Crucial m4

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Crucial m4

Příspěvek od dexterav »

jj máš som si nevšimol :oops:
no proste lákajú na SATAIII :x
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

dexterav: jeste sem nevidel pridavnej radic na desce, ktery by byl pripojen vice nez jednou pci-e linkou :roll: :wink:
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

čo na tom vôbec nič nemení kedže sľubujú rýchlosť SATAIII a nemajú ju :)
a hlavne sú pomalšie aj tam kde nieje žiaden limit
Intel Ultra 7 265k 5,6/4,9GHz,Apex Z890, 2X24GB 8,73GHz CL40 Corsair, Asus TUF 5090 3.2/34GHz , H2O + Carbide 600Q,SS Noctua Edition, 10TB 850X, Topping D50s + Tilia + T5, StrixPG32UCDP, Fold7, ITX 13700k + 5070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Tak mě to chlapi par krát během hry zamrzlo... :roll: Musel jsem tu hru vypnout pres Spravce uloh, jinak s tim neslo nic udelat. Myslíte, ze by to mohlo byt tím posledním firmwarem 000F? Někde na forech o tom psali. Nebo to děla každy SSD disk včetně Intelu a Samsungu?
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

ťažko súdiť, ale tiež môžeš byť 1. ktorý ho má vadný :twisted:
inak hlavne vylúč OC a podobné veci veľa krát sa to už preberalo a nakoniec bolo na vine OC
hlavne pokiaľ to nezamrzlo počas load/save ťažko za to môže SSD
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Uz z tej prvej vety je skor podozrenie niekde inde ako v SSD :)
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Já jsem ale neříkal, ze to bude 100% v tom SSD disku...jen jsem se na to ptal. Navíc na různých forech se psalo o problémech s novým FW 000F, tudíž mě to napadlo. Nic víc :stern:
A zamrzlo to prave behem ukladani hry (load/save).
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

to už je horšie, ale stále to furt nič neznamená
ako vravím v prvom rade treba riešiť default všetkého inak to nemá žiaden význam

síce nepovedal ale pýtal si na FW takže si povedal že si myslíš že je to SSD
mno spústa ľudí si tú 00F nedala pretože má prístupovku pri write ,5ms
skús starší FW a uvidíš
inak ak na ňom máš OS a nič tam nepadá, normálne bootuje, načitáva sa asik to ním nebude
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Mno ano, nepisal si ze to bude 100% v disku, ale sme v topicu M4, tak zrejme ti asi nieco hovorilo ze to bude nim, kedze si to postol prave sem :wink:
Ako dexter pise, vsetko do defaultu a skusat dalej...
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Veškerý můj hardware je nastaven ve výchozím nastavení a kromě toho zamrznutí se mi to ještě v jiné=předchozí hře několikrát zaseklo, ale pokračovalo dále (tedy úplně nezamrzlo). Mám tedy zkusit nahrát starší verzi fw 0309? Jak se firmware u toho disku nahrává? Případně mám ještě do zítra možnost disk vrátit v zákonné 14ti denní lhůtě. Co doporučujete?
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ono sa to tazko rozpoznava, kedze pises len o jednej hre...ci sa mylim a robi to aj inde? Takto rychlo toho moc nezistis, treba testovat/skusat viac a sledovat to...
FW nahras normalne cez bootovacie CD, no ako pozeram, tak ho na ofic.str. uz nevidim na stiahnutie :(
Ak by si chcel, tak ja ho mam doma napaleny, ti mozem poslat obraz CD :wink:

Popripade pozri na ten piaty odkaz (v praci ho mam blokovany :evil: ):
http://www.google.sk/search?num=100&hl= ... 5II2WhxPEU
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Kyselinka píše:Ono sa to tazko rozpoznava, kedze pises len o jednej hre...ci sa mylim a robi to aj inde? Takto rychlo toho moc nezistis, treba testovat/skusat viac a sledovat to...
FW nahras normalne cez bootovacie CD, no ako pozeram, tak ho na ofic.str. uz nevidim na stiahnutie :(
Ak by si chcel, tak ja ho mam doma napaleny, ti mozem poslat obraz CD :wink:
Popripade pozri na ten piaty odkaz (v praci ho mam blokovany :evil: ):
http://www.google.sk/search?num=100&hl= ... 5II2WhxPEU
Díky za ochotu, už se mě ho podařilo stáhnout (fw 0309), ještě udělám bootovací CD a vyzkouším to. Ono to nebylo na jedné hře, ale na dvou - u jedné úplné zamrznutí během ukládaní hry (load/save)a u druhé občasné (drobné) zasekávání...ale grafikou to není. A občas mě sice zamrzne i Mozilla Firefox, ale to bude zase něčím jiným (i když mám poslední verzi 15.0.1)...

P.S. Ty jedeš u svého Crucialu m4 na fw 0309 nebo 000F?
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Ja som teraz dlhodobo skusal 0309 a pred par dnami som dal 000F (spolu s Win8), ktory chcem teraz testovat v realnej prevadzke.
Pri 0309 som ziadne chyby nenasiel a myslim, ze je plne stabilny.

A mas cisty OS, resp. robil si clean install bez restoru OS zo stareho disku?
Myslim, ze par stran dozadu sa tu s niekym riesil acronis (nemam cas moc listovat :oops: ). Ak ano, tak by som chybu hladal mozno aj tam.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Dám tam tedy ten fw 0309, budu testovat, zkoušet, hrát a uvidím...Jinak s tím Crucialem m4 jsem nedělal žádnou novou instalaci OS, nýbrž jsem nejprve pročistil ten stávající a poté ho naklonoval na ssd včetně OS Win7.
Každopádně si myslím, pokud ten fw 000F v různé míře x-lidem zamrzával (zasekával se), určitě udělají nějaký nový (opravný) a počkal bych asi až na ten.
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Mas nejaky link, kde pisu ze im to s novym FW zamrzava?
Nejaku dobu som to nesledoval, nakolko mi ide vsetko ako ma...klop, klop, klop :)
Vyskusaj tam dat 0309 a ak nepomoze, tak by som tam skusil nainstalovat OS bez klonovania, cize na cisto.
Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Kyselinka píše:Mas nejaky link, kde pisu ze im to s novym FW zamrzava?
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=1369129

http://forum.crucial.com/t5/Solid-State ... td-p/93526
Kyselinka
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kyselinka »

Dik, no co som zbezne vycital, tak sa to vyskytuje vo velkej miere pri notebookoch (hlavne mac, HP/lenovo) s tym uzasnym OS X - sa ani necudujem, ze ten SSD strajkuje :-D
V prvom pripade chalan tak isto robil klon z ineho disku. Vyskusaj clean install OS :wink:
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

no v nb prudia viaceré ssd
inak 000F je dlho vonku a podľa toho ako riešil crucial fw predtým to zamrzanie nie je asi problém ssd
dexterav
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dexterav »

Donic
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Donic »

Vyšel nový fw 010G k dnešnímu datu...tak počkáme jak se osvědčí :idea:
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“