ATi/AMD CrossFire - info, zkušenosti atd.
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- flanker
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Cirrus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Kdyby už byly HD 3870 dobře dostupný, tak si to taky užívám v CF, měl jsem je objednaný snad v šesti e-shopech. Po měsíci čekání mi dorazila jedna jedinná jednoslotová od Sapphiru a myslel jsem že skočim z okna!
Fakt na pí*u ta výroba...
Stratosi pořád ti šlape CF bez problémů? Jsem zvědav jak to pojede, jen se bojim, že se mi nevejdou do skříně. Nemohl by mi někdo změřit dýlku karty, prosím? Budu Vám zavázán...
Fakt na pí*u ta výroba...
Stratosi pořád ti šlape CF bez problémů? Jsem zvědav jak to pojede, jen se bojim, že se mi nevejdou do skříně. Nemohl by mi někdo změřit dýlku karty, prosím? Budu Vám zavázán...
:: Pravděpodobnost přežití je přímo úměrná úhlu dopadu na zem... ::
- no-X
- Středně pokročilý
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- Cirrus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
staci dokoupit S1 za 4 stovky a mac 100% ticho .Cirrus píše:Já toho jednoslotovýho vrátil, nechci mít doma dva vysavače.no-X píše:Cirrus: Do 10 dnů v ČR bude pár set Sapphirů (od obou verzí, těch levnějších bude ale méně). Ohlídej si to
Tak snad to vyjde... díky za info, jdu objednávat
ano CROSS stale slape suprove a cekam uz jenom ze to poroste s dalsima driverama
- Cirrus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jenže to by se mi nevešlo do skříně, překážej disky tak at ti šlapou i dále. Se mějte...Stratos píše:staci dokoupit S1 za 4 stovky a mac 100% ticho .Cirrus píše: Já toho jednoslotovýho vrátil, nechci mít doma dva vysavače.
Tak snad to vyjde... díky za info, jdu objednávat
ano CROSS stale slape suprove a cekam uz jenom ze to poroste s dalsima driverama
- faugusztin
- Začátečník
-
Len tak zo zvedavosti, kde mas ty tie disky ? Lebo nech sa pozeram ako pozeram, Accelero S1 nie je dlhsie ako samotna 3870 (dobre no, milimeter ci 2). Alebo nedajboze ty mas disky umiestene hned nad grafickou kartou ?Cirrus píše:Jenže to by se mi nevešlo do skříně, překážej disky tak at ti šlapou i dále. Se mějte...
- Cirrus
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No mám dva a mám je přímo proti konektorům napájení karet, na úrovni PCI-E, takže je to o fous, pokud k tomu přičteš rozměry konektorů jak karty tak disků...faugusztin píše:Len tak zo zvedavosti, kde mas ty tie disky ? Lebo nech sa pozeram ako pozeram, Accelero S1 nie je dlhsie ako samotna 3870 (dobre no, milimeter ci 2). Alebo nedajboze ty mas disky umiestene hned nad grafickou kartou ?Cirrus píše:Jenže to by se mi nevešlo do skříně, překážej disky tak at ti šlapou i dále. Se mějte...
Ale ten snímek co jsi poslal, mě utvrdil, že se mi tam AC S1 i HD 3870 vejdou (protože on X1950 Pro bude asi delší než 3870), mockrát děkuju! Teď už vím, že CF bude možný i z tohoto hlediska
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
hlavne ze si vsude psal na moje posty VISTA 54bit + SLI nejde dohromady ze nemas problemy ale celkem ti preju at uz ti to slape jak maspajdr píše:jelikož GTS SLI fungovalo bezvadně, tak mě to brzy přestalo bavit, takže jsem se potřetí vrátil k Crossfire, tentokrát 3870, tak čekejte brzy zase nadávání jak něco nejede no a pokud X2 bude rychlejší než 2 x 3870 tak půjdou 3870 do světa
- fanynek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Můžu se tady přiživit a zeptat se vás na radu?
Přidal jsem kartu do CrossFiru (viz podpis). Systém detekuje obě karty; Everest, GPU-Z.....ukážou prametry každé karty-O.K. V Catalystech mám CrossFire na Enabled, ale jakmile zkusím v CCC zvednout takty GPU a pamětí, tak to funguje vždy jen na té původní (v PCIE 16x). U té druhé (v PCIE 4x) to zůstává na defaultu. V CCC taky nemám možnost výběru ze dvou karet. Otázka zní: jak taktovat obě karty současně?
Pozn.:Když taktnu tu jednu, tak mám body v Marku stejné, jako kdybych ji vůbec netaktoval. Když tam byla sama, tak to hodilo něco k 1000 bodů navíc.
__________________________________________________________ ___________________________________________________________
Display Drivery, Catalysty a Avivo mám dneska čerstvě přeinstalovaný při běho CrossFiru.
P.S.Díky všem za pomoc!
Přidal jsem kartu do CrossFiru (viz podpis). Systém detekuje obě karty; Everest, GPU-Z.....ukážou prametry každé karty-O.K. V Catalystech mám CrossFire na Enabled, ale jakmile zkusím v CCC zvednout takty GPU a pamětí, tak to funguje vždy jen na té původní (v PCIE 16x). U té druhé (v PCIE 4x) to zůstává na defaultu. V CCC taky nemám možnost výběru ze dvou karet. Otázka zní: jak taktovat obě karty současně?
Pozn.:Když taktnu tu jednu, tak mám body v Marku stejné, jako kdybych ji vůbec netaktoval. Když tam byla sama, tak to hodilo něco k 1000 bodů navíc.
__________________________________________________________ ___________________________________________________________
Display Drivery, Catalysty a Avivo mám dneska čerstvě přeinstalovaný při běho CrossFiru.
P.S.Díky všem za pomoc!
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- fanynek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- spajdr
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
No však já problémy opravdu se SLI neměl, já to nepsal ironicky, prostě rád občas něco řeším a SLI jelo hned a bez problémů, bez nějakých divných chyb či výkonů menších než jedna kartaStratos píše:hlavne ze si vsude psal na moje posty VISTA 54bit + SLI nejde dohromady ze nemas problemy ale celkem ti preju at uz ti to slape jak maspajdr píše:jelikož GTS SLI fungovalo bezvadně, tak mě to brzy přestalo bavit, takže jsem se potřetí vrátil k Crossfire, tentokrát 3870, tak čekejte brzy zase nadávání jak něco nejede no a pokud X2 bude rychlejší než 2 x 3870 tak půjdou 3870 do světa
- Stratos
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- fanynek
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- korki
- Začátečník
-
Skore ranko prajem vsetkym , riesim mensiu dilemu, tento tyzden mi pride druha HD3870 do crossu, budem kupovat aj novu dosku brachovy do kompu http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47604 bude to zrejme tato, mam na nu celkom dobru ponuku, rozmyslam, ze tuto dosku dam sebe a brachovy hodim moju P5W DH DELUXE, bo mam s touto doskou problem sa dostat cez 333MHz FSB a chcem moj procak este trosku popohnat a teraz k otazke: na ktorej bude slapat cross lepsie??...na P5W DH DELUXE 8x8 alebo na P5K Premium 16x4....bude ten rozdiel razantny pri rovnakej frekvencii CPU??
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron