Textový LCD displej
- čistič
- Začátečník

Mám problém s displayem 4x20 bodů,zapojil jsem ho podle obrázku,kde je 16pinů.Nainstaloval jsem Driverport a JaLCD,nehodilo mi to žádnou chybu.Display svítí,ale nic neukazuje
Nevíte někdo v čem může být problém?Při otáčení 100 ohmovým trimrem se mi zvětšuje podsvícení.Ale jinak nic nezobrazuje.děkuji za odpověď.
MSI-9141,2xXeon 3.06GHz,2GB DDR,SCSI 2x72Gb a 2x147GB,GK MSI GF 5700LE,pinnacle PCTV Sat a DC10+
- bubanek
- Středně pokročilý

- čistič
- Začátečník

Zkoušel,ale ještě to zkusím jednou.Takže není chyba v tom LCD?Mám strach,že není v pořádku.Ale když svítí....Koupil jsem jej v gme v lednu,takže nevím jak záruka.Každopádně to zítra odzkouším a dám vědět.Dík
MSI-9141,2xXeon 3.06GHz,2GB DDR,SCSI 2x72Gb a 2x147GB,GK MSI GF 5700LE,pinnacle PCTV Sat a DC10+
- bubanek
- Středně pokročilý

- čistič
- Začátečník

- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tim druhym trimrem se meni kontrast, coz bude asi ten problem. Ciste po zapnuti displeje (ne programu) by se mel rozsvitit 1. a 3. radek displeje, pokud ne, je chyba tam. Zkus s tim trimrem zatocit a mel bys videt, jak se jednotliva pole zesvetluji/ztmavuji. Potom nastav nejakou idealni hodnotu a melo by byt po problemu...
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
- čistič
- Začátečník

- Lubitel
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
skus sem dat nejaku fotku, zapojenia a typ LCD. ze svieti LCD to su dva vodice a dioda, takze podla toho sa neriad, ale skus s tym este potocit (s tym kontrastovim. u mna to je tak, ze s tym mozem tocit ako blazon a nic, ale niekde uprostrd rozsahusa to asi na desatine otacky rozsvieti a da sa velmi jemne regulovat.
sanca ze chyba je v LCD, alebo trimroch je 1%, teda ak si ich neodpalil pri cinovani. na 99% to rozchodis, ked este pohladas nejaku chybu
sanca ze chyba je v LCD, alebo trimroch je 1%, teda ak si ich neodpalil pri cinovani. na 99% to rozchodis, ked este pohladas nejaku chybu
kym to slape, tak je dobre
ked to zhory, je to v hajzli
ked to zhory, je to v hajzli
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- CZEBLADE
- Začátečník

- Nica
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Cau hosi potrebuju poradit jestli by nekdo umel zprovoznit tento display neni to textovy ale graficky http://obchod.hw.cz/detailPage.asp?DPG=35767
Projekty: Silver flame, Yellow missile
PC: Intel Core2 Quad Q6600, GeForce 8800GTS 640MB, Gigabyte GA-P35-DS4, 4x1 GB RAM GeIL CL4-4-4DDR2-800, ST3250410AS ATA Device 250 GB,Logitech G15, Logitech MX518
PC: Intel Core2 Quad Q6600, GeForce 8800GTS 640MB, Gigabyte GA-P35-DS4, 4x1 GB RAM GeIL CL4-4-4DDR2-800, ST3250410AS ATA Device 250 GB,Logitech G15, Logitech MX518
- pc blazen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ahoj postavil sem si podle návodu na PCT LCD 2x16 a když ho pustim, rozsvítí se mi jeden řádek jako že ok ale když chci spustit LCDCenter tak to vyhodí: COMPONENT VBLCD.OCX OR ONE OF ITS INDEPENDENCES NOT CORRENCTLY REGISTERED: A FILE IS MISSING OR INVALID. Nejde ani LCDC Editor, ten píče totéž ale místo VBLCD.OCX je tam COMDLG32.OCX. A VBPortIO taky nejede, tomu chybí VB40032.DLL. U LCD 20x4 co sem stavěl dřív žádné problémy nebyly, jelo hned ale tenhle displej nechce chodit ani na pc kde mam tu 20x4 a ani nikde jinde.
Potřeboval bych ho rozjet na desce ASUS P5A-VM. Je tam čistá instalace XP Pro která proběhla bez problémů tak mě napadá snad jen nějakej specialní driver nebo sem to blbě zbastlil a jen se to tim rozsvícenym řádkem tváří jako ok. Jinak nastavení LPT v biosu je tady: 378H/IRQ7, ECP+EPP, ECP DMA selct=3
Dík
Potřeboval bych ho rozjet na desce ASUS P5A-VM. Je tam čistá instalace XP Pro která proběhla bez problémů tak mě napadá snad jen nějakej specialní driver nebo sem to blbě zbastlil a jen se to tim rozsvícenym řádkem tváří jako ok. Jinak nastavení LPT v biosu je tady: 378H/IRQ7, ECP+EPP, ECP DMA selct=3
Dík
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak uz jsem psal v puvodnim threadu, tohle neni chyba hardwaru nebo zapojeni. Zkus pouzit jiny software, treba JaLCD nebo LCD Smartie, pripadne zkus preinstalovat ten soucasny...
// Trinom: A netlačíš do toho taky náhodou data pro 20 znakovej displej?
// Trinom: A netlačíš do toho taky náhodou data pro 20 znakovej displej?
- pc blazen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Přesně to sem zkoušel, ale všechny programy házejí tutéž chybu a ještě jak si psal o tom přeinstalování tak používám LCDCenter a ten se neinstaluje, akorát spouští takže tam snad neni co zkazit.... Jediný co mě tak napadlo jestli neni potřeba nějakej jinej LPT driver, než ten co je defaultně v XP ale to je asi blbost že jo€agle píše:Jak uz jsem psal v puvodnim threadu, tohle neni chyba hardwaru nebo zapojeni. Zkus pouzit jiny software, treba JaLCD nebo LCD Smartie, pripadne zkus preinstalovat ten soucasny...
2 trinom:konfig sem přes pozn. blok upravil aby odpovídal 2x16 pozic ale pořád stejný.. Asi to šoupnu to pár týdnů do šuplíku a až nebudu jednou mít co dělat, zase to vytáhnu..
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Tak blbost to neni, ony tyhle programy pouzivaji vetsinou nejakou knihovnu pro primy pristup na port (jelikoz v XP je to zakazane). A jsi si jistej, ze se ten LCDCenter neinstaluje? Ja kdyz ho stahnu odsud, tak je to normalne instalator. Kazdopadne kdyz to stahnes z vyse uvedeneho linku, tak v Editor.cab tam najdes vsechny potrebne knihovny vcetne vblcd.ocx
- pc blazen
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Tak sem stáhnul, nainstaloval, spustil a jede takže moc dík
Ještě se mi povedlo splašit schéma pro LCD s 20 piny
Mam ještě LCD Powertip PG-12864A ale co se mi povedlo najít na googlu tak nejspíš LPT stačit nebude, nemáš nejaký zkušenosti třeba s podobnym typem?
Vadí mi tam to DM 157a...
Ještě se mi povedlo splašit schéma pro LCD s 20 piny
Mam ještě LCD Powertip PG-12864A ale co se mi povedlo najít na googlu tak nejspíš LPT stačit nebude, nemáš nejaký zkušenosti třeba s podobnym typem?
Vadí mi tam to DM 157a...
- €agle
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Zkusenosti s tim nemam, ale podle datasheetu nejde to zapojeni cos nasel pro tento typ displeje pouzit. Podle vseho to vypada, ze by melo jit pouzit tohle zapojeni...
- syrrius
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ahoj mam problem(asi jakoi pulka lidi co tu pise)
kaupil jsem display MC1602-LRU-FWA-B a po zapijeni se rozne pouze prvi radet a nic vic.
skousel jsem LCD Center,JaLCD,Smartine51...
nainstaloval Port95nt.
nechce nic zobrazit nez jen ten prvni radek.vim mozna odpaleny PLT port ale kdyz do nej dam tiskarnu nebo zapojim diody(blikaj podle hudby),vse funguje jak ma...nema se vazne neco nastavovat v tom port95nt?
pokud uz nekde tady je reseni nekamenujte me krapet jsem tu toho procetl ale tady je tady toto spousta.
diky za rady
kaupil jsem display MC1602-LRU-FWA-B a po zapijeni se rozne pouze prvi radet a nic vic.
skousel jsem LCD Center,JaLCD,Smartine51...
nainstaloval Port95nt.
nechce nic zobrazit nez jen ten prvni radek.vim mozna odpaleny PLT port ale kdyz do nej dam tiskarnu nebo zapojim diody(blikaj podle hudby),vse funguje jak ma...nema se vazne neco nastavovat v tom port95nt?
pokud uz nekde tady je reseni nekamenujte me krapet jsem tu toho procetl ale tady je tady toto spousta.
diky za rady
CPU:DualCore AMD Athlon 64 X2 Black Edition 2,6GHz(13x200) 5000+ MB:Asus M2A-VM HDMI RAM:2942 MB(2x512+2x1024) A-Data 800MHz HDD: 298,1GB(2x160GB samsung SATAII) GK: ATI Radeon X1250 series.