Problémy s teplotou CPU? Obecne reseni zde!
- Hrochan
- Začátečník

Zdravim,mam maly dotaz
u kamose sem zjistil ze jeho pc topi jako prase(pri zatezi melo CPU 85 stupnu),ma intel celeron D,3.2ghz a netaktoval ho,netaktoval ani zadnou jinou cast pc
sem mu to cely vycistil,diry kterymi proudi vzduch na bocnici byly ucpane,zebra pasivu CPU byla taky ucpana prachem,pasty tam bylo jeste dost,sice byla ztvrdla ale to sem myslel ze neva
zapnuli sme pc a neverili vlastnim ocim,CPU melo pri zatezi 88 stupnu!pritom teplota desky a graficky karty klesla o 8 stupnu,a HDDcka o 5
sem mu privezl novou pastu,sundal starou
CPU ma ted pri zatezi 78 stupnu,coz je na tenhle CPU(ktery jede na zakladnim taktu) rek bych velice hodne
proto se ptam:nema nekdo napad cim by to asi mohlo byt?
merili sme v posledni verzi everestu ultimate,a v nevim jake verzi home edition,oboje namerilo vzdy stejne
u kamose sem zjistil ze jeho pc topi jako prase(pri zatezi melo CPU 85 stupnu),ma intel celeron D,3.2ghz a netaktoval ho,netaktoval ani zadnou jinou cast pc
sem mu to cely vycistil,diry kterymi proudi vzduch na bocnici byly ucpane,zebra pasivu CPU byla taky ucpana prachem,pasty tam bylo jeste dost,sice byla ztvrdla ale to sem myslel ze neva
zapnuli sme pc a neverili vlastnim ocim,CPU melo pri zatezi 88 stupnu!pritom teplota desky a graficky karty klesla o 8 stupnu,a HDDcka o 5
sem mu privezl novou pastu,sundal starou
CPU ma ted pri zatezi 78 stupnu,coz je na tenhle CPU(ktery jede na zakladnim taktu) rek bych velice hodne
proto se ptam:nema nekdo napad cim by to asi mohlo byt?
merili sme v posledni verzi everestu ultimate,a v nevim jake verzi home edition,oboje namerilo vzdy stejne
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Hrochan
- Začátečník

hmmm tak to bude nejspis tim spatnym dotekem chladice,protoze on to ma na take 4 pojistky,z nichz jedna je nejaka spatna,chladic sice drzi ale trochu se vikla...myslel sem ze to nema az takovy vliv
kazdopadne teda jeste zkusim snizit napeti
diky moc
eidt:maly dotaz:muzu to odpalit snizenim napeti?myslim ze ne,ale to cpu neni moje tak chci mit jen jistotu
kazdopadne teda jeste zkusim snizit napeti
diky moc
eidt:maly dotaz:muzu to odpalit snizenim napeti?myslim ze ne,ale to cpu neni moje tak chci mit jen jistotu
- BubakB
- Mírně pokročilý

Nie.Hrochan píše:maly dotaz:muzu to odpalit snizenim napeti?myslim ze ne,ale to cpu neni moje tak chci mit jen jistotu
Jedine,co vediet treba je: Ak by to cip nezvladal dane napatie pri frekvencii.Prejavi sa to nestabilitou.
V neposlednom rade sa ale znizi spotreba a teplota procesoru.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- jfrlbc
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem zkoumal procesor a je křivej jak .... nic křivějšího mě nenapadáNemonic píše:Moc / Malo pasty ?jfrlbc píše:Paradoxem je, že o málo vyšších teplot dosahuju i když ten větrák odpojím, tzn. chlazený pasivně ..
spatne nasazeny chladic na cpu ?
I kdyz na druhou stranu zase, ty teploty ale jsou docela prijatelne ..
Jinak tu hodnotu Tjunction mam take 100°C ( = maximalni pripustna hodnota ).
Mám to ale pech, docela uvažuju o tom, že procesor pošlu zpět a nechám si zaslat jinej, ale kdo ví, jakej mi přijde
P.S. Nebo bych zkusil vylapování, ale bohužel jsem levej levák na ruce a výsledek by mohl bejt ještě horší
zkusím ještě jednou přesadit chlazení, tentokráte bez Artic Silver 5, zkusím nějakou s vyšším obsahem siliconu ... a uvidím jak to bude potom....
E4400/GB P35-DS4/2x1024 DDR2 A-DATA EE800+/ATI 1950pro ULTIMATE - ZALMAN VF900Cu/RAID0 2xWD2500KS/SCYTHE NINJA+/3x120mm FAN 1200ot.
- NEONET
- Středně pokročilý

to co pises, rozdil v teplotach svisle a vodorovne spociva v tom, ze vzduch se do chladice nasava zespodu a mezi zebrama jde nahoru, tak se chladi, ale kdyz to mas vodorovne, tak proste chladic nechladi vsema zebrama
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- jfrlbc
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
dovolím si upřesnit můj popis následujícími obrázky:NEONET píše:to co pises, rozdil v teplotach svisle a vodorovne spociva v tom, ze vzduch se do chladice nasava zespodu a mezi zebrama jde nahoru, tak se chladi, ale kdyz to mas vodorovne, tak proste chladic nechladi vsema zebrama
http://jfrlbc.kvalitne.cz/CPU/CASE.jpg
V tomto rozpoložení to chladí mnohem hůře, než když vykuchám PC a postavím na stůl, tzn. deska je vodorovně a chladič svisle ...
Ve skříni mám průvan až až, ale teploty jsou divoký (viz. rozdíl v TATu mezi jadry stejně tak rozdíl mezi jadry v IDLE)
http://jfrlbc.kvalitne.cz/CPU/CPU1_ORTHOS.JPG
http://jfrlbc.kvalitne.cz/CPU/CPU2_TAT.JPG
http://jfrlbc.kvalitne.cz/CPU/CPU3_IDLE.JPG
E4400/GB P35-DS4/2x1024 DDR2 A-DATA EE800+/ATI 1950pro ULTIMATE - ZALMAN VF900Cu/RAID0 2xWD2500KS/SCYTHE NINJA+/3x120mm FAN 1200ot.
- Sir_Satyr_VI.
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Q6600
Zdravim. Mam problem s teplotou Cora Q6600. Bez zateze po nabootovani oken mam zhruba 45 az 48 stupnu. Pri maximalni zatezi az 70 stupnu. Na internetu sem nasel spoustu diskuzi, kde se tohle resilo a vzdycky se doslo k zaveru, ze chyba byla ve spatnem osazeni boxovanyho chladice a tudiz nevyvyjel na CPU dostatecny tlak. No jenze ja sem si tam dal CollerMaster Gemin 2, na nej dva 120mm vetraky, kazdej jede 2000rpm. Ve zdroji mam dalsi 120 mm vetrak vyfoukavajici teplej vzduch ven a zestrany k procesoru, vzadu case mam dalsi 120mm vetrak vyfoukavajici vzduch ven. Pak je tam jeste jeden malej po strane, kterej zene cerstvej vzduch primo na ty dva velky no a jeste mam jeden 120mm ventilator vepredu case na ofoukavani HDD a pro vzduchovej tunel. Pastu na procak sem pouzil Cooler Silver 5. Chladic sem upevnil k procesoru tak, ze se z toho az prohnula zakladaka a vytvorila "bouli" zespoda, kde je procak. No a ted mi reknete proc mam tak nesmyslne vysoky teploty? Docela me to stve. Co delam spatne?
- Kinomaniak
- Začátečník

Re: Q6600
Může být taky třeba křivé IHS,pasta je rovnoměrně?Ta boule je taky špatně,jak se prohne deska,tak právě ten přítlak pak je špatnej,je CPU na defaultu?Čím měříš?Tenhle Cpu je opravdu mega topení no.Sir_Satyr_VI. píše:Zdravim. Mam problem s teplotou Cora Q6600. Bez zateze po nabootovani oken mam zhruba 45 az 48 stupnu. Pri maximalni zatezi az 70 stupnu. Na internetu sem nasel spoustu diskuzi, kde se tohle resilo a vzdycky se doslo k zaveru, ze chyba byla ve spatnem osazeni boxovanyho chladice a tudiz nevyvyjel na CPU dostatecny tlak. No jenze ja sem si tam dal CollerMaster Gemin 2, na nej dva 120mm vetraky, kazdej jede 2000rpm. Ve zdroji mam dalsi 120 mm vetrak vyfoukavajici teplej vzduch ven a zestrany k procesoru, vzadu case mam dalsi 120mm vetrak vyfoukavajici vzduch ven. Pak je tam jeste jeden malej po strane, kterej zene cerstvej vzduch primo na ty dva velky no a jeste mam jeden 120mm ventilator vepredu case na ofoukavani HDD a pro vzduchovej tunel. Pastu na procak sem pouzil Cooler Silver 5. Chladic sem upevnil k procesoru tak, ze se z toho az prohnula zakladaka a vytvorila "bouli" zespoda, kde je procak. No a ted mi reknete proc mam tak nesmyslne vysoky teploty? Docela me to stve. Co delam spatne?
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
- Sir_Satyr_VI.
- Nováček

- Kontaktovat uživatele:
Tezko rict jestli je IHS nakrivo. Bohuzel s prohnutou zakladkou uz nic neudelam, uz se tak vytvarovala ale rekl bych, ze to stejne nema moc vliv na prilnavost chladice, pac socket je dost pevnej, ten se neprohne. Kazdopadne zkusil sem chladic osadit znova a je to trochu lepsi, vsechny jadra maj 45C bez zateze vse na default a cca 60C pri zatezi. Merim coretempem 0.95.4. Ale problem by mel bejt v prilnavosti, pac na dotek je chladic doslova studenej. Az kdyz ma CPU pres 70C tak se chladic zahreje. Premejslel sem o zestihleni IHS smirglem, prej to dost pomaha ale prisel bych tim o zaruku.
Vyrobce ty pasty co sem tam dal, tvrdi, ze ji trva asi 200 hodin, nez nabude nejlepsi vodivosti. Rozdily by prej meli bejt az 4C, coz asi jen tezko ale stejne nejdriv pockam.
Vyrobce ty pasty co sem tam dal, tvrdi, ze ji trva asi 200 hodin, nez nabude nejlepsi vodivosti. Rozdily by prej meli bejt az 4C, coz asi jen tezko ale stejne nejdriv pockam.
- Kinomaniak
- Začátečník

Tak těch 60C při zátěži si myslím,že je normál,cca tak jsem asi měl teploty se vzduchem,Lapping pomůže dost,u mě cca 4C,s tím,že IHS bylo hodně křivé,já mám pastu coolaboratory Pro,je nejlepší a po zapečení se zlepšili teploty tak o 1-2C,jinak jak říkám,teploty do 60C máš v pohodě,kdybys ho chtěl taktit,tak jen best vodu.Sir_Satyr_VI. píše:Tezko rict jestli je IHS nakrivo. Bohuzel s prohnutou zakladkou uz nic neudelam, uz se tak vytvarovala ale rekl bych, ze to stejne nema moc vliv na prilnavost chladice, pac socket je dost pevnej, ten se neprohne. Kazdopadne zkusil sem chladic osadit znova a je to trochu lepsi, vsechny jadra maj 45C bez zateze vse na default a cca 60C pri zatezi. Merim coretempem 0.95.4. Ale problem by mel bejt v prilnavosti, pac na dotek je chladic doslova studenej. Az kdyz ma CPU pres 70C tak se chladic zahreje. Premejslel sem o zestihleni IHS smirglem, prej to dost pomaha ale prisel bych tim o zaruku.
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
- Bofasa
- Začátečník

-
Ahooj lidičky, tak zkoušim taktovat C2D E6750 zatim s box chladičem. Při 3200Mhz a 8hodinách v Orthosu je teplota 65. Ted testuju 3367 a teplota je už 72. Chtěl bych se zeptat kolik je tak bezbečná či doporučená teplota pro C2D. neni těch 72 už moc??? Přemejšlel jsem o koupi chladiče a zkusit to na 3600, zatim ale neni fiňonc tak to zkoušim na boxu. Jinak 3367 je stable jen jsem dal Pci e na 101. Jinak vše je na auto. - napětí mi to ukazuje že jde do CPU 1,4V. dík za radu zatím čaj
E6750 .. P35-DS3.. A-Data Vitesta EE (4x1GB CL4) .. Blue StormII. 500W .. 8800GTS 512 .. HP LP1965 .. Noctua NH U12F.
- BubakB
- Mírně pokročilý

- Bofasa
- Začátečník

-
hele box na 3,2 jede pomalinku na těch 65stupnů. Ted ale na 3,36 už se točí 1776otáček a hučí mrcha jedna. asi to dám zase na 3,2 a koupim nákej ten chladič. Jinak v core temp 0,95,4 to ukazuje tjunction 100.
jj dik za rychlou odpoved
jj dik za rychlou odpoved
E6750 .. P35-DS3.. A-Data Vitesta EE (4x1GB CL4) .. Blue StormII. 500W .. 8800GTS 512 .. HP LP1965 .. Noctua NH U12F.
- BubakB
- Mírně pokročilý

Sam viem o com BOX je.Ved ho mam.
Este k tomu ten pocit,ze moze ist este viac.1800rpm vobec nie je maximom.
Ano,ohladom teploty som sa nato pozrel.E6750 je vlastne jediny model a maximalnu teplotu by mal mat 100 Stupnov.
Ono obavat sa netreba.Ak nemas vypnute termalne ochrany procesora v Biose (Intel® Thermal Monitor 1/2 atd.) Procesor sa nespali.Logicky si uvedomuje svoju teplotu a vklada do seba prazne data,resp. sa podtaktuva.Sam som to skusal na svojej E6300,ktora ma max. teplotu 85 stupnov,a fungovalo to presne tak ako som to tu vyzsie napisal.
Ano,ohladom teploty som sa nato pozrel.E6750 je vlastne jediny model a maximalnu teplotu by mal mat 100 Stupnov.
Ono obavat sa netreba.Ak nemas vypnute termalne ochrany procesora v Biose (Intel® Thermal Monitor 1/2 atd.) Procesor sa nespali.Logicky si uvedomuje svoju teplotu a vklada do seba prazne data,resp. sa podtaktuva.Sam som to skusal na svojej E6300,ktora ma max. teplotu 85 stupnov,a fungovalo to presne tak ako som to tu vyzsie napisal.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- kotas
- Středně pokročilý

..Můj CPU E4300@3,06GHz topí taky hodně, mám tjunction 100 stupňů, bez zátěže mám okolo 46 na jádře a v max. zátěži bylo nanejvýš 65 stupňů..
viz screen z CoreTemp(u):
Podle mě úplně v poho teplota, kašlu na to a laping se mi nechce dělat
//EDIT: tady ještě postnu screen z max burn:
viz screen z CoreTemp(u):

Podle mě úplně v poho teplota, kašlu na to a laping se mi nechce dělat
//EDIT: tady ještě postnu screen z max burn:

GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- kubisz
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mam sim taktez maly dotazek: mam problemy (jako temer vsichni vyse), ze se mi teplota meni velmi skokove, behem sekundy mam o pet az sedm stupnu vice (je to teda normalni?), mno a zajimavy problem je, ze kdyz jede CPU (c2d@2400) na sve zakladni frekvenci tech 2,4, tak ma teplotu kolem 40 stupnu...kdyz ho ale premaznu na 2,99(333×9), tak se teplota snizi na asi 35 stupnu
deska ale asi snizi voltaz (nastaveno je 1,32, podle coretemp a cpuz je 1,18 - 1,2)...je to spravne, nebo vsecky ty programy ukazujou spatne? co ty skoky v teplote? nemuzou se vkladat ty zpomalujici cykly i pri takto nizkych teplotach? deska je GB-965DQ6 v.1...diky,
kuba
kuba
- Tomas.Petlach
- Nováček

-
E 4400 hreje jak kamna :-)
Zdarec. Mam jeden takovej problemek s cpu E 4400. mam boxovej chladic a default hodnoty procaku. Ale v klidu teplota 45 a pri zatezi 67 nekdy az 69. tak sem premyslel o koupi novyho chladice. Tak me napadl bud Arctic-Cooling FREEZER 7 PRO nebo Thermaltake BlueOrb 2 a nebo AKASA AK-961. je tam velky rozpeti cen tak by me zajimalo kterej by byl nej na taktovani. Nejde mi o hlucnost ale jde mi o ucinnost. Tak bych rad znal nazor Vas odborniku
diky moc.
- durod
- Středně pokročilý

Ja jsem mnel s box chladicem max v TAT 75st, po vymene za AC freezer max 60st,v "bezne zatezi"-hry,render videa,atd. cca 55, a to mam otacky zregulovane na cca 70%, protoze na 100% je dost hlucny.
tebou napsane alternativy jsou asi lepsi, ale nechctel jsem do chladice vrazit vice penez
tebou napsane alternativy jsou asi lepsi, ale nechctel jsem do chladice vrazit vice penez
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750