ATi Radeon HD 5850/HD 5870 - Problémy a jejich řešení

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
opinena
Nováček
Nováček

Re: ATi Radeon HD 5850/HD 5870 - Problémy a jejich řešení

Příspěvek od opinena »

opinena píše:Taaakze po 3 hodinach sjizdeni zahr. for o tomto "problemu" mnoha majitelu nam z toho vyplyva ze Gigabyte o tomto problemu vi a chce jej resit novym biosem ale nevi kdy se tak stane a jelikoz uz od techto odpovedi k nakrknutym vlastnikum uplynul asi mesic a stale nic tak asi moc zajem nemaji,nekteri to resi vracenim zbozi,ostani se skripejicimy zuby vyckavaji co vyrobce predvede,kazdopadne by si clovek myslel,ze dostane za 7000,- od myslim si slusneho vyrobce odpovidajici kvalitu se vsim vsudy.
Je to trochu zajimavy ale stalo-dnes gigabyte uvolnil ke ztazeni dva biosy pro vga 5850 OC,na karte byly doposud jeste nedoreseny dva problemy-Modify Smart FAN noise & fix black screen symptom,podarilo se jim dle uzivatelu,kteri uz maji oba biosy odzkouseny,odstranit jen druhy zminovany symptom,otacky si vesele radi dal na neregulovatelnych 55%,nedalo mi to a taky jsem flashoval-hadate spravne ani tuk natoz nejaka zmena blizici se k tichu obou fanu.

jen tak dal Gigabyte-GOOD WORK :-(
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

kup regulaci do 3.5" pozice a reuluj si to ruco a mas klid.
opinena
Nováček
Nováček

Příspěvek od opinena »

Stratos píše:kup regulaci do 3.5" pozice a reuluj si to ruco a mas klid.
regulaci uz tu mam volnou ale vevnitr :-)

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=129&t=157982
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

S1 by se ti tam nevesel? ze bys chladil pasivne
opinena
Nováček
Nováček

Příspěvek od opinena »

Stratos píše:S1 by se ti tam nevesel? ze bys chladil pasivne
myslim ze to zatim necham jak se to vyvrbi,bud to gigabyte opravi nebo ne,v tom pripade se poohlidnu po jinym zobrazovadle.
Stube
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stube »

Shit píše:
Stube píše:A co se z toho dozvím?
Jestli ta karta je, nebo není zralá na RMA. :oops:
To, že je karta stabilní v méně náročných (krom Arma2) hrách neznamená, že je zcela stabilní při nejnáročnějších situacích (viz. pády u Bad Company II).

Stalker CS je jeden z nejnáročnějších bench. na otestování stability karty....
Takže včera vyzkoušeno a řekněme, že z deseti pokusů 4x šedá obrazovka a restart. Nastavení testu jsem dal na extrem.
Pokud test proběhl ok, tak hned po skončení byla teplota GK cca 70
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Máš P45, viděl bych problém spíš tam než v grafice, zkus flashnout nejnovější bios, a nahrát nejnovější ovladače na chipset (ze stránek Intelu ne GB), kdyby ani to nepomohlo tak hold RMA karty. Pokud by i nová dělala to samé, jinou desku a ne s P4X chipsetem. Doporučuji starší P3x nebo X38/X48.
Stube
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stube »

Předtím jsem měl 4870x2 a vše šlapalo ok.

OK, díky za radu. Zkusím, až přijdu z práce...

Tak nějak jsem na to koukal a nějak na stránkách intelu neumím najít správný driver...
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Driver máš tady: http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... 6&lang=eng , ale spíš vidím šanci v tom flashnutí BIOSu na nejnovější a pokud to nepomůže, tak RMA. :sad:
Stube
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stube »

Shit píše:Driver máš tady: http://downloadcenter.intel.com/Detail_ ... 6&lang=eng , ale spíš vidím šanci v tom flashnutí BIOSu na nejnovější a pokud to nepomůže, tak RMA. :sad:
Díky :-D
opinena
Nováček
Nováček

Příspěvek od opinena »

No dnes uz jsem tu hlucnost grafiky nevydrzel,a napichl ji na zalman fanmate 2,stahl otacky na minimum,ted o ni vubec nevim,teplotu si stale udrzuje mezi 35-38 stupnu v idle,kdyz bude potreba pustit neco narocnejsiho tak dostane nejakou tu otacku navic,neni to idelani reseni,kdyz by to mela sama delat automaticky ale po predchozim tydnu,kdy gigabyte vydal dalsi dva biosy,ktery tehle neduh mely vyresit my dosla trpelivost-timto koncim 14ti denni trapeni s timto vyrobkem a pokud budu v budoucnu vybirat novou vga s rady treba HD6XXX tak myslim,ze gigabyte do vyberu nezaradim.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

koukam nakonec si dopadl tak jak sem predpokladal hned :). ono v manulanim rizeni nevidim nic spatnyho ja to takhel pouzivam uz nekolik let a v pohode.
Stube
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stube »

Stube píše:Předtím jsem měl 4870x2 a vše šlapalo ok.

OK, díky za radu. Zkusím, až přijdu z práce...

Tak nějak jsem na to koukal a nějak na stránkách intelu neumím najít správný driver...
Tak jsem si nainstaloval Win7 Prof. a je po problému. Vše běží, jak má. díky za rady
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

Zdravim,

Chtel bych se zeptat majitelu, jestli se nekdo nesetkal s podobnym problemem jako mam ted ja. Jde o to, ze kdyz dam svoje PC do rezimu spanku tak po probuzeni se GK uz neni schopna prehodit do 3D modu, kdyz je potreba. Jakmile spustim jakoukoli hru tak se nacita silene pomalu a je pak proste nehratelna. Jkmile PC restartuju tak vse bezi jak mam. OS je WIN 7 64b. Karta 5870 od ASUS a deje se to jak s OC tak i bez nej. Uz jsem kvuli tomu i preinstalovaval OS a zkousel jsem psledni 3 verze ovladacu, ale bez vysledku.

Mockrat dekuji za pomoc.

H.
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jseš si jistej že je to grafika? Malé FPS by to vysvětlovala, ale ne to pomalé načítání věcí, to totiž grafika a její výkon neovlivní, co task manager? Neni tam něco co prostě vytuhne a loaduje to pak CPU na 100% (nebo některá jádra na 100%) ?
HrdinaJan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od HrdinaJan »

To chovani je docela tezke popsat. Treba OBLIVION mi normalne nabehne behem par s. Pri tomhle problemu se sice neco deje, ale probiha to tak, ze se objevi treba jeden snimek, ten tam je 2s a pak je na 10s cerna obrazovka, tak to probiha porad do kola. Kdyz se podivam na zatizeni GK tak vidim, ze se prepla jen do ''nizsiho'' 3D a ne do plneho. Restartuju PC a vse je OK. I kdyz ho dam hned po cerstvem spusteni, aniz bych bych spustil jakoukoli aplikaci, uspat a hned ho zase probudim, ten proble se hned objevi.

Nerikam, ze to nemuze bejt i necim jinym, ale prvni vec co me napadla je grafika. Jsem zvyklej uspavat PC a dost mi to vadi. CPU ani RAM OC neni.

Dik
ASUS MAXIMUS IX HERO+7700K@4,8GHz 1.28V+NOCTUA NH-D15+GIGABYTE AORUS GTX 1080 Ti +Kingston 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 HyperX Predator Series+SSD INTEL 750 400GB+EIZO 3237
prochybike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prochybike »

Dneska sem si prines domu Sapphire 5850 a ted ji konecne soupnul do PC, ale mam trochu problem, ze za boha nemuzu nainstalovat ovladace a pokazy to vypise v logu - other detected device :/ Nesetkal jste se nekdo s podobnym problemem? Predem se omlouvam jestli se to tu uz resilo, ale nikde jsem tady vyreseni neceho takoveho nenasel.

Odinstalace Nvidia driveru + driversweeper jsem udelal. Zkousel jsem jak 10.6 tak i drivery z prilozeneho CD, ale stejnej problem.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

asi bych misto nekolikahodinoveho trapeni s tim udelal cistou instalaci, podobnej problem sem mel pri prechodu z HD3870 na 2xHD4850. Po cisty instalaci vse OK
prochybike
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prochybike »

Prave sem si zazalohoval C: a jdu reinstal a snad to pomuze, ale stejne jsem chtel preinstalovat okna ikdyz v planu to bylo az o vikendu rovnou na SSD :) Kazdopadne diky za radu, jdu na to :wink:

EDIT: OS preinstalovan a najednou jde vse bez problemu a 5850 slape konecne jak ma :) Jeste doinstalovat zbytek programku a jde se testovat + OC :-D
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ty si menil GTX285 za ATI 5850?To je celkem nesmysl ne?Par procent vykonu navic za to nestoji.Proc si menil?
Mac...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“