Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x (8xQ)?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Re: Měly by recenze GK obsahovat výsledky s FSAA 8x (8xQ)?
Já bych s tím taky testoval, ty karty mají větší potenciál. To je jak kdyby jsis koupil závodní auto na okruh a jezdil sním po tom okruhu jenom padesátkou. Když už má recenze být, tak bych vynechal nějaké malé stupně FSAA pro výkonné grafiky a zrovna bych přešel na větší.
...
- Ssnake
- Začátečník

-
ale no tak....ohanis se tu zapnutym mozkem ale tvoje duvody proc OPET netestovat 8AA jsou fakt slabe (uz 3ti generaci se to zase propira a dokonce i redaktori z PCT (primo si pamatuju banditu ze to psal a to byl dokonce asi nejvic anti-8AA) souhlasili ze s novou radou grafik se uz 8AA maji delat - protoze hlavni problem byl vykon).Kamikadze píše:Me osobni duvody, proc s 8× AA netestuji mohu shrnout do techto bodu:
- pro mne de facto nepozorovatelne rozdily (vidim je cca u tri her, viz. drivejsi clanek o AA)
- problematicke zapnuti 8× AA ve mnoha hrach. Pro clanek o AA jsem si vybral jen par her, kde primo vim, ze to funguje a i tak jsem musel ladit. Ve vetsine ostatnich titulu je to bohuzel problem a volba bud chybi, nebo nefunguje korektne. Zejmena na GeForce kartach, kde to clovek musi vynucovat pres ovladace a pote srovnavat screeny, aby se opravdu ujistil, zda to funguje (pricemz rozdily musi lustit lupou).
- casova narocnost. Pokud dnes testuji bez/4× AA, pak pridani 8× AA = casova narocnost o vysokych 50 % vyssi (tedy realne klidne i o den dele, coz si vetsina z vas neuvedomuje, pripadne nechce uvedomit a ignoruje to). Plus plati to, co jsem psal vys, tedy premlouvani her, aby 8× AA vubec zaply. Realna casova narocnost tedy bude jeste vyssi. Kdo nikdy GK netestoval, nepochopi...
Slysel jsi, ze LCD panely s rozlisenim 2560 × 1600 px jsou celkem drahe a nekdo mi ho na test musi dat/pujcit? Pokud mi jeden takovy koupis, rad soukrome primo tobe takove testy udelam. Ale bohuzel vetsina lidi umi jen kecat a kritizovat... mozek uz zapnout nedokaze
test nejrychlejsich graf. karet v nastaveni v jakem byl v testu 5870 je proste k smichu. to rovnou stacilo napsat ze vsechny karty to daji hratelne a nema smysl kupovat nic vic nez 4870 ktery ma na 1680 bez AA stejne viditelne snimky jako 5870 (tzn 60 na lcd), a k tomu 2560(=30") : nemel by ti to zajistit PCT?
kdyz 8AA nejde zapnout tak to se neda nic delat, ale kdyz to zapnout jde tak proc ne
jinak k tomu casu - zajimave by bylo, kdybych ja rekl v praci ze neco nebudu delat protoze to dlouho trva...
btw i DD (ktery je tady vetsine k smichu) nebo CB.DE testuje highend karty na highend nastaveni, jen pct testuje tak aby to nedalo zadnou praci (nebo co nejmene) a vysledky dopadly dobre snad pro sponzory?
tohle ani nepotrebuje zadnou odpoved...sam_217 píše:To ty máš stupidní argumenty, vše co napsal kamikadze je jasné, nevim co se ti na tom nezdá, testuj si ty grafiky sám, kdo chce 8xAA a ví, že bude mít i tak hodně FPS ať si si ho imho sám zapne! na co potřebuješ test, že nvidia GTX295 je v 8xAA na 100FPS zatímco HD4870X2 150?? to se hodí když testuješ jen tyto 2 karty ale už vůbec k čemu ti to je u HD4850/70???navíc u velkého počtu testovaných karet? měl by si se zklidnit...
a ano, vse co napsal kamikadze je jasne, ale neni to nic co by neslo lehce vyresit (kdyby se chtelo)
ache + pavel.p : mate pravdu, ale kdo to pochopit nechce tak to proste nepohopi....
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890, hd5870 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
Uz jen z tohoto je bohuzel videt, ze o tom, jak to opravdu funguje, nevis vubec nic. Vazne bych si dokonce dovoloval pochybovat o tom, ze chodis do prace a nejses student nejake stredni.Ssnake píše:....a k tomu 2560(=30") : nemel by ti to zajistit PCT?....
Opravdu si myslis, ze ja muzu jen tak rict a nekdo mi z fleku da panel za 25k? Ze si treba zavolam v pondeli do Asusu a oni mi poslou grafiky za 50k? Jeste ke vsemu v teto dobe, kdy prodeje HW klesaji a vsude se snizuji vydaje/platy? To jsi opravdu hodne naivni, nebo ti je +- 13-15 let.
Tohle je to stejne v blede modrem, opet jasna ukazka, ze o realite nevis absolutne nic. Uz ted delam na PCT nejdelsi clanky a ver mi, ze ta necela tisicovka mereni da opravdu hodne prace. OBR pred casem v nejakem clanku rozepisoval jak asi vychazi hodinova sazba. A ty prijdes s timto nazorem, prinejmensim komicke.Jestli mi tu praci zaplatis, rad ta mereni udelam. Mam vsak obavy, ze jako obvykle zustane u kecu, protoze desitky hodin stravene u PC proste neco stoji... Schvalne se podivej v utery na test HD 57x0 a popremyslej o tom, kolik to cele asi zabralo casu...Ssnake píše: jinak k tomu casu - zajimave by bylo, kdybych ja rekl v praci ze neco nebudu delat protoze to dlouho trva...![]()
Timto z me strany koncim tuto diskusi. Sve duvody jsem uvedl, kazdy si je jiste prebere sam. Pokud by mel nekdo dojem, ze by se k tematu mel vyjadrit nekdo z magazinu, necht mi pise SZ.
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já si myslim, že není potřeba do hlavních testů třeba 7-10karet testovat 8xAA, navíc, já se
vždy podle těch testů rozhoduju, jakou kartu koupim. Naposled to bylo GTS250 nebo HD4850...co u mě zvítězilo? že nvidia má vyšší výsledky bez AA takže takovej crysis hraju bez AA k čemu mi je že HD4850 má se 4xAA nižší propady, když FPS by byli stejně tak nízké, že bych oželel AA a stejbě to pouštěl bez AA? k ničemu...kdo chce extra testy a testování super komponentů a těch nejdražších exkluzivit, tak si to musí zaplatit, tohle není BBC TopGear, kde vám otestujou ferrari nebo bugatti za 40mega až na hranici možností. Tady v redakci z toho očividně nemají dost peněz a někdo (nebo snad všichni??) mají vedle toho normální zaměstnání...
Samozřejmě, že to jde i jinak vyřešit, moje představa je, že pokud májí redaktoři čas, můžou uděla speciální test s názvem "Výkon moderních grafik s 8x a více MSAA" Jak si vedou dnešní grafické karty s vysokými levely AA dnes? Od toho je tu dnešní test.....blablablabla...
Účelný ten test už tolik není, protože vše co si z toho čenáři odnesou je pár kuriozit, které o rozhodování mezi koupí toho a toho produktu většinou nerozhodují (viz můj případ), a může vzniknout jen za podmínek, že je čas a že se recenzentům chce tyto "kuriozity" dělat, takže já bycj jim nic nevyčítal být vámi (ache & spol...)
vždy podle těch testů rozhoduju, jakou kartu koupim. Naposled to bylo GTS250 nebo HD4850...co u mě zvítězilo? že nvidia má vyšší výsledky bez AA takže takovej crysis hraju bez AA k čemu mi je že HD4850 má se 4xAA nižší propady, když FPS by byli stejně tak nízké, že bych oželel AA a stejbě to pouštěl bez AA? k ničemu...kdo chce extra testy a testování super komponentů a těch nejdražších exkluzivit, tak si to musí zaplatit, tohle není BBC TopGear, kde vám otestujou ferrari nebo bugatti za 40mega až na hranici možností. Tady v redakci z toho očividně nemají dost peněz a někdo (nebo snad všichni??) mají vedle toho normální zaměstnání...
Samozřejmě, že to jde i jinak vyřešit, moje představa je, že pokud májí redaktoři čas, můžou uděla speciální test s názvem "Výkon moderních grafik s 8x a více MSAA" Jak si vedou dnešní grafické karty s vysokými levely AA dnes? Od toho je tu dnešní test.....blablablabla...
Účelný ten test už tolik není, protože vše co si z toho čenáři odnesou je pár kuriozit, které o rozhodování mezi koupí toho a toho produktu většinou nerozhodují (viz můj případ), a může vzniknout jen za podmínek, že je čas a že se recenzentům chce tyto "kuriozity" dělat, takže já bycj jim nic nevyčítal být vámi (ache & spol...)
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- Ssnake
- Začátečník

-
hele, vase interni pomery/platy/HW/krize v PCT me vubec nezajima, ale nejdriv bys mel chtit 30" panel od nich a ne ode me... mel jsem jenom navrh, kdyz to nejde, ja se z toho na hlavu nepostavim a ty se nemusis snizovat k osobniim narazkam na iq/vek/cokoliv...navic kdyz o me nic nevis...Kamikadze píše:Uz jen z tohoto je bohuzel videt, ze o tom, jak to opravdu funguje, nevis vubec nic. Vazne bych si dokonce dovoloval pochybovat o tom, ze chodis do prace a nejses student nejake stredni.Ssnake píše:....a k tomu 2560(=30") : nemel by ti to zajistit PCT?....
Opravdu si myslis, ze ja muzu jen tak rict a nekdo mi z fleku da panel za 25k? Ze si treba zavolam v pondeli do Asusu a oni mi poslou grafiky za 50k? Jeste ke vsemu v teto dobe, kdy prodeje HW klesaji a vsude se snizuji vydaje/platy? To jsi opravdu hodne naivni, nebo ti je +- 13-15 let.
jinak jestli v praci neco potrebujes, na koho se obracis ty? kdyz ne na vedeni? na armadu spasy? dobrocinny spolek? promin ale vazne o tom asi nic nevim...ja teda vetsinou jdu za mym nadrizenym a nechci to po cizich lidech (jako ty po me)
me jako ctenare nezajima kolik ti to veme casu, ja te do te prace nenutim a nezajima me kolik za to mas. muj jediny ukol jak ti pomoct je ze si ten clanek prectu a pritom se podivam/kliknu na nejakou tu reklamu... takze jestli mas problem s hodinovou mzdou tak se neobracej na me, s tim ti fakt nepomuzuKamikadze píše:Tohle je to stejne v blede modrem, opet jasna ukazka, ze o realite nevis absolutne nic. Uz ted delam na PCT nejdelsi clanky a ver mi, ze ta necela tisicovka mereni da opravdu hodne prace. OBR pred casem v nejakem clanku rozepisoval jak asi vychazi hodinova sazba. A ty prijdes s timto nazorem, prinejmensim komicke. Jestli mi tu praci zaplatis, rad ta mereni udelam. Mam vsak obavy, ze jako obvykle zustane u kecu, protoze desitky hodin stravene u PC proste neco stoji... Schvalne se podivej v utery na test HD 57x0 a popremyslej o tom, kolik to cele asi zabralo casu...Ssnake píše: jinak k tomu casu - zajimave by bylo, kdybych ja rekl v praci ze neco nebudu delat protoze to dlouho trva...![]()
abych to shrnul - pripada mi ze jsem pichnul do vosiho hnizda - HW nemate, vsude krize, prace na houby a jeste si ctenari ztezujou...sorry, ale to ti porad nedava zadne pravo se me snazit urazit nebo zesmesnit...napsal jsem ti jen nazor, a ty se hned ohanis ze nic nevim a ze je mi 15. bravo. proc sis z celeho mojeho postu vybral zrovna ty nejmene dulezite veci? vic tohle resit nebudu, nemate na HW, me to nevadi, byl to jen napad. nemate cas, ok, delejte si testy/clanky jak chcete, taky to vsichni prezijou. i tak si tech clanku vazim a vim ze to neni hotove za par minut, skoda ze nastaveni testu neodpovida tak presne vykonu grafik.
vybirat podle 8AA mezi gts250 a 4850 je mimo. bavili jsme se tu o 5870 apod. ktere nemaji s 8AA zadny problem a cast lidi ten rozdil opravdu pozna.sam_217 píše:Já si myslim, že není potřeba do hlavních testů třeba 7-10karet testovat 8xAA, navíc, já se
jsou tady navrhy na zlepseni testu/clanku, a misto vecnych odpovedi tady padaji jenom urazky, myslel ze jsme vsichni lidi a da se napsat i slusne "bohuzel HW nemame, neni cas delat tolik testu, 8AA je velky problem zapnout, atd atd" a misto toho jsem se dockal jen utoku, pro dobrotu na zebrotu.
FD node 202, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-L9i, 2x8, R9NANO , 5100MAX
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak to to máš trošku obrácený, HW magazíny dělají testy pro čtenáře, protože je to baví, a pomáhaj tím tobě, že se pak můžeš rozhodnout co koupit - nebýt jich, tak nevíš prakticky co kupuješ....kdyby to bylo tka jak píšeš, tak dotyčnej recenzent jde dělat jinou práci, protože mu vynese víc, nebo se na to vykašle úplně - nikdo o tvoji úžasnou pomoc nestojí, ty reklamy jsou tam z toho důvodu, že PCT je hodně navštěvovaný a tim pádem proč tam tu reklamu nehodit a nepřivydělat si a zaplatit z toho ty výdaje co to stojí?..Ssnake píše:muj jediny ukol jak ti pomoct je ze si ten clanek prectu a pritom se podivam/kliknu na nejakou tu reklamu... takze jestli mas problem s hodinovou mzdou tak se neobracej na me, s tim ti fakt nepomuzu![]()
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
63% lidi zde hlasovalo ze by 8xAA uvitali a ani toto s tema lidma nehlo
.
ja bych tohle vlakno ukoncil. PCT proste 8xAA nidky testovat nebude a tecka
.
Kdo chce 8xAA koukne na zahranicni HW Weby a nemusime se tu dohadovat kdyz to nema smysl.
ja bych tohle vlakno ukoncil. PCT proste 8xAA nidky testovat nebude a tecka
Kdo chce 8xAA koukne na zahranicni HW Weby a nemusime se tu dohadovat kdyz to nema smysl.
- Ssnake
- Začátečník

-
to odporujes sam sobe - ne jednu stranu nemam pomahat (= nemam cist), na druhou stranu - kdyz to ctou (lidi), tak tim vydelava pct...sam_217 píše:Tak to to máš trošku obrácený, HW magazíny dělají testy pro čtenáře, protože je to baví, a pomáhaj tím tobě, že se pak můžeš rozhodnout co koupit - nebýt jich, tak nevíš prakticky co kupuješ....kdyby to bylo tka jak píšeš, tak dotyčnej recenzent jde dělat jinou práci, protože mu vynese víc, nebo se na to vykašle úplně - nikdo o tvoji úžasnou pomoc nestojí, ty reklamy jsou tam z toho důvodu, že PCT je hodně navštěvovaný a tim pádem proč tam tu reklamu nehodit a nepřivydělat si a zaplatit z toho ty výdaje co to stojí?..
jestli to delaji pro ctenare - ja jsem ctenar, ocenil bych test highend grafiky na highend nastavenim. kdybych se ridil testem 5870 na pct, tak koupim 4870, protoze na te bylo skoro vsechno vpoho hratelne... bohuzel az bych to pustil v 1920/8AA tak bych se asi hodne divil - a o takovou pomoc nestojim.
kdyby nebylo pct tak se nestane nic - neni jediny server. nastesti ostatni nejakym zahadnym zpusobem muzou testovat i v 2560 i s 8AA, a dokonce bez urazeni ctenaru pro ktere to udajne delaji...
jestli ma recenzent pocit, ze jinde vydela vic, tak at jde - to prece vubec nezalezi na me a je mi uplne jedno PROC pise clanky a dela testy, se mnou to nema vubec nic spolecneho!!!!
jj, klika ze se delaji testy pro ctenareStratos píše:63% lidi zde hlasovalo ze by 8xAA uvitali a ani toto s tema lidma nehlo.
- qmox
- Nováček

-
pekna diskusia , co sa 8xAA tyka dal som Ano a dovod je jednoduchy , uz dlhsiu dobu pouzivam pocitac skor ako multimedialne centrum , a z toho titulu ho pouzivam s 37" Full HD LCD tv.
Niekomu sa moze zdat 1920x1080 male rozlisenie 37" ale ja by som rozhodne nemenil .
Jedine kde je to trochu vidiet su prave hry , a konkretne uroven nastavenia AA kde 8x AA ma skutocne vyznam.
Z prispevkov som pochopil ze pre niektorych jedincov je najvaznejsim problemom to ze Radeony su v 8AA trochu lepsii ako nvidia , co dost znehodnocuje akekolvkek testy kedze po podobnych vyjadreniach som si uz vobec neni isty akym sposobom tie merania v reale prebiehaju.
Samozrejme beriem argument ze ked to mate testovat v 20hrach na niekolkych nastaveniach musi byt narocne avsak pokial uz viete ze hra na 4xAA dosahuje v zahranicnych testoch na grafickych kartach ktore porovnavate cez 80-100 FPS, nechapem preco to nedat rovno na 8xAA.(aspon tam kde to ide)
Co sa porovnavania Radeonov voci Nvidii v hrach s Physx ON tyka to uz je uplny nezmysel kedze sa nejedna o otvoreny standart a samotny graf je teda porovnanim pouziteho procesoru voci kartam nvidie. Ak chcete testovat s physx on testujte len nvidie co si urcite rad pozrie kazdy vlastnik GPU od tejto znacky ako som napriklad aj ja .
Usetrilo by sa tak tiez trochu casu .
Niekomu sa moze zdat 1920x1080 male rozlisenie 37" ale ja by som rozhodne nemenil .
Jedine kde je to trochu vidiet su prave hry , a konkretne uroven nastavenia AA kde 8x AA ma skutocne vyznam.
Z prispevkov som pochopil ze pre niektorych jedincov je najvaznejsim problemom to ze Radeony su v 8AA trochu lepsii ako nvidia , co dost znehodnocuje akekolvkek testy kedze po podobnych vyjadreniach som si uz vobec neni isty akym sposobom tie merania v reale prebiehaju.
Samozrejme beriem argument ze ked to mate testovat v 20hrach na niekolkych nastaveniach musi byt narocne avsak pokial uz viete ze hra na 4xAA dosahuje v zahranicnych testoch na grafickych kartach ktore porovnavate cez 80-100 FPS, nechapem preco to nedat rovno na 8xAA.(aspon tam kde to ide)
Co sa porovnavania Radeonov voci Nvidii v hrach s Physx ON tyka to uz je uplny nezmysel kedze sa nejedna o otvoreny standart a samotny graf je teda porovnanim pouziteho procesoru voci kartam nvidie. Ak chcete testovat s physx on testujte len nvidie co si urcite rad pozrie kazdy vlastnik GPU od tejto znacky ako som napriklad aj ja .
Usetrilo by sa tak tiez trochu casu .
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Mam novej 24"LCD a v 1920x1080 uz pri 4xAA je obraz absolutne bez zubatych hran.8xAA tedy pro me nema vubec zadny smysl.
8xAA se podle me hodi bud pro 30"LCD v rozliseni 1920x1200 kde by mohli by mozna jeste nake zubate hrany a nebo pro 19"LCD kde je zase male rozliseni.Ale i tak je rozdil temer nepostrehnutelny na 19" LCD.
8xAA se podle me hodi bud pro 30"LCD v rozliseni 1920x1200 kde by mohli by mozna jeste nake zubate hrany a nebo pro 19"LCD kde je zase male rozliseni.Ale i tak je rozdil temer nepostrehnutelny na 19" LCD.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
S tím z části souhlasím. Už na začátku vlákna (kdy diskuze ještě jakž takž za něco stála) bylo několikrát zmíněno, že dost závisí na "hrubosti" rastru. Takové 22" panely s rozlišením 1680x1050 mají rastr poměrně hrubý a rozdíl mezi 4x a 8x MSAA je tam celkem dost znát.
Dost taky závisí na citlivosti jedince. Někdo si menších "jaggies" ani nevšimne, ale někomu (třeba mě) dost vadí. Tohle jsem psal na začátku vlákna a stojím si za tím...
Dost taky závisí na citlivosti jedince. Někdo si menších "jaggies" ani nevšimne, ale někomu (třeba mě) dost vadí. Tohle jsem psal na začátku vlákna a stojím si za tím...
Krteq píše:Odhlasováno - ANO
Sám mám 22" (1680 x 1050) a 8x FSAA používám, rozdíl je poznat. Hlavně u "nezběsilých" her, kde se můžete pokochat krajinkou apod. je 8x FSAA pastvou pro oči.
Co se týče používání 8x FSAA (GeForce 8xQ) v testech/recenzích jsem na 100% PRO. Když už jej HW "umí" a hra je s tímto nastavením hratelná, nevidím důvod, proč tuto možnost nevyužít a nezprostředkovat čtenářům výsledky měření i v daném nastavení.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ne jenom rastr rozhoduje ale i hra samotná, někde ten 8xAAnefunguje správně, nebo to není MSAA ale jiný druh (CSAA), nebo prostě typ hry určuje, jak moc je to vidět. Ale podlě me je 8xAA až moc detailismus, v některých hrách ale ne, např. HL2, kde je to vidět...ale jinak na mě ta agresivita vydupvávání si 8xAA zde na mě půspbí jako fanATický flame, kteřípotřebují okamžitě testovat něco takovýho, jenom aby bylo vidět jak jsou nvidie špatný...
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Počet vzorků pro 8x MSAA je stanoven v obou zatím používaných standardech (DX, OpenGL). To že je vývojáři implementují špatně je čistě jejich chyba. Někdy je použit i tzv. motion blur (viz. Tvůj oblíbený Crysis), kde jsou díky jeho implementaci rozdíly minimální.sam_217 píše:Ne jenom rastr rozhoduje ale i hra samotná, někde ten 8xAAnefunguje správně, nebo to není MSAA ale jiný druh (CSAA), nebo prostě typ hry určuje, jak moc je to vidět...
- Ssnake
- Začátečník

-
jestli se podivas na poklesy pri 8AA, tak G92 je trochu niz, ale G200 vs novejsi ATI jsou na tom dost podobne, takze to neni o tom... jen proste test highendu bez AA (a v malem rozliseni) je k nicemu, vsechny karty to davaji vpoho (ty za 4000 i ty za 8000)sam_217 píše:...agresivita vydupvávání si 8xAA zde na mě půspbí jako fanATický flame, kteřípotřebují okamžitě testovat něco takovýho, jenom aby bylo vidět jak jsou nvidie špatný...
a nekomu zas muze pripadat, ze neustale odkladani 8AA do testu neni nic jineho nez umele zvednuti vykonu NV a ukazovani jak je spatna ATI...jinak precti si to tu od zacatku a uvidis kdo zacal flamovat (uz na strane 2)
- trikmann
- Nováček

-
Dal jsem ano, poněvadž si myslím, že když se testuje, tak ať testují všechny možnosti a ať je vidět, která karta je doopravdy ta nejlepší.