https://prnt.sc/dLBD6i9NmFTC
Nádhera a to sem další kusy osadil do dalších pc pro systém.
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Ahoj, jak to je s těma Samsung EVO 970? SSD vyrobené 30/10/2020 je ještě OK, nebo je to ta nová generace, tedy na prd?DOC_ZENITH píše: ↑pát 31. bře 2023, 23:42Takhle to nefunguje. Bloky ze spare oblasti se používaj na opotřebené sektory, typicky se při zápisu nahraděj jinými, neni to tak že "hej ztrácim data tak tu oblast přemapuju" . To že "ztrácím data" znamená že už je to průser že už prostě něco nepřečte, ala ztratil jsi data. Když ti sector scan najde vadný sektory tak už přicházíš o data neni to přirozenej wear-leveling.
A smart a self health report bude obvykle 100% protože ty krámy to o sobě ani nevědi a když se ty oblasti přepíšou něčim jinym zase se budou pár dnů až měsíců tvářit živě. Takhle ten disk můžeš zerofillnout udělat krásnej graf super výkonu po onom přemezání a prodat ho na aukru jako 100% stav...
Tohle je prostě to vyhnívání starejch dat. Sobo má typickej exemplář přesně takhle pošly ty Samsungy 980PRO co jsem měl já. Když jsem je reklamoval tak všechny vyměnili za nové, stejně tak jako ty doslova krabice mrtvol (cca 100 kusů) 870EVO z firmy, problém je že výměna je takové řešení kterému po téhle zlkušenosti nemůžeš věřit. 870eva po té katastreofě jsme ukecali na masovou výměnu za Crucialy MX500 s doplatkem a ty pročka jsem rozprodal tady a jinde a ty co šly tady šly cheap a s důraznym varovánim ohledně jejich potenciální kvality.