Sestavy od 12.000,- do 20.000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Sestavy do 20.000,-

Příspěvek od Hujeros »

Grafiku vem tu od MSI co radi Krempus - ma lepsi chlazeni.U GTX460 jsou 2GB pameti jako vabnicka na mene zkusene uzivatele. Vice pameti u grafiky vyuzijes pri vyssim rozliseni (fullHD a vice) v kombinaci s velkym vyhlazovanim a tam uz stejne GTX460 dojde dech(jak u ktere hry) - IMHO zbytecnost mit 2GB.
Dalsi povedene jsou : http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=79335
nebo http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78869
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
senet
Nováček
Nováček

Příspěvek od senet »

oka,tak půjdu nakonec do týhle:http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=78869
A mám ještě jedno dilema,ted jsem četl,že intel bude končit s CPU 9505,9560 ....jestli dobře chápu,tak končej s CPU na sockety 775 :!: :?:

Měl bych si jí taky doobjenat abych jí paK sehnal.Ted mám v PC E8400
Ještě mohu použít na taktování této GF Afterburner?

Dík za info
gplanner
Nováček
Nováček

Příspěvek od gplanner »

Dobrý den,

prosím o pomoc s výběrem počítačové sestavy od člověka, který to bere vážně a rozumí tomu. Zajímám se o software ale hardware už jde docela stranou. Nemám čas sledovat všechno. Chci sestavu, která bude spolehlivou a solidní záležitostí.

Na co bude sestava sloužit
nejdůležitější je to, že bude sloužit na převážne práci. Jsem grafik a částečně programátor. Prozatím se nevěnuju 3D grafice ale 2D grafice, nejvíce photoshop, illustrator aj. Ovšem když už plánuji kupovat nový počítač, chci aby byl připravený do blízké budoucnosti případně i na renderování a práci s 3D grafikou (3DSMAX) a možná bych si chtěl zkusit zahrát i novější kousky her - například: diablo 3, fallout 3, medieval 2 případně nějaké závody aut. Hraní her beru opravdu jen na krátké odreagování mezi prací a na pokochání se novou grafikou. Už dlouho jsem opravdu nic slušného neviděl, protože mám velmi slabý počítač.

Priorita ale zůstává - spolehlivost, (tichost?), rychlost při práci (mám ve zvyku mít otevřeno klidně i 20++ panelů ve firefoxu a k tomu několik různých programů...) - a hlavně PHOTOSHOP. To je pro mě směrodatné.

Chtěl bych pravděpodobně ušetřit na grafice ale na druhou stranu bych měl mít připravenou desku i na lepší grafiku - protože ta se může dokoupit vždycky až budou zase nějaké peníze.

Jsem zarytý fanda intelu a proto preferuji na práci i ve spolelivosti tento procesor. V ostatních komponentách se absolutně nevyznám a nevím jaké jsou rozdíly mezi radeon nebo Ge Force (vždy jsem měl geforce).

Moje odhadovaná cena, kterou chci do kvalitní sestavy vložit je 20.000Kč. Když navrhnete o něco málo dražší sestavu ale přitom o dost výkonější tak ji samozřejmně zvážím. Pokud se kvalitní sestava podle mých požadavků najde i pod 20.000Kč - nebudu se jí bránit. Jak jsem řekl, o cenách nemám vůbec páru.

Ještě prosím při vybírání přemýšlet malinko do budoucna, protože ji hodlám kupovat až koncem října nebo v polovině listopadu. na jistotu to nevím ale v té době, bude třeba něco nového. Letí to pořád dopředu.

Díky všem kdo mi s tímto pomůžou a přeji hezký zbytek neděle ;)

//PS 1: Plánuju nakoupit na alza.cz :) (pro info)
//PS 2: Sestavu chci bez OS a perfierií. V případě, že by byla na win 7 business nějaká akce tak bych ji možná bral.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Kým nákup nebude aktuálni neriešil by som výber. Ideálne by bolo ak napíšeš týždeň max dve pre nákupom.
gplanner
Nováček
Nováček

Příspěvek od gplanner »

Stano K. píše:Kým nákup nebude aktuálni neriešil by som výber. Ideálne by bolo ak napíšeš týždeň max dve pre nákupom.
Popravdě to pořádně nevím. Možná to koupim za týden , možná za dva.. termín jsem si dal maximláně do poloviny listopadu ale chtěl bych to dřív. peníze na to mít budu cca za týden max dva týdny.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Tak napríklad zostava na prácu na ktorom si aj parádne zahráš za 17.500Kč.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... XX010QZE01
gplanner
Nováček
Nováček

Příspěvek od gplanner »

Stano K. píše:Tak napríklad zostava na prácu na ktorom si aj parádne zahráš za 17.500Kč.
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... XX010QZE01
Díky, jeví se to jako opravdu dobrá sestava. Jen pro zajimavost, dalo by se na té sestavě ještě něco vylepšit aby cena vyšla zhruba na těch 20.000Kč a nebo klidně něco málo přes?

Chci abych měl sestavu na delší dobu. Neplánuju to za rok měnit. Co třeba ještě vylepšít procesor nebo více ramek?

Díky :)
Hujeros
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hujeros »

do 20K se toho uz moc vylepsit neda(CPU nebo RAM). Jen drobnosti jako vetsi HDD,o neco lepsi VGA,krapet lepsi skrin popr. lepsi chladic na CPU :

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... XU010QC001

EDIT : zmena vypalovacky z IDE na SATA(sem si nevsiml)
Naposledy upravil(a) Hujeros dne pon 11. říj 2010, 11:59, celkem upraveno 1 x.
CPU:RYZEN 5 1600AF +SPC Spartan 3 LT @3,90GHz(1,38V);MB:B450 AORUS M rev1.0;DDR4:CRUCIAL Ballistix Sport 8GB 2666MHz @3200 CL16(1,35V);
VGA:GigaByte RX6600 XT 8GB
petrikkyjov
Nováček
Nováček

Zhodnocení sestavy

Příspěvek od petrikkyjov »

Zdravím, chci se zeptat, zda je toto dobrá sestava pro občasného hráče a grafika (Photoshop, 3DS Max, Cinema 4D).

Kód: Vybrat vše

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?items=_0RR8010V0S010TUD010YB8010I22010O9F010UAW010ZHK010Z2P010ZG101
Díky za názory.

//Stano - presun
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Na OS by som nebral 5400RPM disk.
620W pre túto zostavu je zbytočne veľa.
Buď by som zobral i5, alebo ak finančne ti to nevychádza tak AMD X4.
shelby_nr
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od shelby_nr »

PC: Fractal R3+ Noiseblocker eLoop B12-PS, Noctua S12B FLX@ U.L.N.A + King Mod Premium, Seasonic X-560, G630 (dočasne) + Prolimatech Armageddon, MSI ZH77A-G43, 2x4 Kingston Blu, WD 6400AAKS. Monitor: Dell P2314H
NB: IBM/Lenovo T60 + 9 cell
gplanner
Nováček
Nováček

Příspěvek od gplanner »

Hujeros píše:do 20K se toho uz moc vylepsit neda(CPU nebo RAM). Jen drobnosti jako vetsi HDD,o neco lepsi VGA,krapet lepsi skrin popr. lepsi chladic na CPU :

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... XU010QC001

EDIT : zmena vypalovacky z IDE na SATA(sem si nevsiml)
Díky, prosímtě ten chladič cooler master je lepší než ten co mi navrhoval Stano K.?
Ještě bych chtěl vědět o kolik je lepší tebou navrhovaná grafika oproti té minulé a jestli vám nezaberu moc času, jak si na tom tato grafika valstně celkově stojí?

Ještě se chci zeptat, kdybych případně chtěl teda zainvestovat ještě o něco víc - co byste řekli například na procesor inet i7 2.8Ghz misto i5 2.8ghz ? Je v nich nějaký zásadní rozdíl? Nebo co kdyby jsem koupil například 3Ghz?

Moc se v to nevyznám, jsem možná trochu perfekcionista na druhou stranu vím, že perfektní sestavu v této hodnotě mít nebudu. Docela mě to zajimá jaký je v těch komponentách rozdíl a co by bylo lepší. Uvažuju, že zainvestuju trochu víc ale jen v případě, že by to mělo své výhody. Kdyby to navýšení výkonu bylo minimální tak to asi nemá cenu.

Pro mě jako grafika co dělá hlavně v photoshopu a má otevřeno milion různých oken je stejně asi nejdůležitější procesor a paměti...
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Jestli chceš něco lepšího tak snad něco takového... :)
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... LH010W5C01
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) BROS dne pon 11. říj 2010, 21:49, celkem upraveno 2 x.
gplanner
Nováček
Nováček

Příspěvek od gplanner »

To už vypadá docela dost nabušeně :)

Ještě otázka: Je lepší mít 6Gb ramek na frekvenci 1333Mhz a nebo 4gb na frekvenci 1600?

Sestava je to uz docela mastná - "na práci" - ale myslím, že bude stát za to. Musím se hlavně rozhodnout

//Stano - del zbytočná citace
veteran13
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od veteran13 »

Jednoznaččně 6GB, frekvence výkon ovlivní minimálně
Má milá rozmilá neplakej! Život už není jinakej.
Dnes buďme ještě veselí, na naši bílé posteli.
Zejtra, co zejtra? Kdožpak ví, zejtra si lehnem do rakví.
BROS
Černá karta
Černá karta

Příspěvek od BROS »

Přesně tak ram není nikdy dost... 8) máš možnost později dokoupit dalších 6GB na celkových 12GB ram slotu tam máš dost :)
6 x DIMM, Max. 24 GB, DDR3 1866/1800/1600/1333/1066 Non-ECC,Un-buffered Memory
Triple channel memory architecture
gplanner
Nováček
Nováček

Příspěvek od gplanner »

Tak díky všem za pomoc. Pravděpdobně půjdu do toho PC za 25k. Určitě se to vyplatí. Jinak bude mi stačit i v případě nějakého upgradu 650w zdroj na tuto sestavu? Aby neběžel zbytečně pod taktem nebo něco...
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

U 650W Seasonic budeš mať dostatočnú rezervu.
lelekdk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lelekdk »

Vybíráme sestavu do 20k a chtěli bychom poradit případně co a jak:
PC bude určeno hlavně pro CAD (vždy aktuální verze), případně jiné grafické programy. Hry se nebudou hrát, maximálně nějaké příležitostné nenáročné hry (PC není určeno pro zábavu, ale pro práci)
Chtěl bych se zeptat jestli je nutná v tomto případě QUADRO grafika, nebo bude stačit výbírat se segmentu nVidia/AMD, pak jestli bude stačit vybraný procesor. Mechanika tam nebude, ale zatím ještě chybí PC case (nevíme jakou si vybrat)

tady je zatím orientační sestava: rádi si necháme poradit co změnit a podobně případně jiné rady.
Obrázek

doplnění: OS bude win XP 32bit, (nevím jestli je nutný k tomu zmínit)
c# Kozel zahradníkem
krempus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od krempus »

lelekdk:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 5C010PSY01
6gb ram su zbytocne kedze win XP 32bit nedokaze uplne vyuzit ani 4gb
Obrázek
Odpovědět