World of Tanks
Moderátor: Baneshee
- Jds1cz
- Začátečník

Re: World of Tanks
Tak zhruba po 20 minutách hledání přerušeno a hra funguje,asi někde bratři z WG přivřeli kohoutek.Dobrý postřel. 
Něco jako počítač doma mám!!!!. :)1,2,3,4,5....
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Neumím počítat já nebo ty? G si jinak než po 30K nekupuju, protože bych byl zbytečně držgrešle a prodělal bych na tom kalhoty, takže jsem se jednoduchejma počtama dopracoval k ceně 87Kč/1000G.LoCo99 píše:15 korun ? to možná kdybych jim tam poslal tak 10 000 tak mě pak jedno místo vyjde na 15 korun, ať počítám jak počítám ta zkončim na 40 korunách, což sice tvojí logice že v hospodě za večer utratíš mnohem víc nahrává, ale furt se mi to za jedno místo v garáži dávat nechce
Slot v garáži je v akci za 150G = 13Kč/slot. Me wins
- ŠakaL
- Začátečník

tohle se obcas deje,nejsi sam..Jds1cz píše:Ahoj lidi ted jsem to zapnul a už 10min mi to kontroluje aktualizace.Funguje to nebo spadnul server.Díky za odpovědi.
4670K@ 4.4GHz l MSI RTX 2070 SUPER GXT l EIZO EV2780-BK
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
evga 750 G2 l xonar ESSENCE ST, SH HD 660S l 2xSSD
- Sobo
- Středně pokročilý

Jeltík: to jsi dobrej spoznor, Wargaming tě musí považovat za příkladného tankistu. Podobně jako někteří přede mnou, i já funguju tak, že do f2p her nic nedávám, hraju tedy jen WoT a sem tam snad HoN, ale v obou se bez placení dostanu ke všemu, co se dá koupit penězi, jen to trvá o něco dýl.
Ale hlavně nemůžu brát vážně hru, která je z 80% o náhodě. Hrál jsem asi 7 let Counter-Strike včetně offline akcí a tam jsem nemohl říct, že jsem prohrál kvůli náhodě, buď jsem udělal chybu, nebo ji udělal někdo jiný a nedalo se vyhrát/prohrát jen kvůli tomu, že jsem měl štěstí. Proto WoT jako kompetetivní hru absolutně neuznávám a myslím, že ať se WG snaží sebevíc, nikdy z toho hra formátu CS nebo DOTA her nebude. Nárážím teď na absolutně nesmyslný systém zaměřování a penetrace ve WoT, který je naprosto o náhodě a není nic, co by s tím i zkušenější hráč mohl udělat. Modelová situace - na otevřeném prostranství se potkají dva hráči s identickými tanky, třeba moje neoblíbené KV-1S, ale je to fakt celkem jedno. Jeden je elitní veterán, druhá loupák, co před chvílí začal. Spotnou se navzájem, zastaví, zaměří a střílí. Jaké možnosti má v téhle situaci veterán, aby souboj vyhrál? Je to jasné - žádné. Nemůže udělat absolutně nic navíc, prostě zaměří (teď se nehorázně směju tomu, jak mi tu Jeltík říkál o míření na weakspoty, protože šance, že na téhle vzdálenosti nějaká takové místo trefím, je nulová, respektive tak kolem 2%, mám asitak 40% šanci, že při té vzdálenosti tank netrefím vůbec, ikdyž mířím doprostřed korby) a střelí. To udělají oba. No a největší problém WoTu je v tom, že nevyhraje ten lepší (on ani v tomhle ohledu žádný lepší být nemůže, jak už jsem řekl dřív), ale ten, komu padne lepší roll na přesnost a lepší roll na penetraci. Často se stává, že to střelí úplně do háje a není nic, co by s tím hráč mohl udělat.
Můžeš být největší borec ze všech, ale dostaneš blbej roll na přesnost nebo penetraci a pak vypadáš jako úplný kretén, přitom to nemáš šanci ovlivnit -> random number generator FTW. V podstatě jediný skill v téhle hře dělá to, že znám svou roli a vím, kde, kdy a jak svůj tank postavit + pár taktických rozhodnutí. Pokud po něčem nestřílíte z metru, nemáte absolutně šanci zaměřovat nějaký poklop nebo weakspot podobného typu, střelba je tu prostě 100% o náhodě, maximálně tak nějaké předsazení vyžaduje trochu zkušeností.
No a to nemám rád, chci mít v podstatě 100% kontrolu nad svojí hrou, proto WoT nikdy nebudu brát vážně. Určitě souhlasím s pilariusem v tom, že při maximálním zaměření by přesnost měla být 100%, čili přesně do středu zaměřovače. Pak už by to nebylo o náhodě, ale zkušenější hráč, který ví, po čem má střílet, by měl v tom souboji výše navrh.
Ale hlavně nemůžu brát vážně hru, která je z 80% o náhodě. Hrál jsem asi 7 let Counter-Strike včetně offline akcí a tam jsem nemohl říct, že jsem prohrál kvůli náhodě, buď jsem udělal chybu, nebo ji udělal někdo jiný a nedalo se vyhrát/prohrát jen kvůli tomu, že jsem měl štěstí. Proto WoT jako kompetetivní hru absolutně neuznávám a myslím, že ať se WG snaží sebevíc, nikdy z toho hra formátu CS nebo DOTA her nebude. Nárážím teď na absolutně nesmyslný systém zaměřování a penetrace ve WoT, který je naprosto o náhodě a není nic, co by s tím i zkušenější hráč mohl udělat. Modelová situace - na otevřeném prostranství se potkají dva hráči s identickými tanky, třeba moje neoblíbené KV-1S, ale je to fakt celkem jedno. Jeden je elitní veterán, druhá loupák, co před chvílí začal. Spotnou se navzájem, zastaví, zaměří a střílí. Jaké možnosti má v téhle situaci veterán, aby souboj vyhrál? Je to jasné - žádné. Nemůže udělat absolutně nic navíc, prostě zaměří (teď se nehorázně směju tomu, jak mi tu Jeltík říkál o míření na weakspoty, protože šance, že na téhle vzdálenosti nějaká takové místo trefím, je nulová, respektive tak kolem 2%, mám asitak 40% šanci, že při té vzdálenosti tank netrefím vůbec, ikdyž mířím doprostřed korby) a střelí. To udělají oba. No a největší problém WoTu je v tom, že nevyhraje ten lepší (on ani v tomhle ohledu žádný lepší být nemůže, jak už jsem řekl dřív), ale ten, komu padne lepší roll na přesnost a lepší roll na penetraci. Často se stává, že to střelí úplně do háje a není nic, co by s tím hráč mohl udělat.
Můžeš být největší borec ze všech, ale dostaneš blbej roll na přesnost nebo penetraci a pak vypadáš jako úplný kretén, přitom to nemáš šanci ovlivnit -> random number generator FTW. V podstatě jediný skill v téhle hře dělá to, že znám svou roli a vím, kde, kdy a jak svůj tank postavit + pár taktických rozhodnutí. Pokud po něčem nestřílíte z metru, nemáte absolutně šanci zaměřovat nějaký poklop nebo weakspot podobného typu, střelba je tu prostě 100% o náhodě, maximálně tak nějaké předsazení vyžaduje trochu zkušeností.
No a to nemám rád, chci mít v podstatě 100% kontrolu nad svojí hrou, proto WoT nikdy nebudu brát vážně. Určitě souhlasím s pilariusem v tom, že při maximálním zaměření by přesnost měla být 100%, čili přesně do středu zaměřovače. Pak už by to nebylo o náhodě, ale zkušenější hráč, který ví, po čem má střílet, by měl v tom souboji výše navrh.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Sobo: používáš serverový zaměřovač? Asi těžko, když popisuješ takový nesmysly, o kterých nemůžu brečet ani omylem nebo nemáš vyskillenou posádku/dokoupený vybavení? Samozřejmě, generátor funguje, ale s esem se v klidu trefím na 300m, což není málo, na 500m je to 50/50, prostě se mi nezdá, že je chyba tolik ve hře jako v rukách.
CS jsem hrál/hraju dlouho a tam to zase tak moc o náhodě není i když tam je pořád faktor rozptylu/nesmyslnejch hitboxů, kde jsi za bednou a dostaneš přímej HS, protože ti HB koukal 1mm přes ni... Ale je to úplně jinej typ/styl hry, nesmyslný porovnání bezůčelnýho střílení vs. MMO.
CS jsem hrál/hraju dlouho a tam to zase tak moc o náhodě není i když tam je pořád faktor rozptylu/nesmyslnejch hitboxů, kde jsi za bednou a dostaneš přímej HS, protože ti HB koukal 1mm přes ni... Ale je to úplně jinej typ/styl hry, nesmyslný porovnání bezůčelnýho střílení vs. MMO.
- Sobo
- Středně pokročilý

I při maximálním zaměření kruh poměrně výrazně překračuje linii tanku, takže jo, vždycky je poměrně signifikantní šance, že ho vůbec netrefíš. A když trefíš, celá situace se opakuje s rollem na penetraci. Schválně jsem si ten serverový zaměrovač zapnul, jsem zvědavý, jaký bude rozdíl. Každopádně nechápu, proč je ta hra tak idiotsky nakoděná, že zaměřovač na klientovi je ve skutečnosti jiný, než jak ho vidí server...
edit: ne, schválně jsem vzal Wolverine, který má celkem solidní gun s přesnotí 0.39-0.41 a 4x po sobě to netrefilo hetzera z boku na 150m, ikdyž jsem mířil přímo doprostřed na ammo rack - jednou úplně do země, potom totálně vlevo, pak zase někam do nebe. Posádka může být na 100% a střílí jak banda ožralejch rusáků na levnejch drogách, přitom to jsou amíci...
Jak jsem řekl, tahle hra je z 80% o náhodě, dostaneš dobrej roll na střelbu a přejedeš všechno, samozřejmě to funguje i obráceně.
edit: ne, schválně jsem vzal Wolverine, který má celkem solidní gun s přesnotí 0.39-0.41 a 4x po sobě to netrefilo hetzera z boku na 150m, ikdyž jsem mířil přímo doprostřed na ammo rack - jednou úplně do země, potom totálně vlevo, pak zase někam do nebe. Posádka může být na 100% a střílí jak banda ožralejch rusáků na levnejch drogách, přitom to jsou amíci...
Jak jsem řekl, tahle hra je z 80% o náhodě, dostaneš dobrej roll na střelbu a přejedeš všechno, samozřejmě to funguje i obráceně.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- LoCo99
- Začátečník

jeltíku já se s tebou hádat nebudu, oboum je nám jasný že ty to hraješ dýl a bůhví co, ale já to v tý hře vidim za 300G a vážně to co jim tam odevzdáš čas od času ty jim tam asi moc dalších lidí nenechá
jinak z části má Sobo pravdu, na tuhle hru ti často stačí akorát vystřelit dřív, ale s postřehem to nemá nic společnýho
jinak z části má Sobo pravdu, na tuhle hru ti často stačí akorát vystřelit dřív, ale s postřehem to nemá nic společnýho
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Hm, asi jsem jenom magor, co mu nedělá problém trefit se s eSem, asi proto, že s ním v drtivý většině hraju nablízko. A taky nemám problém vrazit do hry nějaký kačky jenom proto, že se nechci srát s trapnejma dělíčkama a koupím si rovnou full... takovejch lidí je ale mraky, jak mi jinak vysvětlíte výskyt T 57 HT hnedka první den upradu 8.2? 
Kluci, stejně vás mám rád, hezky se tady kecá, hezký vánoce
Kluci, stejně vás mám rád, hezky se tady kecá, hezký vánoce
- Sobo
- Středně pokročilý

Však jistě, jak jsem říkal, když mu vjedeš do držky, tak už má smysl mířit na nějaké konkrétní místo, protože se s největší pravděpodobností opravdu trefíš. Nicméně jezdit třeba s eSem nablízko je takovej "double edged sword", jak se říká v angličtině. Sice někomu můžeš solidně nasolit, na druhou stranu eSo je z papíru, takže stačí dostat detrac, někdy ani to ne a dojel jsi. To už je ale individuální od každého tanku.
Co se týká masy lidí platících za hru - určitě souhlasím. Třeba v tom HoNu lidi urtáceli prachy dokonce i za alt avatary nebo announcery, což jsou čistě kosmetické věci, které nemají vliv na gameplay.
Jo, hezké svátky všem bla, bla, bla. Však to znáte.
Co se týká masy lidí platících za hru - určitě souhlasím. Třeba v tom HoNu lidi urtáceli prachy dokonce i za alt avatary nebo announcery, což jsou čistě kosmetické věci, které nemají vliv na gameplay.
Jo, hezké svátky všem bla, bla, bla. Však to znáte.
- LOVIT
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
hezká diskuze
,
sobo moc pravdu nemáš, lama s kv1s třeba ani nebude mít 122 gun, třeba bude spamovat he za 50 protože to prostě vždy něco hodí, nebude praktikovat peek a boo při reloadu, nebude nastavovat pancíř tak aby se aspoň něco odrazilo, nebude schovávat weakspoty a asi taky nebude mít naskillovanou posádku, to je dost prostoru ne? a dávat wolverine jako příklad presnyho děla, zkus si němce, dlouhou 88 nebo 128 tomu se říká přesný dělo. u tedle hry dělá opravdu hodně posádka, ať už to je o spotnutí, rychlosti a přesnosti střelby, takže ten s lepší spotne dřív a má ránu navíc.
a k těm goldum, kupovat po 10 k wtf, já tak max 2,5 a jednou 5,5 abych měl na super pershinga. spíš to vnímám tak za wow sem platil cca 300 tady sem ochotnej dávat srovnatelnou částku občas, vzhledem k stylu hry a platit premium acc se mi nevyplatí, hraju když je čas a to zas tak často není... s dítětem pochopíte
sobo moc pravdu nemáš, lama s kv1s třeba ani nebude mít 122 gun, třeba bude spamovat he za 50 protože to prostě vždy něco hodí, nebude praktikovat peek a boo při reloadu, nebude nastavovat pancíř tak aby se aspoň něco odrazilo, nebude schovávat weakspoty a asi taky nebude mít naskillovanou posádku, to je dost prostoru ne? a dávat wolverine jako příklad presnyho děla, zkus si němce, dlouhou 88 nebo 128 tomu se říká přesný dělo. u tedle hry dělá opravdu hodně posádka, ať už to je o spotnutí, rychlosti a přesnosti střelby, takže ten s lepší spotne dřív a má ránu navíc.
a k těm goldum, kupovat po 10 k wtf, já tak max 2,5 a jednou 5,5 abych měl na super pershinga. spíš to vnímám tak za wow sem platil cca 300 tady sem ochotnej dávat srovnatelnou částku občas, vzhledem k stylu hry a platit premium acc se mi nevyplatí, hraju když je čas a to zas tak často není... s dítětem pochopíte
DESKA: Asus P5Q-EM, CPU: Intel Core2 Quad Q9300@3,15GHz, RAM: 4x2GB Kingmax 800 MHz, GPU:Gainward GTX 460 768MB, HDD: 2x WD VelociRaptor 300GB Raid 0 + WD green 640, ZDROJ: Enermax Liberty 500W ;;;--;;; Peklostroj: DESKA: GA G41M-combo, CPU: Intel Pentium Dual Core E2160@3GHz, RAM: 2x1GB Kingmax 667 MHz, GPU:Saphire HD4670 Ultimate 512MB, HDD: WD green 500, ZDROJ: Fortron 80+ 350W;;;--;;; Notebook:HP probook 4520s
- Sobo
- Středně pokročilý

No, já pod tím začátečníkem zase nemyslel někoho, kdo hraje první den.
Už jen kvůli tomu, že to eSo vyexpil, by musel něco nahrát. Jinak posádka se ti skilluje automaticky, expy dostáváš za každou bitvu, takže časem tu 122 dáš. Všechno to, co jsi napsal, by měl hráč s T6 tankem znát, ale to z něj automaticky nedělá dobrého hráče. Jedna věc je to vědět, druhá umět to aplikovat na nejvyšší úrovni. Mluvíš obecně, každopádně tu modelovou situaci, kterou jsem popsal výše, by nic z tvého listu neovlivnilo. Identické tanky se potkají, třeba se trochu naúhlují a prostě po sobě střílí. Kdo dostanu lepší roll na přesnost, trefí se a zároveň bude mít dobrej roll na penetraci, tak vyhraje. Takhle po sobě střílí a nevyhraje ten zkušenější a lepší, ale ten, ke komu se nakloní generátor. Profík zamíří na tank, střelí, RNG řekne, že to půjde vedle, tak to půjde vedle, profík se může stavět na hlavu, ale neovlivní to, proto říkám, že z 80% to není o skillu. Ta mechanika střelby je prostě strašně kokotsky zpracovaná, záleží v podstatě kompletně na náhodě.
Takže jediná věc, kterou můžeš fakticky ovlivnit, je movement (znovu se podívej na seznam věcí, které podle tebe dělají dobrého hráče a zkus tam najít něco o střelbě, tedy zaměřování
) - pozicování tanku po mapě + nějaké týmové taktiky. Kromě nějakého předsazení apod. je střelba 100% o náhodě (možná 99%, protože do 20m se nějaký ten weakspot celkem spolehlivě dá i trefit).
Takže jediná věc, kterou můžeš fakticky ovlivnit, je movement (znovu se podívej na seznam věcí, které podle tebe dělají dobrého hráče a zkus tam najít něco o střelbě, tedy zaměřování
- Jackiii
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Dost stekani na sebe alespon o tech Vanocich
http://www.youtube.com/watch?v=wq5S8CrsUig tady je to hezky vysvetleny, nejaka nahoda tam urcite roli hraje, ale neni to 90%.
A rad bych videl modelovou situaci prumerny hrac vs zacinajici jatro jak do sebe rezou kdo vyhraje. Troufnu si tvrdit, ze novacek nevyhraje.
Tady v ty hre je alespon mechanika vystrelu vysvetlena a popsana, CS sem hral x let a jeden den sem daval HS za HS a druhy den sem netrefil ani kalachem vrata. Takze tam mi to spis prislo o nahode.
Stastny a Vesely Vanoce vsem
http://www.youtube.com/watch?v=wq5S8CrsUig tady je to hezky vysvetleny, nejaka nahoda tam urcite roli hraje, ale neni to 90%.
A rad bych videl modelovou situaci prumerny hrac vs zacinajici jatro jak do sebe rezou kdo vyhraje. Troufnu si tvrdit, ze novacek nevyhraje.
Tady v ty hre je alespon mechanika vystrelu vysvetlena a popsana, CS sem hral x let a jeden den sem daval HS za HS a druhy den sem netrefil ani kalachem vrata. Takze tam mi to spis prislo o nahode.
Stastny a Vesely Vanoce vsem
MB: GB MA770 CPU: AMD Athlon II X3 440 3Ghz VGA: Sapphire AMD Radeon 5770 1024MB MEMORY: 2*2048MB 1066Mhz ZDROJ: Seasonic 400W HDD: 500GB Samsung HD502
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
Car: Ford Focus 1.6i 16V 99'
- Siktrius
- Nováček

Vzdycky je to o taktice,lepsi hrac si vzdy snazi vytvorit situaci podle sebe a to tak,aby mel vyhodu oproti nepriteli...
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Tak třeba lamy asi vůbec nepoužívaj sneak move: R a F... A i u lidí, co jsou v klanech jsem se s tím setkal poměrně málo, prostě cuknou a pak čekaj, až je trefím
Hrozná sranda vyndat eSem s nabitýma G lamu s Löwem, co "vyskakuje" zpoza skály...
- Sobo
- Středně pokročilý

Jestli je i hrozná sranda do toho vrážet tisíce, aby jsi těma G mohl střílet, tak proč ne. Podkaliberní munice pro eso stojí snad kolem 5k/náboj, takže střelím dvakrát a už nevydělám, což je pro mě problém, protože eso není tank, na kterém bych chtěl skončit.
Jinak názory na T29? Co jsem četl, tak to hodně lidí označuje jako top heavy tank na 7 tieru. Na papíře vypadá fakt dobře, hlavně se mi líbí ten topovej kanón, takže jsem se prozatím rozhodl, že ještě poexpím svoji americkou větev, když IS už prý není nějak extra dobrej.
Jinak názory na T29? Co jsem četl, tak to hodně lidí označuje jako top heavy tank na 7 tieru. Na papíře vypadá fakt dobře, hlavně se mi líbí ten topovej kanón, takže jsem se prozatím rozhodl, že ještě poexpím svoji americkou větev, když IS už prý není nějak extra dobrej.
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Mě nedělá problém utratit za náboj 5K (za G je fakt neberu) a proti některým 8 je to fakt nutnost, občas prostřílím i 50K
Od vydělávání mám hlavně T34, s eSem se dá v klidu udělat i 20-30K čistýho, když hraju proti 6.
T29 je fakt drsnej tank, ale k čemu je nechávat si 7, když se roty jezdí s 6, 8 a 10 tierama? T32 má kanon stejnej, takže už to takový terno není, ale T110E3/E5 jsou moc fajnový kousky, takže bych na ně klidně i šel.
Od vydělávání mám hlavně T34, s eSem se dá v klidu udělat i 20-30K čistýho, když hraju proti 6.
T29 je fakt drsnej tank, ale k čemu je nechávat si 7, když se roty jezdí s 6, 8 a 10 tierama? T32 má kanon stejnej, takže už to takový terno není, ale T110E3/E5 jsou moc fajnový kousky, takže bych na ně klidně i šel.
- lazan
- Začátečník

-
Já jsem sice t29 již prodal, ale opravdu to byl dost dobrej tank, byl jsem s nim na výsost spokojenej. V souboji 1vs 1 by s is-kem asi prohrál, ale tan neprůstřelná věž má obrovskou výhodu, kterou je s tímto tankem třeba využívat.
Jinak přemýšlím že bych začal expit tu větev jak je elc amx, amx12, 12 75.... Má to smysl? Hraju skoro pořád těžký tanky, tak bych chtěl nějakou změnu a t-50(-2) mě už omrzela...vydělávají dost kreditů?
díky
Jinak přemýšlím že bych začal expit tu větev jak je elc amx, amx12, 12 75.... Má to smysl? Hraju skoro pořád těžký tanky, tak bych chtěl nějakou změnu a t-50(-2) mě už omrzela...vydělávají dost kreditů?
díky
- Jeltík
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli uvažuješ o autoloaderech a mediákách, tak je lepší USA větev s T71... BTW to je 13 75...
- lazan
- Začátečník

-
ok, popřemýšlím, jde mi hlavně o to, jestli vydělávají kredity, abych měl čim živit t32, skoro už m103...
- lazan
- Začátečník

-
ok, popřemýšlím, jde mi hlavně o to, jestli vydělávají kredity, abych měl čim živit t32, skoro už m103...