Tak Fallout 3 mě nadchnul. Záčátky jsou těžké, ale po chvíli hraní doporučuju zvednout obtížnost na hard nebo very hard, jinak se z hry promění procházká růžovou zahradou. Na druhou stranu, šetřit munici se dá zejména kempením někde za rohem. Přijde k vám zmetek a bum headshot z dvaceti centrimetrů. Kdyby ve hře bylo více munice, daly by se tvořit i zábavnější přestřelky. Featy které mě dvakrát nepotěšily. Gunslinger a Commando. mají zvedat šanci na zásah ve VATS, nicméně na větší dálku i tak to není znát. Blody mess je perk, který nikomu nedoporučuju brát. DMG bonus je možná fajn, ale když rozmrskáte super mutanta pistolkou, začnete se cítit trapně ... ( umě to vyvrcholilo tvorbou nové postavy - 10 hodin). Velkou legraci jsem si užil se sbíráním min. Vůbec to je děsně vtipný a účinný způsob na nepřátele. Jinak hru chválím udělala mi radost. BTW Bacha na Deathclawy

Ještě, že jsem disponoval pěti nášlapnými minami a zmrzačil mu nohy...
Kdyby zde lidé psali třeba jejich oblíbené SPECIAL Staty jak se to projevilo na hraní, nebo Perků budu rád. Případně konkrétní Buildy s kterými si užili legraci
Co se týká mechanismů hry tak AI by mohla být lepší. A co mi vadí , že pokud hledátě VAult tec panáčky, tak ani nemusíte cpát moc bodů do skillů +10 případně SPECIAL +1 statů (zatím mám jen na sílu a inteligenci). Pokud budete mít skill Comprehendum na více skillpointů z knížky, nasbíráte všechny panáčky, tak máte charakter, který exceluje ve všem. Na skill pointy měl být limit ne 100 ale 150 nebo 200. Za to byste pak ale byly opravdoví experti, v případě specializace zbraní zabijáci.
Jen snad výtka, když jsem se dostal k Citadele, hra mi začala padat. Zkusil jsem odinstalovat asi půl roku staré K like codec pack a vše ok. Teď jsem se chtěl podívat na film,tak sem tam nahodil nějaký DIV X codec tak uvidíme, co to udělá se hrou. A snad jen ještě, když mám nastavený AA na max, tak očekávím jakýsi rfamesluttering. Znatelné zejména v pustině a na Rivet city. Snížení AA na 2x nebo 0 problém řeší. Snad vše vyřeší ovladače nové, případně patch ve hře. Myslím, že moje sestava by si se hrou měla poradit ok.