Radeon RX 470 - testy, recenze, zkušenosti

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
-Vladimir-
Začátečník
Začátečník

Re: Radeon RX 470 - testy, recenze, zkušenosti

Příspěvek od -Vladimir- »

logingame píše:Měl jsem objednaný od MSI na czc termín dodání mělo být dneska, pak přišel sms s tím že zboží nejsou schopny dodat, pozdejí email že dostupnost je neznáma!. Tak jsem se naštval a šel podívat na alza a mají tam o cca 500 kč dražší a objevil jsem XFX za 6200?! máte jí už někdo ? popřípadě jestli byste mi poradili od Sapphire nebo MSI, XFX ? díky
ne - PowerColor, protože:

1) nízké teploty VRM (ne 100°C ale 70°C)
2) prodáte za nejvyšší cenu (trošku odbočím - Sapphire Vapor-X R9 280X stála i 4200 Kč a stejně se koupila, kdežto jiné verze nechtěl nikdo ani o 1000 Kč levnější)
3) pocit exkluzivity za to přeci stojí ne?
ignorelist: Stratos (již trvale)
luky3004
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luky3004 »

Tak v tomto nedostatku grafických kariet RX470 sa mi podarilo stať sa majiteľom grafiky sapphire nitro+ RX 470 4GB a som strašne spokojný zatiaľ. Teploty okolo 43 stupňov v nečinnosti a v zaťaží okolo 70 stupňov :-)
Základná doska: MSI Z370 Gaming plus
Procesor: Intel Core i5-8400
Grafická karta: GAINWARD GeForce GTX 1060 6GB
RAM: Kingston FURY 8 GB DDR4 3600 MHz
SSD: Samsung 860 EVO 1TB
Zdroj: Seasonic 620W S12II F3
Skrinka: Zalman R1
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Můžeš zkusit ještě tohle, Bůh ví kdy vyjde MSI AB
Krteq píše:Sapphire vydal novou verzi TriXX - Sapphire TriXX Utility 6.0.0.

Mělo by to podporovat RX4xx, můžete někdo otestovat?
luky3004
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luky3004 »

Tu utilitu som si dal, tak aj tam som mal 43 stupňov. Akurát je zaujímavé, že pri tejto teplote je vypnutý úplne ventilátor chladiča. Ale funguje to dobre, obyčajný kontrolný program.
Srandista
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Srandista »

To neni zaujimave, ale pri dnesnych grafikach naopak uplne normalne. Drtiva vacsina dnesnych grafik je pocas idlu uplne potichu, vacsinou aktivne chladia len tie s blower fanom.
MTB: MSI MAG B550 Tomahawk, CPU: AMD Ryzen R5 3600 + Arctic LF III 240, RAM: Corsair 32GB DDR4 3600MHz CL16, GPU: AMD RX 6800 16GB RAM, SSD: Corsair MP600 PRO LPX 1TB + Corsair MP510 1TB, SC: Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional, PSU: Corsair RM650x, Case: Fractal Design North Mesh, Monitor: Dell S2721DGFA
Google Pixel 8 256GB, Nexus 7 (2013) 32GB
luky3004
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luky3004 »

Áno no, ale ja som prechádzal z úplne starej grafiky, takže pre mňa zmena. Ináč som si dal najnovší ovládač na grafiku a som mal 100% zaťaženu grafiku a 80 stupňov. Ale tušil som, že to nie je problém grafiky, lebo som preinstaloval ovládače a dal som ovládač starší. A ten funguje už dobre. Takže jedine to prehrievanie o ktorom sa hovorilo, je problém ovládačov grafiky. Mal niekto s tým skúsenosti? Ako ste to vyriešili vy?
Kaco
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kaco »

ArgCZ píše:
godlike píše:XFX jednofany skladem!
https://www.alza.cz/xfx-radeon-rx-470-4 ... 426725.htm
tyjo, za ty prachy to je lákavý
Obrázek
Obrázek
Zdar,měl jsem dnes možnost tento kousek "ochutnat" ve svém pc ale ohřála se jen 10 min,ten kdo by měl zálusk tak se ji vyhněte obloukem,karta je neskutečně hlučná v zátěži,cívky pískaj jak rozhodčí penaltu a hřeje v mezích normy,spíš nad normu,víc vám nepovím padž tak jak zaplula,zase rychle vyplula.Tož muj poznatek.Dodám že jediné pozitíva jsou rozměry,je fakt malinkatá :-)
luky3004
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od luky3004 »

No mne opäť zaťažilo grafiku na 100% pri nečinnosti. Ale keď odinštalujem ovladače grafiky, tak je všetko OK .. nechápem. Problém je asi v ovladačoch, takže pre tých, čo nemajú chuť niečo riešiť, tak určite nie AMD .. dokiaľ si to nevyriešia. Ja skúsim prehľadať antivirakom, či nie vírus a potom preinštalujem ešte a keď nič, tak vraciam grafiku do obchodu.
lukasho
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od lukasho »

tak toto se mi nestává, jen když mám full load, tak to valí na plný kule, i když mám teplotu něco přes 70 stupňů. wattman mi nastavení otáček a vcore ignoruje, respektive je okamžitě vrátí na def.

jinak msi rx 470 s 8gb je fajn grafika, paměti jdou na 7200 a s jádrem na def vcore jsem na 1340. jakmile bude vše funkční, tak to bude absolutně bez výhrad a na moje hraní ještě dlouho dostačující :)
FuWU
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od FuWU »

lukasho píše:tak toto se mi nestává, jen když mám full load, tak to valí na plný kule, i když mám teplotu něco přes 70 stupňů. wattman mi nastavení otáček a vcore ignoruje, respektive je okamžitě vrátí na def.

jinak msi rx 470 s 8gb je fajn grafika, paměti jdou na 7200 a s jádrem na def vcore jsem na 1340. jakmile bude vše funkční, tak to bude absolutně bez výhrad a na moje hraní ještě dlouho dostačující :)
podle toho co jsem četl tak ta rx470 nitro by měla bejt taky velmi tichá a jako bonus v 8gb verzi jsou 8000MHz paměti, který půjdou taky přetočit pěkně, ale 4Gb verze je na pováženou jestli MSI nebo Nitro

http://www.itage.cz/index.php?target=se ... rch=rx+470 takhle maj vypadat ceny v obchodech
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

FuWu: prvni dostupnou 470 maji za 6237kc a postovne je 140kc -> to je pro tebe super nabidka?? :(
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
FuWU
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od FuWU »

mlrs píše:FuWu: prvni dostupnou 470 maji za 6237kc a postovne je 140kc -> to je pro tebe super nabidka?? :(
o dostupnosti nebyla řeč pokud se podíváš do ostatních nabídek eshopů tak kromě alzy je to všude podobný já si radši ty 2-3 týdny počkám a ušetřim necelých 600,- v případě 470ky nitra 8gb btw budu kupovat 3 rx470 i nějaký MSI 4gb tam nejspíš dopadne, takže se fakt vyplatí už počkat tech pár tejdnů, přece jenom kupuju grafiku na roky takže z tohohle pohledu 3 týdny jsou zanedbatelný ;)
mlrs
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mlrs »

Prave proto ze se grafika kupuje na X let a s 3-letou zarukou, tak bych si od nich nic nekoupil -> pogoogli si ten obchod - ja nasel desitky nespokojenych recenzi at uz s nedostupnosti zbozi, spatnymi dodacimi udaji a plno neuznanych reklamaci... ale pokud jsi dobrodruh a mas tohle rad - OK.
Sorry za OT
Ryzen 7 5700X + Wraith Prism RGB, Sapphire Pulse Radeon 9070 16GB, ASUS PRIME X470-PRO, Patriot Viper 4 32GB DDR4 3000Mhz, 3,5TB SSD, Seasonic Focus GX 650, Montech Air 903 Max, Dell U3023E
PC2: Mac mini M2 Pro + Xbox Series X&S + ThinkPad T14 Gen 5 AMD
FuWU
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od FuWU »

mlrs píše:Prave proto ze se grafika kupuje na X let a s 3-letou zarukou, tak bych si od nich nic nekoupil -> pogoogli si ten obchod - ja nasel desitky nespokojenych recenzi at uz s nedostupnosti zbozi, spatnymi dodacimi udaji a plno neuznanych reklamaci... ale pokud jsi dobrodruh a mas tohle rad - OK.
Sorry za OT
no alza bude mít stovky/tisíce stejně tak ostatní czc... nespokojených recenzí, prostě shit happens reklamace moc nehrotim půl úspěchu je mít kvalitní zdroj :) stejně tak můžeš reklamovat přímo v servisu pokud se nemýlím

našel jsem další http://www.pemis.cz/157871-SAPPHIRE-RAD ... DP-OC.html
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Kup to na Alze a mas klid. S takovym pidikramem bych nechtel resit reklamace. V soucasny dobe mam pocit, za Alza vykupuje vsechny dodavky rx470 apod, takze je maji jediny skladem. A ze ted usetris par stovek? Je to fuk, za 3 roky ji stejne prodas za 1500 a usetreny 300kc stejne nikde nepoznas.
Mac...
FuWU
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od FuWU »

godlike píše:Kup to na Alze a mas klid. S takovym pidikramem bych nechtel resit reklamace. V soucasny dobe mam pocit, za Alza vykupuje vsechny dodavky rx470 apod, takze je maji jediny skladem. A ze ted usetris par stovek? Je to fuk, za 3 roky ji stejne prodas za 1500 a usetreny 300kc stejne nikde nepoznas.
s tím vykupování to tak opravdu vypadá, ale dost krámů má dostupnost 31.8. tak snad přijde po tomhle datu nějaký větší objem karet a trh se doufám nasytí a po dvou měsících opravdové tragédie se začnou normálně rx prodávat za normální ceny
koukni se za kolik se prodávaj dnes 3 roky starý karty GTX 760 nejlevnější na bazoši 3000,- r9 280x nejlevnější 3300,- za 3 roky 470ku prodám za 3ku s přehledem a kolik udělaj parády i za 3 roky, pokud amd a nvidia plánuje přeskočit 10nm a jít rovnou 7nm tak bych se ani nedivil kdyby současná generace se prodávala na bazarech i za víc
btw rozdíl v ceně je 600,- ne 300,- což už není málo
VeCkO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VeCkO »

Já vzal svou RX470 z ITage.. bylo to nejlevnější a pobočku mají 3 min od mé práce..
Samozřejmě první dojem toho obchodu moc slavný není.. hledal jsem to v té velké budově jak párek a je to takový malinký sklad kde byla jen slečna a snad 3 minuty hledala moji objednávku (fyzicky) kde je ta karta.. :lol:
Prostě proti příjmu třeba Alfy, Alzy apod.. úplně amaterské.. ale chápu to, je to malinký shopík..
Ale případné reklamace mám trochu strach.. protože jsem jim třeba psal 2 emaily na dostupnost zboží a doteď jsem na ně nedostal ani odpověď :lol: :lol:
Ale cena RX470 Nitro+ 4GB za 5.936,-Kč byla více než příjemná.
Ryzen 7 9800X3D -|- ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI -|- RX 9070XT Pulse -|- ADATA XPG 48GB CL30
5120x1440 UltraWide Samsung G9

>>>>INSTAGRAM<<<<
>>>>CBR1000RR / GoPro / POV / YOUTUBE<<<<
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Ja vidim rozdil 438Kc, pravda neni to 300Kc. Pocital jsem 7248 minus 6810Kc. To bych uz vzal XFX za
7781Kc. Ale mozna vidim kousek lepsi ceny, nez ty.
https://www.alza.cz/xfx-radeon-rx-480-8 ... d=18859406
Mac...
FuWU
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od FuWU »

godlike píše:Ja vidim rozdil 438Kc, pravda neni to 300Kc. Pocital jsem 7248 minus 6810Kc. To bych uz vzal XFX za
7781Kc. Ale mozna vidim kousek lepsi ceny, nez ty.
https://www.alza.cz/xfx-radeon-rx-480-8 ... d=18859406
to je problém že porovnáváš xfx vs nitro a nitro má 8ghz paměti vůči 6,6ghz což je docela rozdíl ikdyž podle recenzí má xfx o trochu lepší chladič to už bych šel radši do MSI než xfx pokud bych řešil chladič víc, což ještě nevim jestli nitro bude pro mě tichý :)
podle mě nemá smysl uvažovat o ničem jinym než nitro (výkon) a msi (chladič) ostatní jsou nemastný neslaný a nevynikají ničím?
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

Poslední odkaz je na 480ku.
Mac...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“