DFI LP UT nF4 Ultra-D /SLI-D - tipy a triky, rady

Pro procesory AMD Athlon 64, Athlon 64 X2, Athlon FX, Opteron, Sempron a další.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
pEeLL
Nováček
Nováček

Příspěvek od pEeLL »

nejlepsi bios je ten s kterym nemas zadny problem.

zkousel jsem na teto desce asi 4 biosy a vysledek - nepoznal jsem rozdil. ano z jednim mi slo taktovat asi o 40mhz lip. komu zalezi na 40mhz.

takze imo bios menit jen pokud mas nejaky problem, nebo vis ze bios prinasi nejake nove nastaveni, podporu kterou vyuzijes aj.
KAR
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KAR »

no kdsi sem to resil a rozdili v biosech rozhodne byly ale pak me to nejak prestalo bavit to sledovat
Gembler
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gembler »

Flegy píše:zkus si pohrat s frekvenci pci-e sbernice :wink: . zkus 101,102,103mhz :) obcas to pomuze
Bylo první co jsem zkoušel ale asi to s frekvenci PCI E nemá co společného a je to jenom o FSB na této desce jakmile je větší sere se to nebo jestli to je řadičem pamětí v procíku nevím.
C-Nooty
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C-Nooty »

chtěl bych flashnout Bios u moji desky DFI LP UT NF4 SLI-DR a na stránkách DFI http://www.dfi.cz/biosy.php?id_produkt=944 píšou !!! BIOS je orčen pouze pro čip SST 49LF040B LPC !!! a já mám čip SST 49LF004B :( tak to by asi nebylo dobré flešnout to když to je jiný čip že? :roll:
MB:Asus P5Q-E, CPU:C2D E8400 (3.6GHz), VGA:Sapphire 4870 Toxic 512MB, RAM:A-Data Vitesta EE 2x2GB 1066MHz, HDD:1xWD6401AALS, 1xWD2500AAKS, 1x WD1001FALS, PSU:Enermax Modu82+ 525W, Case:Thermaltake VC3000SNA Armor Jr., Sound:Asus Xonar DX/XD + Genius SW-HF 5.1 6000, DVDrw:Samsung SH-S223Q LS, LCD:EIZO 24" S2431WE, Cooling CPU:Thermalright Ultra-120 eXtreme + Noctua NF-P12-1300, Cooling HDD:Noctua NF-P12-1300
Obrázek
Surgical
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Surgical »

Ty mas s deskou a potazmo kompem nejaky zasadni problem? Pokud ne, pak je flashovani BIOSu jen nahrazka onanie....
Budik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Budik »

Jak poznam u moji Ultra jakou mam revizy a jestli pujde predelat do SLI?
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

reviiu zistis napr. z cpu-z...v zalozke mainboard...a o tom ci ti pojde prerobit na sli tu u bolo vela pisane.....skus si to prelistovat....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Budik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Budik »

tak koukam do toho CPU-Z...mam tam rev. A3
Budik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Budik »

To asi neni ta prvni revize co?A prosim,poradte mi nekdo jak mam zvysit voltaz na CPU,mam tam core voltage jenom 1,33V a nevim jak to zvysit
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

myslim ze len ta prva revizia sla prerobit na sli....ale niesom isty na 100 %...napatie najdes v biose pod polozkou cpu vid control..v genie bios settings.... http://www.svethardware.cz/art_doc-4FEF ... C6700.html ...takto to vyzera....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
VasekG
Nováček
Nováček

Opteron 165

Příspěvek od VasekG »

Má tu někdo zkušenosti s Opteronem 165? Pokud ano, jak rychle jede? Ja jsem se dostal na 2,6GHz při 1,4V. Asi by jel i rychleji, ale nechci jít přes TCaseMax (mám 59C).
Budik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Budik »

Takze sem to tu prolistoval a nic nenasel..takze chci se zeptat,kdyz budu chit UT Ultra modnout na SLI-D a pospojim ty mustky a budu mit novejsi revizy,muze se neco stat?Znici se deska nebo se nic nestane nebo tak? :o
TCerny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TCerny »

CarbooNooty píše:chtěl bych flashnout Bios u moji desky DFI LP UT NF4 SLI-DR a na stránkách DFI http://www.dfi.cz/biosy.php?id_produkt=944 píšou !!! BIOS je orčen pouze pro čip SST 49LF040B LPC !!! a já mám čip SST 49LF004B :( tak to by asi nebylo dobré flešnout to když to je jiný čip že? :roll:
Cus. rekl bych, ze tam placaj blbosti. Precti si popis na strankach dfi.com, tam pisi, ze pridava podporu SST 49LF040B LPC. Maji to spatne prelozene.
CPU Intel 2500K(4,8GHZ)|MB AsRock Fatal1ty P67| 8Gb RAM Adata DDR3 2000MHz|GPU ATI 5870 1gb| SSD OCZ REVO X2 50 gb|vodni chlazeni TT Symphony|Case:Lian Li T-60||Monitor: FS 20"|
R3d:BuLL
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

RAM

Příspěvek od R3d:BuLL »

Zdar vsem chtel bych se zeptat jestli na tehle desce pojedou pameti 2x 512mb DDR400 Cl 2,5 Buffalo.Diky za odpovedi
Budik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Budik »

mam pameti 2x 512MN DDR 400 , ve žlutejch mi to vubec nejede a když dam obe do oranzovejch tak mi obcas spadne komp,modra obrazovka smrti,kdyz mam jednu v oraznovym slotu SLOT 2 tak mi to nepada:/ Nevite co s tim?
GAME_CUBE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

zdroj Enermax

Příspěvek od GAME_CUBE »

Dočetl jsem se že tento zdroj Enermax Liberty 500W neni moc kopatibilní s touto deskou je tomu tak? nerad byck koupil blbě ... ještě mam v oku zdroj Tagan TG530-U15 530W ale raději bych vzal toho enermaxe.Díky za pomoc je to težke rozhodnutí :D

http://www.czechcomputer.cz/disc_doc-PB ... E9118.html

je to řešeno pod nazvem te desky :wink:
GoodMan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od GoodMan »

GAME_CUBE píše:Dočetl jsem se že tento zdroj Enermax Liberty 500W neni moc kopatibilní s touto deskou je tomu tak? nerad byck koupil blbě ... ještě mam v oku zdroj Tagan TG530-U15 530W ale raději bych vzal toho enermaxe.Díky za pomoc je to težke rozhodnutí :D

Mám ho s touto deskou a žádné problémy jsem nespozoroval, při koupi jsem se taky obával případné nekompatibility, ale vše jede jak má, zdroj je krásně tichý a dobře vypadá. :)
Pavlis
Začátečník
Začátečník

Re: zdroj Enermax

Příspěvek od Pavlis »

GAME_CUBE píše:Dočetl jsem se že tento zdroj Enermax Liberty 500W neni moc kopatibilní s touto deskou je tomu tak? nerad byck koupil blbě ... ještě mam v oku zdroj Tagan TG530-U15 530W ale raději bych vzal toho enermaxe.Díky za pomoc je to težke rozhodnutí :D

to bylo zpusobeno spatnou serii desky cili zalezi jakou mas. jinak vzal bych radsi jinej zdroj za ty penize koupis lepsi koukni do nakupni poradny :wink:

//edit Wilik - promaz OT, jednou ten dotaz staci...
Sheep-Master
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

PCI lock

Příspěvek od Sheep-Master »

mám NF4 SLI-DR a PCI lock asi nefachá, mám tam SB audigy 4 a při jakym kolik zvýšení FSB zvuk začne prskat :evil:

jo a eště mám IDE HHD tak jestli nebude problém v tomhle řadiči
ricckysk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

AMD Athlon A64 4000+ 64-bit HT Venice socket 939

Příspěvek od ricckysk »

čau lidi. Zajímá mě jestli rozjedu tnhle procák v platni DFI Ultra-D
http://www.alza.sk/amd-athlon-a64-4000- ... d75117.htm
novej bios dlouho nebyl a nejsem si jistý jestli ten procák deska podporuje. Dík
PC - CPU: Intel Core i7 6700K, MB: ASUS Z170 PRO GAMING, GPU: 2x ASUS STRIX-GTX970-DC2OC-4GD5 (SLI), RAM: Kingston 4x 8GB DDR4 3000 MHz CL15 HyperX Savage Black , HDD: 2x OCZ TR150 Series 480GB + WD Blue 2000GB , Case: Fractal Design CORE 3300, PSU: Fractal Design Integra M 750W, Monitor: 27" Samsung S27E510C + 2x 27" Dell S2715H
Odpovědět

Zpět na „Socket 754, 939 a 940“