Radeon RX 480 - testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
zumpar1234

Re: Radeon RX 480 - recenze, obecná diskuze

Příspěvek od zumpar1234 »

icebosss píše:Ale nakonec zvesti o 1600 v hype trainu by mohly byt pravdive. Dobre Oc by urcite slo i na vode, skoda, ze vsechny nove fullcovery stoji od 2500 vyse a model osazeny blokem za normalni cenu se urco taky neobjevi
Pozeram na recenzie RX 480 a musim konstatovať že zvesti o 1600MHz boli megalomansky fake.
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Teoreticky bych očekával strop max kolem 1450 MHz a to asi při velkém štěstí, při 1600 by to šlapalo na paty GTX 980 Ti bez OC ne? :roll: :mrgreen:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Nevim o čem diskutujete, jen 1 karta ze 4 dala 1400Mhz s Acelerem co jí uchladilo na 65.
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Kartu uz mam jinak doma, ventilator nebo spis motorek jsem slysel hned po spusteni a i iddle tez, ale mam tichou sestavu s ventilatorama max na 700 otacek, takze slysim kdejaky sustnuti. Ale i tak ta reference nebude uplne povedena. V catalystech nastaveni wattmana mi prijde zbytecne slozite. Ale nemel jsem poradne cas, kartu jsem dal do pc, chvilku otestoval a valil jsem do prace, takze ji potrapim az vecer.

Jinak karta ma pres sroubek plombu, chtel jsem vymenit pastu, jrstli nejak zazracne nepomuze k lepsim teplotam, ale takhle na to kaslu, kdyz kartu nejspise stejne budu vracet. Uz jen ten zvuk motorku by me rozciloval, mam totiz pc zaple porad a v noci by me to rusilo.
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Taky sem objednal referenci na test.. původně tu OC 1328MHz XFX ale přišla mi sms s příslibem že by mohly být skladem 5.7.2016.. to prdím tak jsem objednal obyč Sapphirku na test.. a ta bude zítra
Chci hlavně nereferenci .. ale i tak jsem zvědavý na tu referenci.

Jinak plomba na referenci je u každého výrobce protože ji tam dalo samo AMD.. XFX má dokonce 2 plomby dle fotek :mrgreen:
Takže změny pasty asi nic..
Jinak by mě zajímalo, zda by sedělo nějaké AiO vodní chlazení na referenci kde jí sundáš jen ten malý passiv co je na jádru a zbytek hliníku kolem PCB + větráček necháš.. ale dle fotek tam je malý prostor a asi tam nebude pasovat nic :|
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

To me prave taky zajima, spis jestli by tomu nevadil ten jeden pametovy cip, co je blizko jadru. Takhle by to bylo idealni, hodis vodnika, puvodni chladic vypnes a hodis k tomu na ofuk nejaky jiny
Dusan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Dusan »

VeCkO píše:Taky sem objednal referenci na test.. původně tu OC 1328MHz XFX ale přišla mi sms s příslibem že by mohly být skladem 5.7.2016.. to prdím tak jsem objednal obyč Sapphirku na test.. a ta bude zítra
Chci hlavně nereferenci .. ale i tak jsem zvědavý na tu referenci.

Jinak plomba na referenci je u každého výrobce protože ji tam dalo samo AMD.. XFX má dokonce 2 plomby dle fotek :mrgreen:
Takže změny pasty asi nic..
Jinak by mě zajímalo, zda by sedělo nějaké AiO vodní chlazení na referenci kde jí sundáš jen ten malý passiv co je na jádru a zbytek hliníku kolem PCB + větráček necháš.. ale dle fotek tam je malý prostor a asi tam nebude pasovat nic :|
A co s tou kartou budeš dělat? Na ty dva dni co ji budeš mít, dodrbeš jí jak předchozí Asus 1080 a pak vrátíš? To jsou ty morální hodnoty.
Pc- Intel- AMD
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

A můžeš mi laskavě vysvětlit, v čem sem asus dodrbal? Ani by si nepoznal když by si jí třeba koupil, že sem jí měl.. a té asusce jsem aspoň snížil slušně teploty.. a navíc na tom stejně prodejce ještě vydělal.. protože mi vrátili 21,5k (ještě prvotní levná cena) a prodávali ji za 23k
Já když náhodou vracím zboží tak ve stavu, že nic nepoznáš.. nejsem jak ty hovada co to potrhají odřou a opackají mastnotou a pak to jdou vrátit.. a jen vidíš jak to pak prodejce vystavuje jako zánovní kusy nebo rozbalené kusy když jde vidět manipulace.
Takže tady neplakej ty morální hodnoto
Naposledy upravil(a) VeCkO dne čtv 30. čer 2016, 21:31, celkem upraveno 1 x.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30

>>>>INSTAGRAM<<<<
del42sa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od del42sa »

"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/

MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
icebosss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od icebosss »

Asi tak, tez jsem tam chtel soupnout Thermal grizzly kryonaut, nekdo by pak mel kartu s jednou z nejlepsich past, 90% lidi ji beztak nikdy nevymeni.

Tez vzdy karty vracim v peknem stavu, uz jsem par karet vratil, kdy mi treba nevyhovaly vlastnosti ci vykon a nikdy mi za pouzitou kartu nestrhli ani korunu a vzdy ji pak i prodali jako novou, protoze byla netknuta a nic bys nepoznal. Ani ty folie co jsou na ni nestrhnu a krabice je taky jako nova. Mozna na nalepce od krabice poznas, ze byla rozlepena, jinak nic..
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

cize problem moze byt :
1. so shit zdrojom
2. so shit doskou

?
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Spíš až u kombinace obou
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

Hladis píše:To je test "pojd na me z boku". Boze když chci testovat vliv VRAM, tak tam dam i poradny hry, který tu VRAM i vytizej (a ze jich uz není malo) a ne Fallout 4 a BF4.
Asi si to necital, ale pise tam ze na tych 4GB kartach bola pamat uplne cela vyuzita a aj napriek tomu to nemalo drasticky vplyv na vykon proti 8GB verzii, asi maju dobry memory management.

BF4 @ 4K: We were expecting a larger performance gap at 4K since the memory on the 4GB card was fully used, but there wasn’t.

Fallout 4 @ 4K: We were really shocked that there wasn’t a drop in the minimum frame rate at 4K with the 4GB cards since the dedicated memory was filling up and overflowing to the dynamic memory, but all tests were run three times!

Dolezite info je vsak toto: vsetky referaky v den uvedenia mali 8GB pamate, aj tie co sa predavali ako 4GB. BIOS ktory to odomyka na plnych 8GB a zaroven pretaktuje na 8Gbps zo 7Gbps nie je zatial verejne dostupny ale je to len otazka casu.
All of the AMD Radeon RX 480 at-launch graphics cards have shipped with 8GB of memory on them. That means if you run out and buy a 4GB card this very second it really does have 8GB of memory on the card. AMD disabled it through a special vBIOS and also lowered the clock speed of the memory on the 4GB cards.
We have been kindly asked not to share our vBIOS versions, but we are sure they will turn up online soon enough.
Naposledy upravil(a) maltra dne čtv 30. čer 2016, 21:52, celkem upraveno 2 x.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Wow, takže všechny jsou 8GB?
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

To vazne ? :o
CZ_viper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZ_viper »

V tom AMD jsou opravdu padlí na hlavu, jestli všude cpou 8 GB a BIOSem to omezují na 4 GB. Boha jeho.
AMD 9800X3D PBO2e 80°C, 64 GB DDR5 6400 CLK 32, Gigabyte RTX 4090 OC, 3x 4 TB SSD, Acer Predator 43" 4k/120.
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

Vazne.

AMD Radeon RX 480 4GB Video Cards At-Launch Have 8GB of Memory
http://www.legitreviews.com/amd-radeon- ... ory_183548
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Spíše se zbytečně obírají o peníze..
To mohli rovnou nechat jen 8GB verzi a dát v ceně zlatý střed mezi 4GB a 8GB verzí.
Ale aspoň je s AMD sranda a dá se tam furt něco unlockovat :D :D

>>>>INSTAGRAM<<<<
zumpar1234

Příspěvek od zumpar1234 »

Ako zmysel to fakt nema žiaden a nalepit na PCB vsetke GDDR5 moduly pre 8 GB VRAM a potom to deaktivovat v BIOSe može fakt len AMD! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

4GB rozdiel medzi obycajnymi GDDR5 pamatami asi nebude dostatocny na to aby sa tym zapodievali.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“