Tak jsem se při nemoci konečně dostal k tomu, strávit tam nějakých 30 hodin, zatím jsem se dostal do toho SIRCAA komplexu příběhově.
Nějaký dojmy:
- grafika mi většinu času přijde, že se ZAS TAK NEPOHNULA (mám srovnání s tím remasterem starýho). Jasně, to nasvícení je reálnější, jenže nereálný "fake lighting" mě nikdy neštval, pokud to vyloženě nebilo do očí. Jsou tam detailnější modely a textury, ale co se týče toho kolik assetů toho do prostředí nacpali, je to dost podobný ("chudý", ve srovnání třeba s Cyberpunkem). Pak ale spustí "něco jako emise", ve vzduchu začne lítat milion věcí, a najednou to vypadá fakt dobře.
- input lag s patchem 1.6 už je doable a dá se to hrát s framegenem
- detaily jsem trošku snížil od maxima (klasiky jako stíny, odrazy, volumetrics) a většinu času mám ve 4k nějakých 117 fps lock a gpu usage 80-95%, v náročnějších oblastech to klesá ke 100 (cutscény i níž), ale furt to jede pěkně plynule.
- největší technickej problém je ten (traversal?) stutter - prostě když někam běžíte, tak i na PC v podpisu s 9800x3D to dropuje na nějakých 40fps v lows, což se projevuje dost nehezkým cukáním co z toho dost kazí dojem. Prostě na tomhle to musí běžet jako z praku, ale neběží.
Tady trošku doufám že tomu pomůže ten update na novější UE 5.6, co slibovali, ale to už mi na tenhle playthrough nevyjde, škoda.
- hra mi nepadla ani jednou, na žádnej bug už jsem nenarazil, 1 rok na opravení nejhoršího stačil