GeForce GTX Titan (GK110) - info, testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: GeForce GTX Titan (GK110) - info, testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od Krteq »

S těmi drivery už to taková tragédie není. Od té doby, co AMD "odstřihlo" podporu pro HD 4000 a nižší (resp. je odsunulo do Legacy produktů) a nevydává WHQL měsíčně, je to mnohem lepší.

Ale to už jsme OT.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No OBR to napsal dobre, ikdyz on to dost bere hodne tak, ze nVidia nam (a tim i jemu) dala najevo, ze jsme socky :) Ale jakmile nV nema konkurenci, tak proste zakaznika natahne co to jde. Delala to vzdy a jen pod tlakem konkurence svoje ceny snizovala. To neni zadna novinka a patri to k nim. Titan proste i pres to, ze je to predrazeny kus kremiku nema jako jednocipovka konkurenci a nV proste rozjela marketingovy tah na "pseudo"exkluzivitu produktu a proda oveckam i srot za premrstenou cenu. Vzdy je dostatek volu, co za to ty prachy vysype a to i v CZ. Pokud lidi tu cenu budou akceptovat a kupovat to, tak ce cena nezmeni. Vse je otazka trhu. Vetsina BFU vubec nema paru co se skryva za oponou a pod stribrnym obalem, takze jdou a sypou. Kazdopadne aspon i ten Intel prodava stale cast portfolia pro lidi, kteri si za priplatek chteji "pohrat".
Reptile píše: Proto poslednich x let volim ATI/AMD ktery si reknou o fer cenu za vykon. Ale to je zase na dalsi flame. Spis by mi zajimalo jestil 780 gtx bude mit stejne jadro...?
Cena/vykon mozna ,ale ten zbytak parametru pekne skripal. nV prave kvuli konkurenci nabizela taky produkty, ktery se stali legendarni. AMD neni zadna charita a pokud by bylo na miste nV, natahli by cenu taky. Vzdyt jde o firmy, kterym jde o zisk a ne o Armadu spasy.
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

Doc, proc si nekoupis nejakou bazarovou gtx670? Ache se bude zbavovat sve gigabytky, videl jsem i asusky s 2,5r. zarukou za 7k, gigabyte WF3 taky za 6,5-7...

//
pise ze se bude vtx zbavovat, ja jen pro zajimavost, kdyz nekdy tak bojuje s AMD ovladaci...
Naposledy upravil(a) durod dne pon 25. úno 2013, 17:29, celkem upraveno 1 x.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Proc by to delal, kdyz ma 7950 ? Kazdopadne to sem nepatri a na takovy dotazy tu je SZ.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

durod píše:Doc, proc si nekoupis nejakou bazarovou gtx670? Ache se bude zbavovat sve gigabytky, videl jsem i asusky s 2,5r. zarukou za 7k, gigabyte WF3 taky za 6,5-7...

//
pise ze se bude vtx zbavovat, ja jen pro zajimavost, kdyz nekdy tak bojuje s AMD ovladaci...
Protože všechny krom Asusu (a možná MSI) jsou referenční PCB. To znamená odfláknuté výstupní filtry a mizerná kvalita analogu, a já budu používat Analog. Navíc nehodlam kupovat karty za 9tku co měly stát 6ku a donesl bych si domu co? Takhle si aspoň donesu kus železa, že vim že jsim si něco koupil a ne jen zasponzoroval Huangovi nové sídlo...
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

DOC_ZENITH píše:.........a ne jen zasponzoroval Huangovi nové sídlo...
Jsi architektonicky analfabet, ze nedokazes ocenit krasu budouciho noveho sidla nVidie. Nekde na tu srandu vzit musej a ty jim nechces pridat do kasicky :)
durod
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od durod »

uz posledni OT, ale WF3 ma board z gtx680, kvalitni napajeni(mysleno o v ramci gtx670)...co do analogu nevim, nezkousel jsem... a k cenam, proto jsem psal bazar...

// nech to zde nezasiram OT, proto edit a ne novy post

...Ukaz mi HD 7950 na stejne frekvenci 1250/7000 :roll:
tim nechci rict, ze Hd7950@OC je nevyrovnany partner gtx670
Naposledy upravil(a) durod dne pon 25. úno 2013, 20:13, celkem upraveno 1 x.
i5 2500K, 16GB RAM, HD7750
sam_217
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sam_217 »

já myslim že DOC si nemá problém to zvýhodněně sehnat sám, vždyť i tu VTXku prej sehnal za 5litrů což je parádní cena, bejt někde taková aspoň s nějakou zárukou, nejlépe nová, tak do toho taky jdu. Jedině že by měl Ache nějakej ověřenej OC kousek a pořád tu je ten fakt, že na stejný frekvenci je HD7950 dokonce lepší než GTX670 :? prej teda...
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX

PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
maltra
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od maltra »

WuVirr píše:Pěkně se Obr do nich obul ,všechna čest ))
Vsetci co kartu dostali na testy su hlupaci, keby ju dostal on tak s nou machruje a hra sa na vyvoleneho ako to robil s GTX 690. Ten clanok je pateticky.
A grafiku dostali na testy poliaci v PCLab, takze vychodna europa nemala smolu.
Chuda slovenska opice off.
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hoší, tohle je téma o Titánu a né o mojí grafice, kterou ještě v bazaru nenabízím. :P
Spíš tam hodím tu grafiku, kterou sem výhodně sehnal jako náhradu.

Každopádně jestli CZC nebude dělat fóry a docent si nebude půjčovat zboží co má jít k zákazníkům, tak vím o někom kdo si kupuje Titána a budu si ho moct vyzkoušet na vlastní kůži... Takže nechte mojí vymazlenou GTX670 tam kde je... a já pak něco napíšu o Titánu, pokud bude. :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
blaho
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od blaho »

Ache píše:Hoší, tohle je téma o Titánu a né o mojí grafice, kterou ještě v bazaru nenabízím. :P
Spíš tam hodím tu grafiku, kterou sem výhodně sehnal jako náhradu.

Každopádně jestli CZC nebude dělat fóry a docent si nebude půjčovat zboží co má jít k zákazníkům, tak vím o někom kdo si kupuje Titána a budu si ho moct vyzkoušet na vlastní kůži... Takže nechte mojí vymazlenou GTX670 tam kde je... a já pak něco napíšu o Titánu, pokud bude. :)
Titan za tu cenu :blee:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

blahorodie píše:Titan za tu cenu :blee:
Jó za ty prachy ať si to strčí někam, ale jak je vidět, i předražené h*vno se dá prodat.

No uvidíme, já sem zvědavej zda bude lítat na 930-1006MHz jak těch recenzích a nebo T. Petersnovi v té live předváděčce na pcper.com :-D
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

durod píše:uz posledni OT, ale WF3 ma board z gtx680, kvalitni napajeni(mysleno o v ramci gtx670)...co do analogu nevim, nezkousel jsem... a k cenam, proto jsem psal bazar...

// nech to zde nezasiram OT, proto edit a ne novy post

...Ukaz mi HD 7950 na stejne frekvenci 1250/7000 :roll:
tim nechci rict, ze Hd7950@OC je nevyrovnany partner gtx670
Ano, právě. PCB z GTX680 je to odfláknutý s ultra rušenym analogem. A vzhledem k tomu že to je, tak reference 670 která je ještě horší kvality a má kaskádu mezi výstupy a GPU.... uff, to jsem ani nezkoušel.

Ale je to problém návrhu. Protože nereferenční Asus GTX670 má výstupy nádherné, jedny z nejlepších co jsem ever viděl. MSI GTX660 ta nejlevnější, ne Twinfrozr - to samé. Takže díky tomu věřim že i 670PE na tom bude solidně v tomto ohledu. PRoblém je že obě tyto karty nejsou nej. Obě jsem je testoval a OC těžce průmerné až pod a patří k těm drahejm. Problém je, že Asus 7950 DCU je nádherná karta, s krásnym OC, tichym chladičem, rovněž super kvalitou výstupů, po OC obou řešení dá vyšší výkon a stojí o 2500kč méně. Tak z tohodle úhlu pohledu prostě tu 670tku nemůžu vzít. Titan... uhm, až přijde tak přijde, odhadovaná dodací lhůta 1. 3. se dnes rozplynula jak pára nad hrncem takže teď ani nevim kdy bude.

Jinak to VTXko bylo za 5500, ale nezapomínejte že je to fakt low asic karta, hlučná reference, a VTX takže jen 2 roky záruka. A dávám ho pryč protože co bych dal za chladič, to už rovnou můžu mít toho Asuse a ten má furt lepší záruku jako celek. Takže dle mého názoru cena odpovídá. Kde neodpovídá jsou ty ošizené Sapphiry co se prodávaj za plnou cenu, maj ošizené PCb s lockou voltáží, jen 2 letou záruku, atd. To jsou nevýhodné karty.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tak já analog nezkoušel (proboha, kolik % lidí to dnes ještě používá), ale zjevně Gigabyte používá nějaké jiné součástky než má čistě referenční návrh, protože referenční GTX680 řve (napájecí kaskáda), kdežto gigabytka je tichá. Takže má ref. návrh PCB (+ fáze navíc), ale minimálně cívky (ty dělají ten bordel) použily jiný, možná stejné jako používá ASUS - ten má také kvalitnější cívky co méně zpívaj. (a pravda, asus na ně dává hezký"cool" logo SAP) :wink:

Takže Titan začátkem března nebude? Sakra. Já už ten zázrak techniky chci vidět live. :-D
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Je to šílený, ala já mam doma aktivní 4 displaye a ani jeden neni připojenj digitálně. :P U CRT je to jasný, a moje jediný LCD je ta 32" Brawia W4000 a ta prostě VGA only, hdmi je na ní useless. Právě ta je alergická na tu kvalitu, CRT sežerou všechno defakto bez problémů. LCD s nekvalitními převodníky jsou ten problém.
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

a aky je problem s dodacou lehotou k 1.3. ?
inak na alze pise ze ocakavaju 6.3.
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Ten že měla být, a já byl první ve frontě na ty co měly přijít, ale už není, takže jí (nebo je) někdo ztopil ještě dříve na cestě sem.
Eddward
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Eddward »

takze niekomu je asi stale nizka cena? :D
Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p

Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

DOC_ZENITH píše:Je to šílený, ala já mam doma aktivní 4 displaye a ani jeden neni připojenj digitálně. :P U CRT je to jasný, a moje jediný LCD je ta 32" Brawia W4000 a ta prostě VGA only, hdmi je na ní useless. Právě ta je alergická na tu kvalitu, CRT sežerou všechno defakto bez problémů. LCD s nekvalitními převodníky jsou ten problém.
To máš pravdu, to je šílený. :) Ale Titán je ještě šílenější. :-D
GTX670/680 - reference, to musí bejt mazec marže, ale Titan? to aby výrobní náklady na ten čip byly aspoň 600$. :roll:
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Já si myslim že má stejné marže jako ta 670tka, prodejní cena je dvojnásobná než pro kterou to bylo zamýšleno.

Hladis//Vydeleno OT
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“