Zdravím

, chtěl bych si poskládat PC sestavu, která bude určena především pro 3D modelování v Inventoru, Catii, rýsování v Autocadech a zároveň by to měla být i herní sestava, protože 7 let stará sestava už nedostačuje a odešel na ní HDD, nemá cenu ji řešit. Jako limit jsem měl nejprve 15 000 Kč, ale do toho jsem se nikdy nevlezl, protože požaduji PC komponenty, které jsou na vyšší úrovni. Mám rád grafické karty Nvidia Geforce, takže jedině Nvidii bych chtěl mít v sestavě, jako CPU jsem vybral Intel Core i7 - 4770 jak kvůli dostatečnému výkonu, tak i kvůli novým PC hrám jako je např. Wolfenstein: The new order, kterou mám předobjednanou. Ale nebráním se nakonec i variantě postavit PC sestavu s procesorem AMD, sice nedosahuje až takových výkonů jako i7, ale mám AMDčka v noteboocích a fungují poměrně dobře, jen musí mít zvýšený takt na jádrech a poněkud více se zahřívá, což by i7 neměl pocítit.
Takže 1. sestava, kterou jsem si sestavil na czc.cz:
1. Grafická karta Gigabyte GTX 660 Ultra durable 2GB
2. Paměti Kingston HyperX 8GB (2 x 4GB) DDR3 1600 XMP
3. Základová deska Gygabyte GA-B85M-D3H-INTEL B85
4. Skříň Zalman Z1, černá
5. Pevný disk WD Caviar Blue EX - 1TB
6. OS: Microsoft Windows 7 Home Premium CZ 64 bit OEM
7. CPU: Intel Core i7 - 4770
Sestava jako celek vychází na 19 953 Kč. Pokud by bylo možné postavit stejně výkonnou sestavu na některých jiných komponentech s tím, že by byla sestava levnější, tak bych to jen uvítal. Měl jsem limit
15 000 Kč, ale už jen proto, že i7 není až tak levná, tak to bude problém, ale jak jsem už psal nebráním se ani CPU od AMD, ale musí být tak výkonný, abych rozjel plynule hry jako je Bioshock: Infinite, CoD: Ghosts, Wolfenstein: The New Order atd. Případně pokud AMD, tak jaké přídavné chlazení CPU by jste doporučili?
Četl jsem si i článek s porovnávanými grafickými kartami Nvidia Geforce a AMD Radeon zde:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... -tri-tisic a jako ideální náhrada té GTX 660 by byla GTX 460, ale je už asi o skoro 1600 Kč dražší, takže bych se nevlezl do limitu. Postačuje i GTX 660 Ultra durable? ve hrách jako je Bioshock: infinite nebo Crysis 2 zvládá 60 FPS a ve výsledku také dopadla poměrně dobře, takže počítám, že dostačuje, ale rád si nechám poradit.
Ještě bych zmínil, že si poprvé sám takhle skládám stolní PC sestavu a nejvíce informací a poznatků jsem čerpal zde na pctforu.
Zdroj není uveden, protože mám doma Seasonic SS-400ET, který byl použit ve stolním PC jen asi půl roku. Utáhne Seasonic s 400 W danou sestavu a nebo budu muset koupit silnější aspoň 500W nebo 650W?
Děkuji za veškeré info.