ArmA 2 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
LoWang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: ArmA 2 - technická stránka hry

Příspěvek od LoWang »

Zkratka SLI už se používá nějakých 11 let ;-D U toho CF jsem nejdřív přemýšlel jestli se nejedná o nějakou grafickou opšnu v nastavení Army, ale necháme toho už když budou ty vánoce:)
Those that are last, may yet be first...
Appleseed: Core2Quad Q6600 @3.7GHz+AC Freezer 7 Pro, 4GB RAM, GeForce GTX275, 2x750GV Samsung, Vista 64bit home
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

Jo, se zkratkami žádný problém... teď už jen zpět k podstatě nefunkčního Crossfire dvou HD4850 v ArmA2 a budou Vánoce opravdu šťastný a veselý :-D
Ve Flashpointu DR (tuhle zkratku doufám... :razz: ) to funguje naprosto skvěle... ovšem ten je pro jiný hráče :evil:
Q6600@3.5GHz, Asus X48 Rampage Formula, 2x512MB+2x1GB DDR2 800@970MHz (4-4-4-12) A-data Extreme Edition Vitesta, CF-Gigabyte HD4850, 200GB Samsung, 60GB Seagate, Fortron BSII 500W, LG WTQ226
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Vyšel nám patch 1.05. Ke stažení např. na Tiscali: http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=35222&r=top

seznam novinek:

Kód: Vybrat vše

- Nová herní kampaň „Eagle Wing“.
- Nový hratelný model vrtulníku AH-64D Apache Longbow.
- Nový multiplayer Warfare mód „When Diplomacy Fails“ (Když selže diplomacie) pro hru za jednu ze tří stran konfliktu s možností diplomacie.
- Významné úpravy a vylepšení umělé inteligence (lepší spolupráce v boji, lepší přehled o situaci na bojišti, nový příkaz pro krycí palbu).
- Výrazné snížení HW náročnosti, zvláště ve velkých městech.
- Plná kompatibilita se systémy Windows Vista a Windows 7 64bit s 8 GB a více paměti RAM.
- Tráva nově poskytuje krytí ležících jednotek i v dálce.
- Vylepšený systém zásahu a poškození.
- Vylepšené kreslení vzdálených objektů a jejich zobrazení na hranici dohlednosti.
- Vylepšené ovládání myší.
- Vylepšený prostorový zvuk.
- Možnost rychlého spuštění stažených addonů a misí pomocí asociace souborů .pbo se hrou bez nutnosti instalace a kopírování souborů do instalačního adresáře.
- Možnost přepínat mezi režimem zobrazení v okně a na plné obrazovce (Full Screen) za běhu hry pomocí klávesové zkratky Alt+Enter nebo v nastavení zobrazení.
- Odstraněny pády hry v některých situacích.
- Podpora dedikovaného MP serveru na systému Linux.
- Nové herní rozhraní pro nastavení MP serveru.
- Nové herní rozhraní pro příkazy v multiplayeru.
- Umožněno velení jednotkám i během rozhovoru.
- Podpora zařízení FreeTrack s použitím knihovny FreeTrackClient.dll
- Odstraněna ochrana DRM, hru lze spustit bez DVD v mechanice (pro správný běh hry a MP hraní je i dále nutné vlastnit originální hru a sériové číslo)
- Možnost použití Anti-Cheat technologie BattleEye
Kurnik, tomu říkám ukázková podpora produktu :)
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

no jestli to spraví moje problémy s tou hrou, tak to bude moc hezký dárek k Vánocům, díky za rychlé info.
2Baneshee: já bych krotil nadšení, hra není venku pár dní a těch chyb bylo mraky, nejdřív vyzkoušíme :)
Naposledy upravil(a) Slezman dne úte 22. pro 2009, 18:15, celkem upraveno 1 x.
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

- Významné úpravy a vylepšení umělé inteligence (lepší spolupráce v boji, lepší přehled o situaci na bojišti, nový příkaz pro krycí palbu).
- Výrazné snížení HW náročnosti, zvláště ve velkých městech.
- Plná kompatibilita se systémy Windows Vista a Windows 7 64bit s 8 GB a více paměti RAM.
- Tráva nově poskytuje krytí ležících jednotek i v dálce.
- Vylepšený systém zásahu a poškození.
- Vylepšené kreslení vzdálených objektů a jejich zobrazení na hranici dohlednosti.
- Vylepšené ovládání myší.
- Vylepšený prostorový zvuk.
vypadá to slibně, jsem zvědavej :)
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Baneshee píše: - Odstraněna ochrana DRM, hru lze spustit bez DVD v mechanice (pro správný běh hry a MP hraní je i dále nutné vlastnit originální hru a sériové číslo)
na MP je nutne mit DVD v mechanice?
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
LookAS
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LookAS »

neni to nutne.
osobne mam z tohoto patche po 3 hodinach online hrani kladny dojem. takhle nejak mela vypadat hra pri vydani. nebo se tomu alespon dost priblizila.
Core i9-7920X + be quiet! dark rock pro 4 .:. ASRock Taichi .:. 96GB Corsair 3200MHz .:. HP Quadro RTX A4000 16GB .:. Samsung S27A850D 27" 1440p .:. Samsung P990, EVO 850, ... .:. Fractal Design Define R3 w/ PC Silencer MK II 950W

Ryzen 5 3600, 16GB RAM, Asus Prime B550-Plus, 3x Radeon VII, Gigabyte Aorus 850W Plat.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Je to super a konečně ta hra šlape fakt dost dobře : ).Plus ta fotorealističnost...prostě paráda.Bohemia ruluje.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
HEAD
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Fungujou savy z predesleho patche?
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Jo, ale nedoporučuje se navazovat na save z prostředka mise.Lepší začít misi od začátku.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

no už bych si připadal i ochuzenej hrát u ArmA2 něco jenom jednou :D
Doma: i5-10600K, 32GB RAM, RTX 3060 Ti ********* Chalupa: i7 920, 24GB RAM, RTX 3060 ********* Děti: Q6600, 8 GB RAM, GTX 1050Ti
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

čest...mám splněny všechyn úkoly v misi Manhattan, poslední sem dělal to že sem vystřílel tu základnu čedaků hlavní, to jsem splnil...a dál nevím co dělat....lítám po mapě už dobu ale nic mě nenapdá co bych měl ještě dělat :-D
LoWang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LoWang »

Nojo každý produkt vypadá že má super podporu když je totálně zachybovaný už od začátku a pak na něj vychází jeden patch za druhým aby se to vůbec dalo hrát :-\ Například ono uplně stupidní a otravné zmizení trávy v dálce (takže i když jste v ní uplně schovaní, tak z dálky vás vidí protože trávu nevidí) v Armě 1 bylo vyřešeno již dávno, ale v Armě2 si člověk musel počkat několik patchů :-\ Jsem zvědav na ono zvýšení výkonu. Na mé sestavě se to bohužel dá hrát jen stěží :(
Appleseed: Core2Quad Q6600 @3.7GHz+AC Freezer 7 Pro, 4GB RAM, GeForce GTX275, 2x750GV Samsung, Vista 64bit home
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

Mno, pokud se to dá-jak píšeš na tvé sestavě hrát jen stěží... tak je asi něco špatně kluku :lol:
Q6600@3.5GHz, Asus X48 Rampage Formula, 2x512MB+2x1GB DDR2 800@970MHz (4-4-4-12) A-data Extreme Edition Vitesta, CF-Gigabyte HD4850, 200GB Samsung, 60GB Seagate, Fortron BSII 500W, LG WTQ226
Slezman
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Slezman »

Walker píše:čest...mám splněny všechyn úkoly v misi Manhattan, poslední sem dělal to že sem vystřílel tu základnu čedaků hlavní, to jsem splnil...a dál nevím co dělat....lítám po mapě už dobu ale nic mě nenapdá co bych měl ještě dělat :-D
omrkni to tady http://guides.gamepressure.com/arma2/guide.asp?ID=7983
LoWang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LoWang »

Pochyst píše:Mno, pokud se to dá-jak píšeš na tvé sestavě hrát jen stěží... tak je asi něco špatně kluku :lol:
asijo, ale zdaleka nejsem sám. Zkusim instalnout WinXP, protože na nich to prý jede líp...potom testnu patch 1.05, ten prý vylepšuje rychlost. Co ty máš za OS?
Pochyst
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Pochyst »

Aha... no já mám právě XP. A cos napsal jsem na BI forech :-D (Bohemia Interactive) četl též. Mohlo by to tím být.

EDIT: kartu máš skvělou... ale mam obavu že výkon zrovna v téhle hře bude horší než ekvivalent od druhé značky... to není flame zelená/červená, ale věc vyčtená z reakcí hráčů...
LoWang
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LoWang »

no to teda nevim cos čet, protože na GPU výkon téhle hry vůbec nezáleží...I když jsem ji podtaktoval o nějakých pár desítek MHz dolů, tak s fps to vůbec nehlo. Zatímco podtaktování CPU udělalo hodně!
Teď jsem nainstaloval XP a hrál jsem chvíli misi Manhattan, ale pak se to nějak posmolilo a zkazil se mi save, takže jsem naštvaný a asi si s tim dám na chvíli pauzu a radši si zahraju L4D2...
winter.ondra
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od winter.ondra »

Mam takovy blby problem. Vlastnim origo CZ hru, s patchem 1.04 mi hra neskutecne zamrzala. To se vyresilo perfekne novym patchem, nicmene hra je najednou v anglictine. Reinstall hry nepomaha. V configu jem to zkousel rucne prepisovat, ale taky nic. Nevi nekdo, co s tim?
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Walker »

Tak po aplikovaní posledního aptche konečně po 10 pokusu dohrál Manhattan.....teď mám úkol zabrat 4 města..resp. dobít....nějak nemůžu přijít na to jak si vyrobené jednotky hodit do nějakého praporu nebo čety jako jsou předdefinované jednotky ze začátku mise...místo toho všechny mám vyskládaný jakoby v mém týmu a trošku mě to prudí

edit: nikdo neporadí?! Stále marně tápám
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“