kdepak, cerny z TSB, uplne obyc. karta TADY je i nafocena, ale to PCB tam stejne videt neni, ale tak pro inspiraci, to cerny pcb je videt jen v dire nad jadrem, coz tam bohuzel vyfoceny neni
timemachine in Cooler Master ATCS 840: Intel Core i5-2500K, ASUS Maximus V GENE - Intel Z77, Crucial 8GB KIT DDR3 1600MHz CL10 Ballistix Sport Series, GIGABYTE GTX 660 Ti OC 2GB 1032/6008[MHz], Kingston HyperX 3K SATA III - 120GB, Corsair HX750 - 750W.
Zdravim, mám taky tuto kartu, byl jsem jí obdarován a rád bych se zeptal, jestli jí někdo taktoval. Zkoušel jsem jen softwarově přes Afterburner, ale core clock i memory clock se po kliknutí na apply vrátí vždy na původní hodnoty 765/1000. To znamená, že jí nemůžu nijak přetaktovat? Nebo musím nahrát rovnou jiný bios? Díky za radu.
//Tak jsem to našel v příspěvku níže, že karta jde regulérně zvednout jen na 775. Zkoušel jsem v Afterburner configu změnit hodnotu EnableUnofficialOverclocking na 1, ale nic, stále se tvrdošíjně vrací. Neví tedy prosím někdo, jak toto obejít, aniž bych zasahoval přímo fyzicky do karty?
//Ještě jednou jsem to zkusil a už to jde. Tak uvidím, co se bude dít.
Naposledy upravil(a) Krteq dne pon 7. čer 2010, 20:58, celkem upraveno 2 x.
Důvod:Přesun do odpovídajícícho tématu + sloučení příspěvků
Mam Sapphire HD5850 s modrym PCB. Taktuji v MSI Afterburner, jede 850/5200. Kdyz nastavim profil "default " 725/4000 tak se v 2D v pohode podtaktuje na 157/300. Ale kdyz dam OC profil 850/5200 a po skonceni 3D aplikace se drzi stale pretaktovana i v 2D. Musim vzdy pres hotkey zmenit na default profil aby se podtaktovala.Jak to resite vy?
voltage meri GPU-Z nebo sem ho meril pres tu utilitu od MSI mam dojem. Jinak vyuziti VRAM sem nikdy neresil tj v tomhle ti neporadim mozna to umi ATITOOL apod.
DOC_ZENITH píše:Na R600 mi fungoval normálně plugin v rivatuneru, ten ale umí jen do 512Mb, v Afterburneru mi pak monitoring vram běžel normal do plný velikosti.
Ve Win Vista/7 nelze přesně "změřit" využití video paměti, protože to systém sám neumožňuje. Ta hodnota zobrazená různými utilitami je pouze odhadovaná/přepočítaná.
Krteq píše:Ve Win Vista/7 nelze přesně "změřit" využití video paměti, protože to systém sám neumožňuje. Ta hodnota zobrazená různými utilitami je pouze odhadovaná/přepočítaná.
No me by stacil "odhad" jak to bylo u nVidii
Majitele HD5xxx to fakt vas nikdy nezajimalo kolik vam alokuji 3D aplikace VRAM?
pokud by karta nestihala hry tak bych to mozna resil ale jinak mi to je opravdu putna kdyz vsechno slape jak ma Defakto nesleduju ani moc teploty protoze mam otestovano ze se o ne starat ani nemusim
Určitě teploty memory interface (MEMIO), ta část jádra se hřeje zpravidla nejvíc (tady značeno zřejmě jako "GPU Temp. #2") a teploty MOSFETů (VDDC Phase #1-3 Temperature).