Nazdárek,
tak jsem si četl vedenou debatu nad deskou M2N-E a nevěřil jsem vlastním očím.
Co se týče taktování, jediný problém je s voltáží pamětí. Ale to se dá vyladit podtaktováním DDR2 a vyladěním časování (nebo zásahem do desky). Bios je přehledný, výborná je utilita na upgrade Biosu.
Těžko se někomu radí, když ani neví, jak se dostat do BIOSu a už vůbec neví, co vlastně má nastavit a kde to hledat. Nebo druhý případ, dělá upgrade BIOSu a v půlce PC vypne, protože se spletl. Pak jsou pouze dvě možnosti - lenost (pouze první varianta) a nebo lempl, ale pak bych jakékoli pokusy s taktováním pustil z hlavy. Já jsem taktoval poprvé, odhodlával jsem se k tomu kroku asi 14 dní a přečetl nespočet informací. Ale v zásadě to není nic těžkého, dodržet základní pravidla, postup si předem např. napsat na papír, popř. konzultovat na fóru nastavené hodnoty a nic se nemůže stát.
Je pravdou, že drobné problémy byly s instalací zvukovky, respektive s občasnou nefunkčností, někde na fórech jsem tuto informaci zaregistroval, největší chyba je v dodávaných ovladačích pro zvuk. kartu, nejsou digit. podepsány.
Více na tomto odkazu
http://www.bubik.cz/whql/
Já jsem s touto deskou až na nemožnost zvýšení napětí u DDR2 velice spokojen, rozhodující pro kvalitní práci a vyladění jsou znalosti. Bez nich vám nepomůže sebelepší deska.Ve své třídě jedna z nejlepších.
Asus M2N-E, Sempron 3400 (1800MHz@2700MHz) Box, A-data DDR2 800MHz@533MHz, Asus EN6600GT silencer 256MB (500MHz/1000MHz@590MHz/1190MHz), WD160G