World of Tanks
Moderátor: Baneshee
- keistown
- Žlutá karta

-
Re: World of Tanks
Jak jsem psal vys, ja chapu ze f2p bez techto veci by udelat neslo. Kdyby z toho zadna vyhoda nekapla tak se najde hodne malo nadsencu co by dalo jen prispevek, nebo platili za kosmeticky veci.
Pro me je nejidealnejsi platebni model klasika ala wow atd. Zaplatim krabici, platim poplatky za provoz a vim ze dostanu kvalitu (nebo zjistim ze to dle me stoji za prd a spalim se jak s swtorem, coz je asi nejvetsi vyhoda ve f2p, nestane se to) a dostanu rovny podminky pro vsechny. Kdyz pominu fakt ze jde nakupovat herni menu od china farmeru.
Ja nijak hru kritizovat nechci, pravda je ze je to jedna z nejlepsich f2p a asi nejlepsi tankova multiplayer hra co se da hrat, i kdyz co se tyce mechanik bych mohl par veci vytknout. Treba matchmaking by klidne mohl byt +-1 nebo +-0, a pridavat jen v noci. S dnesnim poctem hracu by to negativni dopad na fronty nemelo a i kdyby, ja si klidne par vterin pro dobre matchnutou hru pockam.
Ale nechapu proc bych mel uplne prehlizet fakt ze nakoupit vyhodu jde. Mate pravdu v tom, ze cena je tak mimo ze to na kazdou hru vicemene nikdo nedela, a to je jedine dobre. Ale prehlizet se to nemusi.
Jestli to vyznelo stylem "je to pay to win odpad, srajda, smazat" tak se omlouvam, hru hraju nakej patek a vicemene (nekdy mene, hlavne kdysi kdyz to matchovalo +-3) jsem spokojenej.
Pro me je nejidealnejsi platebni model klasika ala wow atd. Zaplatim krabici, platim poplatky za provoz a vim ze dostanu kvalitu (nebo zjistim ze to dle me stoji za prd a spalim se jak s swtorem, coz je asi nejvetsi vyhoda ve f2p, nestane se to) a dostanu rovny podminky pro vsechny. Kdyz pominu fakt ze jde nakupovat herni menu od china farmeru.
Ja nijak hru kritizovat nechci, pravda je ze je to jedna z nejlepsich f2p a asi nejlepsi tankova multiplayer hra co se da hrat, i kdyz co se tyce mechanik bych mohl par veci vytknout. Treba matchmaking by klidne mohl byt +-1 nebo +-0, a pridavat jen v noci. S dnesnim poctem hracu by to negativni dopad na fronty nemelo a i kdyby, ja si klidne par vterin pro dobre matchnutou hru pockam.
Ale nechapu proc bych mel uplne prehlizet fakt ze nakoupit vyhodu jde. Mate pravdu v tom, ze cena je tak mimo ze to na kazdou hru vicemene nikdo nedela, a to je jedine dobre. Ale prehlizet se to nemusi.
Jestli to vyznelo stylem "je to pay to win odpad, srajda, smazat" tak se omlouvam, hru hraju nakej patek a vicemene (nekdy mene, hlavne kdysi kdyz to matchovalo +-3) jsem spokojenej.
- RiCK
- Začátečník

Niekto do čety? Chystám sa dať zopár bitiev s KV-5 a nerád by som zasa skončil pri odinštalácii 
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Prometheus
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Nevím jak nyní, ale za dob co sem to ještě hrál byl stále mm na prd a to v tom smyslu, že týmy byly šíleně nevyrovnané. Nejde jen o tiery, ale i o zkušenosti hráče. Pokud to proti vám hodí smečku velmi zkušených hráčů tak neuděláte nic - tohle kdyby se ošetřilo, hned by mm byl spravedlivější.
Vždy prodávám i jinde.
- pilarius
- Začátečník

Prometheus:
Problém je v tom, že tohle by po čase srovnalo statistiky výher naprosté většině hráčů k 50 %. Pak bys to neměl podle čeho dál dělat (různé efficiency vzorečky apod. o skillu jako celku v podstatě nic nevypovídají).
Problém je v tom, že tohle by po čase srovnalo statistiky výher naprosté většině hráčů k 50 %. Pak bys to neměl podle čeho dál dělat (různé efficiency vzorečky apod. o skillu jako celku v podstatě nic nevypovídají).
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Ale vypovídají, když vidím některý lidi, že maj i s 10K bitev přesnost 40-50% a bitvy:killy2-3:1, divím se, že došli tak daleko. Prostě jde o to, že si každej noob vyjezdí každej tank, jenom to trvá dýl jak u normálního hráče. A pak je takovej bordel, že jednu bitvu vyhrajeme 15:2 a druhou projedeme 3:15, no problem. Totální porážku 15:0 jsem neviděl od 7.5
E: Jasně, ale na tyhle věci existuje XVM a docela to odpovídá, teda podle lidí, co ho používaj.
Prostě řeknou: sme v řiti, tak to je a nijak to nezměníš, ledaže vykropíš team...
E: Jasně, ale na tyhle věci existuje XVM a docela to odpovídá, teda podle lidí, co ho používaj.
Prostě řeknou: sme v řiti, tak to je a nijak to nezměníš, ledaže vykropíš team...
Naposledy upravil(a) Jeltík dne čtv 20. pro 2012, 00:00, celkem upraveno 1 x.
- pilarius
- Začátečník

Jeltík:
A jakej na to sestavíš vzoreček, aby ti to vyplivlo přesnou hodnotu? Co z toho je důležitější a o kolik? Jestli to opravdu vypovídá a ty ten vzoreček sestavíš blbě jen o pár procent, bude tvou vinou vždy některá ze stran ve výhodě. Takhle je to prostě náhoda, což spadá pod gametype (Random).
Na mě by třeba tvoje výpočty byly k ničemu. Každý tank hraju úplně jinak. S některými kempím, s jinými dělám support, s jinými vedu flank, s jinými zase dělám suicidal scouting. Průměrná přesnost a průměrný dmg/killcount na bitvu ti o mně řekne velký kulový, protože se pohybuju v extrémech. Často dávám 0 dmg/0 kill, ale taky běžně dávám přes 4000 dmg/4 killy (rekord mám myslím 11 killů, damage nevím), přesnost mám myslím 65%. Co to ale znamená? Prd, protože někdy hraju s tankama, který střílej jednou za necelé 2 sekundy a vyplatí se s nima riskovat a střílet s rozptylem, někdy střílím naslepo podle toho, z jakého keře střela nepřítele vyšla, jindy střílím jen proto, abych rozbil rozbitelnej kryt (baráky), za kterýma se nepřítel skrývá, jindy zase střílím na dálku (což je lepší než nestřílet vůbec - je tam aspoň šance dát damage) a nakonec jsou tanky, které v podstatě nemůžou střílet jindy než za jízdy, protože když se zastavěj, je z nich cedník.
Věřím, že takových hráčů jako jsem já, je minimálně 25 %.
Doufám, že se chápeme.
A jakej na to sestavíš vzoreček, aby ti to vyplivlo přesnou hodnotu? Co z toho je důležitější a o kolik? Jestli to opravdu vypovídá a ty ten vzoreček sestavíš blbě jen o pár procent, bude tvou vinou vždy některá ze stran ve výhodě. Takhle je to prostě náhoda, což spadá pod gametype (Random).
Na mě by třeba tvoje výpočty byly k ničemu. Každý tank hraju úplně jinak. S některými kempím, s jinými dělám support, s jinými vedu flank, s jinými zase dělám suicidal scouting. Průměrná přesnost a průměrný dmg/killcount na bitvu ti o mně řekne velký kulový, protože se pohybuju v extrémech. Často dávám 0 dmg/0 kill, ale taky běžně dávám přes 4000 dmg/4 killy (rekord mám myslím 11 killů, damage nevím), přesnost mám myslím 65%. Co to ale znamená? Prd, protože někdy hraju s tankama, který střílej jednou za necelé 2 sekundy a vyplatí se s nima riskovat a střílet s rozptylem, někdy střílím naslepo podle toho, z jakého keře střela nepřítele vyšla, jindy střílím jen proto, abych rozbil rozbitelnej kryt (baráky), za kterýma se nepřítel skrývá, jindy zase střílím na dálku (což je lepší než nestřílet vůbec - je tam aspoň šance dát damage) a nakonec jsou tanky, které v podstatě nemůžou střílet jindy než za jízdy, protože když se zastavěj, je z nich cedník.
Věřím, že takových hráčů jako jsem já, je minimálně 25 %.
Doufám, že se chápeme.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
- Blizzard
- Začátečník

-
Mě to nejvíc sere na KV-4. Přesnost 0,38 a čas zaměření 3,4 ... zaměřuje to 100 let a až to doměří, léce si to kam chce
pilarus: ano, já to plně chápu
pilarus: ano, já to plně chápu
- Broxik
- Začátečník

tak ja prvni zacinal nemce a pak zkusil rusaky a ty dela sou jak ze zleho snu:))) se nedivim ze rusaci pocitali takove ztraty svych tanku proti nemcum. kolikrat tim delem by snad clovek trefil i vlastniho 
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Některý děla i s jejich tankama fungujou nejlíp jako "narvi to tomu červenýmu do držky a zmáčkni" 
Blizard: na týhle debilní řadě jsem se pěkně spálil, ostatní mě varovali, ať na ni nechodím a já debil jsem je neposlech... zlatý IS.
Blizard: na týhle debilní řadě jsem se pěkně spálil, ostatní mě varovali, ať na ni nechodím a já debil jsem je neposlech... zlatý IS.
Naposledy upravil(a) Jeltík dne čtv 20. pro 2012, 11:13, celkem upraveno 1 x.
- RiCK
- Začátečník

Máte používať ventilačky, BIA skilly a stabilizácie dela 
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
K čemu mi je na IS3 stabilizace, když to funguje za jízdy a při otáčení věží? Dobrý na medka nebo USA TD s otočpou věží nebo pro notorický kempery.
Zbytek je jasnej.
Zbytek je jasnej.
- pilarius
- Začátečník

Stabilizace funguje vždycky, hodí se i pro snipery. Je lepší než GLD. 
- Broxik
- Začátečník

hmm tu stabilizaci zkusim. Ja pouzivam kombo ventilacka, rychlejsi nabijeni, rychlejsi zamereni hlavne na ty rusaky.
- pilarius
- Začátečník

Ventilačku a nabíječ mám skoro na všem, to třetí se pak liší podle tanku. Na T34 k nim mám stabilizátor, na Pantherovi II momentálně Spall Liner, protože s ním rád narážím.
Na TDčkách mám maskovací sítě, na scoutech zase většinou jen ventilaci, síť a dalekohled.
Každopádně GLD snižuje čas zaměření o 10 %, zatímco stabilizátor snižuje maximální rozptyl o 20 % (tzn. zaměřování začíná od 80% nepřesnosti, ne od 100%). Jak moc je velký rozdíl v praxi, to nevím (GLD jsem snad nikdy nepoužil), ale selský rozum mi říká, že stabilizátor je lepší.
Každopádně GLD snižuje čas zaměření o 10 %, zatímco stabilizátor snižuje maximální rozptyl o 20 % (tzn. zaměřování začíná od 80% nepřesnosti, ne od 100%). Jak moc je velký rozdíl v praxi, to nevím (GLD jsem snad nikdy nepoužil), ale selský rozum mi říká, že stabilizátor je lepší.
- Broxik
- Začátečník

no asi pro nemce je lepsi ten rychlonabijec a pro ruasky bude asi ten stabilizator. Pac rusaci a nebo treba frantici jak jezdim elc amx z 90mm delem maj to kolo pres celou obrazku.. kdezto nemci maj top stav dela celkem rychle. A osobne beru ze u nemcu je lepsi vystrelit 11 kulek misto 10 co vystreli souper ktery ryhclonaibjeni nema.
- pilarius
- Začátečník

Těžko říct, ta hra je v tomhle příliš o náhodě. Mnohokrát netrefím/cinknu 10 střel z německého děla s plným zaměřením na weakspot a jindy s KV-2 s houfnicí, kdy mám zaměřovací kolo snad i za zadkem, trefím na 600 metrů lehkej tank...
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak tos byl ty, na Klidným pobřeží mě sejmul skoro ze spawnu frajer, když sem chvátal na kopec s PZIII 
- pilarius
- Začátečník

No, KV-2 teď moc nehraju (měl jsem ho mnohem radši na T5), ale klidně je to možný.
Každopádně tyhle "pozitivní" haluze jsou patch od patche vzácnější, ty negativní bohužel zůstávají. 
- Broxik
- Začátečník

to co popisujes uz asi souvisi s pingem a tim ze vse cestuje na server a pak zpet. Nerekl bych ze nemecke delo je mene presne nez ruske a v tech pripadech co zminujes si myslim ze to je vyjimka potvrzujici pravidlo. Jako nebavim se tu o tom kanonu na E-100 co je vicemene ta houfnice s delsi hlavni a daji si minout opravdu zajimave veci:). Ale 88, 105, 120 mm dela pro VII az X jsou imo nejpresnejsi ve hre. Koneckoncu ze strelbou na dalu musis pocita i s pohybem cile a proto to nekdy trefit neni zaden med. Nejhorsi jsou prave ty co litaj dost pomalu.
- pilarius
- Začátečník

Jestli to bylo na mě:
Hrál jsem se zapnutým serverovým zaměřovačem. Pokud stojím, mám naplno zaměřeno, nepřátelský tank stojí a zabírá mi 100 % prostoru v zaměřovači, tak mě fakt naštve, když cinkám o kraje jeho pancíře třeba 5 střel za sebou. Je to extrém, ale stává se to a štve mě to. Na druhou stranu je to pořád lepší, než 0dmg penetrace, který s novýma patchema v podstatě vymizely.
Btw. pomalý střely (obvykle HE) mají tu výhodu, že obvykle létají obloukem, tj. lze jima střílet velmi mírně za horizont a je větší šance trefit (cíl je díky dráze střely jakoby větší).
Vzhledem k tý míře využívání náhodnosti ve hře (včetně přesnosti střelby) a vzhledem k tomu, jak velkou průraznost mají nová děla a navíc prémiová munice za stříbrňáky, jsou Němci nejvíce znevýhodněný národ a ta přesnost na papíře je jim celkem k ničemu.
Hrál jsem se zapnutým serverovým zaměřovačem. Pokud stojím, mám naplno zaměřeno, nepřátelský tank stojí a zabírá mi 100 % prostoru v zaměřovači, tak mě fakt naštve, když cinkám o kraje jeho pancíře třeba 5 střel za sebou. Je to extrém, ale stává se to a štve mě to. Na druhou stranu je to pořád lepší, než 0dmg penetrace, který s novýma patchema v podstatě vymizely.
Btw. pomalý střely (obvykle HE) mají tu výhodu, že obvykle létají obloukem, tj. lze jima střílet velmi mírně za horizont a je větší šance trefit (cíl je díky dráze střely jakoby větší).
Vzhledem k tý míře využívání náhodnosti ve hře (včetně přesnosti střelby) a vzhledem k tomu, jak velkou průraznost mají nová děla a navíc prémiová munice za stříbrňáky, jsou Němci nejvíce znevýhodněný národ a ta přesnost na papíře je jim celkem k ničemu.