SSD disk jako systém ??
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- zombux
- Odborník PCT
Re: SSD disk jako systém ??
nojo, JMicron vrak... to je každá rada drahá. jestli se toho nechceš zbavit tak cokoli s tím uděláš bude špatně.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- Meverick
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se to chova jako ty ssd v netbucich z mountfieldu muzes zkusit toto:Butch píše:Mam tento disk:
Transcend MLC 64GB jeden z prvnich SSD
TS64GSSD25S-M
Controller: JMicron
nema TRIM ani s novym firmwarem a asi ani mit nemuze vzhledem k JMicron.
Mozna se pletu, kdyztak me opravte.
Ma smysl ho davat do NB jako systemovy disk? Nebo je lepsi treba koupit nejaky 7200ot 2,5" sata2 disk klasicky mechanicky?
Pokud ma smysl mit toto SSD jako systemovy disk v NB, jak pripadne ho udrzovat aby vykon nesel po case do haje? Predpokladam ze neni zadna utilita pro disky bez trimu, ktera by se o neco podobneho starala. Ta od intelu disk nepodporuje(drive Toolbox)
Nove SSD kupovat a tohle vyhodit se mi nechce, to tam radsi dam nechanicky disk
Diky za radu.
http://www.diit.cz/clanek/flashfire-ury ... ssd/36027/
Plusem bude urcite mensi spotreba a ze nemusis mit tolik strach z otresu jako u mechanickeho disku.
Core 2 Quad Q6600 2.4@3,6GHz (9x400), Noctua NH-U12P(2x12cm), Asus P5E Deluxe X48 flashnuta na Asus Rampage Formula, 4096MB A-Data DDR2 1066 CL5 Extreme Edition, Sapphire HD4870x2 2GB, Dell 2209wa, Creative X-Fi mX Xtreme Gamer, Logitech Z-2300, Logitech G930, puvodni RAID 0 (3xWD Raptor 36GB) vystridal Intel X25-M 80GB 34nm + Samsung SP F1 HD103UJ +WD 3200AAKS , Samsung SH-S203D, FDD3.5" Teac, Thermaltake Soprano, Corsair TX650, Logitech G5x, Compad Speed-Pad, Qsenn SWT1000,
Dell Precision M4400, Acer 3002LM
Dell Precision M4400, Acer 3002LM
- Butch
- Středně pokročilý
Takze radsi koupit mechanicky disk do toho nb a tedy 5400/7200ot nez tento?zombux píše:nojo, JMicron vrak... to je každá rada drahá. jestli se toho nechceš zbavit tak cokoli s tím uděláš bude špatně.
SSD za 4 nebo 5 tisic se mi znovu kupovat nechce Jasny, ze ted uz je mnohem lepsi vyber mezi ssd v prodeji, resp vetsina je uz v pohode.
Neexistuje nejaka univerzalni utilita ktera by mohla opecovavat i disky bez trimu s prokletym JMicronem?
Zbavit no, leda to pouzivat jako exterak v ramecku, kde je max asi 25MB/s.
SSD jsem koupil asi pred rokem a neco o Trimu nebo nejakych spatnych vlastnosti prvnich ssdcek tehdy zadne info nebylo
Meverick - diky za tip uz to ctu
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- zombux
- Odborník PCT
mezi SSD bez trimu je pár pěkných kousků, ale podle mě to za to nestojí... takže to chce dobře zvážit, k čemu ten notebook vlastně je, a jestli mechanickej harddisk je dostatečnej nebo ne.
Pfizer & Moderna inside
- Ssnake
- Začátečník
-
na ocz foru prisli na zpusob jak udelat "trim" (spis one-time-trim-run) i na disku ktery ho nepodporuje, zkus pohledat uz nevim co presne bylo ale me na vertexu se starym FW to neslo
edit: pouzili k tomu soft perfect disk, vzpomel jsem si ;_)
FD500, ST45SF, Z97i, i7-4980HQ CB20:1718,CB24:254 NH-U9B, 2x8, 1060, 5100MAX
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
x850xtPE, x1950xtx, hd2900gt, hd3870, hd4890 - - 6800ultra, 7900gtx, 8800gtx, 9800gtx+, gtx285
- yNo
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravicko Chystam sa na kupu SSD SSD Intel 2,5" SATA 80GB. Rad by som vedel o jeho chybach (cize o jeho + a -) Dakujem pekne
Nothin´
- zombux
- Odborník PCT
za ty peníze to žádné podstatné mínusy nemá... pokud dodržíš pravidla používání SSD (zarovnání oddílu, použití ovladače msahci tak, aby se sám aktivoval Trim ve Win7, obecná pravidla použití SSD), tak nemá chybuyNo píše:Zdravicko Chystam sa na kupu SSD SSD Intel 2,5" SATA 80GB. Rad by som vedel o jeho chybach (cize o jeho + a -) Dakujem pekne
Pfizer & Moderna inside
- Nimbus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Osobně používám dva X25-M už přes dva měsíce a jsem velmi spokojen:-)
PC: Nejnadupanější stroj ze všech nadupaných strojů!
NTB: -//-
Mobil: -//-
NTB: -//-
Mobil: -//-
- Butch
- Středně pokročilý
Ssnake píše:na ocz foru prisli na zpusob jak udelat "trim" (spis one-time-trim-run) i na disku ktery ho nepodporuje, zkus pohledat uz nevim co presne bylo ale me na vertexu se starym FW to neslo
Uz jsem to nasel
http://www.ocztechnologyforum.com/forum ... .php?64753
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- Mamut
- Začátečník
-
NoTHX napsal:
Cache prohlížeče - přesměrovávat mi přijde zbytečné, pokud má rozumě omezenou velikost, 20-50MB by mělo stačit, zbytek obstará RAM cache. Systémový temp se dá přesunout jinam, tam potečou velké objemy dat, které "škodí" SSD především, ty malé zápisy jsou právě něco v čem SSD vyniká, proč se připravovat o výkon a funkce OS, pokud zisk z toho je mizivý.
Swap - pokud uvažujete o SSD, dříve zainvestujte do RAM, aby se dal swap vypnout, přesměrovávat nemá smysl když vám bude drnčet klasický disk, navíc ještě pomalu... SSD by si se swapem poradilo dobře, nicméně "opotřebovávání" podle mne nedorovná výkonový zisk.
Obnovení systému/Předchozí verze/Win Backup - určitě nenechávat na SSD ale přesměrovat jinam, nebo vypnout (což spíš nedoporučuji, připravíte se o záchranu v případě průseru)
Zdravim,
chtel bych se zeptat,jestli by byla blbost tyto 3 funkce presmerovat jinam rekneme na rychlejsi vetsi flash disk (Patriot XT BOOST 8GB 26 MB/s-15 MB/s) misto klasickeho HDD 5400ot,kvuli omezenym slotum mam jen 4GB ram takze tam uz moc asi ukrojit pro pomoc SSD nepujde ze ??
dik
Cache prohlížeče - přesměrovávat mi přijde zbytečné, pokud má rozumě omezenou velikost, 20-50MB by mělo stačit, zbytek obstará RAM cache. Systémový temp se dá přesunout jinam, tam potečou velké objemy dat, které "škodí" SSD především, ty malé zápisy jsou právě něco v čem SSD vyniká, proč se připravovat o výkon a funkce OS, pokud zisk z toho je mizivý.
Swap - pokud uvažujete o SSD, dříve zainvestujte do RAM, aby se dal swap vypnout, přesměrovávat nemá smysl když vám bude drnčet klasický disk, navíc ještě pomalu... SSD by si se swapem poradilo dobře, nicméně "opotřebovávání" podle mne nedorovná výkonový zisk.
Obnovení systému/Předchozí verze/Win Backup - určitě nenechávat na SSD ale přesměrovat jinam, nebo vypnout (což spíš nedoporučuji, připravíte se o záchranu v případě průseru)
Zdravim,
chtel bych se zeptat,jestli by byla blbost tyto 3 funkce presmerovat jinam rekneme na rychlejsi vetsi flash disk (Patriot XT BOOST 8GB 26 MB/s-15 MB/s) misto klasickeho HDD 5400ot,kvuli omezenym slotum mam jen 4GB ram takze tam uz moc asi ukrojit pro pomoc SSD nepujde ze ??
dik
- zombux
- Odborník PCT
to nemá smysl, klasický flashdisk má tragický výkon ve srovnání s SSD i harddiskem. nehledě k tomu že to nepůjde ani technicky, tuším že windows nedovolí něco takovéhohle.
Pfizer & Moderna inside
- Mamut
- Začátečník
-
OK,castecne jsem myslel ze je to neproveditelne,aby se neco tak duleziteho dalo ukladat na USB,takze mi zbyva nejaky HDD.zombux píše:to nemá smysl, klasický flashdisk má tragický výkon ve srovnání s SSD i harddiskem. nehledě k tomu že to nepůjde ani technicky, tuším že windows nedovolí něco takovéhohle.
- Mamut
- Začátečník
-
Jeste tedy druhy dotaz-8GB ram by nektery z tech veci asi resilo ?? jestli jsem dobre procital predeslych 18 stran fora.zombux píše:to nemá smysl, klasický flashdisk má tragický výkon ve srovnání s SSD i harddiskem. nehledě k tomu že to nepůjde ani technicky, tuším že windows nedovolí něco takovéhohle.
- zombux
- Odborník PCT
ano - swap vypnout, cache prohlížeče přesměrovat do ramdisku, a Obnovení systému deaktivovat. s 8GB raměti žádný problém
Pfizer & Moderna inside
- Mamut
- Začátečník
-
Jezdim vsude jaky RD zvolit,ma nekdo dobre zkusenosti s nejakym softem ??zombux píše:ano - swap vypnout, cache prohlížeče přesměrovat do ramdisku, a Obnovení systému deaktivovat. s 8GB raměti žádný problém
dik
- zombux
- Odborník PCT
je to vcelku jedno, rozdíly ve výkonu v podstatě žádné. abych řekl pravdu, nemám ramdisky zatím pořádně prokoumané, všechno mám "na zkoušku" a stejně mi to nesedí úplně dokonale, takže konkrétní produkt nedoporučím
Pfizer & Moderna inside
- Mamut
- Začátečník
-
http://www.raymond.cc/blog/archives/200 ... ite-speed/zombux píše:je to vcelku jedno, rozdíly ve výkonu v podstatě žádné. abych řekl pravdu, nemám ramdisky zatím pořádně prokoumané, všechno mám "na zkoušku" a stejně mi to nesedí úplně dokonale, takže konkrétní produkt nedoporučím
- zombux
- Odborník PCT
jo, tenhle článek znám, nicméně stejně toho moc neřeší, musíš to zkusit sám.
Pfizer & Moderna inside
- Dava_C
- Začátečník
-
Plánuju přesunout Vertex na nejpoužívanější programy a koupit nový disk na systém, trochu sem zaspal dobu a nevím jestli koupit Vertex 2 (50 nebo 64 GB) nebo Intel Intel X25-M - 80GB. Podle tohoto http://www.myce.com/review/ocz-vertex-2 ... results-5/ už Intel není "co býval".
*edit: aha tak to je Intel 1. generace
*edit: aha tak to je Intel 1. generace
- dexterav
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mno vertex 2 má SF čiže je o niečo rýchlejší aj ako intel 80GB druhej generácie...
je tam ale háčik a to je ako to už býva cena
50GB Vertex 2 stojí 200E čiže ako 80GB intel
je otázka či ten celkový výkon stojí za ten príplatok
je tam ale háčik a to je ako to už býva cena
50GB Vertex 2 stojí 200E čiže ako 80GB intel
je otázka či ten celkový výkon stojí za ten príplatok
Intel Core i9 14900kf@6/6,2GHz,Strix Z790 F, 2X24GB 7,2GHz CL32 GSkill, Asus TUF 4090 3/23GHz , H2O + Carbide 600Q,ROG-THOR-1600T, 10TB 850X, Topping D50s + A50s + T5, MPG 321URX QD-OLED, S23Ultra, ITX 13700k + 4070Ti + Audinst Hud-Mx2 + THX-M50X