webwalker píše:yuri.cs: Já očekávám u BD samozřejmě další zvýšení int IPC, jsou tam i další vychytávky jak mops fusion atd. Chybějící třetí ALU určitě na závadu nebude spíše naopak (nemají SMT jako Intel).
Nicméně se mi pořád nezdá to marketingové holedbání bez toho, aby nevěděli nic o výkonu svého produktu. AMD sice poslední dobou dělá mnoho chyb, ale tohle se mi opravdu nezdá. Jak jsem napsal - bylo by to smutné.
Určitě výkon architektury znají dávno. Vždy máš tunu Early ES běžících třeba na poloviční frekvenci, ale běžící, a ty ti řeknou 90% toho co potřebuješ vědět. Rovněž pochybuji o tom že jeden ES přijde na 10 milionů. Proč by kvůli pár ES odstavovali a přestavovali mass-production výrobní linku. Ty ES si vyroběj kdesi ve své vlastní továrně pro své vlastní účely. Pokud jí teda AMD ještě má jestli už nedali naprosto vše Globalfounders. Takové ty ES ala předprodukční procesory co jsou ale defakto finální křemík, pracujou na vysokejch frekvencích, komplet fungujou už jsou něco jiného. Ty už jsou test té mass výroby a jakou to má výtěžnost, vlastnosti na té lince, atd.
U GPU se do děje obdobně. Nevim jestli jste viděli fotky ale pro vývoj GPU jsou normálně testovací boardy se sockety a early ES od GPU se vyráběj jako čistě čip a prostě se zasaděj do tý patice tam na tom boardu. Tohle jsou ale čistě internal věci. Ne ty tuny uniklejch ES produktů co už jsou finální a jen testujou kvalitu mass produkce.
Pávě proto si myslim, že ty BD co kolujou mezi lidma jsou final funkční a takovejhle výkon to bude mít. Možná se provozní vlastnosti trochu pohnou ale výkon bude tenhle. A tito lidé také znají výkon a dle mého názoru tu už mezi námi byl leak s jistotu. Jen je to tu také zahrnuto takovou tunou fake výsledků kteřé někteří retardi a možná i záměrně samo AMD vypouští, že nikdo neví co je realita a co fake.