GeForce GTX 660/660Ti - info, testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Re: GeForce GTX 680/670 - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Shakall605 »

Velmi zajímavý článek http://techreport.com/review/24022/does ... -windows-8 . Konkrétně se zabývá input lagem HD 7950 a GTX 660 Ti. A resp. článek naznačuje že počet FPS k dobrému hraní není všechno :wink:

Hladis//Presunuto z GTX680/670
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Mel jsi to postnout do sekce o HD7950...
By me zajimalo,jak to vidi majitele te karty, zda ten sttuter registruj nebo ne, kazdy je jinak narocny. Ale konecnce je zde vice testu na plynulost hrani. Stale se potvrzuje, ze ovladace nVidie jsou o tridu nekde jinde....
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Eh já nevim. Jako člověk co tu kartu zkoušel nevim. Ono je to děsně těžký, protože je to driver od driveru, engine od enginu a hra od hry. Kdybych na Radeonech když jsem je testoval pozoroval ňákej stuter hned bych se o tom rozeřval ale to se nestalo. Možná to bylo o něco méně plynulé občas někde, dam příkjlad GW2 což je hra co neustále natahuje nové textury a stremuje data a to má na plynulost vliv mnohem větší než jakej framerate karta dá ve statické scéně. , tak s oclou GTX480 to bylo určitě slower, pak jsem tam dal oclou 7970 a bylo to lepší, ale pak vyšly nové drivery optimalizované na 480 a už se mi to po výměně zase zdálo lepší tam.

Ale na Nvidii je rčitě více easy srážení inputlagu protože se tam easy vynucuje stav vsyncu a člověk může upravit velikost pedbufferu, atd. Prostě se na tom hraje líp no. Ale o tom se tu moc nesmí mluvit protože pak hned nastává hon na čarodějnice.
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

durod píše:Mel jsi to postnout do sekce o HD7950...
By me zajimalo,jak to vidi majitele te karty, zda ten sttuter registruj nebo ne, kazdy je jinak narocny. Ale konecnce je zde vice testu na plynulost hrani. Stale se potvrzuje, ze ovladace nVidie jsou o tridu nekde jinde....
Tak ja asi ako jediny nespokojny majitel HD7950 ten stutter vo FC3 vidim riadne !
Suhlasim Nvidia ma lepsie ovladace ako ATI.
DOC_ZENITH píše:Ale na Nvidii je rčitě více easy srážení inputlagu protože se tam easy vynucuje stav vsyncu a člověk může upravit velikost pedbufferu, atd. Prostě se na tom hraje líp no. Ale o tom se tu moc nesmí mluvit protože pak hned nastává hon na čarodějnice.
DOC ved tu nie si na DDblogu, nemusis sa obavat povedat pravdu ze na Nvidiach idu hry lepsie ako na ATI. Podla mna ta za tento nazor tu na PCT nikto nebude upalovat na hranici, pripadne banovat. :-)
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce GTX 660/660Ti - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od durod »

Asi jak pise doc, jak kdy a jak kde :D . Ono obcasne trhnuti, kdo to nema, ze jo. Asi to nebude tak horke. Ale dle toho testu, jsou na tom win 8 lepe, mit AMD ,asi by to byl duvod k reinstalu, kdyz jeste mesic je moznost mit levny upgrade za 8kil, nebo i za polovic pri mensim podvudku

@ FC3, to je sprasena konverze, i kdyz nove bety zlepsuji framterate na AMD a dotahuji se na gtx680(HD7970)
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Shakall605 píše:Velmi zajímavý článek http://techreport.com/review/24022/does ... -windows-8 . Konkrétně se zabývá input lagem HD 7950 a GTX 660 Ti. A resp. článek naznačuje že počet FPS k dobrému hraní není všechno :wink:
Techreport má dobrou metodiku testů. Jako jediný netestují jen avg. fps, ale i ty frametimes.
Přitom tohle by mělo být v každé recenzi. To je důležitější než údaj o avg. fps

Když se na to podíváte, tak zjistíte že to co občas naznačuji, že 50fps AMD ≠ 50fps NVidia je pravda, protože častěji působí obraz nvidie plynuleji (i mých zkušeností z kartama obou výrobců)... ono k plynulosti obrazu stačí i těch 30-40fps, ale musí to být opravdu plynulé aneb 30-30-30-30-30...ms snímky a né něco jako 25-40-22-37...

testovat pouze avg. fps. vždy bylo je a bude nepřesné... z takové recenze si jen odnesete nějaké orientační číslo ale jestli vám to poběží plynuleji než Frantovi od vedle s avg. o 5fps nižším nemusí být vůbec pravda. - příkladem v tom testu budiž Sleeping dogs.

EDIT: jeden a závěrečný odstavec je naprosto výstižný:
The tragedy here is one of wasted potential. The Radeon HD 7950 is, on paper, clearly a more powerful GPU than the GTX 660 Ti, with double the memory interface width and a theoretical edge in peak ROP rate and shader flops. AMD is giving you more hardware for your money when you buy a 7950. For whatever reason—and we suspect the main culprit is graphics driver software—the 7950 can't convert that advantage into consistently smoother in-game animation. As one of my fellow TR editors pointed out to me the other day, this wouldn't be the first time Radeon owners were let down by driver issues during the holiday rush. AMD was plagued by a painful series of driver issues last year, too.
ulver píše:DOC ved tu nie si na DDblogu, nemusis sa obavat povedat pravdu ze na Nvidiach idu hry lepsie ako na ATI. Podla mna ta za tento nazor tu na PCT nikto nebude upalovat na hranici, pripadne banovat. :-)
To sice nebude, ale i tak je tu spousta otravných userů se kterýma musíš v případě, že napíšeš něco co se nehodí do krámu, že ti zaspamují diskuzi. :|
No hlavně chybami se člověk učí. Jak koukám tak jsi s tou HD7950 velice spokojen. Není nad vlastní zkušenosti. :P Doufám že GTX700 generace vyjde až hodně, hodně pozdě aby sis jí ještě pořádně vychutnal a nezapomněl. i já mam občas cuky... hlavně po návštěvě sranDDa blogu. :lol:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Já jsem měl taky cukání kor když jsem měl v ruce 7970 bez powertune, vytočil jsem to co se dalo a .... bylo to fajn, ale žralo to více jak moje kdysi nejnažranější karta a výkon prostě neoslnil. Bylo to takový "hmm, čekal bych víc", vzhledem k tomu že to byl skok o 2 výrobní procesy fakt nic moc. Už teď mam grafiku nejdéle co jsem jí kdy měl a ten smutnej rekord pokračuje.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

@Ache: To, že nVidia má vyspělejší drivery může popírat jen blázen nicméně, když se tam nějaký bug objeví tak to stojí opravdu za to.
Diskuse jsou spamovány z obou táborů. Příkladem může být článek právě od Scotta Wassona ohledně "teselace" v Crysis, že :-D
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Honzi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honzi »

nevím jestli to sem patří, ale chtěl jsem se zeptat, jestli mám odstranit ze zadní strany plošného spoje u mé nové gtx660ky od msi takovou nálepku??? Přesněji tuto , prám se, jelikož se mi dotýká rohy paměťových čipů.. na obrázku pouze levého, na mé kartě i pravého
HunterGtNet
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HunterGtNet »

neee nechat
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

já ju taky přelepil...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

To je SNko, musí na kartě zůstat. TO když člověk ztratí tak ztratí záruku.
Honzi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Honzi »

děkuji zenithe:) už jsem si myslel že se páni z MSI ulepili.. doufám že to nebudě dělat neplechu... :)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ne nebude proč jsi to vlastně chtěl sundavat ?
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Jestli ti tam vadi, tak ji sundej a nalep ji nekam jinam (tak, aby sla sundat) a pri pripadny reklamaci ji plesknes zpatky. Kdyz je karta zahrata, tak jde ta nalepka sundat uplne lehce, bez rizika roztrhnuti
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

To je dobrá rada. Na mé EVGA GTX580 se ta blbá nálepka (warranty void if removed) + seriák sama odlepovala po zahřátí a hrozila mě její ztráta, takže sem si jí radši uložil na ten ani-lepící papírek a až když jsem jí prodával tak jsem ho vrátil... jen ho nesmíš ztratit, umazat lepivou stranu a v případě reklamace nezapomenout ho tam vrátit. :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Heh kamarat mi poslal ASIC svojej karty, chce ma nas.at pretoze ja mam 55perc. :-D Ta hodnota na jeho EVGA je z rise snov. Co poviete ?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
„Štěstí řídí naši věc lépe, než jsme si dovedli přáti. Neboť hleď, příteli Sancho Panzo, tamto se ukazuje třicet nebo ještě o trochu více ohromných obrů, s nimiž míním zápasit a všechny je pobít a jejich kořistí počne naše bohatství. A bude to spravedlivý boj a velká zásluha před bohem odstranit takové býlí s tváře země.“
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

ASIC nevypovida zcela nic
ulver
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ulver »

Pri 100perc ma istotu ze jeho GPU je blizsie k stredu wafera, ci ?
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ano ale negarantuje mu to lepší OC, atd.

Obecně platí, že čím větší Asic kvalita, tím lepší čipy. Ale také platí, že tyto čipy dosahnou určité frekvence s mnohem menším napětím a teplotě. Ale pak naraej na určitej wall a ani citelné zvedání napětí moc nepomahá. Naopak čipy s mizerny asic maj velkou leakage, špatnej OC, ale když je dáš pod dusík tak se jim daří. Prodomácí OC ala top vzduch či voda jsou nejlepší průměrná asic a mít štěstí na kus.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“