Ache píše:DOC_ZENITH píše:Kdyby neměl kondenzátory co pokrejou tenhle ostrej peak. Já se vsadim že můj 12 let starej HX750 to dá opět levou zadní.
Já na HX750 kdysi testoval 2xGTX580, v Call of Duty MWII se supersamplingem (úsek kde stuterovalo power tune na HD6950) tankoval chvíli i 900W (na zásuvce) a pohoda, nic nepadlo.

Kvalitní zdroj dá konstantní nominovanou zátěž a špičky snese ještě o dost vyšší. S RTX i po OC (400W) by tak neměl být na 750W zdroji problém - to by zbytek muse žrát také přes 400W... takže jedině nějaký OC Treadripper.

Jako takhle, já jsem ho zkoušel killnout před mnoha lety (burn test poté co jsem jej omylem prolil sladkou vodou, to byl pěknej fail), přežil a schválně jsem overvoltnul naprosto retardovaně na max Nehalem + GTX480, úplně mimo efektivní či OC hodnoty, prostě čistě pro max burn aby se naložilo zdroji a dostal jsem se na ňákejch 860W a easy, ani nezrychlil fan a moc se nehřál. On to stejně byl klon vyžší řady jen s pomalejšim fan profilem.
Backup mam ještě starší Seasonic SS 700-HM, kterej je u mně prosnulej tim že taví dráty. Omylem jsem při letování extra kondíků na jednu starou grafiku naletoval jeden spoj do zkratu. Zapnul jsem to a na pár vteřin z něj byla žárovka než se proměnil doslova v prach, vše přežilo a komp naběhnul jako by se nic nestalo. O den později se mi povedlo že mi OCZ Vertex SSD sjelo na benchatable pod board, já si tono nevšimnul a jeho šasí co je uzeměný se tam zespod ostalo na CPU 8-pin na 12V. Nastal zkrat přes to šasí, celé se to rozpálilo že to začalo smrdět, Sata power konekrot se začal vařit, vše se slilo v jednu plastovou kouli a co... poznal jsem to až podle smradu zdroj si ani nezapnul druhej fajn a systém byl v chodu. Opět celkem zázračně, po vychladnutí i SSD běžel, jen je nyní pernamentně součástí té Sata-IDE redukce co v něm byla zasunutá a nyní je, no... "součástí celku".
Prostě tyhle držáky jedou i když už dráty hořej, je jim to fuk.
Pak tu ale mam moderní 650W Bequiet s vysokou účinností a ten cokoliv mu šahne k maximum tak hned vypíná. Neutahnul mi dual Haswell-EP xeony, 160W TDP každej, to je v součtu 320W +100 deska + 60 zbytek, to mi vychází. Pod 500W ale přesto prime95 small FFT neustál hned to lehlo, a ty veterání co jsme zmiňoval předtim tu sestavu utáhli levou zadní. Pravděpodobně to bylo tim že jsem přetahnul peak jeho jednotlivejch větví kdežto ty starý zdroje jsou single 12V rail. Z tohodle důvodu doporučuji single 12V zdroje, člověk se nemusí bát o přetížení jednotlivejch větví. Ala k čemu mi je třeba 850W zdroj když na jednom 8-pinu dá fakt jen těch 150W.