Máte tu ještě někdo Metro exodus Enhanced? Nějak ještě se snažím zjistit, jak moc je to moje CPU brzda a když projedu ten základní benchmark ve stejném nastavení, co má HUB, tak mám 104 FPS AVG - na HUB jim vyšlo 119, ale nejsem si jistý jakou scénu přesně testujou, protože ve videu na pozadí mají něco jiného...
Zde detaily:
MetroExodusEnhancedEditionBenchmark píše:
Options: Resolution: 2560 x 1440; Quality: Ultra; Tesselation: Full; Advanced PhysX: On; Ray Trace: Normal; DLSS: Off; Reflections: Hybrid; Variable Rate Shading (VRS): 2x; Hairworks: On;
- Total Frames: 10913; Total Time: 105.7526 sec
- Average Framerate (99th percentile): 104.08
- Max. Framerate (99th percentile): 140.10 (Frame: 139)
- Min. Framerate (99th percentile): 67.70 (Frame: 8306)
Ještě k tomuto
mouldy píše:Nezkoušel a bylo by to irelevantní, od té doby vyšlo několik patchů a mám to modované.
No nevím jak posuzuješ míru relevance, ale podle mě by to zajímavé bylo, minimálně srovnání na vanilla verzi Ultra i Experimental settings s Native AA nebo i jen SMAA. Pomohlo by to možná debunkout některý záhady... ale jestli to máš omodované a nemáš někde bokem backup vanilla instalace tak chápu, že se ti do toho moc nechce...
Ohledně těch patchů si nemyslim že by to měl být nějakej deal-breaker - vždyť ty patche by když už tak měli výkon zvedat, a ne mrvit...
Jinak asi jsem nějak přehlíd, kde se v AMD driveru vynucuje to FSR4, ale u KCD2 se mi zdá že to driver vynucuje by default, protože ta kvalita native AA i upscalingu je skvělá... zejména to FSR native AA je proti SMAA 1/2Tx naprosto superiorní v ostrosti i v pohybu.
//EDIT: to s tím FSR co jsem napsal je blbost, prostě to driver nevynutí, jen ta implementace FSR3.1 je v KCD2 asi fakt jedna z těch lepších, protože je to pořád lepší než základní SMAA co tam mají, což je tedy co říct... každopádně už jsem to psal do KCD2 vlákna, jakmile si tam hodí FSR4 přes optiscaler, je to okamžitě znát na shimmeringu. Nicméně překvapuje mě, že AMD driver mi moc nepomohl a musím to tam tahat 3rd party toolem.
//EDIT2: Stalker: Heart of Chernobyl mi spolehlivě crashuje kartu na defaultu. Ta karta bude asi normálně na reklamaci.