Half Life 2 - zkušenosti, rady, názory

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

dobre:
http://stssource.unas.cz/HL2_1.jpg

nechtelo by to zalozit tread o modifikacich a mapach pro HL2?
Sentenced
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sentenced »

Promazán OT.

frost.silenec zluta karta za OT a warez, jestli si myslis, ze pravidla jsou na porušovani, tak prejdu od žluty karty rovnou k černy a z fora te vyhodim...

2 ostatní: kdyz tady nekdo resi uplny OT nesmysly, nemusite ho na to vsichni upozornovat dalsim postem !! tim akorat pridelate praci me, protoze to mažu. SZ by to vyřešila taky !!!

Další OT prispevky budou za karty, to večny mazaní je opravdu o nervy, verte mi - kdo neni schopnej akceptovat jednoduchy pravidla, nebude sem proste psát :wink:
Huutamalla voi saada kiven itkemään vaan ei puhumalla toista anteeksi pyytämään, pyytämään
- ja niinpä meillä tuulta kylvetään

Coolik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Coolik »

Kutim web o HL2 kdyby nekdo mel zajem byt moderator tak napiste zatim link ale dela se natom :lookround: http://half-life2.site.cz/ :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

Tak první dojmy po 10 hodinách usilovné pařby :roll:

1.Nepamatuji se, že by mě v posledních cca třech letech nějaká hra tak pohltila, že jsem ji hrál takto dlouho v kuse a přitom se vůbec nenudil, naopak věechno odsunul na vedlejší kolej a hře jsem totálně propadl.
2. Ještě nikdy jsem neviděl tak dokonalý - ultra realistický - fyzikální engine, který navíc vůbec není jen na okrasu, ale do hry skvěle zapadá.
3. Gravity Gun - perfektní věcička - opět :worship: Source Enginu.. a vlastně i vznášedlo a bugina..
4. Perfektní design úrovní a skvělě diktované tempo hry. Ideálně dávkovaná akce a obtížnost tak akorát (na médium). Člověk se vůbec nenudí, musí se ohánět, ale nakonec to vždycky udělá, aniž by byl nějak frustrovaný. Tak by to mělo být. Hratelnost tedy maximální. Dobrá atmosféra
5. Jen příběh je trochu (zatím) odsunutý na vedlejší kolej, ale uvidíme..

Tedy, zatím jsem UNEŠEN, okolo hry byl šílený hype a marketingová masáž, ale podle všeho to bylo aspoň opodstatněné. Teď jen ještě, jak bude hra nakonec opravdu dlouhá. Pokud se udrží orpavdu na těch proklamovaných 20 hodinách, tak :worship: Valve.
show must go on..
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

musim rict ze ja osobne jsem to poprve dohral za 18 hodin.... mozna ze jsem pomali ale mel jsem vicemene par zakysu, ale ne dlouhych...
frost.silenec
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od frost.silenec »

Prej ze HL2 je jaki by jste sjeli 3x CoD a ja ho udelal (CoD) jednim tahem cca 6h takze se uvidim jak dlouho bude trvat HL2
CPU Intel Core i7-9700K 3,6 GHz Coffee Lake Refresh @ 4.6 GHz :: ARCTIC Liquid Freezer II 360 :: Nvidia GeForce MSI RTX 3080:: Corsair RM1000x :: ASUS ROG STRIX Z390-H :: Patriot Viper4 Series 16 GB KIT DDR4 3400 Mhz CL16 :: SAMSUNG 500GB SSD 970 EVO NVME :: Windows 10 64bit ::Zowie EC2-A :: SteelSeries Arctics 3
Mtex
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mtex »

nevite nekdo jak vyypnout automaticke savovani ? Skousel sem cez konzoli ale nejak sem to nenasel.
AMD R7 9700X cooled by Noctua NH-D14, ASUS B650E Pro gaming, 32GB Kinstone 6000Mhz, RTX 5060Ti 16GB...
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

Zdary. Zasek sem se v kapitole Follow Freeman, kde po mně pořád šijou ňáký paprsky z nebe, já pobíham před plotem k nějaký budově, kam mě to nechce pustit, páč je to zataresený tim silovym polem! Je tam jen jeden vrak auta a hromada sutin...Fakt už nevim :?
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Coololooser »

Delarge píše:Zdary. Zasek sem se v kapitole Follow Freeman, kde po mně pořád šijou ňáký paprsky z nebe, já pobíham před plotem k nějaký budově, kam mě to nechce pustit, páč je to zataresený tim silovym polem! Je tam jen jeden vrak auta a hromada sutin...Fakt už nevim :?
jdi uplne ke stene a mel by tam byt jeden zateaseny vchod, ale je tam zastrcka za tim silovym polem, tu vindej pomoci gg a pole spadne (ta zastrcka jak byla na zacatku pri teleportu alyx)
0118 999 881 999 119 7253
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

cool.user píše:
Delarge píše:Zdary. Zasek sem se v kapitole Follow Freeman, kde po mně pořád šijou ňáký paprsky z nebe, já pobíham před plotem k nějaký budově, kam mě to nechce pustit, páč je to zataresený tim silovym polem! Je tam jen jeden vrak auta a hromada sutin...Fakt už nevim :?
jdi uplne ke stene a mel by tam byt jeden zateaseny vchod, ale je tam zastrcka za tim silovym polem, tu vindej pomoci gg a pole spadne (ta zastrcka jak byla na zacatku pri teleportu alyx)
THX. Zkusim to. Včera sem to hrál asi už moc dlouho, páč sem si ničeho nevšim :)
Back to AMD: Ryzen 7 9800X3D + Noctua NH-U12A CB -- MSI MAG B850 Tomahawk Max WiFi -- Gainward Phantom RTX 4080 -- Kingston FURY Beast 2x32GB DDR5 6000MT/s CL30 -- Seagate FireCuda 530 2TB + WD Black SN850 2TB + Samsung 990 PRO 4TB -- Corsair RM750x -- Fractal Design Torrent -- USB DAC EarMen Eagle -- PreSonus Eris 3.5 BT -- Fractal Design Scape -- Samsung Odyssey OLED G8 -- Razer BlackWidow V3 Pro + Razer DeathAdder V2 Pro + Xbox Wireless Controller -- Windows 11 Home 25H2
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Zajimavy clanek:

http://www.czechgamer.com/mix.php?id_clanku=59
HL2 mánie duní herním světem a na místě je i porovnávání. Typickým "fotbalovým" kecům udělal přítrž jeden schopný programátor, který předělal část mapy z HL2 do Doom3 enginu, jen aby v praxi zjistil, který z enginů je lepší. A výsledek? Ač se to možná nebude líbit HL2 fanatikům (kterých je dost) líbit, tento programátor prohlásil, že jím předělaná mapa (na kterou prý musel použít textury s nízkým rozlišením, což není vina enginu, ale grafika) vypadá D3 engine vyspěleji a graficky lépe než v protěžovaném Source enginu. Naopak předvídanou slabinou D3 enginu jsou rozlehlé exteriéry, což je naopak doména Far Cry nebo právě HL2.
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Delarge píše: THX. Zkusim to. Včera sem to hrál asi už moc dlouho, páč sem si ničeho nevšim :)
no zrovna toto byl muj nejdelsi zasek, ta zastrcka tam fakt neni skoro videt a az omylem jsem si ji vsiml
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

miho píše:Zajimavy clanek:

http://www.czechgamer.com/mix.php?id_clanku=59
HL2 mánie duní herním světem a na místě je i porovnávání. Typickým "fotbalovým" kecům udělal přítrž jeden schopný programátor, který předělal část mapy z HL2 do Doom3 enginu, jen aby v praxi zjistil, který z enginů je lepší. A výsledek? Ač se to možná nebude líbit HL2 fanatikům (kterých je dost) líbit, tento programátor prohlásil, že jím předělaná mapa (na kterou prý musel použít textury s nízkým rozlišením, což není vina enginu, ale grafika) vypadá D3 engine vyspěleji a graficky lépe než v protěžovaném Source enginu. Naopak předvídanou slabinou D3 enginu jsou rozlehlé exteriéry, což je naopak doména Far Cry nebo právě HL2.
Souhlasím. Ač, jak si možná pamatuješ, nebyl jsem zrovna Doomem 3 jako hrou unešen :wink: , tak souhlasím s tím, že co se týče samotné kvality grafiky, je engine Dooma 3 lepší. Je to pro mě trochu překvapením. Hraju Halfa na 1024x768 , high shaders, trilienar filtering, ale jinak kvalitu textur a modelů na medium, bez AA, a někdy to nevypadá opravdu nic moc, i když třeba voda vypadá pěkně, i když možná až přehnaně plasticky a tím i trochu nereálně. Engine Dooma III je prostě lepší, po čistě grafické stránce - HL2 má třeba jen statický stíny atd. Nicméně Source Engine exceluje ve fyzice, v tom nemá absolutně žádné obdoby a hratelnost tím posílá do úplně jiných dimenzí. Možná mají i sublicence na nějaký ten havoc, nevím. Ale to by to asi bylo u hry uvedený.. No, i Doom 3 engine může mít potenciál podobné fyziky, nevím. Každopádně zatím ho nepředvedl, a promakaná fyzika je pro mě důležitější než lepší textura nebo stíny. Half-Life 2 tím nastavuje laťku hodně vysoko a FPS hry díky němu už nikdy nebudou to, co doposud. Tím je mnohem více revolučnější než Doom 3, třebaže engine Dooma 3 se bude možná v budoucnu používat víc a ukáže nám něco i ze své fyziky...

A jak zvládá Doom 3 exteriéry, to zatím taky neukázal...
show must go on..
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

musim souhlasit, HL2 ma ale podle me grafiku zpracovanou tak, jak potrebuje tzn. pro velke lokace. modely postav na mne pusobi realisticteji nez D3 jelikoz HL2 ma vice oblicejovych svalu a mimika je obcas tak dobra, ze si na zlomek vteriny myslite, ze je vse skutecne... textury mi pripadaji v HL2 docela male... mam je nastavene na max a viz obrazek alyx a jejich..... nic moc no.. ale kdyz se to bere komplexne, tak je to dobre.
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

nedoporucuji pouzivat modry GG v jinych castech hry nez je normalne (hlavne co se cheatu tyce), v mem pripade sel vykon asi o 80% dolu a obcas dojde k zatuhnuti hry a naslednemu padu do windows (kdyz vezmete combine APC)
Delarge
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Delarge »

cool.user píše:
Delarge píše: THX. Zkusim to. Včera sem to hrál asi už moc dlouho, páč sem si ničeho nevšim :)
no zrovna toto byl muj nejdelsi zasek, ta zastrcka tam fakt neni skoro videt a az omylem jsem si ji vsiml
Víš co byl muj problém? Ne podělaná zástrčka za silovym polem, ale vobyčejný dveře těsně předtim :-D Hlava mi z HL2 nebolí, ale vymazal mě dokonale! :lol:
Digitaldoom
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Digitaldoom »

tak já sem žádnej problém při HL2 neměl....cestička pěkně vyznačená prostě nedalo se zabloudit..... :)
Coololooser
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

http://download.gamezone.cz/_videa/HalfLife2_25735.rar

looooooool, half projitej za 3 hodky :lol:
Geo
Začátečník
Začátečník

Screeny z HL:source

Příspěvek od Geo »

Kdo se chcete mrknout na screenshoty porovnavajici HL a HL:source tak zde je link http://alyx.angsthase.info/index.xml . Podle mne jediny velky rozdil je ve scenach s vodou - screen s prehradou vypada moc dobre. Jinak jsou trochu odlisne barevne tony, jsou tam pridany stiny a trochu jinak vypada svetlo, jeho rozptyl apod. Jinak nic svetoborneho.
ASUS P4P800-Deluxe, P4 2.4/800, DDR 2x256MB/400MHz, Seagate 30GB, WD SATA 200GB, RAID ATA100 2 x WD 80GB
DewiL
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DewiL »

Tak a nastava pro me krusne obdobi ve skole, protoze se ke mne dostal Half Life 2... Jak to ze je to tak dobry?? Nemam slov... proste parada... kam se hrabe nejakej Doom (no flame :devil: ) Videl bych to tak, ze dneska nepudu spat a budu celou noc parit :) Hraju to na normalni obtiznost a je to celkem lehky (zatim)- jaky to pak musi byt na nejlehci??
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“