Dozviem sa uz konecne co si predstavujes pod pojmom "pocitanie geometrie" ? Kazdy model je definovany v lokalnom suradnicovom systeme, ktory je pomocou
transformacii (pocitania geometrie) umiestneny do suradnicoveho systemu sceny. Transfomacie su 3: world (lokal system > global), view (pohlad kamery), projection (vlastnosti kamery - sosovka).
Aplikaciu tychto matic na model ma na starosti T&L alebo Vertex shader.
Kolizny model a fyzikalny model nema s tym geometrickym vacsinou nic spolocne (haha, to by som chcel vidiet tu architekturu, kde by toto bolo mozne). Ako kolizny model sa pouziva najma kvader, orientovany kvader, gula, konvexna obalka - najma ich kombinacie (napr. na vybratie "koliznych kandidatov" sa pouzije najjednoduchsi model - gula, nasledne sa vysetruje na detailnejsom modeli kolizia tych, ktore su v prvom kroku vyhodnotene na koliziu).
Zaroven, co to je za napad ratat kolizie (prip fyziku) vo vlakne s renderingom ? Ved to je totalne chory napad... To akoze ak mi pojde hra 2 fps, tak sa
rychle nelinearne pohybujuce objekty nezrazia ?
Geometricky model je zoznam vrcholov primitiv, ktore tvoria objekt - co tam chces na CPU pozitat okrem transformacnych matic ? Nazorna ukazka:

prislusna transformacia (pozrite si tie 3 obrazky):
Ja sa v ziadnom pripade nechcem hadat o tom, ktora architektura CPU je vykonnejsia / "lepsia". Snazil som sa len vyjadrit nazor, ze dovod, preco system A je rychlejsi ako system B nie je vacsinou trivialna vec - vsade sa to extremne generalizuje (za pojmy ako "CPU nestiha krmit grafiku" by som na odbornych weboch stinal hlavy) a co viac, casto sa striela zlym smerom.
Ked som bol maly chlapec, tak som chodil po parkoviskach a pozeral cez sklo na ta rychlomery aut, ktore vyzerali byt drahe. Asi viete na zaklade coho som auto vyhodnotil ako "faro"
EDIT:
Bolo by asi vhodne ak by sa ostalo len pri system A je v hre X rychlejsi ako system B - to je fakt zisteny meranim. Dovod, preco je rychlejsi si vyzaduje uplne iny set vedomosti. Teda strelit od brucha ze je to koli FPU (maly detail: SSE alebo x87 ? Zrejme nebudem inicializovat SSE ak nemam batch na pocitanie) alebo uchylny conditional jump spam (MMO server) ? V jednej diskusii som narazil na nazor: vykon CPU pre L2j (java emulator na Lineage 2) sa pocita na pocet jadier (threadov) - smiesne ? Myslim, ze bol pravde podstatne blizsie ako ludia, ktori na utvrdenie svojho odporucania na vyber CPU (pre l2j server) zacnu vkladat linky na SPEC, ine syntetiky alebo rendering testy.