ASUS A6T-AMD Turion™ 64 X2

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Jestli si kupoval notebook s nainstalovanym OS tak najdi v Program Files slozku Wireless Console 2, kde je program wcourier ve kterym se spousti wifi a bluetooth. Zkousel jsem vse, ale jedine tohle mi pomohlo aby zhasla dioda s wifi. Kdyz wcourier spustis objevi se ti na hl. panelu vedle hodin, tam ho opet otevri a dal uz si poradis.
---
Bizzi píše:Zapinani a vypinani wifi, bluetooth, mas na klavesovych zkratkach

Fn+F2
Fn+F2 funguje jen kdyz je vyse zminovany Wireless Console 2 spusteny ;o)

//D.M. sloučen dvojpost - používej edit :evil:
marczus
Nováček
Nováček

Příspěvek od marczus »

Jaky pouzivate utility na mereni teplot ? a treba na mereni frekvence ? a na to regulovani pouzivate power 4 gear
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

marczus píše:Jaky pouzivate utility na mereni teplot ? a treba na mereni frekvence ? a na to regulovani pouzivate power 4 gear
Momentalne pouzivam SpeedFan, ae ukazuje to jen dve teploty (HDD a asi okoli), jinak teplotu GPU v nastaveni grafarny. Pouzival jsem Notebook harware control, ale potom co jsem aktualizoval bios mi nejde spustit, hodi to modrou obrazovku a restartuje se :o(. Na vykon power4gear
xmkx
Nováček
Nováček

Re: Chlazení TL50

Příspěvek od xmkx »

asysman píše:
111gopher píše:Zdravím všechny. Mám zajímavý problém s notebookem Asus A6Tc s Turionem TL50. Když zapnu studený noťas tak se ventilátor točí- chci tím říct, že i ve woknech se točí na 2200 otáček( zjištěno přes Asus Probe ) i když na CPu je třeba 35 stupňů. Když pak noťas zatížím tak pak dosáhne hodnoty 57-58 a já ho přestanu "zatěžovat" tak teplota jdedolů, ale jen do hodnoty 50 a pak se ventilátorek úplně vypne! a zapne se samozřejmě až při teplotě 57. Je to docelá divné. Sice těch 2200 není nijak velký kravál, ale těch 0 je tižších. Jinak na monitoring a nastavování používám Notebook hardware control ve verzi 2.04. Zkoušel jsem i Asus Power4 Gear a dělá to to samé.
Aktualizoval jsem i poslední verzi biosu na 5.01. Máte někdo nějaký nápad???
Jedine zkusit najit nejakou utilitku, ktera bude regulovat otacky vetracku primo umerne k teplote procesoru. Kazdopadne je zvlastni, ze se ti roztoci hned pri startu notebooku...mozna jestli nebude nejake nastaveni v biosu.
ja mam ten isty problem a tiez ma dost hneva... po takych troch hodinach za nb uz to fakt lezie na nervy... nema niekto k dispozicii riesenie a nie napady? dakujem
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Otazka je jestli vubec jdou regulovat otacky vetracku u tohoto modelu. Napriklad v programu SpeedFan to zadny vetracek nenajde :o( taky bych uvital nejake reseni.
xmkx
Nováček
Nováček

Příspěvek od xmkx »

asysman píše:Otazka je jestli vubec jdou regulovat otacky vetracku u tohoto modelu. Napriklad v programu SpeedFan to zadny vetracek nenajde :o( taky bych uvital nejake reseni.
ale to musi byt nejaka vada pretoze iny notebook a6t tuto vadu nema a na zaciatku sa vetrak hned vypne
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Me jede v malych otackach skoro porad :o(
marczus
Nováček
Nováček

Příspěvek od marczus »

Nevite jaky je nejnovejsi bios ? ja mam revizi 0403 je to vubec mozne ? mohl by me nekdo rict jak se to updautuje ? jednou sem updatoval bios a vzalo to sebou desku tak vod te doby se toho bojim jak cert krize :oops:
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

S novymi biosy se veracek bude tocit skoro porad, pred aktualizaci mi to nedelalo po aktualizaci ano. Cetl jsem jedno velice zajimave forum kde to bylo psano. Premyslim o downgrade biosu jestli to vubec jde.
Tubarog
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Tubarog »

asysman píše:S novymi biosy se veracek bude tocit skoro porad, pred aktualizaci mi to nedelalo po aktualizaci ano. Cetl jsem jedno velice zajimave forum kde to bylo psano. Premyslim o downgrade biosu jestli to vubec jde.
Ano, píšeš pravdu, i mě po aktualizaci BIOSu začal větráček funět o 106.
Měli by jste si uvědomit co upřednostníte... jestli nižší teplotu svého miláčka se kterou jde ruka v ruce i výdrž a prodloužení životnosti, anebo raději tichý, leč přehřívaný notebook. Na zimu asi taky zvolím downgrade BIOSu :-)
marczus
Nováček
Nováček

Příspěvek od marczus »

asysman píše:S novymi biosy se veracek bude tocit skoro porad, pred aktualizaci mi to nedelalo po aktualizaci ano. Cetl jsem jedno velice zajimave forum kde to bylo psano. Premyslim o downgrade biosu jestli to vubec jde.

a kde jsi to prosim cetl ?
Crempa
Nováček
Nováček

a jak moc huci ?

Příspěvek od Crempa »

A jak moc je to neustale otaceni znat (teploty, hluk..)? toci porad naplno a nebo alespon trosku reguluje...myslite ze by prip. pomohla nejaka chladici podlozka.. ?
Diky
xmkx
Nováček
Nováček

Re: a jak moc huci ?

Příspěvek od xmkx »

Crempa píše:A jak moc je to neustale otaceni znat (teploty, hluk..)? toci porad naplno a nebo alespon trosku reguluje...myslite ze by prip. pomohla nejaka chladici podlozka.. ?
Diky
Ventilator sa otaca na najnizsich otackach. Zatazim komp,otacky stupnu, teplota nad 55. Ked teplota klesne pod 50 tak sa ventilator vypne a potom sa uz snazi drzat na tej 50 zapinanim a vypinanim vetraku. samozrejme tie najnizsie otacky pocut... teplota mi nevadi, s tym som ratal pri kupe ale neratal som ze mi bude vkuse vetrat od zapnutia
fanatic1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanatic1 »

asysman píše:Jestli si kupoval notebook s nainstalovanym OS tak najdi v Program Files slozku Wireless Console 2, kde je program wcourier ve kterym se spousti wifi a bluetooth. Zkousel jsem vse, ale jedine tohle mi pomohlo aby zhasla dioda s wifi. Kdyz wcourier spustis objevi se ti na hl. panelu vedle hodin, tam ho opet otevri a dal uz si poradis.
---
Bizzi píše:Zapinani a vypinani wifi, bluetooth, mas na klavesovych zkratkach

Fn+F2
Fn+F2 funguje jen kdyz je vyse zminovany Wireless Console 2 spusteny ;o)
NB som kupoval bez OS, este skusim nainstalovat dake ovladace a uvidim ci sa mi to nejak podari vypnut. To Fn+F2 mi pravdaze nefunguje.... Tie hry som este nemal cas odskusat, ak ta to este zaujima tak dufam ze cez vikend daco zahram a potom sem hodim moje teploty.
A ja pozeram teploty v programe Everest.
artus.l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

5.1 repro

Příspěvek od artus.l »

Nevite jak se da roschodit na tomto notebooku 5.1 repraky (Genius, SW-HF5.1 5000) Jestli je nejakej program ktery pouzije vztup na mikrofon a line-out a line-in, a predela je na vystupi pro 5.1 nekde jsem o tom slysel jestli ma s tim nekdo skusenosti nebo si musim koupit externi zvukovku? Prosim o radu
PC: AMD Phenom 960T 3Ghz@3,4Ghz, Gigabyte GA-MA790X-DS4, Ram: 6GB, GPU ATi HD6770, HDD 640Gb+500Gb+320Gb, Forton 500W, 3x 24" LG
Tubarog
Začátečník
Začátečník

Re: 5.1 repro

Příspěvek od Tubarog »

artus.l píše:Nevite jak se da roschodit na tomto notebooku 5.1 repraky (Genius, SW-HF5.1 5000) Jestli je nejakej program ktery pouzije vztup na mikrofon a line-out a line-in, a predela je na vystupi pro 5.1 nekde jsem o tom slysel jestli ma s tim nekdo skusenosti nebo si musim koupit externi zvukovku? Prosim o radu
Bohužel B) je správně
anebo přez digitální optický SPDIF, ale vybavení k němu by tě vyšlo podstatně dráž jak externí zvukovka.
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Lidi uz jsem se tady jednou ptal na teploty jak jste na tom? Me grafika pri hrach hreje az 87°C!!! Coz se mi nezda normalni, to by ale ani tak nevadilo kdyby se mi nezacala hra sekat. Hraju vetsinou auta...dela mi to u Toca race driver 3, NFSMW atd... prosim poradte nekdo...asi to vypada na reklamaci :o(
IntEx
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IntEx »

S otackami problem nemam. Prakticky okamzite po koupi jsem ugradoval BIOS na 6kovou verzi (ze 4kove) a vetracek se zastavuje tesne po nabehnuti Wokenic. Pak se obcas pusti na 50% vykon, ale jen na chvili, dokud teplota nesleze. Jinak si trosku rejpnu, asi jsem moc velkej putka, ale jak jste na tom s homogenitou podsviceni? Mam v levem hornim rohu jakousi tmavsi skrvnu a pak jeste v leve a prave spodni casti u kraje. Nemohla by nejaka dobra duse pro klid moji duse :-) vyfotit display tak, aby na nem prave ta nerovnomernost byla videt co nejvic? (cili kratka doba expozice, aby byla videt nerovnomerne podsvetlena mista). Diky!
artus.l
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nrjde sitovka

Příspěvek od artus.l »

Nejde sitovka pripojim kabel a wokna nic hlasi kabel nepripojen. Co s tim mam zkusit preinstalovat ovladace? ma nekdo zkusenosti dik
PC: AMD Phenom 960T 3Ghz@3,4Ghz, Gigabyte GA-MA790X-DS4, Ram: 6GB, GPU ATi HD6770, HDD 640Gb+500Gb+320Gb, Forton 500W, 3x 24" LG
asysman
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od asysman »

Mrkni do spravce zarizeni jestli tam nemas nejaky vykricnik, pokud ano preinstaluj ovladace.
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“