-!- Radeon X1600 / X1650PRO - problémy a jejich řešení -!-

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
Dom
Nováček
Nováček

Re: -!- Radeon X1600 / X1650PRO - problémy a jejich řešení -!-

Příspěvek od Dom »

Mám takový problém koupil jsem si tuto grafickou kartu Power Color X1650 PRO a když ji vložím do PC tak vše jede jak má ale potom nainstaluju ovladače restartuju PC BIOS naběhne potom jak nabíhají ty okna tak obraz ještě funguje ale potom zčerná obrazovka a Monitor mi napíše NO SIGNAL. Prosím o radu co s tím jestli reklamace nebo nevím skusil jsem zapojit i jiné větve ale pořát stejný problém
PS: zdroj Eurocase 450W
MB: MSI K8T Neo-V
xmeda
Nováček
Nováček

Příspěvek od xmeda »

Zdravim, cca 03/2007 jsem si poridil Sapphire Radeon X1600 Pro 256 PCIe

asi do 05/2008 vsechno vicemene ok, ale pak se mi v COD serii zacaly objevovat barevne hnusy viz:
Obrázek povypinane vetsina vyhlazovani

pozapinane
Obrázek

Naopak treba v NFS hot pursuit II nebo v GTA san andreas nic takoveho nepozoruju.

Typicka reakce je, ze byto bylo zpusobene teplem, ale v sestave se nic nemenilo a teploty jsou +/- porad stejne (celkem vysoko.. pri hrani s plnym vetrakem cca 70°C, idle s vetrakem na 50% je kolem 55°C). No ale ocistil jsem dukladne kartu, chladic a tak.. (bezne PC vysavam 2x/mesic)
ale obrazce porad.. I kdyz necham otevrenou bocnici a ke karte pridam silny 12cm vetrak zenouci vzduch na ramky a pres chladic, teploty spadnou na cca 50-55°C po hodine hrani, ale obrazce bezezmeny.

Nemeni se to s teplotou, rozdily jsou s rozlisenim, frekvenci i ruznym vyhlazovanim.

Zkusil jsem ovladace zlikvidovat a dat ciste catalysty.. nic, navic hucel chladic, takze Atitraytools.

Mno a otazka zni, jak se toho zbavit nebo jestli proste umrel kus struktury (zkusit reklamaci a vymenu za neco noveho)?
Mam ale podezreni spis na nejake nesmysly nastavene ve stare verzi ati tray tools... da se nejak zresetovat veskera nastaveni grafiky na vyrobni default?

Zaroven me zlobi ovladani vetraku, chova se nekonzistentne.. jedno zapnuti PC, nastaveno 70% na posuvniku vetraku ATT => 30% skutecna sila vetraku (proste jako negativ), jindy to funguje spravne ze 100% je 100%. Pritom pred prvnim pouzitim ati tray tools si ho tusim karta regulovala sama... prehrat bios? nejaky spolehlivy postup? :)

dik
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Zkus tu reklamaci, karta odchází. ATT tohle nezpůsobí.
Ondra62
Nováček
Nováček

Příspěvek od Ondra62 »

Dobrý den všem tady,mám problém s grafikou,snažil jsem se tady něco podobného najít ale je tady toho hafo a nebyl jsem úspěšný,takže se zeptám...
Mám 2x ASUS X1600XT v crossfiru a když trošku zapnu hru tak mi začnou jakoby vypadávat textury,resp. se mi začnou na displeji objevovat třeba černý trojúhelníčky nebo různý jiný vady.Začal jsem to pozorovat v GTA IV,ale teď jsem zjistil že to dělá u všech her - když hru zapnu tak je to cca. 2 min. v pohodě a potom to začne blbnout :( .
-Dělá to jen ve hrách,když zapnu 3Dmark nebo film tak je to OK...
-Dělá to jen v CrossFiru,když ho vypnu tak je to ok,když prohodím karty tak je to ok,jakmile zapnu CF dělá to zase.
-Grafiky mám sice pasivně chlazený,ale v bočnici mám větrák a grafiky sou i po delším hraní na dotek prakticky studený...

Koupil jsem si novou desku,procesor a RAMky - jedná se o desku ASUS M3A79-T Deluxe,procesor AMD 7750 BE a RAMky mám Kingstone 2GB CL4.Myslíte že to může dělat deska?(Koupil jsem jí z Aukra za dost slušnou cenu,takže bych se nedivil :shock: ).Jak říkám,když tam je grafika jen jedna,je vše OK (až na ten výkon tedy :x :) )

Vím že tenhle popis není moc dobrej,nejlepší by bylo dát screen,ale mám teď tu grafiku venku a nechce se mi to zase skládat...
Budu rád když se mi k tomu někdo vyjádříte ;-)

EDIT: Catalysty jsem zkoušel několikery - žádná změna
AMD Athlon 7750 Black Edition - 2,7@3,2GHz = ASUS M3A32MVP Deluxe/Wifi - 790FX = Kingston 2x1GB PC6400 CL4 Dual Channel = 2x ASUS HD3850x2 1GB CrossFire = CollerMaster 750w = Cooler Master Hyper 212 = HPw2408h
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“