Duke Nukem Forever

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Spalovac_mrtvol
Začátečník
Začátečník

Re: Duke Nukem Forever

Příspěvek od Spalovac_mrtvol »

Na grafice a enginu hry jde dobře vidět že je dosti letitý ani ten pocit ze střílení a sundavání alienů není takový úplně "hladký".

Ale co se týče hratelnosti samotné tak je to super, Duke má cool hlášky, je tam hromada referencí na ostatní hry/filmy a také dost originálních a zábavných nápadů, jako třeba lítačka v rc modelu a podobně, charakter Duka se jim podařilo zachovat parádně.

Zatím se cca dvě hodiny ve hře a i přes tu horší plynulost samotného ovládání a responsivity hry, sem se ještě ani vteřinu nenudil :)
SpeedyGT
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SpeedyGT »

Viděl sem jak to hrál kámoš a teda pěkněj hnus. Starýho Duka sem nehrál, ale tohle bych za ty prachy nikdy nekoupil. Grafika hrozná, samej loading, šílená nuda a ty hlášky to taky extra nezachráněj. Tahle hra fakt neměla vyjít nebo se měla prodávat za 2 kila.
(Tak a teď mne ukamenujte)
AMD Ryzen R7 7700X + AiO Fractal Lumen S36 V2 / ASUS TUF Gaming B650-PLUS / Kingston FURY 2x32GB 5200MHz / Gigabyte RX 7900GRE OC / WD Black SN770 NVMe 1TB / Corsair RM850e (2025) / Fractal Meshify / 3x Samsung Odyssey G5 G50 2560x1440 180Hz
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Neni proc.. vysichni tady vypichujou prave to, ze si lidi stezujou na grafiku.. to je ale jen kousicek z toho zbytku, ktery vadi..
Pro me je to stejny.. ta priorita je ta, ze je to desna nuda.. ta hra je proste opruz, kdy to clovek vsechno rozmlati aby uz byl rychle konec a mohl to vypnout.. nejaky hlasny nikoho nezajimaj, kdyz nema zadny smysl u toho sedet..
Celkove potom i dojem z pohybu, kdy se to vsechno hybe tak nejak jako byy to bylo delany pro digitalni kriz na gamepadu.. at uz ve FPS modu, tak ty ostatni priserny mezihry.. a vubec.. uuz se k tomu nebudu vyjadrovat.. :D
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Téda, da sa to zahrať ale ako tu už x-krát odznelo - grafika oničom, nuda, hlášky fajn ale, že by to bolo dačo WOW ... A tiež mi pri tom po hodine hrania neskutočne rozbolela hlava :blee:
Pravda, Duke Nukem 3D som nehral (teda, len demo :lol: ) ale na 2D Duka sa pamätám až až :-)
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
Swat
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Swat »

Co na tom teda trvalo dvanáct let?To i ten první Stalker vylez dřív a nakonec se chytil díky skvělý atmosféře...
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
PowerMan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PowerMan »

Mě to připadá dobrý ... steam mi ukazuje,že mám zatím odehráno 8 hodin a ani chvilku jsem se nenudil ... Po hodně dlouhý době FPS hra, která mě baví. Holt každýho baví něco jiný ... já se třeba zase šíleně nudil u Bioshocku 1 (2 kterou taky vlastním, tak jsem ji za toho půl roku co jimám nenainstaloval) a u CoDů.
Nelituju těch pěnez :)
Deyw
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Deyw »

me ta hra taky neskutecne bavi..jo musim uznat ze je to hloupa hra co neprinasi nic..je to proste jen dalsi tuctovka..ale ja tu hru miluju...je to proste to samy co duke 3D proste takovej remake..a ja miluju duka a tady tomu neni nic jinyho...multak je super..jako za starejch casu...ja sem za tu hru taky rad a nelituju..meli ji vydat vtom roce 2001 to by byla pecka..a v recenzich by dostaval 9/10 byl by to kult..ale hold vysla az ted..podepsali se na tom i ty blby konzole (hlavne ovladani..) ale co..je to novej duke :-)) bavim se kralovsky...sem u nejaky elektrarny.. a uzivam si tu hru :) doufam ze tam budou i nejaky levely pod vodou jako v DN3D :P

tedka se snazim udelat achiev vyhral vtom air hokeji 7-0.. uz sem vedl 6-0 a dostal sem gola..to nasere...pak me ceka ten automat :D

dohrano..super hra :-))
theedge
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od theedge »

Ze startu musím říct že tu hru ještě nemám a zatím jsme nehrál ani demo. Je mi úplně jasný že to bude oldschool retro gamesa a pokud ji dnešní mlaďoši chtějí srovnávat s dnešními HL2, Batllefieldy, CoD, Crysis a já nevím s čím, tak se nedivím těm reakcím. Pro toho kdo to neví tak vývoj té hry netrval tak dlouho protože by měla být graficky dokonalá, ale proto, že studia co na tom dělaly krachovaly, rušily vývoj to a neustále začínaly od znovu. Tudíž se v klidu dá říct že ta hra je spíchnutá za rok.
Myslím si že ta hra bude zajímavá hlavně pro starší ročníky - toho kdo strávil hodiny a hodiny u starého Duke Nukem 3D. Duke si nikdy nehrál na realitu a dnešní posedlost fotorealistickou grafikou taky není spasení. Grafika není všechno - dodnes si rád zahraju i DN 3D nebo HL1.

Ale říkám nehrál jsme to a jsem na to zvědavý.
AMD Ryzen 7 5800X3D || Scythe Ninja 4 || ASUS Rog Strix B550-F Gaming || 32GB DDR4 Crucial Ballistix 3200@3600 CL16|| Gainward RTX 5080 Phoenix 16GB || SSD M.2 NVMe Samsung 980 PRO 2TB + Samsung 970 EVO 500GB || 3x HDD WD Red 3 TB || Creative X-Fi Titanium HD + Shure SRH840 || FRACTAL Define R4 + Corsair HX850 850W|| Razer DeathAdder 3500 || 27" Gigabyte Aorus FI27Q-P (1440p + 165 Hz)
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

Duka v době jeho nejvědší slávy jsem hrál asi jenom 10min. takže mi to nic neříká ale musím uznat že toto je letos jediná hra co zatím stojí za to. Zaklínače 2 jsem ještě nezkoušel i když mi tu leží...ale rozhodně nejsem zklamaný ale spíše překvapený čekal jsem méně. je to kvalitka. navíc výborně podporuje eyefinity a to jsem ani ve snu nečekal...zatím jsem potěšen a těším se až bude čas to řádně zahrát...je to skvělá hra co dokazuje že nejde vždy o grafiku...sice je to pouze o hláškách a perverznostech ale co :D
Naposledy upravil(a) BudyCZ dne ned 12. čer 2011, 20:22, celkem upraveno 1 x.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

A čo, Budy, neseká ti to ? :D
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
BudyCZ
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BudyCZ »

:lol: jj asi budu muset koupit dvě GTX 590 :D
Ted mám v PC pouze jednu ATInu a valí to perfektně v 5760x1200...ale tak to není překvapující vzhledem ke stáří enginu
Naposledy upravil(a) BudyCZ dne ned 12. čer 2011, 20:22, celkem upraveno 1 x.
Mobo: ASUS B550-EXTREME / CPU: AMD Ryzen™ 9 5900X @ DEFAULT / Cooling: AMD Wraith Prism RGB LED / RAM: G.SKILL 32GB 3600MHz CL17 (2x16GB) / GPU: PowerColor RX 6800XT 16GB @ DEFAULT / HDDs :2x2TB SAMSUNG 980PRO, 2x2TB SAMSUNG SSD = 8TB SSD / PSU:Corsair HX1000i 1000W / CASE: Phanteks Enthoo Evolv X Tempered Glass stříbrná / Panel: 43" ASUS ROG Strix XG438QR 4K UHD HDR
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Dohráno, dal bych 6. Je to opravdu hodně lehký nadprůměr - zábavná střílečka s dobrou interaktivitou, ale špatnou poslední částí hry (nudný koridory). Chci pořádnej sequel jež by se chybám DNF vyhnul.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Tak to mam dohráno (je to celkem krátký).... takže moje hodnocení:

U mě zklamání. Z Dukena se stala klasická konzolová střílečka, obsahující všechny dnešní konzolistický prvky jako autoheal nebo blikající předměty, checkpoint savy, koridor, atd... do poslední chvíle jsem čekal prostě starýho drobrýho duka 3D v novým kabátě. Nápady tam sice jsou, ale celý je to pohřbený tou konzolovitostí. Starýho DN3D jsem hrál několikrát, včetně kompletní předělávky do 3D enginu http://eduke32.com/ + HR texture packů..

K tomuhle Dukovi se asi nevrátím, je to jen další konzolová tuctovka... Takový Call of Pussy: Modern Duke.

Grafika je taky taková normální konzolová (rozmazat a přeblurovat low-poly modely s low-res texturama), ale aspoň zde hra něčím boduje: Je to první hra co ukazuje FXAA (nvidiácká obdoba MLAA) v praxi :-)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Still.Lord
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Still.Lord »

Pak by tě mohl uspokojit Duke Nukem: Reloaded (než dostali oficiální licenci od Gearboxu tak se to jemnovalo Next-Gen Duke Nukem) http://www.dukenukemreloaded.com/. Což je klasický Duke Nukem 3D předělaný do nového enginu.
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Tak jsem si pořídil Duka. Celkem jsem se těšil, ale to co jsem viděl mě dost naštvalo.
Teď mě možná ukamenujete, ale :
Grafika není vše.. ALE takhle má vypadat AAA titul? Ne! To i Soldier of Fortune : Payback, který se prodával, jako budget před několika lety vypadal líp.
Hralenost, intelegence nepřátel. Taky si to dovolím srovnat se SoF:P.
Bohužel ani ty rádoby vtipné hlášky hru nezachrání.
Tohle by možná byla pecka v roce 2000, ale rozhodně né teď. Pokud by hra stála 500Kč, tak to pochopím, ale tohle je zlodějna!
Já bych hodnotil 4/10 a to jen proto, že je to Duke. Kdyby se tato hra jmenovala jinak a hlavní hrdina byl třeba Lojza, tak po ní nikdo neštěkne!
Děs.
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
Pepa1
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Pepa1 »

Xnovic píše:Tak jsem si pořídil Duka. Celkem jsem se těšil, ale to co jsem viděl mě dost naštvalo.
Teď mě možná ukamenujete, ale :
Grafika není vše.. ALE takhle má vypadat AAA titul? Ne! To i Soldier of Fortune : Payback, který se prodával, jako budget před několika lety vypadal líp.
Hralenost, intelegence nepřátel. Taky si to dovolím srovnat se SoF:P.
Bohužel ani ty rádoby vtipné hlášky hru nezachrání.
Tohle by možná byla pecka v roce 2000, ale rozhodně né teď. Pokud by hra stála 500Kč, tak to pochopím, ale tohle je zlodějna!
Já bych hodnotil 4/10 a to jen proto, že je to Duke. Kdyby se tato hra jmenovala jinak a hlavní hrdina byl třeba Lojza, tak po ní nikdo neštěkne!
Děs.
souhlas +1 :-D
Mirek1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mirek1 »

Já se naivně ptám.O čem ta hra je?..já abych věděl do budoucna.Třeba koupím jen z nostalgie.Víc jak 199,- ale nedám.Díky.
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

O čom ? Klasika :D Alieni napadnú Zem a ty ju zas musíš zachraňovať :-D
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

To zachraňování země před Alienama mi něco připomíná...
Ajo, už sem dohrál před měsícem Crysis2 a bavil jsem se jak blázen, tohle je trapný, demo stačilo na to, abych si tu hru fakt nekoupil ani za kilo.
PowerMan
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PowerMan »

Tak hru jsem dohrál na obtížnost Come get some a herní doba 10-11 hodin.

Kdybych měl shrnout co se mi líbilo:
- na Come get some obtížnost byla hra docela těžká
- Dukovy hlášky
- Dukovo muzeum a jeho byt ;D
- nightclub
- hra za miniDuka
- zbraně
- vtípky na filmy/hry/herce atp.
- boss fighty (někteří mi dávali dost zabrat)
- minihry a ego items
- interakce s různema věcma
- achievementy (na steamu)
- levelování v multiplayeru => odemykání vybavení v Dukově bytě

co se mi nelíbilo:
- konzolovitost (škoda, že už se hry nevyvíjí primárně na pc :( )
- regenerující se zdraví
- linearita
- nemožnost vypnutí akcelerace myši
- pár hluchejch míst, kde se nic neděje
- pitomej blur po požití pivka

Ještě by se možná dalo vytknout to, že Duke může mít jen 2 zbraně, což mně osobně nijak nevadilo, protože vpodstatě všude kde se střílí si mohl člověk vybrat co chtěl za zbraň ... a grafika je v pohodě.
Jinak demo mě taky vůbec nebavilo, ale plná hra je úplně o něčem jinym...

osobně bych tomu dal 7/10
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“