Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Gr8 Vivec píše:tak thermochill dneska přišel, docela teda macek, ale lehkej, asi o 2cm tlusčí jak nexxos extreme a nejpodstatnější rozdíl je v rozestupu žeber, na thermochillu jich je tak o půlku míň=> větší rozestupy, menší pořebnej průvan na profouknutí, vyšší výkon při nízkejch otáčkách větráku

je krásně matně černej, má vypouštěcí ventil a je dodávanej s takovym odhlučňovacym materiálem mezi rad a fany
no víc napoví fotka :)
Obrázek
tak to rychle zapoj a rekni o kolik °C lepe chladi :)
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

to vivec: tak za tohle 3,5k????? jsem si myslel ze to bude ze stribra. uz se tesim na teploty. :wink:
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

sme pěkně nasr****, o 2 mm se mi nevejde po původních děr, kráva velká, zezáčtku to vypadalo že se tam nevleze vůbec (i když sem to měl asi 10x změrený a vyzkoušený s papírovym modelem)

a navíc mi došla teflonová páska takže až zejtra :huh:

a co jsem zkoušel fouknout do nexxose a do thermochilla tak je to znát že je míň restriktivní (sice dost subjektivní ale měřim tak všechno :) )
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Gr8 Vivec píše: a co jsem zkoušel fouknout do nexxose a do thermochilla tak je to znát že je míň restriktivní (sice dost subjektivní ale měřim tak všechno :) )
hehe tak asi zacnem merit restriktivnost bloku :inlove: :)
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

tak už thermochill běží :)
co mě brutálně překvapilo že se do něj vejde o 0,5L!!!!! víc vody jak do nexxose což ve výsledku samozřejmě pomůže chlazení
taky mi ho eheim profouk vodou jako nic, kde sem předtim musel šašit s radem jak na kolotoči aby se odvzdušnil tak tady to šlo samo
navíc jsem sundal tu heatpipe legraci z chipsetů a nahodil vodoucha i na NB, beru svoje slova o bloku na chipset zpět :oops:
co ale odvzdušnit nešlo moc dobře byl EK blok, nakonec sem ho musel až sundat z grafárny a zatřepat s nim pořádně :)
teplota pouze idle zatim o cca 4°C míň (ale +cca 15W z NB) takže spokojenost, na burn už dneska namám sílu, byli jsme celej den v Brně na gaudeamusovi a asi sem něco chyt...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

jenom otazka. nejak mi z textu nevyslo jestli to porovnavas s nexosem extrem, nebo pro.
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

myom píše:jenom otazka. nejak mi z textu nevyslo jestli to porovnavas s nexosem extrem, nebo pro.
extreme II
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

takze jestli jsem to dobre pochopil, tak by se z toho dalo vyvodit, ze ten thermochill ma sirsi kanalky (to by vysvetlovalo vetsi objem a mensi restriktivnost) a ma mene huste lamely nez extrem???
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

naprosto přesně :)

docela mě taky zklamalo že nemá závity na těch dírách pro uchycení fanů, taková drobnost ale nepotěší, dodávaj totiž samořezný šrouby který jsou ale nepoužitelný...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

no ja se ale stejne nemuzu zbavit dojmu, ze 2 extremy zapojene paralelne budou mit mensi odpor a vykonove ten thermochill rozdrti a za polovicni cenu. ale je pravda ze na ty rozmery je ten vykon k neuvereni. bohuzel ta cena........ :(
no_-_name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od no_-_name »

Ivane, ty jsi extrémista :) Jen tak dál, čtu to rád
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

no_-_name píše:Ivane, ty jsi extrémista :) Jen tak dál, čtu to rád
díky :-D

to myom: jenže dva nexxosy zabíraj místa jak prase který já nemám, já ten poč "musim" nosit na lanky takže potřebuju kompaktní řešení

a pokud zapojíš dva extreme vedle sebe tak má podle měření thermochill pořád menší restriktivnost :wink:
\\edit abych to upřesnil, tim že zapojíš dva rady paralrně nezmenšíš odpor oproti řešení s jednim- jen ho nezvýšíš (highlanger tu psal o dvou radech vedle sebe, o tom že se restriktivnost dokonce zmenšila, nevěřím však že tak brutálnim způsobem aby to balo nějak extra znát :wink: )
taky se ti samozřejmě snízí rychlost proudění v jednotlivech radiátorech což je pozitivní, ale nikdy se nedostaneš na tu úroveň TCh (myslim odpor, chlazemin bude asi lepší)

a ještě přidávám fotku z case:
Obrázek

Bohužel já vůl zapoměl vyfotit vedle sebe nexxos a TCh :oops:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Odpor radiatoru pri paralelnim zapojeni klesl asi o 10% o proti zapojeni pouze s jednim radiatorem.Tohle jsem zmeril a stojim si za tim....
Pirs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pirs »

Nevim jestli se to tady nekde uz neresilo (moc sem nechodim), ale objevili se cinske napodobeniny Laingu DDC. Rozdily oproti originalu jsou popsany v tomto PDF: http://yohanng.free.fr/fausse%20laing.pdf
Default je zločin.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Pirs píše:Nevim jestli se to tady nekde uz neresilo (moc sem nechodim), ale objevili se cinske napodobeniny Laingu DDC. Rozdily oproti originalu jsou popsany v tomto PDF: http://yohanng.free.fr/fausse%20laing.pdf
:lol: kvalita china??? jako zase plastove loziska a pouzdra??? nikdy!!!
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

Highlander píše:Odpor radiatoru pri paralelnim zapojeni klesl asi o 10% o proti zapojeni pouze s jednim radiatorem.Tohle jsem zmeril a stojim si za tim....
předtim si nedával žádný čísla pokud se dobře pamatuju, každopádně 10% je poměrně hezkejch :)

a ten laing docela lolec, bohužel už se nám plagiáty objevují i tady :sad:
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Gr8 Vivec píše:
Highlander píše:Odpor radiatoru pri paralelnim zapojeni klesl asi o 10% o proti zapojeni pouze s jednim radiatorem.Tohle jsem zmeril a stojim si za tim....
předtim si nedával žádný čísla pokud se dobře pamatuju, každopádně 10% je poměrně hezkejch :)

a ten laing docela lolec, bohužel už se nám plagiáty objevují i tady :sad:
Jo no to mas pravdu :) Me tech 10% prijde stejne jako zanedbatelny cislo tak proto....

Jinak jestli chcete presny cisla tak:
2xParalelni spojeni : 7.45l/h
1xJeden v serii : 6.8l/h
2xSeriove spojeni: cca 3.9l/h

Cerpadlo bylo pouzito v mereni AGB station 1000+Alphacool Radiator NexXxoS Xtreme III....Podle vysledku mereni to odpovida +-10%.
CZEBLADE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZEBLADE »

Zdar, chtěl bych nějaké vodní chlazení (vodníka), ale mám v tom hokej..Kolik to asi může stát?- Lahev na vodu bych si i sehnal, ale co je dál za potřebí
Modul plugin nebyl nalezen, ale presto v nem doslo k chybe. :D Opravdu chcete Tento pocitac vyhodit do kose :P
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

to great vivec: proc neobratis poradi fanu? myslim dat je nasavat pred radiator...maji pak lepsi ucinnost nez kdyz je hned pred nima prekazka... :roll:
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Flegy píše:to great vivec: proc neobratis poradi fanu? myslim dat je nasavat pred radiator...maji pak lepsi ucinnost nez kdyz je hned pred nima prekazka... :roll:
To nejde - podle toho uspořádní case ( mám stejnou ) tam nejde vměstnat dva větráky nad sebe. Ten radiátor je tam +- akorát na mm, ale díry na dvanáctku jsou trochu výš, než by bylo potřeba. Chtít to udělat podle tebe, tak by asi musel vyřezat celou přední část kostry ( a stejně by to bylo o hubu ).
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“