Copak se nám podařilo spálit...

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
Twister
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Twister »

jj 230V muj denni chleba:)) (nekdo papa vitaminy, ja 230V) :D
jinak uraz stejnosmernym napetim likviduje krvinky....
stridavim kolem 230-400V dava zahul svalum, svaly se stahuji a roztahuji (50x za sec):D a srdce je taky sval ...
a uraz vysokym napetim s vetsim proudem sem nemel takze nemuzu rict jaky to bylo:D
ale nejvic nebezpecne je 230V stridavych takze bacha!!!

p.s. s tim chlebem sem si delal srandu., jednou sem dostal 230V kdyz sem chtel v 8letech vymenit zarovku v lampicce a ona tam nebyla zarovka a NAHODOU byla zapla...to sem skakal 2m vysoko radosti :D
od te doby se bojim 230V jako cert krize ikdyz vyrabim silnoprouda zarizeni...
Intel Pentium Dual-Core E2180 BOX@3000GHz ,chladic procesoru Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. B,DDR2 ram 2x 1024MB A-DATA + 2x 2048MB A-DATA, Gigabyte P35-DS3R (rev. 2.1),2x Western Digital Caviar SE16 3.5" 320GB WD3200AAKS, ATI HD 4850,
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Těch 230 je v pohodě, sice tě to může zabít, ale je to míň nebezpečné, než kdybys dostal 300V stejnosměrných (to je ve spínaných zdrojích), protože ti to může udělat elektrolýzu krve a pak je nebezpeči vzniku "bublinek" v krvi a když se ti takový jedna dostane do srdce, tak to je zástava a konec...
A řádově kilovolty popálí, to mám z vlastní zkušenosti, dostal jsem 16kV z plazma koule a mněl jsem zčernalý palec na ruce :lol:
Od té doby co jsme si koupil ThikPada tak neznám jinou značku booku...
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

nj, zdroje sou svine, vezmes do ruky nakej klidne ctvrt hodky vyplej a najednou koukas ze ses na zemi a mas uplne necitlivou pracku :lol:
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

kondy jsou v tomhle ohledu svině :lol: to už se mi taky stalo ,ale na zem mně to naštěstí neskolilo :-D
Luks
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Luks »

Největší masakr je když kucháte televizi/monitor a praští vás vysokonapěťovej kabel.... :twisted:
PC: Intel NUC 12 Enthusiast i7-12700H, 64GB RAM, A770M 16GB VRAM,7TB SSD LCD: 35" AOC AG352UCG6 Repro: Creative Labs GigaWorks T3 Headphones: Sony WH-1000XM3 Keyb: RAPOO VPRO V700RGB Alloy Mouse: Logitech G700s OS: Windows 11 Enterprise TAB: Samsung Galaxy TAB S9 ULTRA 12/512GB Phone: Samsung Galaxy S25 Ultra 512GBNtB: Dell Latitude 5420 14.0” Console: TV: Philips 65OLED804 + Yamaha YAS-207
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Kabel mně nepraštil ale Plazma koule od spolužáká, má ji dělanou a je tam vysoko napěťové trafo z TV, takže těch 16KV je docela záhul :twisted: ikdyž jsem z toho mněl spálený palec...
PachezZ
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PachezZ »

No tak já nevim ale se mnou 230V nic moc nedělá - párkrát už sem to koupil a maximálně mě zabrní ruka - asi sem exot :-)
Naposledy když sem do kompu zapojoval nějakej kabel na desku a protože mám zdroj pod diskama a vzadu mám zatim nekrytej filtr na konektoru tak sem si šáh a nic to se mnou neudělalo - ale zdroj mě jednou kopnul to je fakt a schodilo mě to ze židle :-)
(Pokud jste docetli az sem a zda se vam ze tento post nema zadny vyznam pro vas psychicky rozvoj, stejne jakozto pro celosvetovy rozvoj jaderne fyziky, chemie, a vyzkum zivota chrousta srilanskeho, jste dusevni chudaci a nicemu nerozumite.)
TDi - Ten Dým Ignoruj
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

hhh...dost lidi znam co rikali ze jim 230V nic nedela...ale znam par pripadu z techto lidi ze 20 i 40 let jim to nic nedelalo (mimochodem elektrikari...) a najednou kdyz to koupili tak byli ko... :-( ...je to taky o tom jakej mas odpor kuze, i psych. rozpolozeni ma vliv... :(
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

Flegy píše:hhh...dost lidi znam co rikali ze jim 230V nic nedela...ale znam par pripadu z techto lidi ze 20 i 40 let jim to nic nedelalo (mimochodem elektrikari...) a najednou kdyz to koupili tak byli ko... :-( ...je to taky o tom jakej mas odpor kuze, i psych. rozpolozeni ma vliv... :(
Jestli nemas hrebik v bote, nebo omylem se chytne neceho uzemneneho,... Tuhle mi dala ranu telefoni linka.
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
Xmax88
Nováček
Nováček

.

Příspěvek od Xmax88 »

no me zatim odesel jen jeden modem 56kbps (ktery uz nastestin nepotrebuju protoze mam WiFi)

modem shorel protoze byla bourka, teda asi takhle:
pc zapnuty ja u TV a najednou rana, zazvoni telefon jdu ho zvednout a tam jen tut, tut, tut tak si jdu sednout k PC a v pokuji poradnej smrad.
rozdelam PC a modem je tatam...

to by jste neverily co to s modemem udelalo byla v nem dira skrz naskrz o prumeru cca1mm!
Život je boj, tak bojuj...
---------------------------------------
AMD Athlon 64 3200+ s939, ATI Radeon X700SE 128Mb PCIe , DDR Ram - 1,5Gb, Samsung ultra tichý 160Gb - 7200otc, Deska - WinFast - NF4K8AC - nFORCE 4
Smolda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smolda »

Flegy píše:...je to taky o tom jakej mas odpor kuze, i psych. rozpolozeni ma vliv...
No prave ta psychika ma vliv na odpor kuze-kdyz se zpotis,budes mit logicky mnohem vetsi odpor //EDIT-samozrejme bude mit mensi odpor,nejak sem nepremejslel kdyz jsem to psal :-D
Woyta píše:... Tuhle mi dala ranu telefoni linka...
To se mi nedavno taky stalo,kdyz jsem vytahoval kabel z modemu,docela me to prekvapilo :-D

//EDIT: Jo a k tomu stejnosmernymu proudu likvidujicimu krvinky-na stredni nam jeden ucitel vykladal, jak se nekde na koleji par typku dohodlo, ze si udelaji srandu z kamarada, ve spanku mu na nohy napojili 12V baterii a typek byl rano mrtvej...
Naposledy upravil(a) Smolda dne stř 14. pro 2005, 19:42, celkem upraveno 1 x.
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Smolda píše:No prave ta psychika ma vliv na odpor kuze-kdyz se zpotis,budes mit logicky mnohem vetsi odpor
Myslels menší ne? Osolená voda vede docela dobře 8-) :lol:
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

honzanun píše:Taky máte ten pocit, když něco zkurv... že vás poleje teplo??? :lol: :lol:
ale uplne vzdy a rovnaky pocit mam ked nieco odlomim alebo ked ma ucitelka vyvola odpovedat, ale od pokazenia niecoho je vzdy najhorsi prvy den, potom sa vyspim a neni to niec hrozne.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
delta4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od delta4 »

Jo k těm kopancum od 220 az 240 v pokud ste uzemneni tak to vjetšinou blbe zalezi kde a jak atd
ale pukud elektricka draha v těle nevede pres srdce a plice a mozek tak se celkem nic nedeje pri kratsim pusobeni ale pri delšim pusobeni muze dojit k potrhani šlach a cev a uponu svalu a vnitřnimu krvaceni z jater sleziny atd

viši napjeti radovje v 5 Kv a vise je daleko nebespečnejši protože
pri zasahu tkaně spali a pri pruchodu pres tělo vipalí mokro cestičku na skrz
"jednou v praci TV pleskla cirka 38 Kv kolegu a nic se celkem nedělo a na druhy den vecer to snim švihlo a bylo po něm"
tak si davejte bacha na to co delate !! každého je škoda no ne ?
3400 64bit 2x 1024 na 500MHz MB za tim sunka ale? NX6600GT HDD 250x2 SATA LITEON 1673 s x1 LG GSA 4167B x2
CZ je Policejni uřednicky stat pravní system je nestaven jen pro zlodeje podvodniky a lháře !!!!!!!!!!!!!!!
ekim
Nováček
Nováček

Hmmm

Příspěvek od ekim »

Mno tak asi 1x 486 2x nejaky to P166 a 200 jedno AMD K6 jednoho Durona 750

2x zdroj
3x MB
4x RAM
4xMonitor 15"-19"

klavesnici u NB P100 Ti.

a obcas si vypalim i CD ci DVD :D
Tohle je opravdova laska ke stroji....
Anarki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Anarki »

Zopár přírastku od minula. :)

Emtec DVD-R - 4 kusy no more Emtec, :x let live Traxdata 8-)
Arita DVD+R - 3 kusy už doopravdy nikdy více :x

Počas velký bouře když blesky bily pouze pár kiláku od nás jsem nechal v noci stahovat věci, (mám Wifi Internet) jak se všichni odpájeli rychlost rostla :-D až do poslední šupy kdy vše kolem zhaslo. :shock:
Zhodnocení:
Odešla síťová karta na desce, 1x1394 port, Access point D-com WP-102 přestal podpoprovat síťové karty Nvidia (s 3com, Cisco, Realtek, Via, SMC jede úplně v poho) :-D Deska Epox 9NPA+SLI Rev1.0 rest in peace :sad: - alespoň mi dali Rev 1.1 :-D
Jediná žárovka která v tý době v domě svítila shořela a sní i kabely v rozvodní krabičce v izbě. Kompík a AP byl chráněn UPS APC Back UPS CS 650. Přepoj AP a síťový karty byl chráněn APC Protectnet - jaksi houby platný :( .
Jěště toho večera spojezdněno s externí síťovou kartou SMC Kombo 10 Mb :wink:
Athlon 64 X2 6400 Black Edition+Zalman CNPS 9500, Abit KN9-Ultra, 4 Gb Corsair 6400C4DHX 2xWD Raptor 150GB 10krpm+ZALMAN ZM2HC2 500W Fortron 7800 GTX Asus nikdy více, Sound Blaster XFI Xtreme Music, Starší Big Tower ATX Cambridge Soundworks Gigaworks S750, 5.25 floppy, Logitech G5 Laser+Func Surface 1030 ...
Mrazák
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrazák »

Anarki píše:Emtec DVD-R - 4 kusy no more Emtec, :x let live Traxdata 8-)
Jj, stejny zkusenosti, letos jsem jich oddelal asi tak petadvacet... Verbatim rules!
PC1: MB: Asus Prime B650-Plus |CPU: R7 7700, Arctic LFII 240mm |RAM: 2x32 GB 6000 CL28 |GPU: RTX 3060 Ti |SSD: KC3000 2TB |PSU: Seasonic 850PX |Case: Fractal Define 7 Compact
RetroPC: MB: DFI LP UT nF4 SLI-DR Expert |CPU: AMD Opteron 180 3.0 GHz |RAM: 2x512 MB G.Skill TCCD 600 MHz |GPU: GeForce 7800GTX SLI |HDD 3x WD Raptor RAID0 |Case: TT Armor Jr.
Quakes
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Quakes »

Ve středu večer jsem hrál Counter Strike Source, zrovna se chystám odrovnat nepřítele zmáčknu střelbu ale místo zvuku kalacha úděsné zachrčení a modrá obrazovka s oznámením závažné chyby, po restartu se už zvuková karta Sound Blaster Audigy ani nenadetekovala a probrat k životu se mi jí už nepodařilo :(
Intel Core i7-4930K 3,4GHz + Zalman CNPS14X, deska ASRock X79 Extreme9, 4x4GB RAM CRUCIAL Ballistix, SSD Crucial MX200 500GB + HDD 500GB, grafika Asus GeForce GTX 1070, case Corsair 300R Carbide Series, zdroj Seasonic X-650, zvukovka Asus Xonar Phoebus, DVDRW + BD-RE
Sbírka 14 ks mini PC Shuttle X + sbírka 100 ks grafických karet
Notebook – Asus M70V - Core 2 Duo P8400 2,26GHz, 17“ WUXGA, 4GB RAM, SSD Intel X25M 80GB a HDD WD 320GB, ATI Radeon HD3470, BD-ROM
SS_Rambo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od SS_Rambo »

Před 5 minutamama mi umřel disk ve webovém serveru :( nechť mu je zemně lehká... Poslední dobou se z něj ozývalo nějaké nepříjemné klepáni a dneska doklepal... Ale ser*o mně ty data na něm....
Kulda
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kulda »

mně osobně umřelo zatím málo věci /díky bohu/ ale nedávno došel kámoš že mu nejede PC - pustím samo nic roděláme a na chladiči brutálně prachu - samo se netočil - po oddělání chladiče sme cpu dolovali pěkně dlouho ven - ale už jinde nenajelo - i když deska má teplotní ochranu a cpu nevypadá nijak ohořele či jinak zničené už nejde.
Toshiba Qosmio X870-14M /I7 3630QM Ivy Bridge, 17.3" TB 3D 1920x1080, GTX 670m , 16GB ddr3 ...
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“