Nejaky tutorial co video, jak to delat spravne?LeBron23CAVS píše: ↑ned 22. led 2023, 11:35 Hmm, tak zjišťuju, že kupa lidí na webu neumí dělat undervolt. Resp nedělá ho tou "správnou" metodou. Často hlavně na redditu lidi píšou, jak mají 0.950V na 2800MHz. Ale ono i těch 2750MHz na 0.950V není úplně běžný.
Zarazilo mě to poprvé u člověka, co psal, že má 2800MHz na 0.940V stable a u toho měl hodnoty, že max stable OC jádra 120MHz. Tak jsem mu psal, jak dělal undervolt a dělal ho jen tak, že stáhnul celou křivku a vytáhl jen tu u 0.940 na požadované MHz a zarovnal na dalších V. Jeho effective clock, ale kvůli tomu pěkně letěly do háje (což on netušil) a když jsem mu řekl, aby vyzkoušel nastavit tak, jak se má, tak neměl křivku stable ani na 0.950V s 2750MHz. Nicméně i s 0.950 a 2730MHz měl vyšší výkon, než s těma jeho 2800MHz při špatném UV.
Zkoušel jsem potom psát ještě dalším lidem, kteří dělali UV a odpověděli mi na redditu (nakonec asi 6 lidí) a všichni to dělali tou špatnou metodou, kdy zbytečně ztráceli výkon aniž by si to uvědomovali. Docela mě to zarazilo, ale je pravda, že na youtube jsou tutoriály hlavně na tu blbou metodu.
Po dlouhy dobe sem zkusil tez nvidii a 4080, co me ale zarozilo je to, ze po undervoltu pres krivku v afterburneru mi neklesa jadro na iddle ale drzi plny takt z UV. Je to bezne chovani?