NVIDIA News
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- Mafian277198
- Začátečník
Re: NVIDIA News
Nedávno sem přešel z GE na NV App, mam zaplej jen overlay na zachycení + HW monitor a ničeho sem si nevšiml...
|MB:Prime Z790-P WiFi|CPU:Core i9-14900K (NH-D15S 2×NF-A12x25, NF-A14x25)|RAM:Fury Renegade 32GB (2×16GB) DDR5 6.4GHz CL32|GPU:Aorus RTX 4090 (3×NF-A12x25)|SSD:FireCuda 530 500GB, 4TB|SND:Sound BlasterX AE-5|PSU:Prime TX-1000 (NF-A14)| Foto PC
- Thellwin
- Administrátor
Podle videa HWU je problém mít zapnuté ty filtry, i když nemáš žádný aktivní napřímo. Zkusil jsem nastavení overlay on + filtry off a dává to +/- stejný výsledek jako když je obojí v nastavení off.
Goldnoob team proud member!
- marek16
- Začátečník
Inno3D teases “Neural Rendering” and “Advanced DLSS” for GeForce RTX 50 GPUs at CES 2025
https://videocardz.com/newz/inno3d-teas ... t-ces-2025
https://videocardz.com/newz/inno3d-teas ... t-ces-2025
Quis custodiet ipsos custodes?
- Sobo
- Středně pokročilý
Jop, problem jsou filtry. Replikoval jsem to v CP2077. 4k DLSS performance (bez FG) + path tracing:
Filtry zapnute: 67.7 FPS
Filtry vypnute: 73.8 FPS
Takze skoro 10% vykonu to vzalo v tomhle pripade. Dobre vedet a docela fail ze strany NV, ze to zere vykon, i kdyz zadny z nich nemas aktivni a nic by to nemelo delat...
Filtry zapnute: 67.7 FPS
Filtry vypnute: 73.8 FPS
Takze skoro 10% vykonu to vzalo v tomhle pripade. Dobre vedet a docela fail ze strany NV, ze to zere vykon, i kdyz zadny z nich nemas aktivni a nic by to nemelo delat...
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- killerek
- Začátečník
-
A co je vychozi nastaveni te appky? Pac by mela casem nahradit vse od NV vcetne CP, tak bude do budoucna fajn vedet, na co si dat bacha.
- Thellwin
- Administrátor
Budu tipovat, ale myslím, že výchozí je jak overlay tak filtry defaultně ON.
Goldnoob team proud member!
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Proč by byly filtry by default ON? To by byla hrozná prasárna.
- Delarge
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Filtry nejsou default ON, možnost je použít je ON - zároveň s overlay. Musíš je pak samozřejmě přímo zapnout ve hře, ale prostě ta appka má z nějakýho důvodu problém, i když žádný filtr zapnutý není.
EDIT: Hele, nevyšla potichu nějaká opravená verze appky? Ze srandy jsem jí večer nainstaloval zpátky (samotnou app), vyzkoušel všechny kombinace v benchmarku CP2077 (overlay+filtry on, only overlay, no overlay a uninstall) a pokaždý navlas stejný výsledky. Tak mi to přišlo trochu divný, znova nainstaloval a vyzkoušel na Wukongovi, ze kterýho jsem měl výsledky z dopoledne, overlay + filtry a ten výsledek zase přesně odpovídá těm výsledkům bez overlay/appky. WTF
EDIT: Hele, nevyšla potichu nějaká opravená verze appky? Ze srandy jsem jí večer nainstaloval zpátky (samotnou app), vyzkoušel všechny kombinace v benchmarku CP2077 (overlay+filtry on, only overlay, no overlay a uninstall) a pokaždý navlas stejný výsledky. Tak mi to přišlo trochu divný, znova nainstaloval a vyzkoušel na Wukongovi, ze kterýho jsem měl výsledky z dopoledne, overlay + filtry a ten výsledek zase přesně odpovídá těm výsledkům bez overlay/appky. WTF
Intel Core i7 12700KF + Noctua NH-U12A CB -- Gigabyte Z690 GAMING X DDR4 -- Gainward Phantom RTX 4080 -- G.Skill Ripjaws V 2x16GB@3600CL14 -- WD Black SN850 NVMe 2TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Sennheiser HD 560S -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- WIN 11 Home 24H2
- marek16
- Začátečník
Jinak teda ještě k tomuhle - můj osobní tip je, že grafika spočítá plochou scénu bez nasvícení a stínů, a shading dodělá neuronovka. Jsem zvědavej, můžete házet vlastní tipy
Quis custodiet ipsos custodes?
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý
Marketingovej blaf (něco jako když huang prezentoval ty ohavné AI based NPC postavy), o ničem, možná něco jako podpora half-precision výpočtů v rámci RTX nebo něco takového, pro lepší AI denoise / scaling.
- _Jesper_
- Začátečník
Palit Registers NVIDIA RTX 50 Series Graphics Cards with Eurasian Economic Commission
https://www.guru3d.com/story/palit-regi ... ommission/
https://www.guru3d.com/story/palit-regi ... ommission/
AMD Ryzen R9 7900X | AiO Fractal Lumen S36 aRGB | ASUS ROG Strix X670E - E Gaming Wifi | G.Skill Trident Z5 Neo RGB DDR5 32GB AMD EXPO 6000MHz CL30 | NVIDIA MSI RTX 3080 Ti 12GB SUPRIM X | Samsung SSD 870 EVO 500GB 2x | Toshiba P300 2TB 2x | Samsung M2 SSD NVMe 980 PRO 500GB | Samsung M2 SSD NVMe 970 EVO Plus 250GB | SEASONIC Prime PX-1000 Platinum | AOC Q27G2S IPS 1440p 165Hz | Fractal Design Define R6 TG USB-C Gunmetal | Fractal Aspect 12 & 14 aRGB PWM | aRGB HUB Cougar Core Box V2