photosmith.cz
<big>lama
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od <big>lama »

Já nedávno přešel na KM player kterej je free a obsahuje sadu kodeků snad na vše a jede mi to vněm na sevenech naprosto ok, jinak BSplayer byl taky bezproblémů hrál pěkně jen skoro vždycky spadnul při přetahování videa na televizi.

KM Player má lepší možnosti nastavení než BS player (aspon co jsem tak zkoumal), posun titulku klavesovymi zkratkami taky ok, takže tenhle přehrávač doporučuju aspoň na vyzkoušení :)
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“