Asi nejsem primarnim cilem ,ale to tu neni nikdo ze zdejsich diskutujicich a zatim se stale bavime o desktopu coz zde 99% lidi zajima nejvic vcetne me. Jinak ikdyz nejsem primarnim cilem tak to snad znamena ze AMD moje penize nezajimaji a muzou si dovolit vydat procesor dobry jen pro jeden segment trhu ? Nemyslim si.ArgCZ píše:ne ty si hlavně neuvědomuješ že AMD s Bullldozerem nemá jako primární cíl tvé PC a docela bych si i vsadil že ty nejsi reprezentativní vzorek PC uživatele, o tom to je
Nejsem bezny user a nekupuju si i7 protoze jsem nekde slysel jaky je to delo a byl takrikajic IN a nikde ho ze sebe ani nedelam a primo mluvim o druzich aplikaci se kterymi se potka i bezny clovek jen v mensi mire. Ale s hrami myslim ma co do cineni asi vetsina. Pokud vytipnu MMO tak to uz vubec neni zanedbatelny vzorek hracu.
Ano ale ta doba kdy se to diskutovalo je uz hodne davno a vetsina lidi sve procesory obmenila. Az nejaky hry budou vytezovat 8 jader a 4 stacit nebudou ,tak to uz dnesni prociky budou beznadejne zastarale stejne jako stare C2D nebo X2. i3 postavene na SB je i pri dvou jadrech ve hrach konkurenceschopny proti X4 ,x6 AMD procikum a klidne je ve hrach narocnych na CPU porazi. Viz. treba posledni Total War. O spotrebe ani nemluve.THANATOS píše:HladisToto som pocuval aj pred 1-2 rokmi, naco 4 jadro silnejsie 2 jadro staci a kde sme teraz, clovek potrebuje 4 jadra a kto ma len 2 dost casto musi prechadzat na novsie.Me se tedy vice libi pristup Intelu se silnymi jadry nez pristup AMD jelikoz v drtive vetsine aplikaci pro normalni lidi ted i v budoucnu postaci silna 4 jadra.
K tomu BD, ja si pozriem aj tu cenu a potom sa rozhodnem ci je to fiasko alebo nie.
Fiasko to bude pokud pri velke spotrebe a poctu jader neporazi na stejne frekvenci i7-2600 v hernich a pracovnich aplikacich.
Herni PC postavena na 2500K preci nemusi stat 20k+. Intel nasadil ceny za vykon ktery prodava opoti minulosti nizko a jde to videt jak se po SB jen zaprasilo. U hodne levnych pocitacu je AMD alternativa a uz jsem i psal za malo penez hodne muziky ,ale uprime to asi neni cil AMD. To ze se srovnava SB s x4 ,x6 je ale problem AMD ,kdy neni schopno dodat na trh ve stejnem obdobi konkurencni vyrobek coz trva uz hezkou radku let. To neni zadne plivani na AMD ,ale smutny fakt ktery dost podlamuje konkurencni prostredi na poli CPU. Bohuzel ta vina lezi na vedeni spolecnosti. Osobne by me nedelalo problem ,aby AMD procik tikal v mych pocitacich (v nekterych stale tika) ,ale pokud vydavaji prociky s rocnim zpozdenim kdy uz ma konkurence nove produkty s vykonem nekde jinde ,tak sorry ale takhle ne. Rika se nadeje umira posledni. No doufam ze se AMD nejak vzchopi.flanker píše: Já se jen snažím říci, že ne každý user má 20k+ na sestavu s 2500k a super herní grafikou. A v tom případě poměr cena/výkon Phenomu je více než dostatečný. Snažím se taky poukázat přes veškeré plivání v AMD vlákně (kde bych očekával více naděje než negativ a neustále usměrňování na starnu Intelu), že x6 ačkoliv nedosahuje výkonu Sandy bridge, který je navíc mnohem mladší architekturou, má stále co nabídnout v multithreadingu. A multithreading nemá snad žádnou váhu? Ovšem že má, i kdyby, 50% tetsu multithread vs 50% singl, proč ne? Co je teda potom nadržování? Dělat veškeré testy s využitím 1-2 jader? Kdybych tak nenáviděl Intel, měl bych doma snad 980x a 2600K? Plival bych na tyto procesory? Jsme ve vlákně AMD, tak sse zde vyjadřuju více z pohledu AMD. ALe viděl si mě snad někdy flamovat v Intel threadu? Přesto většinu novinek i tam postuju a v rámci možností se snažím i tam poradit. Nepopírám však, že AMD mi je srdcem bližší.
Nediv se ze je zde zivo ,kdyz vykon Bulldozeru je hodne ocekavany a nekdy vam to fandovstvi ujede. Je potreba se drzet na zemi a stale si rikat ze je to jen pouhy business.