Ache, DOC_ZENITH: k tej HD5870, Vase tvrdenie je podla mna vyslovene prehnane. Ano HD5870 mala urcite chybicky, predovsetkym tu kvalitu AF (aj ked sa to nejako vyraznejsie prejavovalo tiez len v niektorych pripadoch), teselacia tam je sice slabsia, ale osobne by som to tej karte nedaval nejako vyrazne do minusu, vzhladom na to, ze ani dnes viac ako 2 roky po jej uvedeni nie je hra, ktora by podla mna zmysluplne vyuzivala teselaciu, nehovoriac o tom, ze hier ktore ju vobec maju implementovanu je totalne minimum (a to uz je na trhu HD7970). A vyjadrenie typu
DOC_ZENITH píše:nicméně za dobrou DX11 kartu to nemohu prohlásit ani s přimhouřenýma oběma očima, to jsem prohlašoval už tehdy a jen to opakuji. Na to mneni co měnit. Dobrou DX11 kartu ATI předvedla teď.
je silne nepresne, kedze DX11 sa netoci len okolo teselacie a vo vsetkych inych aspektoch, je HD5870 rovnaka DX11 karta, ako ostatne karty na trhu. Uvediem tu zopar testov novych hier (prevazne DX11), ktore su na PCTuning.cz:
Anno 2070
Shogun 2
Battlefield 3
Deus Ex
The Elder Scrolls V: Skyrim
v tychto hrach ma HD5870 nebezpecne podobny vykon ako HD6970, ale hlavne tiez ako GTX580 a to hovorime o viac ako 2 roky starej grafickej karte, a prvej na trhu, ktora podporovala DX11. HD5870 je praveze fantasticka karta, ktora si svoj vykon drzi a kto ju kupil hned po uvedeni, si podla mna nema moc na co stazovat. Az po viac ako dvoch rokoch sa objavila karta, na ktoru ma IMHO skutocne zmysel upgradovat z HD5870 - HD7970. Podobne vydarena je aj karta HD5770, ktora rovnako casom ukazala, ze ani po rokoch sa jej v tejto triede nedokaze konkurencia plne vyrovnat (aj ked na HD5770 sa tu na fore nepochopitelne zniesla v dobe uvedenia masivna kritika).
Jediny skutocny problem HD5870 a obecne HD5xxx serie je to AF, ja sa priznam, ze som kupil HD6870 tiez prave kvoli tej kvalite AF, aj ked si myslim, ze by to v moc hrach nevadilo, ale proste ten prechod na tej HD5870 naozaj nevyzera lakavo. Na druhej strane, pre mna by to napr. nebol dovod na upgrade, ale ked som uz isiel kupovat novu kartu (z HD3870), tak mimo ine aj kvoli AF som radsej zobral HD6870.
Co sa tyka este tej teselacie, tak napr. ako priklad sa da asi uviest Crysis 2, kde:
1) Crysis 2 vyzeraa ko konzolovka s DX9 aj s DX11, pretoze to proste konzolovka je, tam by pomohlo jedine ju kompletne prerobit a to by vizualne IMHO pomohlo podstatne viac, nez tam dorobit nejaku teselaciu...
2) ani GTX580 nema dostatok vykonu na to, aby to na max rozbehala v 1920x1200 skutocne plynulo, takze o com to je? pre majitelov CF/SLI tak akurat...