Jestli si kupoval notebook s nainstalovanym OS tak najdi v Program Files slozku Wireless Console 2, kde je program wcourier ve kterym se spousti wifi a bluetooth. Zkousel jsem vse, ale jedine tohle mi pomohlo aby zhasla dioda s wifi. Kdyz wcourier spustis objevi se ti na hl. panelu vedle hodin, tam ho opet otevri a dal uz si poradis.
---
Bizzi píše:Zapinani a vypinani wifi, bluetooth, mas na klavesovych zkratkach
Fn+F2
Fn+F2 funguje jen kdyz je vyse zminovany Wireless Console 2 spusteny ;o)
marczus píše:Jaky pouzivate utility na mereni teplot ? a treba na mereni frekvence ? a na to regulovani pouzivate power 4 gear
Momentalne pouzivam SpeedFan, ae ukazuje to jen dve teploty (HDD a asi okoli), jinak teplotu GPU v nastaveni grafarny. Pouzival jsem Notebook harware control, ale potom co jsem aktualizoval bios mi nejde spustit, hodi to modrou obrazovku a restartuje se (. Na vykon power4gear
111gopher píše:Zdravím všechny. Mám zajímavý problém s notebookem Asus A6Tc s Turionem TL50. Když zapnu studený noťas tak se ventilátor točí- chci tím říct, že i ve woknech se točí na 2200 otáček( zjištěno přes Asus Probe ) i když na CPu je třeba 35 stupňů. Když pak noťas zatížím tak pak dosáhne hodnoty 57-58 a já ho přestanu "zatěžovat" tak teplota jdedolů, ale jen do hodnoty 50 a pak se ventilátorek úplně vypne! a zapne se samozřejmě až při teplotě 57. Je to docelá divné. Sice těch 2200 není nijak velký kravál, ale těch 0 je tižších. Jinak na monitoring a nastavování používám Notebook hardware control ve verzi 2.04. Zkoušel jsem i Asus Power4 Gear a dělá to to samé.
Aktualizoval jsem i poslední verzi biosu na 5.01. Máte někdo nějaký nápad???
Jedine zkusit najit nejakou utilitku, ktera bude regulovat otacky vetracku primo umerne k teplote procesoru. Kazdopadne je zvlastni, ze se ti roztoci hned pri startu notebooku...mozna jestli nebude nejake nastaveni v biosu.
ja mam ten isty problem a tiez ma dost hneva... po takych troch hodinach za nb uz to fakt lezie na nervy... nema niekto k dispozicii riesenie a nie napady? dakujem
Otazka je jestli vubec jdou regulovat otacky vetracku u tohoto modelu. Napriklad v programu SpeedFan to zadny vetracek nenajde ( taky bych uvital nejake reseni.
asysman píše:Otazka je jestli vubec jdou regulovat otacky vetracku u tohoto modelu. Napriklad v programu SpeedFan to zadny vetracek nenajde ( taky bych uvital nejake reseni.
ale to musi byt nejaka vada pretoze iny notebook a6t tuto vadu nema a na zaciatku sa vetrak hned vypne
Nevite jaky je nejnovejsi bios ? ja mam revizi 0403 je to vubec mozne ? mohl by me nekdo rict jak se to updautuje ? jednou sem updatoval bios a vzalo to sebou desku tak vod te doby se toho bojim jak cert krize
S novymi biosy se veracek bude tocit skoro porad, pred aktualizaci mi to nedelalo po aktualizaci ano. Cetl jsem jedno velice zajimave forum kde to bylo psano. Premyslim o downgrade biosu jestli to vubec jde.
asysman píše:S novymi biosy se veracek bude tocit skoro porad, pred aktualizaci mi to nedelalo po aktualizaci ano. Cetl jsem jedno velice zajimave forum kde to bylo psano. Premyslim o downgrade biosu jestli to vubec jde.
Ano, píšeš pravdu, i mě po aktualizaci BIOSu začal větráček funět o 106.
Měli by jste si uvědomit co upřednostníte... jestli nižší teplotu svého miláčka se kterou jde ruka v ruce i výdrž a prodloužení životnosti, anebo raději tichý, leč přehřívaný notebook. Na zimu asi taky zvolím downgrade BIOSu
asysman píše:S novymi biosy se veracek bude tocit skoro porad, pred aktualizaci mi to nedelalo po aktualizaci ano. Cetl jsem jedno velice zajimave forum kde to bylo psano. Premyslim o downgrade biosu jestli to vubec jde.
A jak moc je to neustale otaceni znat (teploty, hluk..)? toci porad naplno a nebo alespon trosku reguluje...myslite ze by prip. pomohla nejaka chladici podlozka.. ?
Diky
Crempa píše:A jak moc je to neustale otaceni znat (teploty, hluk..)? toci porad naplno a nebo alespon trosku reguluje...myslite ze by prip. pomohla nejaka chladici podlozka.. ?
Diky
Ventilator sa otaca na najnizsich otackach. Zatazim komp,otacky stupnu, teplota nad 55. Ked teplota klesne pod 50 tak sa ventilator vypne a potom sa uz snazi drzat na tej 50 zapinanim a vypinanim vetraku. samozrejme tie najnizsie otacky pocut... teplota mi nevadi, s tym som ratal pri kupe ale neratal som ze mi bude vkuse vetrat od zapnutia
asysman píše:Jestli si kupoval notebook s nainstalovanym OS tak najdi v Program Files slozku Wireless Console 2, kde je program wcourier ve kterym se spousti wifi a bluetooth. Zkousel jsem vse, ale jedine tohle mi pomohlo aby zhasla dioda s wifi. Kdyz wcourier spustis objevi se ti na hl. panelu vedle hodin, tam ho opet otevri a dal uz si poradis.
---
Bizzi píše:Zapinani a vypinani wifi, bluetooth, mas na klavesovych zkratkach
Fn+F2
Fn+F2 funguje jen kdyz je vyse zminovany Wireless Console 2 spusteny ;o)
NB som kupoval bez OS, este skusim nainstalovat dake ovladace a uvidim ci sa mi to nejak podari vypnut. To Fn+F2 mi pravdaze nefunguje.... Tie hry som este nemal cas odskusat, ak ta to este zaujima tak dufam ze cez vikend daco zahram a potom sem hodim moje teploty.
A ja pozeram teploty v programe Everest.
Nevite jak se da roschodit na tomto notebooku 5.1 repraky (Genius, SW-HF5.1 5000) Jestli je nejakej program ktery pouzije vztup na mikrofon a line-out a line-in, a predela je na vystupi pro 5.1 nekde jsem o tom slysel jestli ma s tim nekdo skusenosti nebo si musim koupit externi zvukovku? Prosim o radu
PC: AMD Phenom 960T 3Ghz@3,4Ghz, Gigabyte GA-MA790X-DS4, Ram: 6GB, GPU ATi HD6770, HDD 640Gb+500Gb+320Gb, Forton 500W, 3x 24" LG
artus.l píše:Nevite jak se da roschodit na tomto notebooku 5.1 repraky (Genius, SW-HF5.1 5000) Jestli je nejakej program ktery pouzije vztup na mikrofon a line-out a line-in, a predela je na vystupi pro 5.1 nekde jsem o tom slysel jestli ma s tim nekdo skusenosti nebo si musim koupit externi zvukovku? Prosim o radu
Bohužel B) je správně
anebo přez digitální optický SPDIF, ale vybavení k němu by tě vyšlo podstatně dráž jak externí zvukovka.
Lidi uz jsem se tady jednou ptal na teploty jak jste na tom? Me grafika pri hrach hreje az 87°C!!! Coz se mi nezda normalni, to by ale ani tak nevadilo kdyby se mi nezacala hra sekat. Hraju vetsinou auta...dela mi to u Toca race driver 3, NFSMW atd... prosim poradte nekdo...asi to vypada na reklamaci (
S otackami problem nemam. Prakticky okamzite po koupi jsem ugradoval BIOS na 6kovou verzi (ze 4kove) a vetracek se zastavuje tesne po nabehnuti Wokenic. Pak se obcas pusti na 50% vykon, ale jen na chvili, dokud teplota nesleze. Jinak si trosku rejpnu, asi jsem moc velkej putka, ale jak jste na tom s homogenitou podsviceni? Mam v levem hornim rohu jakousi tmavsi skrvnu a pak jeste v leve a prave spodni casti u kraje. Nemohla by nejaka dobra duse pro klid moji duse vyfotit display tak, aby na nem prave ta nerovnomernost byla videt co nejvic? (cili kratka doba expozice, aby byla videt nerovnomerne podsvetlena mista). Diky!