ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Info, testy, recenze atd
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- DEVastor
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: ATi Radeon HD4870 X2 (R700) - Info, testy, recenze atd
komentovany prehled recenzi http://www.zive.cz/Clanky/Ohlasy-ze-sve ... fault.aspx
mokrejbandita: zamysli se nad sebou, vyrvavas tu jak nejaky zhrzeny nvidiot
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Spíše realista, navíc nefandím ani jedné straně, ATi ani Nvidia mě naplatí, jsem koncový uživatel , to je vše co mě zajímá.DEVastor píše:komentovany prehled recenzi http://www.zive.cz/Clanky/Ohlasy-ze-sve ... fault.aspx
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
souhlasDEVastor píše:komentovany prehled recenzi http://www.zive.cz/Clanky/Ohlasy-ze-sve ... fault.aspx
OBR:proc by ji nemohl mit 14dni doma, od AMD? Vzdyt nekteri uzivatele na zahranicnich forech ji uz maji cca mesic.
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Sobo
- Středně pokročilý

Promin, tak je jenom 10 let stary, ovsem to nemeni nic na tom, co jsem rekl.Bucho95 píše:bože starcraft není 13 let starý
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- beardie
- Čestný člen

nvidia ma logo na kazdej druhej hre, takze ci ta druha polka bude mat ati alebo nic je imho celkom jedno
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- Sobo
- Středně pokročilý

To jo, jenze nVidia nema DX 10.1 hardware, a pokud Blizzard za pomoci ATi do SC 2 ci Diablo 3 DX 10.1 zaimplementuje, tak to bude mit rozhodne vetsi vliv, nez maji dnes loga nvidie(coz je v podstate zadny).
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
prosim tě pochop , že než vydá Blizzard Diablo 3, což bude za hodně dlouho, bude na světě Vista seven a DX11. Kdy už Stachfanklub pochopí, že jim je dx10.1 k hovnuSobo píše:To jo, jenze nVidia nema DX 10.1 hardware, a pokud Blizzard za pomoci ATi do SC 2 ci Diablo 3 DX 10.1 zaimplementuje, tak to bude mit rozhodne vetsi vliv, nez maji dnes loga nvidie(coz je v podstate zadny).
A vsadím se , že to bude opět zase Nvidia kdo bude mít první dx11 hardware, stejně jako v případě dx10,. muck
- no-X
- Středně pokročilý

Pokud měl některý z výrobců svůj hardware pro pilotní verzi DX později, než jeho konkurent, bylo to vždy kvůli problémům s výrobním procesem. Pro ATi i nVidii vyrábí TSMC a ani ATi a ani nVidia nemohou nikdy předem vědět, jak bude mít který výrobní proces zabugované knihovny. Pokud se ale budeme orienovat podle situace za poslední rok, tak přechod na 65nm i 55nm zvládla ATi rychleji.
Pokud chceš stavě hypotézy, stav je na faktech a ne pocitech. Postrádají totiž potom veškerý smysl...
Pokud chceš stavě hypotézy, stav je na faktech a ne pocitech. Postrádají totiž potom veškerý smysl...
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Sobo
- Středně pokročilý

No a?? Jakoze Diablo 3 NIKDO nebude hrat na GeForce 8 ci ATi HD 2k/3k series?? Ty jsi mi hodne mimo. Ze ty stridas videokarty jako ponozky neznamena, ze to delaji ostatni take. Pokud bych misto HD 3870 zvolil GF 8800GT za vyysi cenu a o rok pozdeji ve StarCraftu by moje karta byla najednou o 10-20% pomalejsi(a o dalsi rok pozdeji v Diablu), nenasralo by me to? Mne tedy rozhodne ano. Ty jsi typicky BFU, ktery papouskuje par jinych blbcu o tom, ze vyssi verze DX je k hovnu, nic vic. Zvysit vykon o petinu zadarmo, to ne, za to PhysX malem do nebe by vynesli. Chjo.mokrejbandita píše:prosim tě pochop , že než vydá Blizzard Diablo 3, což bude za hodně dlouho, bude na světě Vista seven a DX11. Kdy už Stachfanklub pochopí, že jim je dx10.1 k hovnu
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Sobo píše:No a?? Jakoze Diablo 3 NIKDO nebude hrat na GeForce 8 ci ATi HD 2k/3k series?? Ty jsi mi hodne mimo. Ze ty stridas videokarty jako ponozky neznamena, ze to delaji ostatni take. Pokud bych misto HD 3870 zvolil GF 8800GT za vyysi cenu a o rok pozdeji ve StarCraftu by moje karta byla najednou o 10-20% pomalejsi(a o dalsi rok pozdeji v Diablu), nenasralo by me to? Mne tedy rozhodne ano. Ty jsi typicky BFU, ktery papouskuje par jinych blbcu o tom, ze vyssi verze DX je k hovnu, nic vic. Zvysit vykon o petinu zadarmo, to ne, za to PhysX malem do nebe by vynesli. Chjo.mokrejbandita píše:prosim tě pochop , že než vydá Blizzard Diablo 3, což bude za hodně dlouho, bude na světě Vista seven a DX11. Kdy už Stachfanklub pochopí, že jim je dx10.1 k hovnu
Pokud vím tak za vyšším výkonem v AC bylo i něco jiného než dx10.1. Nikdo něříká , že vyšší verze dx je k hovnu, jen to tvrdím o dx 10.1 Jestli mezi ty blbce řadíš třeba OBRa a Mirka Jahodu tak prosím. Ti mají stejný názor na dx 10.1 jako já.
- Shit
- Odborník PCT

Odpovím jinak:
Pokud nějaká hra pojede v roce 2009/2010 na kartě "X" 14FPS a na kartě "Y" 17FPS, tak obojí je nehratelné -> přizpůsobíš nastavení hry a pojede to třebas 60FPS vers. 70FPS, což obojí půjde už hrát. Ano, karta "Y" bude o 20% výkonnější, ale...
Jediná věc, která to může zcela změnit je ta, že hra "ABC" bude vyžadovat ke spuštění Dx10.1 grafiku jako minimum a na Dx10 kartě to vůbec nenaběhne.
Pokud nějaká hra pojede v roce 2009/2010 na kartě "X" 14FPS a na kartě "Y" 17FPS, tak obojí je nehratelné -> přizpůsobíš nastavení hry a pojede to třebas 60FPS vers. 70FPS, což obojí půjde už hrát. Ano, karta "Y" bude o 20% výkonnější, ale...
Jediná věc, která to může zcela změnit je ta, že hra "ABC" bude vyžadovat ke spuštění Dx10.1 grafiku jako minimum a na Dx10 kartě to vůbec nenaběhne.
- Mirek Koci
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Shit píše:Odpovím jinak:
SHit má recht, navíc pokud dojde k naplnění té poslední věty , tak až někdy v roce 2014. Viz současnost, na jakých GPU se dájí zahrát nové hry. A ATI nemá páky aby tohle prosadila, navíc by byli vyrobci her sami proti sobě
Jde o zisk
- Sobo
- Středně pokročilý

Shit: ovsem tech 20% je docela podstatnych. To by si pak nikdo nekoupil GF 8800GT, stacila by jim HD 3870/50. Nebo misto 9800GX2 koupit HD 3870 X2, ten rozdil je nekdy taky poznat.
mokrejbandita: OBR meni hardware kazdy den, tomu je to jedno, prizpusobi se a Mirek Jahoda ma svuj nazor, ktery .......... muze byt i chybny viz. jeho recenze Radeonu HD 2900XT onehdy v Computeru, kde ho pochvalil, ale pak na EHW uznal chybu a zkritizoval jej(mozna prave diky tomu se boji vseho, co je mireno az prilis do budoucna).
EDIT: DirectX 10.1 nemeni vizualni vzhled hry, ovlivnuje pouze framerate cili ke spusteni hry nemusi byt nutne vyzadovan, jenom se potom bude hrac muset spokojit s "obycejnym" DX10
nizsi vykon. Pokud narazis na AC, ty pady byly chyba nVidie, nikoliv hry.
mokrejbandita: OBR meni hardware kazdy den, tomu je to jedno, prizpusobi se a Mirek Jahoda ma svuj nazor, ktery .......... muze byt i chybny viz. jeho recenze Radeonu HD 2900XT onehdy v Computeru, kde ho pochvalil, ale pak na EHW uznal chybu a zkritizoval jej(mozna prave diky tomu se boji vseho, co je mireno az prilis do budoucna).
EDIT: DirectX 10.1 nemeni vizualni vzhled hry, ovlivnuje pouze framerate cili ke spusteni hry nemusi byt nutne vyzadovan, jenom se potom bude hrac muset spokojit s "obycejnym" DX10
- Shit
- Odborník PCT

Nevidím v tom podstatný rozdíl (rozdíl ano, podstatný ne), ale je fakt, že jsem neměl nikdy grafiku v kompu víc než 6-12 měsíců. Samozřejmě může být situace, kde je těch 20% znát (třebas 30 vers. 36FPS - pokud to je hratelné), ale je nepsané pravidlo, že je opticky hezčí starší hra na "high" než nová na "low" (na "low" budou krásné vizuální efekty v čudu), takže bych bral těch 20% navíc spíš jako "pro dobrý pocit uživatele".Sobo píše:Shit: ovsem tech 20% je docela podstatnych. To by si pak nikdo nekoupil GF 8800GT, stacila by jim HD 3870/50. Nebo misto 9800GX2 koupit HD 3870 X2, ten rozdil je nekdy taky poznat.
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Takže Radeon HD4780 X2 je kompletně dotestován ...

První a také druhé dojmy:
Výkon: Ta karta je docela solidní BOMBA, osobně bych si jí nekoupil ale je to HODNĚ dobrá věc. Výkon je samozřejmě velmi vysoký, o tom není pochyb. Podle mých testů je většinou hodně podobný dvěma HD4870 v CrossFire (z mého včerejšího testu) - nějaké razantní navýšení výkonu se stejně nedalo očekávat (dvě jádra jsou dvě jádra ať na dvou PCB nebo jednom). V některých hrách je výkon vyšší, někde trochu nižší než podáva dvojice karet ...
Hlučnost: V klidu je karta velmi tichá, a ani o ní nebudete vědět. V zátěži o ní vědět budete ale stále se mi zdá DOST tichá. V úplně nejvyšší zátěži je sice už hluk rušivý, to jsem ale zažil asi jen jednou. Veškerá většina her jede větrák pomaleji (za cenu brutálních teplot) - ale je tedy celkem ticho.
Spotřeba: Ohohoj, ve 2D není nikterak tragická!, je v podstatě stejná jako mají v klidu DVĚ GTX 280, což je hodně slušné! V 3D to také není žádná hrůza (méně než dvě HD4870 v CF).
Mikrostuttering: Zde jsem maximálně překvapen, protože tento problém se objevil v mnohem méně hrách než při testu HD4870 CrossFire ! ! !. Ani závodní hry, ani Crysis se u mě tímto problémem neprojevily! V tomto směru velká změna proti klasickému CrossFire! Bomba ... více o tom v článku ...
Hodnocení: Jsem tímto produktem celkem nadšen, všichni víte, že nejsem příznivcem CrossFire ... ale tohle provedení CF se celkem dost povedlo, proti HD3870X2 je to "nebe a dudy". První duální karta byla vážně šrot, tohle je ale podařený kousek ... Moje hodnocení je tedy z velké části kladné ... více v testu (bude za pár dní na webu) ...

První a také druhé dojmy:
Výkon: Ta karta je docela solidní BOMBA, osobně bych si jí nekoupil ale je to HODNĚ dobrá věc. Výkon je samozřejmě velmi vysoký, o tom není pochyb. Podle mých testů je většinou hodně podobný dvěma HD4870 v CrossFire (z mého včerejšího testu) - nějaké razantní navýšení výkonu se stejně nedalo očekávat (dvě jádra jsou dvě jádra ať na dvou PCB nebo jednom). V některých hrách je výkon vyšší, někde trochu nižší než podáva dvojice karet ...
Hlučnost: V klidu je karta velmi tichá, a ani o ní nebudete vědět. V zátěži o ní vědět budete ale stále se mi zdá DOST tichá. V úplně nejvyšší zátěži je sice už hluk rušivý, to jsem ale zažil asi jen jednou. Veškerá většina her jede větrák pomaleji (za cenu brutálních teplot) - ale je tedy celkem ticho.
Spotřeba: Ohohoj, ve 2D není nikterak tragická!, je v podstatě stejná jako mají v klidu DVĚ GTX 280, což je hodně slušné! V 3D to také není žádná hrůza (méně než dvě HD4870 v CF).
Mikrostuttering: Zde jsem maximálně překvapen, protože tento problém se objevil v mnohem méně hrách než při testu HD4870 CrossFire ! ! !. Ani závodní hry, ani Crysis se u mě tímto problémem neprojevily! V tomto směru velká změna proti klasickému CrossFire! Bomba ... více o tom v článku ...
Hodnocení: Jsem tímto produktem celkem nadšen, všichni víte, že nejsem příznivcem CrossFire ... ale tohle provedení CF se celkem dost povedlo, proti HD3870X2 je to "nebe a dudy". První duální karta byla vážně šrot, tohle je ale podařený kousek ... Moje hodnocení je tedy z velké části kladné ... více v testu (bude za pár dní na webu) ...
- socket
- Začátečník

a v recenzii nezabudni napisat ze si netestoval na TT 1kW. A odpojitelna kabelaz sux 
"Život je ťažký.. jeden z najťažších" Ľ.M.
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
ignore list: Syntex, Airm@n64, gejmer, Jarysmen, Maranov, Ssnake, jakubom, tielka
- Krteq
- Čestný člen

-
- Ssnake
- Začátečník

-
a co teda za tim bylo? dx10.1 byl rychlejsi o jeden pruchod, fakt jsem zvedavy co to bylo, kdyz ne dx10.1 (ktery musel jit pryc at uz kdovi proc presne, ale urcite kvuli nV - bud chyby na nv nebo extra vykon na ati - to jejich dvojite vysvetleni taky na duvere nepridalo), takze cekam vysvetleni. pouc me (nas)mokrejnvidiot píše: Pokud vím tak za vyšším výkonem v AC bylo i něco jiného než dx10.1. Nikdo něříká , že vyšší verze dx je k hovnu, jen to tvrdím o dx 10.1 Jestli mezi ty blbce řadíš třeba OBRa a Mirka Jahodu tak prosím. Ti mají stejný názor na dx 10.1 jako já.
/* sorry ale obr v posledni dobe tolikrat prevliknul kabat ze se neda brat vazne. proti jahodovi nic, ale pozor na cenzuru od stanka....tim sel cely ehw dolu...(nebo si nekdo vsiml ze by z tech mnoha stejnych malych anket byla stazena byt jen jedina na celem svetet?) */
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
- BudyCZ
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
odpovim za nej.jelikoz to by ji mel Stach snad i drive nez Obr a to je pro nej nepripustne....flanker píše: OBR:proc by ji nemohl mit 14dni doma, od AMD? Vzdyt nekteri uzivatele na zahranicnich forech ji uz maji cca mesic.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
- DukeNukemCZ
- Začátečník

-
taky bych rad aby se to vratilo k tematu, tohleto vesteni, povidani a ja nevim jak to napsat radoby-profesionalu se hodi nekam na zive nebo nejaky blog kam se pisou nazory druhych pro ty co samy si ho nedokazou udelat.
Ted premyslim jestli do HD4870X2 mam jit nebo pockat jeste dalsich 6 mesicu na nejakou HD5870X2, duvod je ten ze mi ted jede vetsina her v 1600x1200 s HD3870X2 v pohode (po nekolika mesicich cekani na drivery) a zadna killer hra v dohledny dobe asi nebude. resp nic co by me nejelo na high.
Co by me zajimalo jestli bude teda nejaka ta super RV770 nebo popripade temito cipy osazena nejaka rychlejsi HD4870x2 nebo to byli jen spekulace.
Ted premyslim jestli do HD4870X2 mam jit nebo pockat jeste dalsich 6 mesicu na nejakou HD5870X2, duvod je ten ze mi ted jede vetsina her v 1600x1200 s HD3870X2 v pohode (po nekolika mesicich cekani na drivery) a zadna killer hra v dohledny dobe asi nebude. resp nic co by me nejelo na high.
Co by me zajimalo jestli bude teda nejaka ta super RV770 nebo popripade temito cipy osazena nejaka rychlejsi HD4870x2 nebo to byli jen spekulace.
3D Prophet 9700 Pro-X700Pro -X1600XT-X1950 XTX -2600XT-HD 3870X2-HD 4870X2-HD5670-HD6670-HD7770*-HD6870*-R9 290X