Zaklínač 3 - technická stránka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Zaklínač 3 - Technická stránka hry

Příspěvek od Hladis »

"Lidi" jsou stado...... neberu jako relevantni. Vetsina tam jen blbe keca a jen par jich tam něco opravdu testila. Ja se k tomu musim nejdriv dostat. Jinak jak jsem psal, vykon GTX780 mi do ted vykonostne odpovidal a na takovy hystericky vlny fakt nenaskakuju. Staci co se seběhlo okolo mytickeho "downgrade". To samozrejme rychle umřelo po vydani :roll:
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:"Lidi" jsou stado...... neberu jako relevantni. Vetsina tam jen blbe keca a jen par jich tam něco opravdu testila. Ja se k tomu musim nejdriv dostat. Jinak jak jsem psal, vykon GTX780 mi do ted vykonostne odpovidal a na takovy hystericky vlny fakt nenaskakuju...
Tobě prostě dělá hlavně problém přiznat že nvidia něco podělala, zvlášť když to třeba udělala schválně. Stačí si vzpomenout na GTX970 3,5GB fail. Jak dlouho si vzdoroval. :wink:
Já si o tom přečetl... taky sem to odmítal... ale pak udělal pár testů... a za chvíli to bylo jasný. Dokonce i ty odhady, že část nad 3,5GB je pomalejší se vyplnily... Jen ty si pořád vzdoroval dokud se neobjevil ten CUDA test. (kvůli kterému už musela reagovat i nvidia, jinak by dodnes bylo ticho po pěšině).

Z testů posledních her je vidět, že něco s Keplerem je špatně. To co předvádí Witcher 3 v benchmarchích prostě není výjimka. Pro tebe asi jo, ale podívej se na testy her třeba na tom pclab.pl z poslední doby.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Witcher 3 byl soustředěn na Titan X. Víc netřeba dodávat.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

Hladis píše:Staci co se seběhlo okolo mytickeho "downgrade". To samozrejme rychle umřelo po vydani :roll:
takze chces tvrdit ze k nemu nedoslo? :?
CPU:i9-13900K | MB:ASUS ROG Maximus Z790 HERO | VGA: Asus 4090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
Krteq
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Krteq »

Jasně že chce.

To že lidi začali konečně hrát a přestali zkoumat a nadávat na rozdíly v E3 2013 a finální hrou je přeci potvrzení, že k žádnému downgradu nedošlo :lol: :roll:

//Sarkasm off
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ache píše: Tobě prostě dělá hlavně problém přiznat že nvidia něco podělala
Ted pekne kecas ;-) Tak prvne nenaskakuju na neprokazany nesmysly jak ovce a za druhy ja dokazal, ze problém s GTX970 je HW puvodu a nad vsi pochybnost existuje. Nezacni tady Krtkovatet. Neplet si fakta s dojmologii, to doslova nesnasim.
H2SO4 píše:takze chces tvrdit ze k nemu nedoslo? :?
Pokud vynecham vyhozeni GPU PhysX, o kterym jsem zcela jasne mluvil, tak k zadnemu silenemu downgrade, o kterym jste mleli, na PC verzi nedoslo.
H2SO4
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od H2SO4 »

:o :? :| :) :-D :lol: :mrgreen: tot moje reakce na tvou odpoved......

Edit: prosim te napis ze to nemyslis vazne,protoze to neni jinak mozny abys nevidel ten sileny rozdil jaky mezi verzema je
Naposledy upravil(a) H2SO4 dne stř 20. kvě 2015, 15:05, celkem upraveno 1 x.
CPU:i9-13900K | MB:ASUS ROG Maximus Z790 HERO | VGA: Asus 4090TuF OC | ram:2x32GB 5600Mhz | SSD:850pro 128GB + evo 1TB | Audio:Creative Titanium | Repro:Z-5500 | MONITOR: QLED55" 4K | Case:Corsair 1000D | zdroj:EVGA Supernova 1300W | os:Windows 11
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Napodobne ;-)

Edit//
prosim te napis ze to nemyslis vazne,protoze to neni jinak mozny abys nevidel ten malicky rozdil jaky mezi verzema je.
fixed
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:Nezacni tady Krtkovatet. Neplet si fakta s dojmologii, to doslova nesnasim.
WFT?
Hele, jestli to vyjde, o víkendu si hezky zkusim i GTX780. Já ti dam dojmologii...
A downgrade je snad každej vidí ne? Navíc to co bylo na E3 beželo na TITANu = kepleru. Kam se najednou ten výkon Keplera poděl? Hra nevypadá lépe, a na Kepleru je to dle testů mizérie.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | INNO3D RTX 4070 Ti | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Broxik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Broxik »

Hosi uzijte si skvelou hru a serte na teplej downgrade kdyz hra stejne vypada topove :)
Okurek!
U toho se nedá honit, kdyby si aspoň sundaly ty nitě z řiti.
chronograph
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ache:
Zadny WTF. Hezky ti tu muzu nasázet citace, co jsem psal k pripadu GTX 970. Nenabihej si na vidle jako Krtek a cti hlavne co pisu. Nemichej dve věci do jednoho, tedy pripad GTX970 a Witcher 3 dohromady a netvrd něco, co jsem nikdy nenapsal. Stejne tak jsem tady něco k pripadu Kepleru napsal. Otestuju si to sam a kauzu sleduju. Nejsem debil, abych si nechal srat na hlavu, pokud bych si overil, ze Kepler ma naprosto neadekvatni vykon a dokonce i mam koho se zeptat, co to ma znamenat. Jinak jsem nasel stary info a napsal jsem to tu spatne. Na Titanu to jelo
Hladis píše: Cetl jsem zvesti o 30-40fps na Titanu se vsim na max :|
kingtoy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od kingtoy »

Hele, neprehriva se vam pri hrani grafika? Sice sem to uz rozbehal, ze jsou snesitelne FPS, ale po cca pulhodine hrani ma grafika 90stupnu a FPS jdou dolu... musim vypnout a chvilku cekat...
Zadna jina hra mi to nedela a nikdy nedelala.. mam gtx660.

Dneska zkusim nejaky historicky drivery..:(
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:Nejsem debil, abych si nechal srat na hlavu, pokud bych si overil, ze Kepler ma naprosto neadekvatni vykon a dokonce i mam koho se zeptat, co to ma znamenat.
A k čemu ti to oveření bude? :) Asi jako mě k tomu že už vim, že mam 3,5GB OR 0,5GB grafiku? Na situaci to stejně nic nezměnilo.
A že má neadekvátní výkon snad už vidět je ne? v tés amé situaci 35fps (GTX780 OC) vs 54fps (GTX970 OC).
Pamatuješ jaká byla situace v době když sem ty karty porovnával já? To jsem tu GTX780 neměl ani tolik OCnutou (srovnával jsem to s kusem Gigabyte). Většina her plichta! Jen Metro a Sniper 3 dávaly velký náskok GTX970 (ty samé hry sedly i GCN).

Ale od té doby snad každá nová hra jde hůř a hůř na Kepleru, a Witcher 3 je už skoro extrém. Ale rozhodně to není výjimka.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

kingtoy píše:Hele, neprehriva se vam pri hrani grafika?
Ta hra vytapi grafarnu hodne slusne. Během chvile jsem mel 80 stupnu ani jsem nemrk a Grafarna se zacla podtaktovavat. Vesmes jsem tohle dlouho nevidel.

Ache:
Overovani bude slozitejsi. Chci poprezahovat drivery a porovnat primo s Maxwellem a Hawaii. Ty data pak hodim nekomu na hlavu. Dále naskok Maxwelu nikde nezpochybnuju, protože třeba uz v Battlefieldu 4 mela GTX 970 20% nad GTX780 a GTX 780 se ma drzet nekde na urovni 290tky a 290X dle enginu. Při tvym testu 290xka ten rozdil zase tak brutalni nebyl, aneb 35-39 fps. Dále jak vis, novy engine sedi vic GCN a Maxwell je blizky GCN, takze naskok proti Kepleru je zrejmy a pocitam s nim a opravdu kvůli tomu nevysiluju, ze se jedna o nejaky kripleni. Kazdopadne propad na uroven GTX960/280x je uz dost mimo a tady uz to smrdi a ja chci overeny informace a fakta a ne nicneříkající vykriky davu. Ale nemám cas ted hrat, natoz to otestovat tak jak chci :( PS: Ja mam pristup k Gameworks a v Gameworks tenhle problém není. Naopak třeba u Zaklinace je propad s Hairworks u Kepleru nižší nez u Maxwellu.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Na co Ache naráží je to, že ve většine AAA titulů co přišly po příchodu Maxwellu Kepler naprosto odpadl. A do té doby se mu dařilo dobře, a najednou jako když luskne prstem a bum, místo toho aby byla 780ti mezi 970 a 980 tak je klidně 10-15% pod 970, občas se vyskytnou situace kdy je pod R9-290X, a naopak výkon Maxwellu jde raketově nahoru GM200 občas dosahuje dvojnásobnýho výkonu.

Kdyby to byla jedna dvě hry, ale rázem jako když utne prakticky všechny? Přijde mi že NV pro Kepler schválně přestala optimalizovat aby nové karty vypadaly v lepším světle a lidé byli více tlačeni upgradovat, něco jako udělala kdysi Geforce 4TI aby vypadaly FXka lépe.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

DOC_ZENITH píše:Na co Ache naráží je to, že ve většine AAA titulů co přišly po příchodu Maxwellu Kepler naprosto odpadl. A do té doby se mu dařilo dobře, a najednou jako když luskne prstem a bum, místo toho aby byla 780ti mezi 970 a 980 tak je klidně 10-15% pod 970, občas se vyskytnou situace kdy je pod R9-290X, a naopak výkon Maxwellu jde raketově nahoru GM200 občas dosahuje dvojnásobnýho výkonu.

Kdyby to byla jedna dvě hry, ale rázem jako když utne prakticky všechny? Přijde mi že NV pro Kepler schválně přestala optimalizovat aby nové karty vypadaly v lepším světle a lidé byli více tlačeni upgradovat, něco jako udělala kdysi Geforce 4TI aby vypadaly FXka lépe.
Nejen já, spíš naopak už to nevidí jen Hladis.

Mě jako majitele to ani tak moc štvát nemusí. spíš varování do budoucna: rozhodně nekupovat drahé karty od Nvidie (GTX780Ti, TITAN, GTX980...), protože tohle prostě smrdí tim, že je to tak naschvál. Kepler už je starej a nepohodlnej... Tak prostě donutíme lidi upgardovat i když GTX780 a 780Ti jsou papírově jasně silnější (výkon SP, výkon TMUs).

Vsadim se že Maxwella sundat dolů problém někdy v budoucnu už nebude vůbec. Se podívejte jaký trapný parametry GTX970 a 980 mají. Ani já nechápu, kde se výkon té GTX970 bere. papírově je proti R9 290X výrazně slabší ve všem a stejně jí překonává.... stejně jako ve své době jí překonával Kepler! Jenže kepler na to měl parametry. :wink:
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Grafiku to mučí dost, po dlouhé době slyším ventilátory EVGA.
Právě pro E3 vyrobili nějaké tech demo, které běželo na Keplerovi, ale celou hru by v té kvalitě nezvládl. Jak tvrdím, Titan X marketing game.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
ArgCZ
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ArgCZ »

mě teda vytápí grafiku stejně jako Witcher 2 s Ubersamplingem, ale na OC GTX 960 to hraju s DSR 1920x1200 do 1440x900 SSAO, Hairšit off většina Ultra, stíny a kytky na high a jede to mezi 40-50FPS, FHD na GTX960 tedy zcela v pohodě hratelné při velmi dobrý kvalitě grafiky, netřeba grafiku za desítku

nakonec se mi vyplatilo vyměnit GTX660 na 960ku i když jsem měl silný pochybnosti

edit: zkoušel jsem locknout FPS na 30 a já si nemůžu pomoct ale u tohoto typu hry je to v poho i se stabilníma 30FPS
PS5, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

DOCu ja toho Keplera mam a Witcher 3 je první hra, kde nejak odpada. Takze to s tim "prakticky vsechny" bych byl dost opatrnej. Například ve všech Ubisoftich hrach je vykon Kepleru tak jak ma byt. Staci i třeba, ze vykon Kepleru se pod Frostbite 3 nikam nehnul smerem dolu a Maxwell vydrtil Keplera při vydani. To ze to tak je i u novějších her, je vzhledem k vydani konzoli, vcelku ocekavany jev.
Ache píše:Nejen já, spíš naopak už to nevidí jen Hladis.
Co zase nevidim :? :roll:

Morke:
Jsem se i opravil, ze to jelo nejak dobře. Nejelo. Trochu jsem zapatral do minulosti. Na Titanovi to uz tehda jelo jakz takz s 30fps LOCKem. První dema před dvěma lety na E3 byli ciste tech dema pro nV a to se tykalo i Hairworks a dalších efektu. Před rokem to stále jelo na Titanu, ale nijak dobře a hra byla odlozena i s tim, ze hra potřebuje další optimalizaci a tweaky. Pak potichu vyhodili GPU PhysX, ale videa ze starych tech dem občas pouzili při propagaci.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Hladis píše:Co zase nevidim :? :roll:
Nevidíš to to co udělam, někdy až se mi ta GTX780 dostane do ruky - re-test!
R9 290X - máme, GTX970 - máme, GTX780 - půjčíme. A udělam znova to co v době nákupu GTX970, ale samořejmě pod novýma hrama.
FC3 -> FC4
Call of Duty Ghost -> ty nový :-D (vypadl mi název)
atak dále...

Bude stejná situace poměru výkonů jako před necelým rokem? :?: :!:
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“