Legacy Jakou grafickou kartu do 5.000 vč. DPH?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO
- mao7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Jakou grafickou kartu do 5.000 vč. DPH?
takze ktoru radite od ati 4850 ale ktory model ten od gigabzte alebo sapphire alebo Sapphire HD 4850 Toxic
- marrtyy
- Nováček

-
hodila by sa aj ta asuska 4850 top? do nVidiackeho chipsetu an dpske? alebo radsej ta asuska 9800gtx+?
tazko sa rozhodnut vyuzivanie len na hry...
- Stano K.
- Středně pokročilý

Ak nebudeš taktovať tak každý chladič ochladí kartu, v opačnom prípade asi ten s Zalmanom.mao7 píše:takze ktoru radite od ati 4850 ale ktory model ten od gigabzte alebo sapphire alebo Sapphire HD 4850 Toxic
Ako ten Ati tak aj Nvidia pobeží bez problémov.marrtyy píše:hodila by sa aj ta asuska 4850 top? do nVidiackeho chipsetu an dpske? alebo radsej ta asuska 9800gtx+?
- mao7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
takze karta bude vyuzivana na hry a na video viem ze obe su skoro rovnake vykonom len cena viac hovori pre Ati aj ked mne ide aj o hlucnost a teploty som cital ze ten zalman na tom sonic nevie regulovat otacky v softverovo ale to by asi nemalo byt problem lebo mam regulator otacok od zalmanu ZALMAN ZM-MFC2 takze v 2d ho mozem stisit tak asi budem brat ten sonic alebo este nejaka ina alternativa existuje
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Suhrne grafy sou proste minulost uz je nepouziva ani Mirek Jahoda a po vzoru ComputerBase zavedl taky souhrny grafy pro kazdy rozliseni zvlast. Ale na propracovanost Nemců stale nema o tom zadna. Proste koho zajimaji jenom 3D akce a rozliseni treba 1680x1050 hned se mrkne a vi jak na tom je. K cemu mu je souhrny graf do ktereho je zahrnuto vsechno mozne rozliseni kdyz to nepouziva pak to dost zkresluje. Proto sou pro me smerodatny testy z ComputerBase a ostatni beru spis jen pro doplneni her ktere treba na computerbase netestujisTano11 píše:To že na svet HW nie je koho trapy, ved nie je jediný web ktorý testuje HW.Stratos píše:súhrnný graf na svet HW neniproto sem dal odkaz na celou recenzi. Ono súhrnné grafy sou dost zavadejici kdyz nekdo pouziva jenom nativni rozliseni a 85% her z testu nehraje. Pekne at se kazdej podiva na hry ktere ho zajimaji a rozliseni + konkretni nastaveni. V tomhle ohledu ma nejlepsi testy ComputerBase.de
Práve súhrnné grafy ukážu reálny výkon karty nezávisle na hre či rozlíšení! A to že nech si pozrie výkon v danej hry je mu prd platný keďže tú kartu nekupuje iba na súčasné tituly.
- marrtyy
- Nováček

-
ake su jednotlive vyhody tch katiet? podla coho vybrat tu spravnu na co sa pozerat pri vybere??
4850/9800
4850/9800
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
HD4850 je nejnovejsi jadro od ATI. Pouziva nejmodernejsi vyrobni postup 55nm diky tomu je jadro dost male a spotreba je celkem mala. Da se uchladit i pasivne (v dobre vetrane skrini) pres chladic S1. Umi HDMI 1.3 tj obraz + 7.1 zvuk pres jeden konektor. Umi nejnovejsi DX10.1 standart ktery prokazatelne prinasi kvalitnejsi a rychlejsi AA. Karta ma dobre OC moznosti a na 700Mhz na jadre se dostane skoro kazdy tj dalsi + pro vykon karty. HD48xx rada ma velice rychle 4-8xAA coz vyuzijes na monitorech mensich tj 19"-22" kde neni problem vetsinu dnesnich her hrat pri max nastavenich + 4-8xAA pri stale hratelnych FPS. Defakto plati cim novejsi a narocnejsi hra tim sou vyhody HD48xx rady vetsi viz treba posledni STALKER kde mas vsechny mozne efekty a hra umi i DX10.1 a HD4850 zde vykonem dotahuje i GTX260 ktera stoji skoro 2x tolikmarrtyy píše:ake su jednotlive vyhody tch katiet? podla coho vybrat tu spravnu na co sa pozerat pri vybere??
4850/9800
- marrtyy
- Nováček

-
takze lepsie sa oplati ati momentalne ako ta nVidia 9800gtx+,hej? a nevadi ze mam na zakl,dps nVidiacky chipset?
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
stratos ty si lepší ako reklama od ati.
Obe karty sú na tom výkonom obdobne. To či je nejaká na novšej či staršej technológií ti môže byť šuma fuk asi ako aj to že dokáže HDMI 1.3 a DX10.1. Proste ja si myslím že človek ktorý kupuje tak ho zaujíma výkon a nie nejaké teoretické bláboly okolo. či sa rozhodneš pre jednu kartu alebo druhú chybu neurobíš.
99 zo 100 ľudí ti povie nepočúvaj Stratosove rady, sú to neobjektívne zfanatizované názory nie úplne normálneho človeka.
EDIT: to že máš základ nvidia vôbec nevadí a je jedno či zobereš ATI alebo nvidiu (v prípade ak zobereš ATI ale nemáš možnosť CF čo ale tiež nevidím ako nevýhodu, keďže nechceš kupovať dve karty)
Obe karty sú na tom výkonom obdobne. To či je nejaká na novšej či staršej technológií ti môže byť šuma fuk asi ako aj to že dokáže HDMI 1.3 a DX10.1. Proste ja si myslím že človek ktorý kupuje tak ho zaujíma výkon a nie nejaké teoretické bláboly okolo. či sa rozhodneš pre jednu kartu alebo druhú chybu neurobíš.
99 zo 100 ľudí ti povie nepočúvaj Stratosove rady, sú to neobjektívne zfanatizované názory nie úplne normálneho človeka.
EDIT: to že máš základ nvidia vôbec nevadí a je jedno či zobereš ATI alebo nvidiu (v prípade ak zobereš ATI ale nemáš možnosť CF čo ale tiež nevidím ako nevýhodu, keďže nechceš kupovať dve karty)
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........
- Stratos
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
ne zakladni deska nevadi muzes tam tu HD4850 klidne dat. Pokud chces jeste usetrit muzes vzit i HD4830 a na uroven HD4850 dotaktovat jako to pekne udelaly v recenzi na SvetHW kde dokonce pretaktovana HD4830 tu HD4850 nekde i porazilamarrtyy píše:takze lepsie sa oplati ati momentalne ako ta nVidia 9800gtx+,hej? a nevadi ze mam na zakl,dps nVidiacky chipset?
- marrtyy
- Nováček

-
no ja taktovat neviem tak radsej by som do toho asi nesiel,to skor by sa dala ta 4850 nataktovat este vyssie nie?
no kupovat dve nebudem,len tazko sa rozhodnut chcel b som taku ktora je nejak lepsia na hry
ale testy ukazovali viac pre ati,,,,
no kupovat dve nebudem,len tazko sa rozhodnut chcel b som taku ktora je nejak lepsia na hry
ale testy ukazovali viac pre ati,,,,
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
Tady máš fakt na sympatiích značky, ale osobně je mně bližší HD4850 než 9800GTX+, tak jako GTX260+ než HD4870...
...
- marrtyy
- Nováček

-
no to hej,,tak skusim asi tu ati..teraz som mal nVidiu,,,
- Pavel.P.
- Středně pokročilý

-
- marrtyy
- Nováček

-
dik moc za rady..dobre forum

- mao7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
ahoj a co vravite na znacku sparkle alebo twintech oplati sa od nich brat grafika su spolahlive alebo lepsie je zobrat od nejakeho znamejsieho vyrobcu
- Stano K.
- Středně pokročilý

Ak sa zachová referenčný dizajn tak to je viacmenej jedno. Na čo by som sa skorej sústredil je cena a použitý chladič. Inak nič ti nebráni vygooglit si testy konkrétnej karty od týchto výrobcov.
- mao7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
no to mas pravdu ale jednoduchsie sa hladaju testy konkretnej rady ako modelu aj ked nevravim ze nie su al ak hej tak len v anglictine alebo pod a to sa uz potom horsie cita
- Stano K.
- Středně pokročilý

Do googlu dopíš presní názov a "preview" a preložiť si to môžeš napríklad pomocou http://www.google.com/translate_t 
- mao7
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
takze pozeral som nieco o tej znacke sparkle ale okrem popisu co bolo na jej dom. stranke som nic ine nenasiel ako je napriklad aky velky je ventilator ako je hlucny ci sa bude dat regulovat ake ma karta teploty a pod veci