Mass Effect 3

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
heroutm
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Re: Mass Effect 3

Příspěvek od heroutm »

Ahoj. Mohu poprosit někoho o upload save pozice před zabitím smrťáka Rannochu? Rád bych si něco vyzkoušel. Je mi jedno o jaký půjde char. Jde mi o to, aby tam byla možnost Paragon volby (ta modrá) - mír mezi Gethy a Kvariany. Díky.
Eurocase MiddleTower 9801 X2 Cooling; Thermaltake Toughpower DPS G 750W GOLD;
Gigabyte GA-970A UD3 Rev. 1.1; AMD FX-8120 4.6GHz - 1.475V, AM3+ - Corsair H80; Patriot Gamer 2 Series 8GB DDR3 1333MHz CL9;
MSI R9 390X Gaming 8GB 1100MHz/1525MHz; SB X-Fi Xtreme Audio; TV LifeView FlyDVB-T Hybrid; HDD 2x 2TB, 1TB, 320GB, 250GB, 2x 160GB; Philips 229C4QSB LED IPS
__HP Probook 455 G1 - AMD A10 + HD8650G up to 3.5GHz; AMD Radeon 8750M 2GB 1045MHz/1395MHz; A-DATA 8GB DDR3L 1600MHz; 1TB; 2TB USB 3.0 Seagate Expansion
__HP Compaq 6830s - Intel Pentium T3400; 4GB RAM DDR2 800MHz; 320GB - home server
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

http://www.uloz.to/xqVFXZs/spirit-32-in ... c9d2fc-rar tech savu je tam mrte,jeden z nich to urcite je
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
heroutm
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od heroutm »

Alfajk píše:http://www.uloz.to/xqVFXZs/spirit-32-in ... c9d2fc-rar tech savu je tam mrte,jeden z nich to urcite je
Děkuju. Jsem tvým dlužníkem. :)
Eurocase MiddleTower 9801 X2 Cooling; Thermaltake Toughpower DPS G 750W GOLD;
Gigabyte GA-970A UD3 Rev. 1.1; AMD FX-8120 4.6GHz - 1.475V, AM3+ - Corsair H80; Patriot Gamer 2 Series 8GB DDR3 1333MHz CL9;
MSI R9 390X Gaming 8GB 1100MHz/1525MHz; SB X-Fi Xtreme Audio; TV LifeView FlyDVB-T Hybrid; HDD 2x 2TB, 1TB, 320GB, 250GB, 2x 160GB; Philips 229C4QSB LED IPS
__HP Probook 455 G1 - AMD A10 + HD8650G up to 3.5GHz; AMD Radeon 8750M 2GB 1045MHz/1395MHz; A-DATA 8GB DDR3L 1600MHz; 1TB; 2TB USB 3.0 Seagate Expansion
__HP Compaq 6830s - Intel Pentium T3400; 4GB RAM DDR2 800MHz; 320GB - home server
Vlastik80
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vlastik80 »

Takže další problémek- hra mi nejde pod Win8 x64, hlásí po spuštění že Origin neběží a ukončí se :D Čili tipuji že pod Win8 mám asi smůlu. Každopádně díky za tipy & rady.

EDIT: Reinstalací Originu vyřešeno. :)
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlastimil91 »

Chci se zeptat teď ten Mass Effect Trilogy to je něco nového nebo jen všechny díly ME v jednom?
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
Frostys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Frostys »

Není to nic nového. Je to prostě jen celá trilogie...
CPU i7-9700k + MasterLiquid Lite 240
GPU MSI GeForce RTX 2070 8Gb
RAM Patriot Viper4 16GB@3000MHz
MB Gigabyte Z390 Gaming X
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

A bacha, neobsahuje to defakto zadne DLC(krome kratke 1 mise a 2 "desetiminutovek"...). :x , jenom ruzne blbustky, zbrane, obleky. Nechapu proc to nevydaji komplet....Takhle to nema smysl kupovat....

Kód: Vybrat vše

On PC, Mass Effect will include Bring Down the Sky and Pinnacle Station on disk. For Mass Effect 2, Cerberus Network will be included which features Zaeed – The Price of Revenge, The Firewalker Pack, Cerberus Assault Gear, Arc Projector heavy weapon, and Normandy Crash site mission. For Mass Effect 3, Online Pass will be included granting players access to co-op multiplayer.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Vlastimil91
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vlastimil91 »

Aha. Oni už asi neví jak by vydělali :) Stejné jako u BF3 prodávat hru na dvakrát
CPU: Devil's Canyon i5 4690K 4,8GHz , GPU: MSI GTX 970 GAMING 4G 1528MHz, RAM: Kingston HyperX Savage 16GB 2400MHz CL11, MB: MSI Z97 GAMING 5, LAN: Killer E2200, SSD: Kingston 240GB HyperX Fury + 240GB HyperX Savage a 1,5TB HDD, 23" ASUS IPS, PSU: Seventeam ST-P0520PBA Cilense Modular 520W, Windows 10 Pro 64bit, LG V10, ROCCAT Kave XTD Digital 5.1
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Tak oni určitě vydají i kompletní edici se všemi DLC, ale to bude až tak za rok, až budou venku všechna DLC pro ME3 nějakou dobu.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

po delsi dobe jsem zase nasel jedno z povedenejsich ME3 ending videii,dokonce ho bioware uverejnilo na svoji YT strance...to je skoro jako priznani,ze tohle je lepsi nez jejich verze konce :-D

http://youtu.be/KU7XJdaz08I?hd=1
a druha cast http://youtu.be/rhjNPWrApnI?hd=1
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tak konecne vysel ten divne animovanej paragon lost,nakonec to vubec nevypada tak hrozne,jak to vypadalo na zacatku a pribeh je zpracovanej perfektne,dokonale to zapada do ME sveta
tady je odkaz na cesky titulky,film si urcite zvladnete najit samy :wink:
http://masseffectbeta.herniweb.cz/ceske ... agon-lost/
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Paragon Lost jsem viděl. Moc mě nezaujal, ale to ani postava Jamese Vegy. Mám radši main story než takovéhle vedlejšáky. Na ten Happy Ending jsem se podíval a po nadšení z Extended Cutu je pro mě až příliš happy, i když bych byl i za takovou možnost volby ve hře rád. Šeprdová je pro mě prostě ten typ hrdiny, který musí umřít. Nedovedu si představit, co by po tom všem dělala.

Proč to tu oživuju? Inu, chci do světa vytroubit, že jsem si do ME3 sehnal všechny DLC a zahrál jsem si je, abych si zlepšil pocit z konce hry, který jsem měl po jejím prvním dohrání a na který jsem si všemožně stěžoval. Nevím, jestli za to může nostalgie, druhé hraní (větší ponoření do příběhu a větší pozornost věnovaná detailům), Extended Cut a Leviathan - nejspíš asi všechno dohromady, ale konec se mi opravdu líbil a už nechápu, jak ho může někdo dále kritizovat.

Moje (paragonová Vivian) Šeprdová po důsledných úvahách (během kterých při bojích umíraly nejspíš statisíce vojáků) zvolila ovládnutí Reaperů a konec to byl prostě dokonalej. Obětovala se, aby zkrotila tu sílu (kromě oběti je to tak trochu analogie s naším Golemem v Pekařově císaři, mém oblíbeném filmu), pomohla opravit veškeré škody, které Reapeři způsobili a zůstala jako existující bůh v pozadí, aby chránila slabé, pokud by jim hrozilo příkoří. Všem se pak dařilo a bylo tak zabráněno nejenom cyklu sklizní, ale i tomu, proč tento cyklus vznikl - věčnému konfliktu mezi organiky a syntetiky. Silná neutrální strana bez vlastních ambicí a potřeb je podle mě ideálním garantem míru a prosperity.
S EC může podle mě snad každý Šeprd už opravdu zůstat in character. Snad pro každý charakter totiž musí alespoň jedna z voleb dávat smysl.

Proč jsem nevybral jinou volbu?
Zničení: příliš mnoho obětí, to by si moje Šeprdová na krk nevzala. Já osobně to považuju za absolutně nejhorší možnou volbu, protože pokud uvažujeme in character, postava mohla zvolit kontrolu, nezpůsobit další škody, pomoct opravit způsobené škody a provést autodestrukci.
Syntéza: o té jsem hodně přemýšlel, ale moje Šeprdová by tu volbu těm miliardám a miliardám organiků prostě nevnutila. Mně osobně se celkem líbí, ale nechápu, co by mělo zabránit novému stvoření čistých syntetiků nebo zrození nových organiků a opětovnému vzniku konfliktu (kdyby to nebylo v naší galaxii, jsou tu i jiné galaxie, což by samozřejmě haprovalo i s jinými konci, ale zde asi nejvíce).
Odpor zvolit si z možností nabízených Catalystem: pro moji Šeprdovou ještě horší volba než Zničení, ale já jsem o tom stejně uvažoval - mohlo jí z toho všeho už rupnout v bedně. Moc se mi líbí, že vývojáři tuhle možnost do hry přidali, povedlo se jim to.

Sáfryš, to jsem se rozepsal. No nic, ta hra si omluvu zasloužila, každopádně budu stejně autorům zazlívat, že takhle nevypadala od začátku. Systém důležitého obsahu v podobě DLC (Leviathan, From Ashes, ...) se mi ekluje a odfláknutý konec v základní hře jakbysmet, ještě o kapku víc mě štval pokažený import charakteru ze sejvu ME2, to byla fakt ostuda.
Teď už mi nezbývá než uvažovat nad tím, jestli odehrát všechny díly znovu a pokusit se napravit chyby, které jsem v prvním hraní nasekal (zabil jsem Wrexe, nechal jsem zemřít Ashley (Kaidan mě pak celkem nudil, i když to byl vcelku sympaťák)) a zkusit si zajímavé volby (romance). Nejspíš se k tomu nikdy nedostanu, protože jeden díl mi zabral tak 40 hodin (s loadingama a loadováním uložených her určitě přes 50 hodin), tolik času opětovnému hraní už asi věnovat nechci.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Hrál jsem dost nihilistickýho renegada (ať se jde Míra Dušín vycpat x) a ovládnutí mi taky přišlo jako naprosto přirozená volba. Dost jsem se pak divil tomu nerdscream okolo konce, protože scénaristických kokotrmelců bylo požehnaně už dlouho před závěrem hry. Pokud člověk minul nadávky na netu a vybral si ovládnutí, rozhodně to nebyl špatný konec a kazily ho "jen nelogičnosti".

Mě teda daleko víc vadilo, že hlavní postava vyžrala ten giga rudej laser od vesmírnýho křižníku přímo do xichtu a pak se tam ještě půl hodiny někde belhala. Konec ovládnutí jsem si tak následně docela vychutnal a nějaké drobnosti okolo havárie Normandie, hladovějící uvězněné flotily atd mi na mysl přišly až později.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Já hrál někdy před rokem celou trilogii včetně všech DLC, v ME3 jsem měl Leviathan, From Ashes a Extended Cut. Taky se mi to celý hrozně líbilo, i konec. Akorát mě štve že pak ještě vyšla Citadel, ze který jsou všichni paf, a Omega, která měla recenze slabší.
Takže další dohrání celý trilogie mě stejně čeká, ikdyž si počkám až vyjde Steam Controller abych si to mohl vychutnat na TV. Blbouni z Bioware tam nemůžou dát controller support.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tak ja se teda taky rozepisu no...

podle me je teda ten control nejvetsi bullshit,kterej popira sam sebe,celej mass effect se okolo toho toci a oni to na konci zaslapou do zeme,jeste vam to predhodej jednou s tim ilusivemanem ze pri pokusu o control sam selhal jako saren a catalyst jen prohlasi,ze shepard je jedinecnej a byl vybran jako ten,kdo je muze ovladat - control je proste blbost,at se na to divam jak chci,nemluve o ztvarneni,ktery bylo taky dost bidny...tenhle ending snad nejvic nahrava (hned po destroy) indoktrinacni teorii,v tomhle endingu shepard "doopravdy prohraje",protoze se podda vuli reaperum a oni mu proste do hlavy promitnou,ze uspel

jako nejvetsi "happyend" jednoznacne vyzniva synthesis - predpokladam,ze sis prosel vsechny 3 konce a vyzkousels sis je,ze syntezi toho vytezej nejvic asi "organici",diky provazani mysli (??) a ziskani vedomosti,edi dokonce zminuje moznou nesmrtelnost a zamezeni budoucich konfliktu,ale opet je to slovu proti slovu - co kdyz dalsi syntetici zase zautoci na organiky? to samy je ovsem v controlu - co kdyz je shep nedokaze ovladat a oni se vzeprou?

ja jsem byl vcelku spokojenej s destroy,je to jedinej ending,kterej nema vyraznejsi logicky diry a navic o tom cela trilogie je - o ukonceni hrozby reaperu a jejich kompletni vyhlazeni,je sice trosku drsny odpravit edi,gethy (ktery uz v mym pripade pomahali quarianum,mel jsem mir - coz opet popira slova catalysta,kterej rika,ze mir mezi organiky a syntetiky neni moznej) ale ja si to vylozil zase indoktrinacni teorii - toto je jediny mozny ukonceni,shepard se vzepre indoktrinaci(videli jste ty videa o IT s "dukazy" na youtube?) a skutecne vyhraje (s touhle teorii vysel fanmade komix zpracovanej na profesionalni urovni od dilu 6 az do konce,prvnich 5 se do toho nepocita - http://www.koobismo.com/comic/marauder- ... episode-6/ )

refusal ending alias odmitnuti catalysta ma sheprd mrte badass proslov,bohuzel zpracovani je odflaknuty,kdyz uz teda "prohra",tak chci videt umirat miliardy,chci videt vybouchnout normandii a kousky posadky plujici vesmirem,chci videt posledni zbytky vzdoru a ne nejakej bunkr s ukazkou " o milion let pozdeji" - coz taky popira logiku mass effect,cyklus se X tisickrat opakoval a zadnou jinou rasu nikdy nenapadlo takovy bunkry vybudovat? jen lidi a v predposlednim cyklu protheany?

samozrejme pokud to nekdo dohraje poprvy hned s extended cut,tak mu konec prijde v pohode,neni dokonalej,ale rozhodne 100x lepsi nez to,co nam predhodili puvodne,ja to bohuzel dohral jeste pred EC a malem jsem to nerozdejchal...

DLC jsou dobry uplne vsechny,takovy from ashes s javikem je proste must have,prinasi spoustu informaci do pribehu(pokud si vezmes javika na urcity mise,zejmena na thesii k asarijkam),leviathan taky prinasi dost zajimavejch informaci o reaperch a citadela,proste super,kdyz si date citadelu jako uplne posledni misi jeste pred utokem na zem a nechate reapery reaperama a do final mise se vubec nepustite,klidne muzete hru vypnout a budete spokojeni,ja teda alespon byl,dustojnejsi zakonceni nez ten jejich "konec"...

jinak na konci hry,kolik jste meli "war assets" valecnych zdroju? ja asi 8400,dotahl jsme "dohrani" k dokonalosti,ve vsech 3 hrach jsem zahral vsechny mise vcetne vedlejsich a vsech dlc,celkem vic nez 250 hodin cistyho gameplay podle tech ingame hodin,celou trilogii jsem dohral uz 3x vsechny 3 dily a nemuzu se toho nabazit,podle me nejlepsi hra :)
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Alfajk:
Catalyst pouze chladně kalkuluje a dodržuje program - za každou cenu bránit těm válkám mezi syntetiky a organiky, zachovat organický život. Jenomže v tomhle cyklu zjistil, že je něco jinak. Je tu Šeprdová (budu to psát za babu), která dokázala to, že tomu tak být nemusí (EDI, případně Gethové), že je možná v původním programu chyba. Navíc se podařilo díky ní (předchozí cykly to nedokázaly, i když plány na něj měly) zkonstruovat Crucible, který nabízí možnosti, které Reapeři nikdy nedokázali sami realizovat a přitom by byly funkčnějšími řešeními než dosavadní sklizně (syntéza), nebo které jim neumožňoval program (ovládnutí - nahrazení ovládacího programu včetně hlavní instrukce (Catalyst) Šeprdovou).

On je to poměrně častý motiv ve sci-fi žánru tázat se, co udělá AI, pokud vykonává nějaký příkaz a zjistí, že není prováděn efektivně (nebo je porušován, ...). Catalyst prostě díky Šeprdovým akcím a Cruciblu získal nové možnosti řešení (jak z hlediska nápadů, tak samotné technologické řešení) a vyhodnotil, že Šeprdová "vykonává stejný program" - ochraňuje život a má šanci problém (instrukci) vykonat lépe, protože jemu se to ani za nespočet cyklů nepodařilo. Neustále během cyklů hledal ideální řešení a mezitím se spokojil pouze s dostatečně funkčním řešením, ale teď je tu Šeprdová, která může provést to ideální řešení - syntézu. V dialogu ji k tomu jasně ponouká, ale taky říká, že k tomu organiky nelze přinutit (možná by to popíralo základní program - chránit organiky, těžko říct). Proto jí dává volbu udělat to.

Objevil ideální řešení, ale nemůže ho aplikovat, proto dává Šeprdové svobodnou vůli. Tím zároveň přestává být programem puzen k tomu, aby problém řešil, a tak "odstupuje ze své funkce" (ztrácí svůj smysl existence) a zároveň s tím odhaluje i další možnosti - zničení (ideální řešení jsem objevil, ale stejně jej nemohu aplikovat - není důvod k mé další existenci - mé výtvory - Reapeři již také nemají účel) a ovládnutí (ideální řešení jsem objevil, ale stejně jej nemohu aplikovat - není důvod k mé další existenci, ale není důvod pro to, abych kontrolu nad Reapery nepředal tomu, kdo toto řešení i přes můj nevědomý odpor dokázal málem realizovat). Celou dobu samozřejmě "doufá", že Šeprdová zvolí syntézu, ale když to neudělá, tak už prostě stejně nemá "důvod žít".
Omlouvám se za ty hromady uvozovek. :-D

Nevím, proč by je Šeprdová nedokázala ovládat. Tohle na kritice Kontroly nechápu. Šeprdová nahradí Catalyst jako AI Citadely (původní výtvor Leviathanů) - nenásilně, zcela z vůle Catalystu a není nic, co by s tím Reapeři mohli dělat (ani není důvod pro to, aby se vůči ní vůbec chtěli vzepřít, když už pravděpodobně miliony let takovému AI sloužili a neměli vlastní touhy, sny, cíle - prostě byli jeho podprogramem). Jedna věc je bojovat s AI typu Reaper svou myslí, pokusit se jej ovládnout násilím a druhá věc je být do něj zařazen a stát se jeho nadřazeným programem.

Indoktrinační teorii jsem se snažil párkrát pochopit, ale nikdy se mi to nepodařilo. Ta videa na konci jsou jasná a ukazují hráčovi (ne Šeprdové!), co se stalo potom. V případě kontroly moje Šeprdová opravdu Reapery kontrolovala, pomohla s opravami a stala se v podstatě bohem - mocná neutrální síla ochraňující slabé. Ano, je otázkou, co by se dělo třeba za 100 let, jestli by se nezměnila její osobnost, jestli by nezačala po něčem toužit apod. Je to ale nepravděpodobné, protože nebude mít žádné prožitky a z těch předchozích silných prožitků nikdy nic nezapomene.

Když uvažuju na té opravdu největší škále, tak prostě myslím na to, že Reapeři byli hrozba jenom pro naši galaxii, ale co když existují ještě větší hrozby intergalaktických rozměrů? Je zbytečné takovou sílu zahazovat, když vše nasvědčuje tomu, že ji lze snadno ovládnout. Navíc jsou to živoucí muzea. Kdo zničí svou historii, je nucen ji opakovat.

Ohledně odmítnutí - sklizeň pokračuje, i když nejspíš už se jí neúčastní Catalyst (který se ukončil), což je jeden z důvodů toho, že v příštím cyklu selže. Ohledně toho vyobrazení odmítnutí částečně souhlasím i nesouhlasím. Na jednu stranu by bylo fajn vidět tam to, co říkáš, na druhou by z toho pak někdo mohl mít asi jen těžko dobrý pocit.

Ohledně "bunkrů" - jak to víš? Třeba je budovala každá civilizace, jen se je Reaperům vždycky podařilo najít a zničit, nebo se je nám nepodařilo najít (nebo byly zničeny přírodními procesy).
WA jsem měl asi necelých 7000. Neprolejzám zdaleka všechno. Stejně mám nejradši hlavní dějové linky, rozhovory, vztahy, průzkum lokací - samotné souboje mě moc neberou.
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

a ja si zase uziju zavorkovani :-D
pilarius píše: Nevím, proč by je Šeprdová nedokázala ovládat. Tohle na kritice Kontroly nechápu. Šeprdová nahradí Catalyst jako AI Citadely (původní výtvor Leviathanů) - nenásilně, zcela z vůle Catalystu a není nic, co by s tím Reapeři mohli dělat (ani není důvod pro to, aby se vůči ní vůbec chtěli vzepřít, když už pravděpodobně miliony let takovému AI sloužili a neměli vlastní touhy, sny, cíle - prostě byli jeho podprogramem). Jedna věc je bojovat s AI typu Reaper svou myslí, pokusit se jej ovládnout násilím a druhá věc je být do něj zařazen a stát se jeho nadřazeným programem.
ne ne a ne,tohle proste popira logiku a vsechny zakonitosti mass effectu,jestlize cela hra stoji na tom,ze se syntetici vzeprou organikum, "kontrola" proste neni mozna i kdyby se catalyst na hlavu stavel,stejne tak to rika codex ve hre,kontrola neni mozna,pripadu ve hre je nekolik,zminky o ruznejch civilizacich(mozna kolektori),nebo primo z tohodle cyklu - saren,TIM a dalsi...a najednou bum,kontrola funguje...
pilarius píše: Indoktrinační teorii jsem se snažil párkrát pochopit, ale nikdy se mi to nepodařilo. Ta videa na konci jsou jasná a ukazují hráčovi (ne Šeprdové!), co se stalo potom. V případě kontroly moje Šeprdová opravdu Reapery kontrolovala, pomohla s opravami a stala se v podstatě bohem - mocná neutrální síla ochraňující slabé. Ano, je otázkou, co by se dělo třeba za 100 let, jestli by se nezměnila její osobnost, jestli by nezačala po něčem toužit apod. Je to ale nepravděpodobné, protože nebude mít žádné prožitky a z těch předchozích silných prožitků nikdy nic nezapomene.
pokud budeme vychazet z toho,co se deje pri indoktrinaci (viz treba ty stripky javikovejch vzpominek z from ashes),tak ty "videa" mohli bejt uplne cokoliv (Matrix ftw) :wink:
navic sheprd byl "vlivum" indoktrinace vystavenej snad ze vsech postav nejvic,at uz v prvnim dile,nebo druhym(kolektori a hlavne objekt Ro) a tretim - ten zasah reaperskym laserem na konci je proste bullshit,navic by ten reaper vedel,ze nekdo prezil(shep) a ze je muze vsechny ohrozit,protoze se muze dostat do citadely,ktera byla v ty dobe uzavrena a jedina cesta vedla skrz teleport,kterej mel pravdepodobne za ukol hlidat a on klidne odleti,nezajem...to jde vysvetlit jen 2 zpusoby - indoktrinace je pravdiva a nebo,ta pravdepodobnejsi varianta, v EAware to proste tezce odflakli a doufali,ze se v tom nikdo nebude noumat,a sezerou jim to i s navijakem,jenze se seredne spletli

nevim jaky presne videa o IT videls,ale nektery stripky do sebe zapadaj az podezrele dobre,treba uplne na zacatku hry to dite(budouci catalyst),ktery je nejdriv v sachte,kde ho vidi jen shep(anderson o nem vubec nevi,i kdyz by ho musel taky slyset) a potom ve vybuchujicim raketoplanu - dalsi dukaz o tom,ze Harbinger vidi shepardovi do hlavy a hraje si s nim (proto taky od toho zasahu laserem je vsechno "divny",kdyz bez zajmu odleti,ackoliv k tomu nema zadnej duvod,pro stroj by byl uplne jedno,jestli ceka tady,nebo tamhle) a nebo ty sny a "oily shadows",kde se kodex primo zminuje o tom,ze osoby pod ucinkem indoktrinace vidi ve snech presne ty "oily shadows" (to nelze moc dobre prelozit do cestiny)

z videii o IT doporucuju treba toto http://www.youtube.com/watch?annotation ... eJkR683Sas (vychazi uz z poznatku z EC) a nebo preEC http://www.youtube.com/watch?v=2CKHLDgz2zE + druha cast http://www.youtube.com/watch?v=YDGAnsVOb-M
a nebo http://www.youtube.com/watch?v=ythY_GkEBck ( 23 minut,min kecani,vic faktu)
a dalsi http://www.youtube.com/watch?v=PZ7bsIpEKIg (jen 3 minutky,ale doporucuju spis ty delsi)
a nebo textova podoba - https://docs.google.com/document/d/1QT4 ... 1&sle=true a http://social.bioware.com/forum/1/topic ... ex/9727423
a nebo treba od AngryJoe - http://www.youtube.com/watch?v=ZZOyeFvnhiI (na zacatku videa ma obrazek z fora,kde je hlasovani,kolik lidi se aktualni ending libil - opet pred extended cut,nakonec bylo asi 120 000 lidi,ktery hlasovalo a 100 000 lidem se ten ending proste nelibil, "top 10 duvodu pro IT")
+ X dalsich,ktery urcite najdes sam,kdyz budes chtit,ja tomu venoval spoustu hodin,hodne jsem toho precetl a zkouknul a proste to dava smysl,rozhodne vetsi smysl,nez ten nonsens ending,kterej tam byl pred EC (ten par logickejch der,tech nejvetsich, docela zalepil)

a co ta scena po destroy endingu,kdy se shepard nadechuje v troskach? kde teda lezi? spadl z vesmiru,nebo byl celou dobu na zemi pod vlivem indoktrinace a eventuelne se probira po zasahu tim laserem?
pilarius píše: Když uvažuju na té opravdu největší škále, tak prostě myslím na to, že Reapeři byli hrozba jenom pro naši galaxii, ale co když existují ještě větší hrozby intergalaktických rozměrů? Je zbytečné takovou sílu zahazovat, když vše nasvědčuje tomu, že ji lze snadno ovládnout. Navíc jsou to živoucí muzea. Kdo zničí svou historii, je nucen ji opakovat.
proto prave nejlip vychazi synteza,reaperi by mohli v pripade nouze pomoct organikum (ostatne uz to delaji pri rekonstrukcich),tim pada nelogicnost control(prakticky nejzbytecnejsi volba),navic jsou vsechny rasy obohaceny o "poznatky z historie" jak sam zminujes a celkove z toho vsichni vytezej nejvic
Naposledy upravil(a) Alfajk dne stř 12. úno 2014, 21:52, celkem upraveno 3 x.
TankGeorge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TankGeorge »

Píšu z telefonu, takže stručně a bez ověření fakt :wink:

Scénárista, co napsal ME, byl převelen na $$$tar Wars Online, protože EA dbá na rozvíjení kvalitních nápadů na úkor zisku. Ještě jakžtakž kočíroval z dálky ME2, ale ME3 už šlo úplně mimo původní rámec příběhu.

ME1 je velmi výjimečný tím, že se jedná o sci-fi založené primárně na SCI a pak teprve na FI. V ME1 je to vidět na každém kroku. Absurdní černé díry a hyperpohony nahrazují hmotové vysílače. Stealth mode Normandy je detailně vysvětlen v lore hry a nepostrádá logiku. Bere se v potaz biologie - viz sekundární/terciární orgány Kroganů, oslabená imunita Kvarianů atd.

Klíčová událost ME1 je rozhovor se Sovereignem. Ten o sobě hovoří, jako o národu a vrcholu evoluce. V ME2 colectoři sklízejí lidskou rasu a budují reapera lidské podoby. Sovereign připomíná tvarem škorpiona. Původní idea tedy je, že první reaper je vrchol evoluce, kdy dominantní organická rasa byla vyhubena stroji a stroje následně veškerá existující data použily k sestrojení reapera.

Tak započal cyklus a byl vytvořen set vysílačů s citadelou, jako past na organický život. Reaper si z galaxie udělal takovou DNA pěstírnu. Na konci cyklu vykosil vyspělé organiky a na základě nových informací postavil dalšího reapera. Původně měl být každý reaper jiný.

Scénárista ME1 kdesi tvrdil, že konec měl mít dvě hlavní větve. V první organici nějakým způsobem paralyzovali reapery a přerušili cyklus. Ve druhé Shepard vyjednal, že v tomto cyklu přežije lidská rasa v podobě reapera. Hlavní pointa měla být v tom, že vesmír jednou zkolabuje ve velkém krachu, protože gravitace má nekonečný dosah a všechno stáhne do jedný fakt welký díry. Reapeři nazývají gravitaci jako dark energy a smyslem jejich existence je dark energy porazit.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

je to tak,jak pises,ten konec serie mel vypadat uplne jinak(dark energy - temna hmota,presne o tom se zminuje mise v ME2 kde tali zkouma podezrele rychlej rozklad hvezdy ale jeji prace je prerusena gethama a vy ji jdete zachranit),proc byl hlavni scenarista odvelen pryc jsou jen spekulace,ale jedno je jisty - kdyby to dodelali podle nekoho,dopadlo by to mnohonasobne lepe...bohuzel,skutek je dokonan,podelali to :evil:
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Alfajk:
Leviathani stvořili Catalyst jako program, který měl vyřešit ten problém. Catalyst stvořil Reapery (a má je pod kontrolou). Catalyst se vzdal kontroly, protože dokončil instrukci a neměl již co na práci. Oni se pokoušeli zmocnit se Reaperů jinými způsoby.

Že Šep nezemřela u toho teleportu je typická scénáristická berlička stejně jako stovky podobných akcí ve stovkách knih, filmů a her. Okecat se to dá třeba tím, že na dálku nepoznal, že Šep je stále naživu a/nebo dostal od Catalysta příkaz letět pomoct jinam. Pokud by zemřela, jak se můžeme bavit o indoktrinaci?

Hlavně: proč by Šep prostě nezabili a nespustili/nezničili Catalyst sami? Co by mělo za smysl ji ovládat? Plus teď si to přesně nepamatuju, ale v DLC Leviathan mělo snad zaznít něco o tom, že Šep není pod vlivem indoktrinace. Chlapec se dá vysvětlit normální psychologií a stavem její psychiky, sny jakbysmet.

Neprohlížel jsem všechny varianty, ale kdyby se probrala z destroy endingu, jak by mohl proběhnout? Vždyť by se neotevřela Citadela a Crucible by se do ní vůbec nedostal.

Syntéza vychází nejlíp podle Catalystu a proto mu nevěřím, protože jeho předchozí nejlepší dostupné řešení bylo po pár desítkách tisíc let všechny pozabíjet a udělat z nich břečku. Ta AI byla prostě vadná. :-D Každopádně, jak říkám, moje Šep tuhle variantu prostě stejně zvolit nemohla, protože by rozhodla za příliš mnoho svobodných bytostí. Navíc by pak byly nejspíš stejně další obrovské války: Krogani, Batariani, Rachni, které Šep může prostřednictvím Reaperů zastavit dříve, než vlastně začnou.
Mně prostě přijde nejzbytečnější volba to zničení, když to jde bezproblémově provést přes kontrolu a jsou tím také prakticky anulovány vedlejší škody.

Ty argumenty mi přijdou prostě vykonstruované. Když se na to zevrubně podívám out of character:
Bioware nemá mozky, které by s něčím takovým přišly. Sami několikrát přiznali, jak příběh pořád upravovali za chodu, opravovali různé nekonzistence apod. Taktéž Extended Cut, ...
V úplném závěru (Stargazer) se vzpomíná na Šep. Informace o ní by se v případě neúspěchu její mise nedostaly dál.
Trilogie je konečná, uzavřená. Bude nějaká hra ze stejného univerza, ale kam bys ji chtěl zasadit v případě neúspěchu Šep? To by se musela donekonečna těžit minulost, protože jinak by tu byl jen další cyklus, kterej by nikoho nezajímal (kolik znáš úspěšných her, ve kterých existují humanoidní rasy, ale není v nich ani jeden člověk?). Proto musí být ta zakončení skutečná (a jedno z nich se pro případné pokračování v budoucnosti stane canon - dost pravděpodobně zničení).

Měl jsem toho ještě hromadu, ale teď už si bohužel nic nevybavím. Jde mi prostě o to, že všechny ty konce musí být skutečné, a to ne kvůli in-universe argumentům. Pokud by na konci nebyla ta videa, tak bych na tu teorii snad i přistoupil, ale takhle je to fakt strašně překroucený nesmysl založený na přáních několika jedinců a zpětně racionalizovaný sice kvalitně, ale zdaleka ne jednoznačně.
Při vyprávění příběhu jsou prostě berličky typu "nezabil ji zdánlivý zásah dvousetpetawattovým laserem" nebo "Reapeři jsou pouze nástroje nadřazeného programu" nutné.

Pff, hezky to tu tapetujeme. Každopádně je úspěch Bioware, ať už zamýšlený nebo nezamýšlený, že fanbase žije a výklady a teorie se roděj. To je předem jasný finanční úspěch in-universe pre/sequelu, ať už bude o čemkoliv. :-D

TankGeorge:
Chybí ti dost informací z trojky (Leviathani), ale jak správně píšeš, scénář se dost měnil, a to hlavně mezi jedničkou a dalšími dvěma díly.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“