GTA 4 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
indigo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: GTA 4 - technická stránka hry

Příspěvek od indigo »

Kavka píše:Mám GTA 4 origoš. koupenou od soboty a ještě jsem nedojel dál než od lodi k domu. Hra po minutě hraní zamrzne a nedá se nic dělat. Mám XP SP3, AMD X2 6000+, GF8800GT, 2GB DDR2-800, nejnovější ovladače a čisté PC. Nemáte někdo tip, co by to mohlo dělat a nebo jak se tomu vyhnout? Díky
Teploty mas dobre ? nic se neprehriva ? skus na netakt. pc nebo projed pamet v memtestu ...
Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

zhor píše:
...s dvoujádrem nemáte šanci!...
To je trochu prehnany tvrzeni - rozdil 32 proti 40fps neni zas az tak dramatickej.
Mimochodem me napada jestli u Rockstaru slyseli o nVidia PhysX...
hra neni podporovana NVIDII, Rockstar ji delal sam, primarne pro konzole, takze s PhysX nikdo nepocital
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
facility
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od facility »

OBR píše:fígl v té náročnosti procesoru je právě v tom fyzikálním enginu Euphoria, hra je jeden obrovský fizykální model ... který bohužel počítá CPU ... dodnes vám všichni tvrdili, že na všechny hry stačí AMD Dual Core a Radeon HD4850 s 512MB paměti ... tento mýtus konečně padá, a pokud takto budou vypadat novější hry ... konečně se hardware hne z místa.
:roll: Intel vs physX v pocitani fyziky ???

zhor píše:
...s dvoujádrem nemáte šanci!...
To je trochu prehnany tvrzeni - rozdil 32 proti 40fps neni zas az tak dramatickej.
Mimochodem me napada jestli u Rockstaru slyseli o nVidia PhysX...
:roll: U Rockstaru neviem ale Euphoria pracuje vyborne na physX ...."American Football game powered by euphoria, morpheme and PhysX."
http://www.naturalmotion.com/files/nm_n ... _final.pdf
Abit IP35 pro , e2180@ 3 Ghz, 6GB A-DATA 800MHz @900Mhz, Asus 8800GT 512 MB,Barracuda 11. 500GB,WD 640GB,Noctua NH-U12F,Coollaboratory Liquid Pro,Corsair VX550W,Cooler Master CM690,Win XP SP3 NASA2 & Vista Ultimate 64bit Corporate Edition *Nejen hacking *Andreas Claus Rychlokurz finanční krize *Dolezite.sk *Cosmos Club * Global Economic Dictatorship
bong
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bong »

IMI píše:Cauvec tak se chci zeptat jelikoz hra neumoznila nastaveni podle me, tak jsem vytvoril ten "commandline" a nastavil vsechno na 100 a high, a hra se vubec neskubala ale mozna je to tim ze nic moc nepribylo, akorat jsem si vsimnul lepsich odrazu kdyz prsi tod asi vse, ale nejake vylepsi co se tyce "anti-lasingu" ( nebo jak ) jsem vubec nezaregistroval. To se nastavuje nekde zvlast nebo to uz proste nejde ? Trosku pomaha stlaceni klavesy "P" a to je proste rozmazani. Dale jsem zaregistroval ze se pomaleji dokresluje. Tak nevim ale pripada mi ze hra mi sice umoznila zlepsit nastaveni ale hre to nic neprida. Usuzuju i z toho ze ma sestava je Q6600, 8 GB, EN9800GX2 a nekde jsem cetl ze lidem s lepsima masinama se to seka. Jinak zadne padani/sekani neexistuje vse je plne stabilni. Tak jak to mate vy ?
Prosim ta mozes mi popisat co si do toho suboru commandline.txt presne napisal.....Mne to nefunguje ani cez prikazy ani cez commandline....Aj ked som prihlaseny na Social Club launcher mi spusta 2x....
MB: Asus P8H61-M LX soc. 1155 H61 DD3 mATX CPU: i5-2500, 3,30 GHz, 6MB, LGA1155 BOX RAM: Kingston 2x4GB DDR3, 1333MHz CL9 GPU: ASUS ENGTX560 Ti DC/2DI/1GD5 1GB/256-bit GDDR5 HDD: SAMSUNG 400 GB SATA2 16 MB - HD401LJ SSD: Kingston 64GB SSDNow V100 Series SATA2, 2.5"
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

no keby slapalo PhysX tak namiesto quadcoru radsej kupim druhu VGA... takto musim kupit Quad aby som si to zahral normalne na 8800GTS 512MB (vraj to s quadom na nej slape celkom slusne na medium/medium 1680x1050.
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
P.CE
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak moc jde taktovat Quad ?

Příspěvek od P.CE »

Z testů je vidět, že hra chce vysoce taktované čtyřjádro...pro výpočet fyziky. Je jasný, že fyzika nepůjde vypnout ani náhodou, jak by někteří chtěli, stejně jako to prostě nejde v Crysis nebo Half-life 2. Takže je nutný koupit drahej Quad a nebo ho na vysokou frekvenci dostat taktováním.

Core 2 Quad Q9650 - 3,00GHz --- 14 000 Kč Brutálně drahý upgrade cpu...

Co kdybych koupil něco za 5 000 Kč a nataktoval to?
Vítě někdo, kam se jde dostat s frekvencí Quad Q6600 2.4 Ghz bez použití extra ochlazovacích technik (dusík,voda) ?

To OBR:
hraješ GTA IV na QUAD 4.0 Ghz, jak jsi to nataktoval tak vysoko?
MB: Asus Formula Maximus II (bios 1802), CPU: Core Quad E9550 2.83 Ghz@4.0 Ghz - Thermalright Ultra-120+Noctua, RAM: 2x2GB OCZ DDR 2 1066Mhz, GPU: 8800 GTX, OS: Win XP SP3 ...SOUND: X-Fi Music, REPRO: Logitech Z-5500 5.1 500W RMS, THX, DD a DTS dekodér, LCD: 20.1" 1680x1050, CASE: Thermaltake Armor Jr. VC3000SNA + 4x Noctua Fan ZDROJ: Enermax NoiseTaker II 600W
indigo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od indigo »

Do commandline muzes napsat treba toto :

Kód: Vybrat vše

-nomemrestrict -norestrictions -novblank -percentvidmem 100 -width 1920 -height 1200 -DX9 /high
Intel Core i5-3350P@3.3GHz, ASUS P8B75-M LX PLUS, Kingston HyperX Blu XMP 2x4GB 1600MHz , Radeon HD7770,CRUCIAL M4 64GB, Seasonic 430W,Lcd 24" Dell,Nokia E52,Audi A4 121kw
bong
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bong »

tak netusim ako je to mozne, ale teraz to uz funguje :) ked dam vsetko uplne na high tak to sice neseka ale pomaly sa zobrazuju textury....
MB: Asus P8H61-M LX soc. 1155 H61 DD3 mATX CPU: i5-2500, 3,30 GHz, 6MB, LGA1155 BOX RAM: Kingston 2x4GB DDR3, 1333MHz CL9 GPU: ASUS ENGTX560 Ti DC/2DI/1GD5 1GB/256-bit GDDR5 HDD: SAMSUNG 400 GB SATA2 16 MB - HD401LJ SSD: Kingston 64GB SSDNow V100 Series SATA2, 2.5"
Springer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Springer »

indigo píše:
Kavka píše:Mám GTA 4 origoš. koupenou od soboty a ještě jsem nedojel dál než od lodi k domu. Hra po minutě hraní zamrzne a nedá se nic dělat. Mám XP SP3, AMD X2 6000+, GF8800GT, 2GB DDR2-800, nejnovější ovladače a čisté PC. Nemáte někdo tip, co by to mohlo dělat a nebo jak se tomu vyhnout? Díky
Teploty mas dobre ? nic se neprehriva ? skus na netakt. pc nebo projed pamet v memtestu ...
Já mam teď úplně ten samý problém.. hra jela v klidu než jsem dorazil do baráku na první save.. jakmile teď vylezu, do minuty hra vytuhne.. divný že včera jsem normálne jezdil po městě a zkoušel jak to šlape a vše ok.. dnes zkusim zapnout v ovladačích vyhlazko a zásek..tak ho vypnu a zásek znovu.. Jinak OBR psal,že hraje na 1920x1200 na SLI nVidia.. předpokládám že vypadávání textur při tomto rozlišení jsi nepocítil.. mě na nižší rozlišení textury nevypadávaj,jen na tohle vysoké.. a teď vlastně záškub po minutě hraní.. je fakt že na mých 8800GTS se u těch nových driverů nedají regulovat fany,takže zkoušim chladit přes RivaTuner,ale asi se to i tak přehřívá,páč ta hra prostě vymrzne a nazdar.. jinak se mi tu někdo ptal jak mi to běhá.. jak řikam, rozlišení klidně na max, detaily na max, dohlednost na max, všechno na max a je to plynulé.. mam 3GB paměti na XP a procík jede na 3,60 C2D..
C2D E6850 3,6 GHz ; 3GB PC6400 Corsair XMS2 800MHz CL 4 4 4 12, 2t (tRC 22, tWTR 15 - for dualchannel UNLOCK on my Mobo); SLI BFG GeForce 8800 GTS OC (G92), 700W Xilence; MB: Asus P5N-e SLI 0901 bios rev.; Asus 24* 1920x1200x60@
Kavka
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kavka »

Tak u mne to dělá od začátku pořád stejně. Na jakékoliv rozlišení a nastavení, teploty vpořádku a taktování default. PC jsem před instalací GTA4 naformátoval a načisto nainstaloval xp sp3 + ovladače a aktualizace, nic víc. Před chvílí jsem zjistil, že hra vydrží běžet jak dlouho chci, akorát se nesmím nikam pohybovat, natož jezdit v autě :cry: Je super aspoň to, že se můžu kochat pohybem kolem sebe. Láká mne skočit do auta a rozjet se něka, ale to znamená 100%ní zamrznutí hry do 60sekund. Počítám, že to bude problém někde u mne v PC, ale nevím kde. Odpočívacím stylem jsem se dostal po dvou dnech už i do domu :wink:

Asi se někam stratí výkon a hra zamrzne. Nevím
chcipi
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od chcipi »

Chtěl bych se zeptat na takovou možná blbou otázku. Je to GTA DX 9 nebo DX 10 hra? V menu jsem to nastavení nikde nenašel tak předpokládám že je jen DX 9.
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Weightlifter »

Takže končí tvrzení že Core i7 je na hry špatné
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

aky je rozdiel Vista/XP? ci uz 32bit alebo 64bit
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

OBR: jak to jede na tom 4,1GHz i7??
MireC22
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od MireC22 »

Weightlifter píše:OBR: jak to jede na tom 4,1GHz i7??
tipni, si , uuuuplne nehratelne. boze to su otazky
IC2Q6600@3+Ghz ,TT BIG Typhoon,Gigabyte GA-P31-DS3L , 2x2GB DDR2-800 Adata ; Palit ATI 4850 (default), Purepower 460W; LCD 20" - Samsung 2032bw; Audigy 4
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

Já jsem to myslel, abych mohl porovnat ty procesory, jak je tady ten graf, je mi jasné že to tam poletí jako urvané, jen jsem chtěl vidět v číslech
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

na frekvenci 4GHz ted Core i7 nedam, musel bych premontovat chazeni ... v testiku na PCT ale najdete vysledek s Core i7 na 3,7GHz. Test jiz za par dni ...

PS. Svoje Core 2 Quad provozuju na 4GHz chlazene vodou a waterchillerem, na vzduchu bych to nedal ani boha
Kositch
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kositch »

Tak jsem zjistil zajímavou věc - když při hraní nechám puštěného Firefoxe se zhruba 40 taby tak mám ve hře cca. o 10 fps méně - zřejmě asi Firefox zatěžuje procesor, který je potřebný u GTA4. Jinak se docela divím že na 8800GT v tomto nastavení:

Graphics Settings
Video Mode: 1680 x 1050 (60 Hz)
Texture Quality: High
Render Quality: High
View Distance: 32
Detail Distance: 65

hra jede mezi 20-30 fps, což bych nečekal na to, že mám pouze C2D E8400 a 8800GT přičemž video pamět podle nastavení přesahuje o 200 MB (díky -norestriction) (drivery 180.84)
CPU Intel Core i7-4790K (SilentiumPC Spartan 3 PRO HE1024) | MB GIGABYTE Z87M-D3H | RAM Kingston 8GB DDR3 1600MHz CL10 HyperX Fury Black Series | SSD Kingston SSDNow V300 120GB + 240 GB | PSU Seasonic SS-500ET-T3 | Case Fractal CORE 1000 | LCD 23.8" Dell P2414H | OS Dual Boot Win 10 x64 + Hackintosh MacOS | Notebook Microsoft Surface Pro LTE | Hry Xbox Series X|
Weightlifter
Začátečník
Začátečník

OBR píše:na frekvenci 4GHz ted Core i7 nedam, musel bych premontovat chazeni ... v testiku na PCT ale najdete vysledek s Core i7 na 3,7GHz. Test jiz za par dni ...

PS. Svoje Core 2 Quad provozuju na 4GHz chlazene vodou a waterchillerem, na vzduchu bych to nedal ani boha
Jeste se zeptam, da se to hrat na 2,2GHZ AMD X2, nebo je to sebevrazda?
Jinak ale i7 je na to vhodný procesor ze
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

chapete vyznam toho nastaveni shadow density?
ja se v tom ted hrabu a prijde mi to celkem jasne az prave na tohle

textures - vliv na pamet obrovsky - slusny vliv na fps - pozorovatelny rozdil grafiky
render quality - nema vliv na pamet - malicky narust fps - pozorovatelny rozdil grafiky
dohlednost - velky vliv na pamet - vliv na fps prumerny - pozorovatelny rozdol grafiky
hustota dopravy - nema vliv na pamet - logicky ma vliv na fps - vic aut v ulicich
shadow denstity - zadny vliv na pamet - zadny vliv na fps - nenasel jsem zadny rozdil v grafice
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“