The Witcher/Zaklinac

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Nathan Rahl
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nathan Rahl »

J X P píše:ja jsem zkusil jen na konci, jak jsem je nasel u salamander a nejak mi jejich efekt prinosny nepripadal. navic neda se hodit jako granat a hazet vybusnou lahvicku pod nohy mi prijde opravdu zvlastni.

mysli, ze usetreni talentu do teto schopnosti bylo spravne :-)
no dračí sen jsem vždy položil, zdrhnul jinam a odpálil znamením IGNI :) a král a královna vyvolává strach (myslím) takže potvory přestanou útočit...
.: PC :. AMD Ryzen 5 1400, Wraith Stealth, 2x8GB 3000 MHz DDR4 Corsair Vengeance LPX Blue, Intel 600p M.2 256GB NVMe + 2x 2,5" 250GB SATA (Toshiba, Fujitsu), ASRock Fatal1ty AB350 Gaming-ITX/ac, Corsair HX620, Cooler Master Elite 110, Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti D5 4GB, Dell S2721DS, Epson WorkForce WF-2750DWF, W10pro .: PC2:. MiniPC AMD R7 8745HS(8c,16t), 2x32GB 5600 MHz DDR5, 512GB+1TB SSD, RX780M .: HTPC :. Athlon 5150, ASRock AM1B-ITX, 2x4GB RAM, 64GB SSD + SATA 500/750/1500/3000 GB, Axago PCES-S1, Fractal Design Node 304, Enermax NAXN450, W10pro, i-tec MySafe 640/640 GB .: Raspberry Pi 3 model B :. .: PB :. A64 X2 3800+, Asus A8N-SLI SE, 2GB RAM, MSI X1950Pro 256MB, HDD 500GB, EC ML5470, Enermax Liberty 400W, Samsung 940T, CanoScan 4400F, Konica Minolta PagePro 1350W, W7 .: NB :. MSI Alpha 15 B5EEK (Ryzen 5600H, 16GB DDR4, 512GB SSD, Radeon 6600M); Acer TravelMate 4502LCi WXP .: Tablet :. Samsung Galaxy P3100 TAB 2 7.0 3G + 32GB karta .: GSM :. iPhone 14 Pro 256GB .: PC OLD :. C2D E8200, GB P35-DS4, 8GB RAM, Radeon HD 4670 512MB GDDR4, SDD 128GB, Ubuntu
golin
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlkodlak Vicent - uvezneny v ulicke pre kovarnou

Příspěvek od golin »

Crazy Horse píše:
Heimdall píše:Zdravim priatelia.....zakysol som v tomto hernom skvoste. Splnil som ulohu s modrim kristalom v skrysi salamandry, vysiel som von, scenka s vlkodlakom..... a mam problem, ci ho zabijem, alebo necham zit, hra sa prenesie do ulicky pri kovarne (bydlisko Vincenta - vlkodlaka) bez moznosti vyst von, som uvezneny na nadvori pre kovarnov s moznostou vstupu len do nej, kde nie je absolutne nic, co mam robit, poradte prosim.
v jednom dome, je v pivnici na zemi vchod do podzemia.
primo v te kovarne je vchod do podzemi :)
tst
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tst »

ja teda petardy nepouzil zadny .. vytalentovany igni uplne stacilo
just me
ImmortalKiller
Nováček
Nováček

Příspěvek od ImmortalKiller »

čjuus...neví někdo akou má tadle hra ochranu...?? myslím třeba SecuROM bo takou nějakou...díík...
Nordir
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nordir »

ImmortalKiller píše:čjuus...neví někdo akou má tadle hra ochranu...?? myslím třeba SecuROM bo takou nějakou...díík...
Proč se ptáš? Když máš origo tak Ti to může být jedno ne.
Me nezajimaji zadny podmínky, jaky mel suvereni stat nekde za krale klacka
ImmortalKiller
Nováček
Nováček

Příspěvek od ImmortalKiller »

Nordir píše:
ImmortalKiller píše:čjuus...neví někdo akou má tadle hra ochranu...?? myslím třeba SecuROM bo takou nějakou...díík...
Proč se ptáš? Když máš origo tak Ti to může být jedno ne.
mno to jo...ale chci zkusit we VirtualCD estli to pude...táám to de mountnout i do fyzický mechaniky...táak estli to ta hra sežere...nehche se mi to furt hrát s DVD...
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Má Tages, a jedinej program co to zvládne je DaemonTools Pro..

Taky nesnáším hraní s dvd v mechanice, když to jde tak dělám image..
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Kdyby někdo nazaznamenal, tak je venku ENG demo - http://games.tiscali.cz/news/news.asp?id=25352&r=top (české by mělo být brzy)
Goldnoob team proud member!
wallot
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od wallot »

Byl jsem k zaklicaci dost skepticky ale po zahrani ENG dema to chci. Poridim si ale Anglickou verzi jelikoz Cesky dabing je hrozny nebo spise priserny. Tech 600.- za to stoji jelikoz kvalitni dabing je u RPG fakt potreba.
7800X3D, 9070XT Nitro+, QMK GMMK2 - TTC Frozen V2, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

wallot píše:Byl jsem k zaklicaci dost skepticky ale po zahrani ENG dema to chci. Poridim si ale Anglickou verzi jelikoz Cesky dabing je hrozny nebo spise priserny. Tech 600.- za to stoji jelikoz kvalitni dabing je u RPG fakt potreba.
tak to udelas obrovskou chybu. dabing je vyborny (btw. ceska verze jde hrat s cz titulky a originalnim polskym dabingem) a navic, eng verze je cenzurovana nejen v grafice, ale i textu a mluveneho slova. celkem o dost se timto pripravis, amici porad shani necenzurovanou verzi ktere by rozumeli.

vice informaci o dabingu, cenzure, pripadnem prepinani mezi jazyky najdes na http://www.thewitcher.cz.
---
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

No vzhledem k tomu, že lze hrát i anglickou originalku s anglickým dabingem a českými texty, tak není moc co řešit - tohle je nejlepší alternativa.Hrál jsem obě verze a anglickej Geralt má prostě perfektní hlas, s tím přehrávajícím zhulencem z český verze se to nedá srovnávat.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od barco »

Dnes dávali v Gamepage rozhovor s CD Projektom o prekladaní Zaklínača, a vraveli že to je ich vlajková loď a že si na nej dali záležať. Čo som pozeral gameplay video na TG.cz dabing nebol veru zlý.

Ku hre --> dnes som stiahol DEMO, a na jeden záťah som ho dohral. Už viem čo chcem na Vianoce :)
.
J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

Paul píše:No vzhledem k tomu, že lze hrát i anglickou originalku s anglickým dabingem a českými texty, tak není moc co řešit - tohle je nejlepší alternativa.Hrál jsem obě verze a anglickej Geralt má prostě perfektní hlas, s tím přehrávajícím zhulencem z český verze se to nedá srovnávat.
no to vazne promin ... tohle mi zavani amerikanizmem, aneb co je emericke, to je nejlepsi .... tohle uz jsem nekdy zazil a podle toho co pises je to presne. muzu zodpovedne rict, ze dabing zaklinace je skvely, neni bez chyb, ale je na urovni dabingu mafie, nebo tu jsi snad take hral v eng s cz titulky ?

a soudit dabing na zaklade nejakeho videa, hmmm, to je hloubkova objektivni analyza veci.

doporucuju si precit neco o dabingu ...Kterak vědmák česky mluvil´, ono to asi zase takove nebude, jak nekdo tvrdi.
---
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

Ach jo...

-Psal jsem, že jsem hrál obě verze - českou verzi jsem dohrál celý první akt - ale pak jsem si stáhl anglickou verzi z netu a šoupnul do ní neořezanou češtinu, protože toho Kubíka jsem prostě nemohl poslouchat - a česká originálka se mi válí v šuplíku..

Samozřejmě je to subjektivní dojem - ale z anglického Geralta prostě čiší cynismus, mluví drsně ale přitom nenuceně - zatímco ten českej přehrává a na mě působil dost strašně (jako kdyby potřeboval permanentně na záchod).S nějakým amerikanismem to nemá co dělat (ikdyž je pravda, že preferuju angličtinu oproti češtině, na filmy koukám taky už jen v angličtině a celkově jako jazyk jí mám raději - a z toho přece jasně vyplývá, že AMERIKA IS #1!!).

Jo a v té tvé analýze dabingu na doupěti, samozřejmě jsem ji četl hned jak vyšla - dabing dostal nejmenší hodnocení, oproti překladu a jazykové stránce..čím to bude?
Prostě se smiř s tím, že máme každej jinej názor...
Jo a co se Mafie týče, ta měla suprovej českej dabing..hlavně Vašut se vyšvihl, třeba Rychlého jsem nemusel ale dalo se to přežít...jinak anglickou Mafii jsem hrál taky a Tommy tam zní mnohem méně drsně než Vašut, "jinak", ale pořád dost dobře, ikdyž je to nezvyk.

J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

no nevzdychej, tim, ze koukas na filmy radeji v eng se vysvetluje hodne. ja uznavam, ze mnoha lidem zni anglictina hezky libozvucne, ono proc je nejrozsirenejsi jazyk nebude jen tak, ale existuji vyjimky, kdy se urcite veci podari (napr. filipovskeho dabing Funese), kde toto obligatni dogma neplati.

jenze ... kolik her vychazi dabovano cesky ? z kritiky dabingu (nekdy opravneho) se stala moda, ktera je v pripade Zaklinace uplne vedle. To, ze uprednostis cenzuru a nekompletnost v tvem pripade beru, ale nikdy bych si nedovolil tvrdit, ze je dabing zaklinace spatny .... a dobre veci je treba branit se stejnou intenzitou s jakou se objevuje neprimerena kritika.

jak rikam, dabing zaklinace neni bez chyb, ale rozhodne je cz dabing lepsi nez hra v anglictine s cz texty .... kdo chce original, nastavi si dabing v polstine ... to je myslim maximum co lze udelat pro autenticitu.
---
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

1) Vzdychal jsem nad tvojí neschopností číst - viz. já napíšu "hrál jsem obě verze" a ty napíšeš "a soudit dabing na zaklade nejakeho videa.."

2)Nikde dabing jako celek neodsuzuju - mě se celkově líbil (v rámci možností), ale nelíbil se mi jeden klíčový prvek dabingu - Geralt.Vzhledem k tomu že ho poslouchám celou hru, je to docela podstatné.Jinak ostatní postavy v prvním aktu se mi jakž takž líbily.

3)Pokud si dám češtinu do anglické verze, tak se o "cenzuru a nekompletnost" nejedná - texty mám kompletní, řeči rozumím a spoustu abso-fuckin-lutely beautiful hlášek se taky dočkám.

4)Psal jsem že je to můj subjektivní názor! Klidně si to hraj jak chceš, já to hraju takhle a přijde mi to ideální (polskej dabing by byl super kdybych mu rozuměl, což není ten případ, narozdíl od angličtiny), skvělej Geraltův hlas + neořezaný texty..ale jestli se ti ten českej Geralt líbí, knock yourself out!

J X P
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od J X P »

ale ono se nejedna u eng verze pouze o cenzuru slova, ale i grafiky ... na foru thewitcher.cz je hezky clanek od mdt, kde jsou popsany rozdily verzi a hodne jsme tam dabing rozebirali.

hraj si to jak chces, ale v tomhle se proste neshodneme a verim, ze jednou budes na znacku "czech made" hrdy.
---
oyza
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oyza »

nic pro en ani nic proti cz, ale dabing geralta(bohuzel nejen jeho) je naprosto strasnej...
AMD X6 1090T cooled by Thermalright Ultra 120 Extreme + Noctua, Asus M4A78T-E, 6G OCZ XTC Platinum, Toxic HD6870, SSD, Asus Xonar D1 - live at Spire Swordfin, powered by Enermax Liberty 500W. Viewed by EIZO 22" + 19" Dell.
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

2 JXP:

Anglická verze samozřejmě cenzurovaná není,a to nijak - nahaté karty obsahuje tak jak je CDP stvořilo, mluva je, jak už jsem řekl, taky abso-fucking-lutely beautiful, a dryáda Morenn je odhalená všude tam, kde odhalená má být.Zjevně si to pleteš s americkou verzí, ta opravdu cenzurovaná je.

Na nějakou hrdost ti kašlu, já to hraju tak jak mi to nejvíc vyhovuje, thats it, ne podle "hrdosti".

Crazy Horse
Nováček
Nováček

Příspěvek od Crazy Horse »

J X P píše:no nevzdychej, tim, ze koukas na filmy radeji v eng se vysvetluje hodne.
vysvetluje to akurat to, ze ma rad povodne znenie filmu. co je pochopitelne, film s dabingom je ako pozerat sa na nejaky obraz cez zvlnene sklo.

Paul píše:2 JXP:

Anglická verze samozřejmě cenzurovaná není,a to nijak - nahaté karty obsahuje tak jak je CDP stvořilo, mluva je, jak už jsem řekl, taky abso-fucking-lutely beautiful, a dryáda Morenn je odhalená všude tam, kde odhalená má být.Zjevně si to pleteš s americkou verzí, ta opravdu cenzurovaná je.

Na nějakou hrdost ti kašlu, já to hraju tak jak mi to nejvíc vyhovuje, thats it, ne podle "hrdosti".
skoda reci. ako sa to u vas hovori? kdo neskace nie je cech? tiez mi nedavno niekto spominal ze si nevazim pracu ceskeho prekladatelskeho tymu ked si chcem kupit eng verziu. ale ja si vazim. len o nu nemam zaujem. ja som definitivne cesky dabing v tejto hre zavrhol pri pocuti Vasky ktora mala hlas ledva odrastenej pubertacky.

mimochodom skusali ste niekto vypnut alebo obmedzit velkost pagefile? ja ho vypnut nemozem, lebo niektore hry ho vyzaduju, ale ked je velkost nastavena na min 2 a max 3 mega, tak je vsetko v poriadku :)
nestopoval som to ale moj subjektivny dojem je, ze loading sa zrychlil. (2GB RAM)

edit: skusali ste niekto zaklinaca po polsky? aky je vas dojem?
Abit KT7 133 Raid rev. 1.0 | T-bred 1700+@2106MHz | 512MB RAM | Hercules R8500LE@R9100 | Fortissimo III 7.1 | MX 510
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“