Vodní chlazení - vybíráme jednotlivé díly

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

pokud chceš dvě mory tak blok na CPU vem EK, je málo restriktivní, na GPU vem alphacool
u tý pumpy watercool fakt nevim, nikdo to nemá, neni to časem prověřený, neviděl jsem na to žádnej test, navíc konstrukce jako eheimy=> žádná sláva, po čase odchází osička, sice je to tichý ale výkon nic moc, laing je prostě jistota, ale musí být s topem! (plexi vršek)

jinak ty bloky TT fakt neber, nechci bejt sprostej, ale TT dělá vodní chlazení pro idioty

ještě možná lepší jak mora by byl magicool protože používá lamely a ne trubky, což je mnohem efektivnější, ale byl bys asi první kdo by ho tu měl, takže je to trochu risk :)
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Takze vodni pumpu doporucujete Laing DDC-Pumpa 12V Ultra (ABG) a vymenik MagiCool Copper Xtreme Radiator Triple 360. POpiste mi trochu jak vypada lamela ja si ji moc neumim odlisit od trubky co se tyce u vymeniku.. Risku se nebojim ale musim to mit preci jenom podlozeny.. Muj Rozpocet cini do 15k ochoten bych byl dat i 20k ale to by muselo uz stat zato.. Hodte mi sem prosim vase navrchy na cely (staci vymeniky, cerpadlo a bloky) at vydim co by se dalo utahnout a co ne... jeste jsem uvazoval ze to oddelim grafiku zvlast a procak zvlast (2 cerpadla)

Jde mi hlavne o vysokou ucinnos a tichost ja je ta Laing DDC-Pumpa 12V Ultra s hlukem?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mno jestli do toho chceš investovat tolik tak nemá cenu nakupovat v čechách ale v USA nebu GB, pak bych ti doporučil mnohem lepší věci než co se daj sehnat u nás

lamela je defacto zploštělá trubka, lepší bude obrázek
Obrázek
červená barva značí vodu která předává teplo, modrá zůstává neschlazená
snd se to z toho dá poznat :lol:

pumpu vem tuhle: http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 30&kat=309
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Nem3 píše:Takze vodni pumpu doporucujete Laing DDC-Pumpa 12V Ultra (ABG) a vymenik MagiCool Copper Xtreme Radiator Triple 360. POpiste mi trochu jak vypada lamela ja si ji moc neumim odlisit od trubky co se tyce u vymeniku.. Risku se nebojim ale musim to mit preci jenom podlozeny.. Muj Rozpocet cini do 15k ochoten bych byl dat i 20k ale to by muselo uz stat zato.. Hodte mi sem prosim vase navrchy na cely (staci vymeniky, cerpadlo a bloky) at vydim co by se dalo utahnout a co ne... jeste jsem uvazoval ze to oddelim grafiku zvlast a procak zvlast (2 cerpadla)

Jde mi hlavne o vysokou ucinnos a tichost ja je ta Laing DDC-Pumpa 12V Ultra s hlukem?
ne tu pumpu s expou, ale pouze s tim plexi vickem.

s tim vymenikem ti tu nikdo nepomuze, hledal jsem info, chtel jsem si ho koupit, ale asi pujdu do jineho reseni, nicmene to vypada na paradni radiator za tu cenu, ale proste budes potrebovat na nej pomerne silne ventilatory.

bloky, jak uz bylo receno, alphacool.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

He he husta ukazka lamely :D pekne nazorna dik. Tu pumpu jsem mel taky v planu... takze Laing DDC-Pumpa 12V Ultra ale otazka uni zustava jak je to uni s hlukem?

Vodni bloky taky vyreseny alphacool... diky za info

A ted ten vymenik.. urcite nanej nechci davat ventilatory to radeji koupim dva.. kdyz to stavim tak pasivne mozna nekdy v budoucnu nane prikoupit.. mim cilem je brutalne snizit teplotu ne 10°C ale treba o 30°C aby pretaktovanej procik mel 32°C treba ;)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

hlukově je na tom dobře, ale trochu nevýhoda je, že se docela zahřívá a nedá se zabalit do něčeho protože by se přehřála a umřela, možná by ti víc vyhovoval Laing D5 kterej je sice o něco málo slabší, ale je rozhodně tišší a i když je "jen tak" tak neni slyšet

a jinak teplotu jakou píšeš nebudeš mít na procáku ani s nejlepšim vodníkem co existuje, tedy, záleží na OC, ale i Highlander kterej má deltaT vody 1°C má na procáku 45°C? při 4GHz? (teď nevim, koukni se v threadu Vodní chlazení: obecná diskuze pár stran zpět)

a teda k těm radiátorům, nejlepší je zapojit jich víc paralerně protože pak nekladou takovej odpor, tz. použít třeba 6 radiátorů pro 3 větráky a zapojit je po dvojicích
problém je, že chceš jet na pasiv, protože žádnej z těhle radiátorů neni konstruovanej na pasiv (jedinej je CAPE, ale je to hliník)

\\edit: tady je ten post od Highlandera: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... 48#7365548
mno je to trochu jinak, 4 radiátory se 4 větrákama na 5V a teplota C2D@4Ghz 44°C

prostě HODNĚ záleží na tom, jaký OC chceš
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Tak toho bych chtel presne docilit to co ma on ;)
Jaky chci OC? CO nejvic to de.. Proste max ale k tomu potrebuju to chlazeni ... :S ted jen zjistit co on ma za komponenty abych se inspiroval ale nez se prokousi jeho 2731 prizpevkama :D
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

mno tak asi takhle nějak:
6x http://www.jscomputers.cz/Black_ICE_Rad ... 28699.html
čerpadlo laing DDC Ultra nebo D5
ještě jednou řikám, s blokama z ČR nedosáhneš maxima, možná počkat na blok co tu vyrábí Myom a xXx, ale to může ještě dloho trvat, nejvýkonější řešení na českym trhu je toto: http://www.jscomputers.cz/Alphacool_Nex ... 14150.html
ale zároveň je taky hodně restriktivní takže nevim jak by to zvládalo čerpadlo s těma šesti radiátorama...

+ fitinky a Y spojky

a k sestavě Highlandera, myslim že má P5B delux, E6600 + lapovanej a vybíranej z hodně kusů, zbytek nevim, a co se týče vodníka tak má radiátory Swiftech QP320 (4-6x), laing DDC ultra, na CPU Apogee GTX
pEeLL
Nováček
Nováček

Příspěvek od pEeLL »

chtel bych se zeptat jestli nekde neni nejaky test/statistika kolik W uchladi 1x120 radiator.

resp kdyz bych vyuzil 2 tyhle 1x120radiatory (klidne treba thermochill nebo Black ice GTX) s ventilatory kolem 100m3/h jestli by dokazaly uchladit treba Q6600@3000MHz, 8800GTS a chipset na unosne teploty
DFI Blood Iron P35-T2RL | Intel E2180 @ 3Ghz | Kingston 4x2GB 800Mhz | Nvidia 8800GT | 2xWD 500GB AAKS | Enermax Liberty 400W | Antec P182SE | Altec Lansing CS21 | HP 2475w
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

pE eLL píše:chtel bych se zeptat jestli nekde neni nejaky test/statistika kolik W uchladi 1x120 radiator.

resp kdyz bych vyuzil 2 tyhle 1x120radiatory (klidne treba thermochill nebo Black ice GTX) s ventilatory kolem 100m3/h jestli by dokazaly uchladit treba Q6600@3000MHz, 8800GTS a chipset na unosne teploty
takový statistiky delal kdysi Cathar,ale nevím kde jsou ,protože na tech ruznych forech je hroznej bordel....Kazdopadne uchladí ti to jeden radiator 360tka ,ale problem je v tom ze teploty vody budes mit treba 30C a to není zrovna,nic slavnyho ...
pEeLL
Nováček
Nováček

Příspěvek od pEeLL »

zatim mam jen am2 apod. nicmene premyslim i trosku do budoucna.
mam case antec P182 a vim ze dovnitr jdou dat vpohode dva 120 radiatory.
stim ze by se mi pak veslo cele chlazeni dovnitr case a nemusel bych met radiatory venku. nicmene bych nerad aby po upgradu treba na to Q6600 a 8800 ty dve 120 nestihali a ja musel kupovat zbytecne nove radiatory.

jinak tu teplotu vody 30s jsi myslel pri cca jake teplote vzduchu.??

btw kde mas ty ty svoje 4(6) 360ky umistene ?? normalne polozene nastole vedle case???
DFI Blood Iron P35-T2RL | Intel E2180 @ 3Ghz | Kingston 4x2GB 800Mhz | Nvidia 8800GT | 2xWD 500GB AAKS | Enermax Liberty 400W | Antec P182SE | Altec Lansing CS21 | HP 2475w
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

no ak myslis do buducna tak zober aspon 2 x 360 ale jedna 360 je uplne minimum. ja ich mam v stackery jeden vo vnutri na spodku a druhy nasrobovany vonku navrchu. kym som mal TT armor musel som ich mat vonku z pc len tak postavene. a podla fotiek od highlendera co som videl (mal to len tak provizorne na zemy. ale kam by si chcel 6 x360 napchat, ze?
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
pEeLL
Nováček
Nováček

Příspěvek od pEeLL »

no chtel jsem tam ry dva radiatorky dat takhle

Obrázek

obrazek je jineho uzivatele na na jinem foru

ale pokud jit do 360tek kam je dat?? napada me bud pridelat zvenku k prave stene case nebo nejaky hezky stojanek a dat je vedle pc. nevite nekde o necem co by slo pozit jako stojanek? zatim me napsa koupit a smontovat par hlinikovych profilu
Naposledy upravil(a) pEeLL dne čtv 30. srp 2007, 20:05, celkem upraveno 1 x.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Přiděláš ji úplně stejně, akorát zvenku.
pEeLL
Nováček
Nováček

Příspěvek od pEeLL »

wector:

pokud myslis zezadu zvenku tak si nejsu jisty jestli by to neprekryvalo vstupy vga usb aj.
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

pE eLL píše:wector:

pokud myslis zezadu zvenku tak si nejsu jisty jestli by to neprekryvalo vstupy vga usb aj.
No tak jednoduše se podíváš na rozměry radiátoru, uvědomíš si, že ventilátor je uprostřed, odečteš těch 12cm od jeho šířky, zbytek vydělíš dvěma a máš vzdálenost, o kterou radiátor přesáhne místo určené pro fan. Změřit si to už dokážeš.
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Zdar

Mam dotaz chci si jeste chladit i HDD a koukal jsem na bloky a nejlepsi mi prisel tento
http://www.jscomputers.cz/Alphacool_HDD ... -8438.html
Pride mi ze by mel mit minimalni odpor a skoro se chovat jak kdyby to neslo blokem ale hadickou.
Mate snim nekdo zkusenosti? nebo znate nekdo lepsi blok?
Chtel bych to na nej dat a zavrit do nejaky tlumeny krabicky :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

nejlepší je Erty, levný, žádnej odpor, přesně sedne do pixly od mechaniky
busy
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od busy »

odpor ma nizky ale oplati sa ti chladit vodou disk?
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
Nem3
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nem3 »

Muzes mi na nej pls hodit link.. prodava se v CR? :)
Mno asi jo vyplati chci ho nekam zavrit :D
Odpovědět

Zpět na „Voda“