Moje řeč, konečně někdo, kdo se zabejvá samotnou hrou a né věcma kolem.Swat píše:..............
Každopádně za mě jedna z nejlepších her, co jsem kdy hrál. Mám rád tyhle hry, kde je třeba rozvážnější postup, musim sledovat zdroje v rámci přežití.. Neřikám, že je to tady něco složitýho, ale ta imerse je tam neskutečná. Budu hodně dlouho vzpomínat na to, jak jsem za jeden měsíc dal všechny tři Metra v řadě - bylo to úžasný. Už jen jak po těch dvou hrách v tunelech najednou člověk vyleze na povrch - jak jsem to fakt hrál ihned po sobě, tak atmosféra fakt jedinečná.
Metro: Exodus
Moderátor: Baneshee
- renek1
- Začátečník

Re: Metro: Exodus
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
- hnizdo
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Swat +1
Ja se desne tesim na druhej pruchod, kde si to jeste vic prolezu. Akorat ted do toho slapla Division2 a v poradi mam par dalsich her.
Ja se desne tesim na druhej pruchod, kde si to jeste vic prolezu. Akorat ted do toho slapla Division2 a v poradi mam par dalsich her.
- Swat
- Mírně pokročilý

Já teda můžu říct,že jsem to prolez všechno.Tam jde hlavně o ty mapy Volga a Caspian. Tam když se jde jen po příběhu,tak toho člověk spoustu mine,nicméně já prolez všechno kde to vypadalo,že něco bude. A je super,že tam právě vždycky něco bylo, ať už zbraň,upgrade ke zbrani,materiály,nebo nějaká akce/překvápko... Ty ostatní mapy jako Taiga a Novosibirsk jsou daleko utaženější co se týče volnýho pohybu,takže tam snad ani nic minout nejde.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
našel jsi všechny pohledy a journal entries?Swat píše:Já teda můžu říct,že jsem to prolez všechno.Tam jde hlavně o ty mapy Volga a Caspian. Tam když se jde jen po příběhu,tak toho člověk spoustu mine,nicméně já prolez všechno kde to vypadalo,že něco bude. A je super,že tam právě vždycky něco bylo, ať už zbraň,upgrade ke zbrani,materiály,nebo nějaká akce/překvápko... Ty ostatní mapy jako Taiga a Novosibirsk jsou daleko utaženější co se týče volnýho pohybu,takže tam snad ani nic minout nejde.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Třeba proto, že jsem si chtěl koupit nové Anno 1800... Ale zase má exclusivitu ESL, ale s tím rozdílem, že na Steamu to jde koupit do dne vydání a hlavně si to Ubi prodává na Uplay... Takže je z čeho vybírat, což v případě Metra, bohužel nebylo...
- Swat
- Mírně pokročilý

Paul: přiznám se,že ne. Ale na Volze a v Kaspickym moři jsem se vždycky rozhlíd dalekohledem,abych si do mapy uložil všechny landmarky, který jsem následně prolez.Potom Taiga a Novosibirsk už jsou daleko lineárnější.
Ty jsi to našel všechno?
Ty jsi to našel všechno?
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Playthrough mi trval 40 hodin, ale pár pohledů jsem nenašel.Swat píše:Paul: přiznám se,že ne. Ale na Volze a v Kaspickym moři jsem se vždycky rozhlíd dalekohledem,abych si do mapy uložil všechny landmarky, který jsem následně prolez.Potom Taiga a Novosibirsk už jsou daleko lineárnější.
Ty jsi to našel všechno?
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
- Swat
- Mírně pokročilý

Je na Epicu nějaký počítadlo,nebo staty?Na Steamu vidím u každý hry,kolik jsem v ní strávil,ale tady to nějak nevidím..budu to muset víc prolézt,ale moc možností ten Epic nemá...
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nemá žádný možnosti 
- LastPCgamer
- Začátečník

-
Pokial viem zatial Epic laucher nema pocitadlo dlzky casu straveneho v hre.Swat píše:Je na Epicu nějaký počítadlo,nebo staty?Na Steamu vidím u každý hry,kolik jsem v ní strávil,ale tady to nějak nevidím..budu to muset víc prolézt,ale moc možností ten Epic nemá...
CPU: Intel Core I7 5820K@4.5GHz; Cache 4GHz + Noctua NH-D15;*** MB:ASUS X99-A;*** RAM: 4x4GB DDR4 3000MHz CL 15-17-17-35 1T Corsair;*** GK: EVGA GeForce GTX 1080Ti SC Black Edition Gaming ICX***;*** M.2 NVMe SSD: Samsung 970 EVO PLUS 500GB;*** SATA III SSD: Samsung EVO 850 500GB, Crucial MX500 1TB;*** SATA II HDD: 500GB Hitachi 7200RPM ;*** Op. Drive: Samsung DVD-RW SH-S223F;*** Sound Card: ASUS Xonar Phoebus;*** PSU: Seasonic SS-860XP Platinum;*** MOUSE: RAZER Deathadder Chroma;*** MOUSEPAD: Roccat Taito;*** KEYBOARD: Roccat Isku;*** HEADSET: Sennheiser PC 360 G4ME;*** MONITOR: 27" Acer Predator XB271HU 144Hz, IPS, G-Sync;*** CASE: Cooler Master HAF 922;*** OS: Windows 10 64bit Home; Herné konzoly: Playstation 5, NINTENDO Switch
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
...a proto jsem si to koupil na Steamu, když to ještě šlo. Epic nemá nic. Za rok snad bude trochu méně worthless.Swat píše:Je na Epicu nějaký počítadlo,nebo staty?Na Steamu vidím u každý hry,kolik jsem v ní strávil,ale tady to nějak nevidím..budu to muset víc prolézt,ale moc možností ten Epic nemá...
- Still.Lord
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nebo stejně useless 
- del42sa
- Pokročilý

souhlasím, ty první dvě hry pro mě osobně byly mnohem více atmosférické než tohle. Celá atmosféra metra je postavená právě na tom, že se to odehrává v Metru. Tím jak člověk vyleze na povrch, tak to dost ztrácí kouzlo. Jak už kdosi předemnou poznamenal, u předchozích dvou her byl pobyt na povrchu extrémně nebezpečný a omezoval se jen na minimum, tady se člověk může prohánět po pláních jako ve Far Cry a prostě to není ono..... Za mě měla být mise na povrchu něco jako poslední kapitola, kdy se jim podaří objevit nezamořenou krajinu. Škoda, dávám tak 60%Shaquille píše:Dohrano. Hra za celou dobu ani jednou nespadla, za to +. Jinak jsem uz asi starej, ale infantilni pribeh "jeeee milacku, ty zijes" mi zazitek vylozene kazil... dohral uz jsem spise z nudy. Atmosfera misty paradni (hlavne mimo povrch), grafika excelentni, zvukove za me nic moc.
za mne 65%
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- ondra91
- Začátečník

-
Mě to taky trochu zklamalo ... postavy jsou imbecilní a tím pádem i dialogy. Hratelnost furt stejné už 8 let .... Poušť byla vyloženě nuda. No nakonec docela zklamání, ale přesto furt jedna z lepších her. Za mě nejhorší metro 75 - 80 %.
- Swat
- Mírně pokročilý

Ono opět záleží,jak se do toho kdo položí.Chápu,že někomu se ty otevřený prostory nezamlouvaj,nicméně mě to smysl dává.Asi bych tu měl říct,že knihy jsem nečetl,protože mě tenhle žánr nebaví číst,ale o to víc mě baví hrát.
Takže když to vezmu ze svýho pohledu a po odehrání všech tří her během jednoho měsíce,tak mě to smysl dává a Exodus pro mě neztratil na atmosféře ani v nejmenším.
Za další-první dvě hry se odehrávají v Moskvě,která je zasažená radiací a pobyt na povrchu je nebezpečnej. Nicméně v Exodu se příběh rýsuje tak,že mimo Moskvu ve zbytku země,nakonec i celýho světa, můžou existovat podmínky pro život i na povrchu. A takový povodí Volhy s těma močálama,průmysl. budovama, polorozpadlým,zatopenym nádražím,s místama se silnou radiací,nebo z části vyschlý Kaspický moře,s rozpadlou těžkou technikou,opět s místy se silnou radiací - to pro mě zůstanou nezapomenutelný zážitky.
Každýho zřejmě uchvátí něco jinýho,ale já se po 2033 a LL vyloženě těšil na povrch a ani tam jsem si moc neoddych.Já to napětí pociťoval na každym kroku,ať už v tunelech,nebo na povrchu.
Takže když to vezmu ze svýho pohledu a po odehrání všech tří her během jednoho měsíce,tak mě to smysl dává a Exodus pro mě neztratil na atmosféře ani v nejmenším.
Za další-první dvě hry se odehrávají v Moskvě,která je zasažená radiací a pobyt na povrchu je nebezpečnej. Nicméně v Exodu se příběh rýsuje tak,že mimo Moskvu ve zbytku země,nakonec i celýho světa, můžou existovat podmínky pro život i na povrchu. A takový povodí Volhy s těma močálama,průmysl. budovama, polorozpadlým,zatopenym nádražím,s místama se silnou radiací,nebo z části vyschlý Kaspický moře,s rozpadlou těžkou technikou,opět s místy se silnou radiací - to pro mě zůstanou nezapomenutelný zážitky.
Každýho zřejmě uchvátí něco jinýho,ale já se po 2033 a LL vyloženě těšil na povrch a ani tam jsem si moc neoddych.Já to napětí pociťoval na každym kroku,ať už v tunelech,nebo na povrchu.
- rbclass
- Žlutá karta

-
ja som cital 3 knihy metra..prva je super..zvysne dve slabsie..preto si velmi nespominan o co v 2 a 3 islo..ale som si tamer isty,ze nejake cestovanie mimo moskvu na vlaku tam nebolo
- Swat
- Mírně pokročilý

Oni tam ale taky na začátku píšou, že to bylo 'inspired', nikoliv 'based' on the novel... Exodus je volně inspirovanej a nesleduje děj žádný knihy.
- Eddward
- Moderátor

Hned ked bude viac casu idem na to 
Skoda ten Epic Store

Skoda ten Epic Store

Intel Core i7 8700K @ 4.8Ghz + Noctua NH-D15 | 16GB DDR4 3200Mhz CL15 Corsair | MSI Z370 GAMING PRO CARBON | MSI GeForce RTX 2080 GAMING X TRIO 2.1/15.5Ghz
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
Crucial MX500 2TB | Samsung 970 EVO Plus 500GB NVMe | Seasonic Prime Ti Ultra 750W | W11 x64 Pro | Fractal Define R4 Black + 3x NF-A14 | DELL U2515H 1440p
Phone: Samsung Galaxy S22 Ultra 5G
Time Spy: 11 610
- jakubom
- Začátečník

-
Zkoušel jste někdo metro přes Xbox pass(Beta) na PC a AMD kartou?
- renek1
- Začátečník

DLC Metro Exodus - The Two Colonels dohráno a až na ta dlouhá videa je to pěkné a ponuré i když krátké. Ale druhé DLC má vyjít snad až příští rok, ale o poznání delší.
https://www.youtube.com/watch?v=ShmRKvoHfXA
https://www.youtube.com/watch?v=ShmRKvoHfXA
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS TUF GeForce RTX 4070 SUPER O12G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635