Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
arach
Začátečník
Začátečník

Re: Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od arach »

ja bych zkusil pridat ramku...idealne si od nekoho pujcit a vyzkouset na nejakym slozitejsim modelu jestli to pomuze
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

pri renderu bo modelovani?viz. prave splajny?
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prograw »

Při modelování to hlavně zlobí.

Pamětí to nebude, díval jsem se do správce zařízení a bylo tam využitých kolem 4,8 GB :)
Projekt: Corsair 300R Black&Gold. Finální fotky ZDE

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
Má krátká recenze k vidění zde
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

zkusim to vydrzte....
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

a nebude ani grafikou,pac tu plecku co mam pri upravach treba nyni pouzdro prevodovky bere jadro gpu max.800mhz, gpu pamet nakych 300mb a Ram 2900mb takze to vypada na procesor a pri renderu gpu pamet klesa na nejakych 400mhz na jadre paměť .5gb,zato ram vyskocila na 3.5gb a procesor jede na plno...ja delam prevazne v solidu,ale i inventoru...musim to potestovat....
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prograw »

Zvláštní a já bych řekl, že 4820 káčko problém mít nebude :-D

Currently notebook user only - Dell XPS 15 9550 - i5 6300HQ 2800MHz@undervolt 0.870V / GTX 960M / 8 GB / Kingston SSDNow 120 GB M.2 / WD Blue 1TB
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

to bych rek...ma 5820 to zvlada tak jak ma jenze,kdyz zapnu na proc. usporu,tak pri renderu stejnac vyskoci na limit? :?
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prograw »

Při práci s modelem skáče využití procesoru někde okolo 30%, takže se spíš fláká.

rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

pouzivam gpu-z kratce a je to fajnovej programek,ale co mi nejde do hlavy je,zeta shitova gtx 740tka nema problem.Ano,inteligentni srouby trochu trvaj,ale jinac mam pocit,ze to frci,teda aspon se solidem na procesoru :evil:
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

ne pocit,mam to pred sebou...
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

...co mas za inventor?Jak velky a slozity je dil,kdyz ho editujes?
prograw
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od prograw »

2014, studentská verze. Aktuálně mám rozdělaný asynchronní motor, nic extra složitého :roll:

Bacha na OT, ať moc neodbočíme :wink:

rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

jojo jasne uz jsme vybocili.... 8-)
tutez pouzivam i ja 8) az na ten cam :wink:
...me se to nezda...to pouzdro kol pul metru a grafika ani nehlesne...
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

otee ne otee,zajimalo by me,jak delas ve studentsky verzi vinuti...v nasi elektronika schazi.
kazdo to tahne pri editaci na single core a render na cca.90% all core co su k mani.!
Naposledy upravil(a) rccrew dne úte 12. kvě 2015, 15:56, celkem upraveno 1 x.
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Pánové, uvědomte si, že Inventor používá prakticky jen jedno jádro procesoru. Více jader využije jen ve velmi omezených případech, hlavně při renderingu. Proto může i přetaktované Pentium fungovat lépe než i7.

Co se týče R9 290 a využití ve 3D grafice, tak zde záleží na konkrétní aplikaci. Obecně modelování samotné (bez renderovaného náhledu) grafiku nezatěžuje. To je záležitostí procesoru a RAM.

Její role přichází hlavně během renderu vymodelované scény. Zde pak záleží, na jakém základě ten render funguje. Já například používám Luxrender, který jede na bázi OpenCL a zde kralují grafiky AMD a byl to hlavní důvod, proč jsem si R9 290 pořizoval. Pokud by aplikace jela na CUDA, bude zde logicky profitovat nVidia (spíše starší modely).

Další rolí grafiky ve 3D je možnost zobrazení online renderovaného modelu přímo během modelování a sestavování scény. Já pracuji v Poser Pro 2014 a ten funguje pod OpenGL. Zde je R9 290 také velmi dobrá, ale GTX 980 Ti a výše jsou ještě o něco lepší. Každopádně pro plynulou práci s nastavením vysoké kvality náhledu u složitějších scén dojde dech jakékoliv současné grafice.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

hmmm,v solidu je to nemlich to samy co pises v prvnim odstavci...takze pokud
delas render statickych scen,tak je v podstate fuk jakou grafiku mas doma,
kdyz to stejnac visi na procesoru.?
Rozumim tomu dobre?
Moc me zaujal konkretne Vapor 290,
ten chladic je fakt behem hrani i praci luxusne tichouckej:-)
pri 70° neco kol 2tis.otacek a presto nijak nerusila...
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Právě během renderingu by se mělo do práce zapojit více jader procesoru.
Jinak Inventor jede během renderu pod DirectX takže rozdíly mezi grafikami jsou, ale nijak zásadní. R9 290 si vede velmi dobře. Našel jsem jeden starší graf z testování GTX 780 Ti: http://media.bestofmicro.com/Y/P/408193 ... ventor.png
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
rccrew
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od rccrew »

to je neuveretelny.... :!: herni grafika trumfne proficad...
Vsude vyzdvyhujou cad grafika-blabla....calujes za ne kruty prachy a pak ji
rozmasiruje prave v cadu herni karta...to je k placi...
Fakt uz bych,teda v mym pripade do quadra nesel.A ani fire pro nic moc,co...
by me zajimalo,jak by na tom byla v porovnani 980ka...
diky moc a sordy za Otika :wink:
Marty86
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marty86 »

Zdarec lidi,

s příchodem GTA 5 a Zaklínače 3 jsem si řekl, že je na čase obměnit mou GTX 670 za něco výkonnějšího a vzhledem k příznivým cenám bazarových Radeonů 280x a 290 jsem na aukru přihodil na pár grafik a nečekaně vyhrál dvě grafiky. Překvapilo mě že o ně není kdovíjaký zájem, přihodil jsem pár korun a to stačilo na výhru. Jednu si tedy nechám a druhou pošlu zase do světa.

Jedna je 280x, přesně tento model - Gigabyte R9 280X-OC Windforce (vyšla mě na necelé 4600 i s poštou)
a druhá je referenční Saphire 290 (vyšla mě na necelých 6100 i s poštou)

Samozřejmě co se výkonu týče, bych si raději nechal 290-ku, ale co tu tak pročítám toto vlákno tak se obávám teplot a tedy, aby brzo neodešla. Na výměnu chladiče za něco lepšího si nevěřím a tak se teplot celkem bojím. Hluk mi až tak nevadí, stejnak hraju převážně se sluchátkama. Na druhou stranu je do ledna 2016 v záruce, tak přinejhorším relkamace. Paměti jsou Hynix, takže to je pozitivum.

Pro tu 280x mluví lepší nereferenční chlazení, ale zase oproti mé GTX 670 by ten výkonnostní skok nebyl takový jako kdybych si nechal 290. Na druhou stranu 280x už není v záruce, pouze 14 dní na odzkoušení.

Chtěl bych se tedy zeptat, jakou byste radili si ponechat?

P.S. jen uvedu, že hraji v rozlišení 1920x1080. Zdroj (viz podpis) by možná s tou 290 byl na hraně, ale plánuji v dohledné době koupi nového, tento má najeto nějakých 6 let.
i5 10400F - ASUS ROG Strix B460-H Gaming - Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3000 Mhz - Gainward RTX 4060Ti 8 GB - Samsung SSD 970 EVO 1TB - 2x3 TB WD/Seagate - Corsair RM750 - Fractal Design Define R5 - Win10 64-bit

"If you take sexual advantage of her, you're going to burn in a very special level of hell. A level they reserve for child molesters and people who talk at the theater."
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“