DOPORUČTE 20" LCD
Moderátor: maXXmilian
- seamore
- Nováček

-
ACER AL2023
Ahoj z vlastni zkusenosti doporucuji Acel AL2023, pro praci je dokonaly. Slovem unikatni bych oznacil zobrazeni cerne barvy napriklad oproti samsungu a FS.. Pro CAD aplikace je to dokonaly monitor...
- hurrican
- Začátečník

-
K tym farbam ako si pisal..si myslim ze neviem ci sa to da takto zrovnavat pretoze clovek nevie (Ak sa s tym nepohra ) Aka paleta alebo ako to nazvat STYL narp.je na tom monitore nastaveny..napr.Ci teple farby a tak..Napr. na Samsungu si nastavujes ci chces farby na hry,internet,filmy...a este pri kazdom sa da zapat MAGIC COLOUR a to tie farby este priklasli (No skor niekedy su az moc kriklave..) (napr.presne tu na PC tunningu ;o)) ale zasa inde ich to ozivi o dostOneeye_IO píše:Tak dneska jsem byl v Alfacompu shlédnout ten 2032BW. Měli tam ještě nějaký 22" wide Asus a 19" klasiku LG. (něco jako 1906 nebo tak).
To LG mělo asi nejlepší barvy. Vážně pěkný. Ten Asus Byl celkem pěkný ale ty barvy byly jako kdyby pod šedivou záclonou. Nevím možná se to dá nastavit. Mají je asi zapojené rovnou z krabice.
To 2032BW bylo tak mezi nimi. Rozhodně ty barvy nebyly špatné. Tak pěkné jako na tom LG nebyly ale byly o dost lepší než na tom Asusu a tomu LG se dost blížily. Cenové byly ty monitory kupodivu nastejno. +- 500. Motalo se to tak okolo těch 6000.
Navíc ta 2032BW vypadala v reálu o dost líp než na obrázcích. To mě na ní dost mile překvapilo, takže kdo tady říká, že ten desig nje strašný, zkuste se podívat v reálu je to dost rozdíl. Myslím, že je to docela žhavý kandidát. Co se týká podsvětlení tak nemůžu hodnotit, protože na tom měli puštěný nějaký akvárkový spořič.
Intel i7 7700k@4.8/4.5Ghz, MSI Z270 Xpower gaming titanium extreme6, Corsair Vengeance 16GB DDR4 3200Mhz Cl16, 2xGainward phoenix 1070 GS, 128+256 SSD, 750HDD,
- DoomCZE
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- marek25
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
je rozhodnuty, chce obchod, ne jiny nazor.
takze celkem znamejsi je (ale nevim jak jsou na tom s kvalitou)
http://www.trendcomputer.cz/detail.php?kod=tc20062
jinak bych bral z tady
http://www.digiboss.cz/SAMSUNG-2032BW-B ... or/d27539/
ale jinak samsung ma nejak ovlivnene obchody, ptze ti vezmou samsung zarizeni i v czc, idkyz nemas u nich zaruku (osobne vyzkouseno u jineho obchodu, kamos u czc v praze - slo o dvd mechaniky, dve stejne)
takze celkem znamejsi je (ale nevim jak jsou na tom s kvalitou)
http://www.trendcomputer.cz/detail.php?kod=tc20062
jinak bych bral z tady
http://www.digiboss.cz/SAMSUNG-2032BW-B ... or/d27539/
ale jinak samsung ma nejak ovlivnene obchody, ptze ti vezmou samsung zarizeni i v czc, idkyz nemas u nich zaruku (osobne vyzkouseno u jineho obchodu, kamos u czc v praze - slo o dvd mechaniky, dve stejne)
- WoiTa
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Hrochan
- Začátečník

Mam pls jeste dotaz k monitoru:
je na grafiku velky rozdil rozliseni 1280x1024 a 1680x1050?
mam ati radeon 9800SE,hraju starsi hry(World of Warcraft,Wolf:Enemy territory a jim graficky podobne
) tak jesi se mi to nebude sekat(ted to jede v pohode)
hodlam si ted koupit LCDcko,kvuli ocim, a nove pc za rok,ale de mi o to abych si vetsim rozlisenim neznemoznil hrani a zaroven abych za rok nemel malej monitor
predem diky za napsani rad/zkusenosti/odhadu s touhle zalezitosti
to
GPU zatim taktle neni ale na vanoce bude i komplet nove chlazeni takze to trochu popozenu
je na grafiku velky rozdil rozliseni 1280x1024 a 1680x1050?
mam ati radeon 9800SE,hraju starsi hry(World of Warcraft,Wolf:Enemy territory a jim graficky podobne
hodlam si ted koupit LCDcko,kvuli ocim, a nove pc za rok,ale de mi o to abych si vetsim rozlisenim neznemoznil hrani a zaroven abych za rok nemel malej monitor
predem diky za napsani rad/zkusenosti/odhadu s touhle zalezitosti
to
GPU zatim taktle neni ale na vanoce bude i komplet nove chlazeni takze to trochu popozenu
- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no je to celkem vetsi zahul pro starsi grafiky, ale neni to nejhorsi. jinak muzes dat 1440x900 nebo 1280x800 pokud mas nvidii. zustane ti 16:10, jen to bude rozmazanejsi.
mam vyzkousino na fx5200 settlers 2 10th...
imho wow neni starsi hra. porovnam to s jinymi hrami, nyni mam 1280x960-46fps a 1280x1050-39fps u ruznych her, ale rozdil je vzdy cca 8fps
nepouzivej tam to zk**** 1280x1024, ale radsi uz 1280x960. teda podle toho jak si nastvais scalovani (a jakou mas grafiku)
mam vyzkousino na fx5200 settlers 2 10th...
imho wow neni starsi hra. porovnam to s jinymi hrami, nyni mam 1280x960-46fps a 1280x1050-39fps u ruznych her, ale rozdil je vzdy cca 8fps
nepouzivej tam to zk**** 1280x1024, ale radsi uz 1280x960. teda podle toho jak si nastvais scalovani (a jakou mas grafiku)
- Hrochan
- Začátečník

- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no zalezi na hre, pokud to bude podporovat tak jo. nektere hry se i presto roztahnou (4:3>16:10). u nvidie si muzes pridat vlastni rozliseni v nvidia panelu. takze treba to 1280x800 ti pak pujde a bude se zobrazovat i ve hre (hra vetsinou zobrazi rozliseni dostupna pouze pro tvuj monitor), obraz se zvetsi na cely monitor v 16:10 (zase podle hry), ale bude interpolovany.
jestli se bojis o rozliseni, tak do toho klidne di, kdyztak das 1280x960/1024x768 (to druhe uz vypada celkem zle), obraz se sice roztahne pres celou obrazovku, ale hrat to pujde. budes mit tlustsi postavicky
jinak nvidia umi nastavit scalovani jestli zachovat pomer a po stranach pruhy, nebo roztahnout pres celej monitor (zdeformovat)... dalsi + pro nvidii
jestli se bojis o rozliseni, tak do toho klidne di, kdyztak das 1280x960/1024x768 (to druhe uz vypada celkem zle), obraz se sice roztahne pres celou obrazovku, ale hrat to pujde. budes mit tlustsi postavicky
jinak nvidia umi nastavit scalovani jestli zachovat pomer a po stranach pruhy, nebo roztahnout pres celej monitor (zdeformovat)... dalsi + pro nvidii
- Holda
- Středně pokročilý

- oneill_sx1
- Začátečník

- oneill_sx1
- Začátečník

Rovněž vybírám LCD. Proti současnému CRT získám sice o dvě třídy horší obraz, ale začíná mi vadit nízk´rozlišení při použitelné obnovovací frekvenci.
Rozměrově by to měla být 20'ka. V ceně asi do 11 tisíc. Na klasickou práci ve Windows Vista, internet, a hry (Test Drive Unlimited) Nechci TN panel.
Nejvíce mě zaujal HP LP2065. Je jednoduchý, nemá repro, pro mě nejlepší rozlišení.
Líbí se mi ASUS PW201, škoda že repráky zbytečně rozšiřují už tak široký monitor.
Pak ještě Fujitsu-Siemens P20W-3.
Rozměrově by to měla být 20'ka. V ceně asi do 11 tisíc. Na klasickou práci ve Windows Vista, internet, a hry (Test Drive Unlimited) Nechci TN panel.
Nejvíce mě zaujal HP LP2065. Je jednoduchý, nemá repro, pro mě nejlepší rozlišení.
Líbí se mi ASUS PW201, škoda že repráky zbytečně rozšiřují už tak široký monitor.
Pak ještě Fujitsu-Siemens P20W-3.
- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

Tohle lcd jsem měl a můžu jen doporučit, ikdyž jeho cena je stále dost vysoká, zase je celkem kvalitní a špičkově vybavený.oneill_sx1 píše:Líbí se mi ASUS PW201, škoda že repráky zbytečně rozšiřují už tak široký monitor.
Ty repráky ho trochu roztahují, ale zase mají o něco lepší zvuk, pokud nemáš "pidi" stůl tak nebude problém a právě díky tomu roztažení vypadá luxusně.
Jen další blázen, v bláznivém království.
- Holda
- Středně pokročilý

- oneill_sx1
- Začátečník

- Raoul Duke
- Mírně pokročilý

- IkE Blaster
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no ja se tn uz nebojim, predtim jsem strach z kvality, ale nakonec dobry. vyhoda je cena.
jinak co te nuti 4:3? ja byt tebou tak pristetrim na 21''
pokud teda nemas nejake zavaznejsi duvody. osobne bych do asusu nesel a hdcp imho v pohode ozelis
/// http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37470
jinak co te nuti 4:3? ja byt tebou tak pristetrim na 21''
pokud teda nemas nejake zavaznejsi duvody. osobne bych do asusu nesel a hdcp imho v pohode ozelis
/// http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=37470
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Kvalitne TN neexistuje a najblizsich 100 rokov ani nebude.oneill_sx1 píše:Teď co je lepší - kvalitní TN (jestli se to tak dá říct), nebo horší PVA (S-IPS aj.)?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- oneill_sx1
- Začátečník