DOPORUČTE 23"/24" MONITOR

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Re: DOPORUČTE 23"/24" MONITOR

Příspěvek od Ache »

MiKi_93 píše: Díky za tipy. Hlavně se mi jedná o to, jestli na tom IPSku budou hry hratelné. Já se v tom nevyznám, jen vím, že IPS má lepší barvy + pozor. úhly, ale má zase delší odezvu oproti TNku.

Spíš bych šel do toho LG kvůli tomu vyškově nastavitelnému stojanu, ten Benq super, ale za tu cenu IPS? Nevím nevím :D
Odezvu má IPSko delší jen v odezvě BWB, což je ale v reálu přechod, který se na obraze vyskytuje minimálně a to je jediná odezva kterou naopak TN dává velice rychle = z jakékoliv barvy na černou je TN schopné střelit za 1ms. IPS ko má všechny odezvy +- stejné (pokud není nasazen nějaký brutální overdrive) a tak sice BWB lítá na těch rychlejších panelech kolem 7ms (na TN 1ms), ale tu samou odevzu má IPS i v GTG...
Nakonec donedávna než přišly masivně ty 120Hz a 144Hz TNka, tak byl jeden z nejrychlejších herních monitorů založen právě na IPS panelu:
http://www.svethardware.cz/recenze-eizo ... oncu/35944

Jinak to LG jistě je lepší díky tomu stojanu + tovární kalibraci barev, ale to benQ za tu cenu je prostě mazec. :)
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Jungmann
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jungmann »

To Ache

Zrovna jsem též díky té recenzi na benQ, jsem začal uvažovat o novém monitoru, když mám novou pc sestavu tak mít i nový monitor. Cena 3000 za poměr cena/výkon si myslím je paráda. Jen otalím s myšlenkou a to při hrách - odezva atd... většinou hraji DOTU 2 a pak další hry bez online (AC, Crysis atd..). Když to shrnu, tak 3000 je moje max co dát za monitor, takže v této ceně je ten benQ jasná volba že?
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Jdi do něj :). Mám ho doma a na hry je to také v pořádku.
Jungmann
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jungmann »

Azentar píše:Jdi do něj :). Mám ho doma a na hry je to také v pořádku.
a jak ho máš doma odzkoušený ? Hry? filmy? při práci, při brouzdání netem atd.? Všechno šlape jasný obraz barev atd.. ?
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Já jsem trošku "úchyl" na monitory, tento mám momentálně doma tak týden (a za tak 14-30 dní ho prodám) a za ty peníze velmi dobrý monitor. Z her jsem zkoušek BF4 online a žádný problém, no a na filmy taky v pořádku. Za ty peníze je to dost nadprůměrný monitor, ale já chci vyzkoušet sestavu 3x U2414
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Potřeboval bych poradit s výběrem full HD monitoru s co nejtenčím rámečkem. Chci si koupit 3x full HD, pokusit se je odrámovat a udělat něco jako bylo v tomto článku na zde na PCT http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/urb ... ngOwl1.jpg

Jen nevím jaké panely použít :-/ pokud by se nenašlo nic vhodného, tak koupím 27" Dell a vykašlu se na to. Cenově bych se chtěl vejit do 10k při koupi 3 panelů.
PavelU
Nováček
Nováček

Příspěvek od PavelU »

WenzelLAH píše:Potřeboval bych poradit s výběrem full HD monitoru s co nejtenčím rámečkem. Chci si koupit 3x full HD, pokusit se je odrámovat a udělat něco jako bylo v tomto článku na zde na PCT http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/urb ... ngOwl1.jpg
Narazil jsem na tohle, podle mě dobrá volba. V zahraničních recenzích to vesměs chválili.
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Díky za typ, bohuže pro to co chci udělat je velmi duležitá ontáž na zeď a tu tenhle monitor nema :-( škoda, že obraz neni jako na fotkach z alzy, ale v realu je o dost silnější okraj :-( ale to asi nikde neseženu, aby byl obraz při takhle tenkem ramečku až do kraje?
KapriQ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od KapriQ »

Chlapi, tiez mi bol odporuceny ten GW2320 (IPS) , ale chcel som sa rozhodnut osobne medzi GW2265HM (VA). nevedel som sa rozhodnut po nete, tak som si povedal, ze objednam oba, a jeden z nich proste do 7 dni vratim :)... Musim Vam povedat, keby som to nespravil takto, tak si objednam ten VA, podal vsetkych info atd co som cital netom, proste jasnejsi kontrast a hlavne odozva. Ale este, ze som objednal oba monitory, inak by som spravil najvacsiu chybu...

ten VA-ckový mal neskutocny ghosting, perletovy efekt, zle sa na neho pozeralo, proste jednym slovom - SKLAMANIE , ked to mam porovnat s 6rocnym ASUS VW195D, ktory nemal ghosting... Ale ked som sa pozrel na tento IPS, to je neskutocna pecka :). Obraz je krasne cisty, farby krasne, ghosting skoro ziadny, resp oproti tomu VA fakt ziadny... Hram na tom CS GO, strasna parada, na net a pracu s grafikou (Nemyslim profi) tiez super, filmy tak isto ... Proste fakt som prekvapeny ze za taku cenu sa da kupit takyto monitor !!!

Vsetkym tento monitor odporucam, ktory chcu dat do monitora do 110€+- / 3000kc+- ... Ahojte a dakujem tiez za odporucania :)
MB: ASRock B450 Steel Legend • CPU: AMD Ryzen 3600 @stock • RAM: 2x8GB Corsair Vengeance DDR4 (3200MHz CL16) RED LED • GPU: RX 480 MSI Gaming 4G (@1350MHz/7760MHz) • PSU: EVGA 430W • Case: NZXT H500
Gear: • Mouse: Logitech G703 • Monitor: Philips 23,6" PLS @81Hz (246E7QDSW)
Maor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maor »

VA jsou to nejhorší co se prodává. už před lety když se objevovaly VA, tak TN v podání samsungu měl lepší barvy a byl levnější. Dneska s levnejma IPS neni důvod kupovat cokoli jinýho než IPS.

@WenzelLAH: vždy tam bude 9mm. být tebou vezmu 3* BenQ GW2320
nebo ber http://www.czc.cz/lg-29um65-p-led-monit ... 68/produkt
nebo jinou značku, všechny 29" jsou se stejným panelem
jinak ti asi nezbyde než vzít nějaký LG/Philips, co má vesa a tenký rámeček. http://www.czc.cz/philips-234e5qsb-led- ... 68/produkt
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Diky za radu, nemá jen ten monitor co si mi postnul nějak moc velkou odezvu??? 14ms neni hodně?

K tomu Benqu - máš s tím nějakou osobní zkušenost? Případně s jeho rozebráním a odstraněním rámečku? Koukám taky, že má pouze DVI vstup, nebude s připojením 3 monitoru problém? Na grafice mam 2x DVI, HDMI a DP.
Monitor 21:9 nechci, to už je hrozná nudle :-) ty 3 monitory bych dal na stojáka, aby to nebylo moc do stran.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Maor píše:VA jsou to nejhorší co se prodává. už před lety když se objevovaly VA, tak TN v podání samsungu měl lepší barvy a byl levnější. Dneska s levnejma IPS neni důvod kupovat cokoli jinýho než IPS.
Copa barvy, zrovna Samsung který na recenze posílal TN se samsung panelem (dobrý barvy) a lidi si pak kupovali s Chi-mei panellem (shit barvy) bych jako příklad nedával, ale ty dnešní VA jsou fakt katastrofa. AMVA od AUO jsou fakt šílenost - skoro bych řekl že ty pozorovací úhly na tom vadí více než na TNku.

Na zapojení 3 monitorů je vhodný vzít nějaké IPSka (s tenkým rámem), ale jaké ti asi bohužel neporadím. Rozhodně VAčka nebo TNka na to neber. Zapojení 3 DVI by problém něměl být (akorát to bude muset být přes redukci HDMI-DVI - což snad problém není).
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Azentar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Azentar »

Dell U2414H má velmi tenký rám, je velmi dobře hodnocen a na youtube se dost objevuje v sestavě 3 panelů. Já do toho právě chci jít, ale je to nad rozpočet 3 kusy máš tak za 18-20k. (Já to budu kupovat postupně)
Jungmann
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jungmann »

Vsetkym tento monitor odporucam, ktory chcu dat do monitora do 110€+- / 3000kc+- ... Ahojte a dakujem tiez za odporucania :)[/quote]

No a já zas díky tobě víc a víc sem si utvrdil že ten monitor
opravdu za takový peníz hodně dobré muziky. Jak bude výplata tak půjdu do toho

WenzelLAH :
jen názor : pokud ten monitor za 3000 je za poměr cena/výkon supr tak co to nezkusit ho koupit 3x a udělat to jak si to přeješ? (pokud to jde)

Ache:
redukce HDMI-DVI neubira se kvalita zobrazeni? By me to docela zajimalo
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Jungmann píše:Ache:
redukce HDMI-DVI neubira se kvalita zobrazeni? By me to docela zajimalo
Hele je to digitální přenos, takže to musí být vždy 1:1 a navíc je to jen převod z jiného konektoru - karta to bude detekovat jako DVI signál.
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

Všem diky za rady, nakonec se mi povedlo sehnat za 8,5k toho 27" Della :-) takže jsem se vešel do požadované ceny 3 monitorů a nemusim řešit ramečky :-)
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

Hledá se monitor: FULLHD na hry. Nechceme žádný ghosting. Jestli TN, IPS je mi to tak nějak jedno, jediný co potřebuji je čistý obraz bez duchů a FullHD.

1: http://www.czc.cz/lg-flatron-ips2453vq- ... 82/produkt
2: http://www.czc.cz/benq-gl2460hm-led-mon ... 71/produkt

popřípadě nějaký jasný typ? IPS se trochu bojím, ale pokud to nebude dělat duchy tak není problém. Popřípadě strop 5000,- cca
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Al-Akbar píše:1: http://www.czc.cz/lg-flatron-ips2453vq- ... 82/produkt

popřípadě nějaký jasný typ? IPS se trochu bojím, ale pokud to nebude dělat duchy tak není problém.
Měl si teďka v ruce TN s duchy jako prase a bojíš se IPSka které je a průměrných GTG odezvách svižnější? :)
Je to vždy o nastavení, existují i parádně nastavený TNka viz. to tvoje staré 226WTQ. U toho LGčka co odkazuješ by taky měla být ok... LG obecně mají odezvu i lag vetšinou ok. Já mam od LG to nejlevnejší IPSko a odezvu má v pohodě, před tím sem chvilku měl drahý Dell U2413 - také IPS a ghosting jako to BenQ TN...

Z toho bych si spíš vzal ponaučení že TN od BenQ nebrat, protože se u těch TNek snaží odezvu vytřískat overdrivem co se dá. Naopak co sem měl možnost vidět BL2411PT = IPSko od BenQ, tak to má odezvu i na AMA HIGH nastavenou dobře a ghosting se vyskytuje až na odezvě premium.
vavron
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vavron »

Mám LG IPS235P, hraju s ním BF4, Dotu2 a apod. a žádný problém s pomalou odezvou nebo něčím jiným.
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 5080, MSI MEG Ai1300P PCIE5
Mercedes A45 AMG 2020 (W177)
ToxicTears
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ToxicTears »

Ache píše:
Al-Akbar píše:1: http://www.czc.cz/lg-flatron-ips2453vq- ... 82/produkt

popřípadě nějaký jasný typ? IPS se trochu bojím, ale pokud to nebude dělat duchy tak není problém.
Měl si teďka v ruce TN s duchy jako prase a bojíš se IPSka které je a průměrných GTG odezvách svižnější? :)
Je to vždy o nastavení, existují i parádně nastavený TNka viz. to tvoje staré 226WTQ. U toho LGčka co odkazuješ by taky měla být ok... LG obecně mají odezvu i lag vetšinou ok. Já mam od LG to nejlevnejší IPSko a odezvu má v pohodě, před tím sem chvilku měl drahý Dell U2413 - také IPS a ghosting jako to BenQ TN...

Z toho bych si spíš vzal ponaučení že TN od BenQ nebrat, protože se u těch TNek snaží odezvu vytřískat overdrivem co se dá. Naopak co sem měl možnost vidět BL2411PT = IPSko od BenQ, tak to má odezvu i na AMA HIGH nastavenou dobře a ghosting se vyskytuje až na odezvě premium.

Tak já objednám to IPS od LG tu 24" verzi a uvidíme. Díky za infa. LG mě nezklamalo tak v tom zkusím pokračovat. Pokud nebudou duchové na IPS, který má lepší barvy tak tím zamáznu dvě výhody najednou.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp
PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“