NVIDIA News
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Mafian277198
- Začátečník
Re: NVIDIA News
Nedávno sem přešel z GE na NV App, mam zaplej jen overlay na zachycení + HW monitor a ničeho sem si nevšiml...
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Fury Renegade 32GB (2×16GB) DDR5 6.4GHz CL32|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Foto PC
- Thellwin
- Administrátor
Podle videa HWU je problém mít zapnuté ty filtry, i když nemáš žádný aktivní napřímo. Zkusil jsem nastavení overlay on + filtry off a dává to +/- stejný výsledek jako když je obojí v nastavení off.
Goldnoob team proud member!
- marek16
- Začátečník
Inno3D teases “Neural Rendering” and “Advanced DLSS” for GeForce RTX 50 GPUs at CES 2025
https://videocardz.com/newz/inno3d-teas ... t-ces-2025
https://videocardz.com/newz/inno3d-teas ... t-ces-2025
Quis custodiet ipsos custodes?
- Sobo
- Středně pokročilý
Jop, problem jsou filtry. Replikoval jsem to v CP2077. 4k DLSS performance (bez FG) + path tracing:
Filtry zapnute: 67.7 FPS
Filtry vypnute: 73.8 FPS
Takze skoro 10% vykonu to vzalo v tomhle pripade. Dobre vedet a docela fail ze strany NV, ze to zere vykon, i kdyz zadny z nich nemas aktivni a nic by to nemelo delat...
Filtry zapnute: 67.7 FPS
Filtry vypnute: 73.8 FPS
Takze skoro 10% vykonu to vzalo v tomhle pripade. Dobre vedet a docela fail ze strany NV, ze to zere vykon, i kdyz zadny z nich nemas aktivni a nic by to nemelo delat...
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- killerek
- Začátečník
-
A co je vychozi nastaveni te appky? Pac by mela casem nahradit vse od NV vcetne CP, tak bude do budoucna fajn vedet, na co si dat bacha.
- Thellwin
- Administrátor
Budu tipovat, ale myslím, že výchozí je jak overlay tak filtry defaultně ON.
Goldnoob team proud member!
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Proč by byly filtry by default ON? To by byla hrozná prasárna.
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Filtry nejsou default ON, možnost je použít je ON - zároveň s overlay. Musíš je pak samozřejmě přímo zapnout ve hře, ale prostě ta appka má z nějakýho důvodu problém, i když žádný filtr zapnutý není.
EDIT: Hele, nevyšla potichu nějaká opravená verze appky?
Ze srandy jsem jí večer nainstaloval zpátky (samotnou app), vyzkoušel všechny kombinace v benchmarku CP2077 (overlay+filtry on, only overlay, no overlay a uninstall) a pokaždý navlas stejný výsledky. Tak mi to přišlo trochu divný, znova nainstaloval a vyzkoušel na Wukongovi, ze kterýho jsem měl výsledky z dopoledne, overlay + filtry a ten výsledek zase přesně odpovídá těm výsledkům bez overlay/appky. WTF 
EDIT: Hele, nevyšla potichu nějaká opravená verze appky?

Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
- marek16
- Začátečník
Jinak teda ještě k tomuhle - můj osobní tip je, že grafika spočítá plochou scénu bez nasvícení a stínů, a shading dodělá neuronovka. Jsem zvědavej, můžete házet vlastní tipy

Quis custodiet ipsos custodes?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Marketingovej blaf (něco jako když huang prezentoval ty ohavné AI based NPC postavy), o ničem, možná něco jako podpora half-precision výpočtů v rámci RTX nebo něco takového, pro lepší AI denoise / scaling.
- _Jesper_
- Začátečník
Palit Registers NVIDIA RTX 50 Series Graphics Cards with Eurasian Economic Commission
https://www.guru3d.com/story/palit-regi ... ommission/
https://www.guru3d.com/story/palit-regi ... ommission/
AMD Ryzen R7 9800X3D | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA ASUS ASTRAL RTX 5080 OC 16GB | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2
- killerek
- Začátečník
-
Ze by se jim ty AI racky uplne nepovedly a prehrivaji si jim v tom komponenty?: Kdyz sem koukal na spotrebu tech planovanych racku, tak to byla hodne slusna naloz a treba v CZ datacentrech neumistitelne.
https://www.reuters.com/technology/arti ... 025-01-13/
https://www.reuters.com/technology/arti ... 025-01-13/
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ano ty jejich racky maj problémy, mluví se o tom už dlouho a je to tak. Příliš mnoho úniků od partnerů co po těch rackách toužej, tohle nebude výmysl, samo sebou NV bude tutlat a mlžit protože jakékoliv problémy s AI věčmi = akcie dolu. Pokud je to jen přehřejvání tak to můžou podtaktovat. Pokud ňáká komunikace na backplane tak to už je horší.
- Srandista
- Začátečník
Pokial sa to ale podtaktuje, tak uz to nebude dosahovat deklarovane vykony a to je zas incoming zaloba jak vysita.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Ano, právě proto to nechtěj přiznat. Ostatně, pokud by to podtaktování vyřešilo tak nikdo ty Blackwell racky nebude chtít vracet, protože víme jak blbě jsou věci dostupné a jaká je čekačka na Nvidiácké výpočetný bloky. Rozdíl bude stejně cca 10% (protože posledních 10-15 procent výkonu tě stojí 50% power že). To si radši na tajňačku dohodnou slevu, nebo jinou služičku typu dodáme vám jeden navíc, nebo u příští obejdnávky budete mít prioritu, atd.
- Trek
- Začátečník
Musím říci, že dnešej je významnej. Pulluju deepseek do ollamy a zkouším to a je to perfektní, prostě lokálně mi běží velice slušnej model, ještě zkusím narvat 32b do 4090. Každopádně akcie Nvidia dole skoro 30%, což je mega masakr, na který jsem zvyklý jen u krypta. Vokázalo se, že byly nafouklý přestavy o náročnosti (resp. uměle udržovaný) prostě price gauging jako ve všem když není konkurence. Open source tohle výtečně rozmlátil na sračky. Uvidíme co ceny grafik, podle mě taky uměle vyhnaný nahoru uměle vytvořenou poptávkou.
Jinak pozor deepseek není cenzurovanej,, takže je to výtečnější. Cenzurovaný je backend na deepseek službe, ale to musí bejt, dělá to každej aby splnili regulace. Lokálně mi to ale vyplivne i informace o pánovi s taškou před tankem. Západní modely všechny jsou hodně cenzurovaný a právě kvůli tomu na hovno.
Jo do 4090 jsem narval 32b model, odpovědi neuvěřitelně kvalitní.
Jinak pozor deepseek není cenzurovanej,, takže je to výtečnější. Cenzurovaný je backend na deepseek službe, ale to musí bejt, dělá to každej aby splnili regulace. Lokálně mi to ale vyplivne i informace o pánovi s taškou před tankem. Západní modely všechny jsou hodně cenzurovaný a právě kvůli tomu na hovno.
Jo do 4090 jsem narval 32b model, odpovědi neuvěřitelně kvalitní.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Nuo tak to zkusim, protože co jsem zkoušel lokální LLamu tak mi to až tak good nepřišlo. Nebylo to o moc horší jak chatGPT ale i ten beru jako velice nepřesnou lživou věc. Jinak pokud máš dost RAM a nevadí ti že to bude slow tak můžš lokálně naloadovat i mnohem větší modely.
- Trek
- Začátečník
Mám málo RAM jen 32GB tak se to trochu všechno dusí při větši automatizaci (mám plugin do Outlook na práci s emaily), ale chat normálně jede přijatelně. Výsledky jsou už na první pohled mnohem lepší než llama apod. Je tam ten reasoning hodně vidět, v podstatě na začátku je takovej jako chain of thoughts. Jako malý modely deepseek dávají mnohem lepší výsledky než starší velký např. GPT. A hlavně mi to běží lokálně takže tam můžu ládovat citlivý data. Teď mám dokonce větši chuť si pořídit 5090, lol.
Jinak to že deepseek perfektně funguje a není cenzurován a znásilněn, je že bez protestů vytvoří sprostou odpověď na email od recruitera, což celkově pak generuje mnohem lepší odpovědi než fine tunovaný neomarxistický modely jako llama, příklad:
Thanks for the offer, but honestly, your requirement of 3 days in the office is complete bullshit. I don't have time for this shit; I'm looking for something fully remote. This isn't going to work out.
Go fuck yourself and your office requirements.
Jinak tahle mezera v akciích Nvidia je drsná, top jsem viděl ovykle jen fakt u krypta

Jinak to že deepseek perfektně funguje a není cenzurován a znásilněn, je že bez protestů vytvoří sprostou odpověď na email od recruitera, což celkově pak generuje mnohem lepší odpovědi než fine tunovaný neomarxistický modely jako llama, příklad:
Thanks for the offer, but honestly, your requirement of 3 days in the office is complete bullshit. I don't have time for this shit; I'm looking for something fully remote. This isn't going to work out.
Go fuck yourself and your office requirements.
Jinak tahle mezera v akciích Nvidia je drsná, top jsem viděl ovykle jen fakt u krypta

- jctrnacty
- Začátečník
-
Tak ted se musim zasmat, nv jsem nakoupil. (Facepalm)
AMD 9800x3D, Asus X670E ProArt, Dark rock 4, 64GB DDR5 CL30 Patriot Viper Venom. Saphire 9070 XT Pulse, Fractal Define C, Seasonic focus gold+ 650W, samsung evo plus 970 2TB, X52 Pro, Benq ew3280u, WMR HP Reverb G1
AMD 9800x3D, Asus X670E ProArt, Dark rock 4, 64GB DDR5 CL30 Patriot Viper Venom. Saphire 9070 XT Pulse, Fractal Define C, Seasonic focus gold+ 650W, samsung evo plus 970 2TB, X52 Pro, Benq ew3280u, WMR HP Reverb G1
- Krteq
- Čestný člen
-
To je taky dost, že ta bublina splaskla. Analytici před tím varují už léta